Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@kessi22 píše:
Dekuji moc vsem za zkusenosti
Ja som uz reklamoval a v pohode. Blok, tovar, zavolali veduceho zmeny, ani neodskusal funkcnost, otvoril pokladnu a vyuctoval plnu sumu. Reklamoval som detektor. Ako bolo spomenute, skoro vsetky vyrobky su s 3-rocnou zarukou. Vela stastia. ![]()
Tak jsem tam byla a poslali to klasicky na reklamacku a ze na to maji 30 dni…tak uvidim, co s tim vymisli. ![]()
@Lufka19 Výrobky na čištění jsou skvělé, mám zkušenost s pěnou na čištění trouby, potom s pěknou na koberce. Dobré zkušenosti mám i se zimním a softshellovým oblečením, nebo oblečením na sport.
@kessi22 My takhle reklamovali digi hru pro děti po nějakém roce užívání. Taky to poslali na reklamaci a pak nám dali novou hru.
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?… máte někdo tenhle Smoothie mixér? Docela bych si ho pořídila ![]()
Smoothie vylozene nemam, mam od nich klasicky stolni mixer a zatim jsem spokojena.
Nekupoval jste nekdo vcera tyhle misy?
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?…
Ja jo a vubec nam nejdou zavrit, vika na nich vubec nedrzi, tak by me zajimalo, jestli v tom je nejaky figl nebo mame nejaky zmetek
Tak zitra to bude mesic od reklamace a zatim se neozvali!! Tak tam zitra asi zajdu, ne? Papiry mam, tak snad se z toho nechteji vykroutit ![]()
@kessi22 píše:
Tak zitra to bude mesic od reklamace a zatim se neozvali!! Tak tam zitra asi zajdu, ne? Papiry mam, tak snad se z toho nechteji vykroutit
Nečetla jsem diskusi, ale pokud reklamace není vyřízena do 30 dnů, je automaticky dle zákona považována za oprávněnou. Z toho se nemají jak vykroutit.
@Janli píše:
@kessi22 Oni nemají povinnost kontaktovat reklamujícího.
Jak nemají povinnost? To jako že se mas chodit ptát jak to s reklamací vypadá? Mě teda přišla sms, že se mám dostavit na prodejnu.
@Janli píše:
no posledních pár let čoika tvrdí že vyřízení reklamace znamená že o výsledku reklamace seznámíš zákazníka. Což je bohužel jako vždy na pytel, protože prodejce nemá krom doporučeného dopisu s dodejkou žádnou možnost dokázat že takto učinil.
Ahoj, ráda nakupuju jejich textil. Pánské bavlněné trenky, dámská tílka…
@Janli píše:
Na protokolu, ktery semnou sepsal, je jasne napsano, ze me do 30 dnu budou informovat pomoci sms na me cislo…to tam mam jako kazdy tyden chodit se ptat? Trochu padle na hlavu, ne? No dnes mamji posledni den, zitra tam jit musim
@kessi22 : tak pokud reklamace nebude vyřízena, tak dostaneš peníze
. Určité bych tam zítra zašla s reklamacím protokolem a chtěla buď opraveny výrobek ( nebo nový ) nebo peníze
. Jinak mě psali, že se mám dostavit na prodejnu, těšila jsem se na kuchyňského robota, no a dostala jsem zpět peníze ( jako super, ale já potřebovala toho robota
).
@myskalucka @kessi22 Reklamace jsem vyřizovala 9 let, takže to znám zepředu-zezadu, a prodejce opravdu není povinen informovat o tom, že reklamace je již vyřízená. To je jeho dobrá vůle a vstřícný krok k zákazníkovi. Povinnosti prodejce jsou vymezené občanským zákoníkem. Prostě je možné, že reklamace je už vyřízená a leží na prodejně. V těchhle supermarketech mají zaměstnanci většinou dost nakvap a nestíhají.