Výpověď a těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Osobně jsemm měla před rokem práci, ve které, kdybych chtěla otěhotnět, tak bych neotěhotněla nebo potratila. Takový to byl stres! Takže, jestli se cítíš podobně, tak bych dala výpověd a otěhotněla v klidu. Nemáš ale náhodou nárok na nějaké peníze, i kdybys dala výpověď sama? Mám pocit, že se počítají odpracované roky před těhotenstvím, ne? Ale kecat nechci. Uplně bez peněz tě nenechají. A přítel by to nějak finančně sám neutáhl? Mně teda změna práce pomohla (horší ta stará už být nemohla), i když mě lidi varovali. POdle tvého příspěvku soudím, že to máš podobně jako já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen bohuzel pritel na zacatku cervna podal vypoved, protoze jeho prace taky zacala byt na palici a ma uz podepsanou novou smlouvu, kam nastupuje na konci srpna.. ale penezmi si pohorsi, takze by nas sam moc neutahl… potrebovala bych tu materskou aspon do zacatku, ze ktere by se poridili potreby pro miminko, hodne veci teda budeme mit z okoli, pac on ma dve starsi segry, obe maj deti, ja mam kamaradku, ktera mi schovava veci po sve holcicce, ale rada bych nejaky zaklad mela no..:(( ach jo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kytkaa takze jeslti to dobre chapu, na konci vypovedni doby bych musela byt ve druhem mesici? ja jsem v tomhle desny debil..
muzete mi to nekdo vysvetlit polopaticky - kdyz mi da vypoved v cervenci, tzn srpen a zari jeste budu muset chodit a otehotnela bych behem teto doby (a zjistila to treba v zari nebo rijnu), tak se to vztahuje na tu ochranou lhutu?
nebo mam sanci otehotnet jen tento mesic (cervenec) a pak uz to radsi nezkouset, prootze bych se nevesla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není lepší normálně někde pracovat a pak v klidu bez špekulování přemýšlet o dítěti, až budete mít více peněz?
- Citovat
- Upravit
@Kacatko1986 Myslím, že ve vašem případě nemá smysl se za každou cenu snažit o dítě. Lepší by opravdu bylo najít si novou práci, přečkat zkušební dobu a otěhotnět potom. Ono nejde jenom o to to dítě mít, ale taky je potřeba se o něj postarat a něco to stojí. Není to přece hračka, kterou musíš mít hned teď, je to zodpovědnost na celý život. Abys tady pak třeba nezakládala diskuze jak ušetřit na jídle apod.
Jinak k tématu - trvej na výpovědi ze strany zaměstnavatele nebo na tom, aby v dohodě byl napsaný důvod výpovědi. Aby i z dohody bylo jasné, že je to ze strany zaměstnavatele. Pak na to ÚP musí pohlížet jako kdybys dostala výpověď a podpora se nekrátí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
výpověď a zjištěné tehotenstvi
Dobry den,
Chtěla bych poprosit o radu. V práci jsem dala výpověď a chtěla odjet pracovně do zahraničí. Výpověď jsem podala v srpnu a k poslednímu říjnu má být pracovní poměr rozvavan. Zjistila jsem že jsem těhotná, tím pádem zahraničí padá a pokusim se výpověď stáhnout. Nevíte jakou mám šanci aby mi ji stáhly? Pokud se tak nestane, do kdy bych musela přijít s neschopenkou aby se výpověď pozastavila? Předem děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@konous Jelikož si výpověď dala ty, tak se neschopenkou nepozastavuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@konous Pokud zaměstnavatel nebude souhlasit se stažením výpovědi, tak ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, obnovuji diskuzi, i když mám trochu jiné téma, ale anonymně mi novou diskuzi založit nešlo.
Na začátku dubna jsem se dozvěděla, že dostanu výpověď pro nadbytečnost. Rozjela jsem hledání práce, vypadá to slibně, za což jsem ráda. Zároveň ale mám příští týden v CARu domluvený termín na první vyšetření. Ten jsem si paradoxně domluvila den před výpovědí.
A já teď nevím, zda CAR prozatím úplně odpískat, nebo tam jít, ať vím, na čem jsem (problémy jsou na straně partnera, u sebe závažné komplikace neočekávám, jedno dítě už máme). Nechci tam být pak ale za blbou, až jim řeknu, že děkuju za vyšetření, ale potřebuji teď aspoň půlroku počkat.
Co byste dělaly? Šly tam? Zrušily rovnou? Riskly, že těhotenství jen tak nepřijde (což mi přijde při hledání práce a nástupu do nové nefér)? Hodiny sice tikají, ale nejsem střelec, nechci dítě za cenu, že skončím na pracáku a po RD budu začínat od píky… Předem díky za postřehy.
Prosím anonymně, rozhodně nechci, aby mě někdo poznal, jinak raději smazat.
- Citovat
- Upravit
Do Caru bych sla, ony se ty pocatecni vysetreni vlecou, muzes tim klidne zabit 3 mesice a vic. A pokud nedelas nejakou odbornou pozici, tak po RD s nejvetsi pravdepodobnosti budes zacinat od piky tak jako tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práci chci teď taky proto, že nechci být na RD 3 roky, po prvním porodu jsem se vracela na part time po necelém roce a půl, takže bych chtěla i po druhém. Což se s novou prací dělá daleko hůř.
- Citovat
- Upravit
Sla bych tam. Nechte se oba dukladne vysetrit, jaka jsou jejich doporuceni, jake postupy. Vzdyt CAR rozhodne neni - jednou tam zajdu a odejdu tehotna. Popravde ve 35 letech, pokud uz vite, ze problem s pocetim mate zavazny, to odkladat nemusi byt nejlepsi reseni.
Zaroven bych ale resila novou praci a dal postupovala dle toho, jak by se to vyvinulo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit