Výplata nemocenské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@aminkadf jo tak, ona je ta kolonka na číslo účtu na druhé části neschopenky, co mám odevzdat po těch 3. týdnech do práce…jsem si vůbec nevšimla ![]()
tak držím palce, aby ses už dovolala svých peněz, je blbé zůstat bez prostředků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nevít ejak je to z OČR? kdy ho vyplácí? měl ajsem na začátku prosince pár dní a zatím mi nic nepřišlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evik123 jj, tak tak. Je tam kolonka buď na č. ú nebo složenkou na adresu.
Já jsem jim to poslala hned jak jsem si ji přinesla od doktora domu. Vše jsem vyplnila a tradá na poštu. Jelikož můj zaměstnavatel má sídlo v Ústí a já jsem z Plzně
Taky je to naprd takhle řešit na dalku - tel nebo meil. Takhle bych tam dosla aby viděli muj nasratej vyraz a bylo by, takhle mi to moc nepomůže
![]()
@Klarindas tak s OČR nevím jak to je snad pomuže tohle http://www.alis.cz/…ilClanku.jsp?… nebo https://www.emimino.cz/…nguje-59044/
- Citovat
- Upravit
@aminkadf píše:
@evik123 jj, tak tak. Je tam kolonka buď na č. ú nebo složenkou na adresu.Já jsem jim to poslala hned jak jsem si ji přinesla od doktora domu. Vše jsem vyplnila a tradá na poštu. Jelikož můj zaměstnavatel má sídlo v Ústí a já jsem z Plzně
Taky je to naprd takhle řešit na dalku - tel nebo meil. Takhle bych tam dosla aby viděli muj nasratej vyraz a bylo by, takhle mi to moc nepomůže
![]()
![]()
jsem na to teď koukala a je tam napsané v „poučení“, že žádost nemocenské se podává jen v případě, že dočasná PN je delší než 14 kalendářních dnů (OK TO CHÁPU) a to nejpozději SPOLU S POTVRZENÍM O TRVÁNÍ DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI NEBO KARANTÉNY…to je asi lístek na peníze, ne? Takže to musím do té práce dávat až společně s lístkem na peníze tedy? Píšeš, že ty jsi to tam posílala hned…Nějak mě ty jejich informace na tom matou… ![]()
Leda se vyfotit a poslat své nasraté foto spolu stím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evik123 já papír o neschopence odeslala hned zaměstnavateli, vyplnění a podepsaný vzadu a pak jak byl konec měsíce, tak jsem řekla sestřičce o papír na peníze a dala ho zaměstnavateli pak taky hlavně nezapomenout podepsat. A když jsem měla třeba kontrolu u lékaře 25. v měsíci tak mi stejně sestřička vystavila papír na peníze, at tam pak nemusím znova na konci měsíce, jen jsme byly domluvené, že ho odešlu zaměstnavateli až na konci měsíce, aby z toho nebyl nějaký problém.
- Citovat
- Upravit
@82janka a tu část, o které říkáš, že jsi poslala zaměstnavateli měla jakou barvu? já do práce dávala hned při začátku PN modrou, tam se ale nic nevyplňuje. teď mám u sebe ještě tu červenou, na kateré je teprve zezadu kolonka na ten účet/adresu a podpis…tu mám prý odezvdat do práce za 3 týdny.
takže spolu tato část neschopenky a lístek na peníze nejspíš nesouvisí. za 3 týdny odevzdám ten červený podepsaný díl a za další cca týden (aby to bylo ke konci měsíce) lístek na peníze.
to jsou tedy procedůry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evik123 Já mám neschopenku od listopadu 2012 - rizikové těhu, a když jsem to volala zaměstnavateli, že už zůstanu doma až do konce porodu tak mi říkala, že si musím na každé návštěvě u dr. říct o papír na peníze - tj.to potvrzení trvání o dočasné pracovní neschopnosti a karantény a každý měsíc ji to posílat. Projela jsem spustů web stránek i jsem se informovala na samotném OSSZ a i jsem psala právničce na UP, a všude mi řekli to samé
( poslat vyplněné poslední dva papíry neschopenky zamestnavateli, každý měsíc papír na peníze) Nějaké info by Ti měl dát i Tvůj/Tvoje dr./gyn.
To víš, já jsem v tomhle taky nezkušená, tak se jak tydýt pořád ptám, abych něco nepo*** Teď ještě šílim z toho, že mi teď v lednu končí smlouva na dobu určitou, tak jestli se mi vyplatí být na neschopence a OSSZ mi schválí PPM, nebo jít na pracák. Mám z toho všecho hlavu v pejru a šílím.
![]()
- Citovat
- Upravit
@aminkadf jenže moje sestra je dosti mimózní. ani nevěděla, kolik hodin vycházek se dává apod.
takže si zjišťuji informace raději sama, kde se dá a věřím víc lidem zde ![]()
v úterý jdu na velký utz, takže se zeptám, kdy dostanu ten lístek na peníze a jestli to mám dávat spolu s tou červenou části neschopenky nebo můžu i zvlášť. to zas budou asi pohledy, že jsem úplně blbá ![]()
kdo se v tom má vyznat, že? s tou smlouvou je to tedy taky blbý
člověk, aby vystudoval práva a kdo ví co ještě, aby byl v obraze.
já zas nevím, jak to je při ukončení PN a přechod na MD. jestli mi někdo vypočítá dovolenou automaticky a budu si jí muset mezi tím vybrat nebo jestli mi jí musí v práci proplatit… napadá mě jedna otázka za druhou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evik123 píše:
@82janka a tu část, o které říkáš, že jsi poslala zaměstnavateli měla jakou barvu? já do práce dávala hned při začátku PN modrou, tam se ale nic nevyplňuje. teď mám u sebe ještě tu červenou, na kateré je teprve zezadu kolonka na ten účet/adresu a podpis…tu mám prý odezvdat do práce za 3 týdny.
takže spolu tato část neschopenky a lístek na peníze nejspíš nesouvisí. za 3 týdny odevzdám ten červený podepsaný díl a za další cca týden (aby to bylo ke konci měsíce) lístek na peníze.
to jsou tedy procedůry
jé holka tak to už nevím
ale doktorka tiporadí
- Citovat
- Upravit
@evik123 Já si na svoje sestry nemůžu stežovat. Mě se tam střídají 4, jedna je teda taky na PĚST, ale alespon odpoví, sice odsekne, ale já mám svou informaci
a na závěr ji vždycky popřeji kráááááásný den
Zkus se zeptat spíš doktora, já jsem se ho posledně ptala taky a ochotně odpověděl
Jinak pak zajít nebo zavolat na OSSZ nebo ÚP. Když by ani tady rada nepomohla ![]()
Já už stěch „starostí“ a informací kolem těhu mám hlavu jak pátrací balon
![]()
a ke všemu „domluva“ s mojim zaměstnavatelem respektive zaměstnavatelkou
grrrrr
- Citovat
- Upravit
nemocenká
Dobrý den, jsem nemocná od 13.9.2012 dosud. Peníze od sociálky mi už přišly za říjen a listopad okolo 15. dne v měsíci a teď čekám na peníze za prosinec a pořád nic. Přečetla jsem spoustu článku o zpoždění nemocenské ale to bylo v Praze já jsem z Ústí nad Labem. Nemoc stále trvá tak nevím v čem by se mohl vyskytnout problém proč mi ještě nepřišly. Asi mi nic jiného nezbývá než se tam osobně dostavit a pěkně si na ně došlápnout. Nebo máte někdo jiná nápad? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Barča88 píše:
Dobrý den, jsem nemocná od 13.9.2012 dosud. Peníze od sociálky mi už přišly za říjen a listopad okolo 15. dne v měsíci a teď čekám na peníze za prosinec a pořád nic. Přečetla jsem spoustu článku o zpoždění nemocenské ale to bylo v Praze já jsem z Ústí nad Labem. Nemoc stále trvá tak nevím v čem by se mohl vyskytnout problém proč mi ještě nepřišly. Asi mi nic jiného nezbývá než se tam osobně dostavit a pěkně si na ně došlápnout. Nebo máte někdo jiná nápad?
Dobry den, ja stale take cekam myslim, ze za to muze AMNESTIE.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše Jana.KS, nejspíš za to může amnestie, propuštění vězni totiž mají přednost, musí prvně jim vyplatit dávky a pak vyplatí nemocenskou, rodičáky atd…takovej bordel je v našem státě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neznalost:))))
Zdravíčko…možná, že se budu s dotazem opakovat, ale jsem na riz. těhotenství od 13.12. zaměstnavatel pokud vím, tak by mi měl platit 21 dní a pak tato povinnost přechází na ossz. V lednu mi přišli peníze od zaměstnavatele, v únoru mi přišel zbytek od zaměstnavatele za těch 21.dnů. Nevíte kdy by mi měla poslat peníze z ossz? Jestli už na ně nárok mám…či si musím ještě počkat?
Děkuji moc za info:))))
- Citovat
- Upravit
@Lucik pucik píše:
Zdravíčko…možná, že se budu s dotazem opakovat, ale jsem na riz. těhotenství od 13.12. zaměstnavatel pokud vím, tak by mi měl platit 21 dní a pak tato povinnost přechází na ossz. V lednu mi přišli peníze od zaměstnavatele, v únoru mi přišel zbytek od zaměstnavatele za těch 21.dnů. Nevíte kdy by mi měla poslat peníze z ossz? Jestli už na ně nárok mám…či si musím ještě počkat?Děkuji moc za info:))))
Pokud jsi správně poslala na OSSZ všechny lístečky, jak na konci měsíce, tak po ukončení 21. dne, tak by Ti měly přijít peníze za zbytek ledna v únoru, zavolej si na OSSZ, kam dle zaměstnavatele spadáš a zjisti, zda je vše v pořádku.
- Citovat
- Upravit