Vyšetření 2,5leťáka u psychologa na PAS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
3.2.23 09:49
@Anonymní píše:
@stinga jeho chování je dost odlišné už od roku. Máme kolem spousty dětí a syn se vyvíjí jinak. Nehraje si, sociální kontakt slabý, denně máme spoustu výbuchů kvůli maličkostem, je agresivní k sobě i k nám, skoro nemluví, spíš jen žvatle většinou sám pro sebe, ale paradoxně počítá… Teď se nám narodil druhý, předčasně, takže navíc cvičím s ním několikrát denně a starší se o to víc zhoršil. Má jít do školky a musíme vědět, jak na něj, protože se nám to nedaří. Takto mi je psycholog schopný minimálně poradit.
  • K

Do školky prosím pěkně proč? Aby " jak na něj " řešily učitelky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.2.23 09:50

@Bubla Bůčková presne. Taky nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
3.2.23 09:54

@Bubla Bůčková jo, je dost brzo na jakýkoliv řešení, spousta dětí je v tom věku více či méně mimo, taky bych to zatím nehrotila. Už vůbec s tim cilem, že mi psycholog poradí, jak na něj. My kdybychom vzali syna v tom věku na vyšetření, tak odejde nejen s PAS, ale asi i s MR a kdo ví, čím ještě. A nic z toho ve vysledku nemá…má úplně jiné dg, jenže ony se v tomto věku tváří všechny dost podobně… každopádně když už jsou objednani, tak asi nemá smysl ji říkat, ať tam nechodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 10:09

@Bubla Bůčková do školky ho neodkladame jen tak, ale aby mohl mít více sociálního kontaktu s dětmi, jsme na vesnici, neteře jsou ve školce, obě o rok starší, takže se tak často už nevidaji a kamarádky s dětmi máme daleko. Stěhovali jsme se přes půl republiky za prací. K psychologovi jdeme, ať něco nezanedbame prosím vás.

Pro všechny rejpalky, nevím, jak u vás, ale když dítě ubližuje dobře, dejme tomu nám, nějak to dáme, donekonečna vysvětlujeme, proč se to nedělá, fajn. Ale pokud ubližuje sobě, nemá žádnou stopku, já mám druhýho na stole, zrovna cvičíme Vojtu a on se rozběhne proti zdi, tak sorry, ale asi byste taky nebyly ok. To, že většinu času nevnímá, není schopný reagovat na změny, máme problém kamkoliv jít, protože je vysoký, má skoro 20 kilo a když sebou slehne na zem na silnici, já mám kočár a mám ho tahat ještě v rukách, je to fakt skvělý. Takže na procházky čekáme na tatínka.

A ano, radši půjdu k psychologovi, který mi řekne, že je možné, že tam pas je, nebo nějaká vývojová dysfazie, než abych si pak v šesti nadávala, že jsem nešla dřív, měli jsme něco zanedbané a hůř se s ním pracovalo.

A fakt sorry, jestli mám o vlastní dítě strach a starám se, takový káči jedovatý člověk potřebuje slyšet, aby se cítil ještě hůř. Ptala jsem se, jak probíhá vyšetření, že jsem z toho nesva, ne, že tam nepůjdeme. Přeji všem zdravý děti a ať to nemusí řešit 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.23 10:31
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková do školky ho neodkladame jen tak, ale aby mohl mít více sociálního kontaktu s dětmi, jsme na vesnici, neteře jsou ve školce, obě o rok starší, takže se tak často už nevidaji a kamarádky s dětmi máme daleko. Stěhovali jsme se přes půl republiky za prací. K psychologovi jdeme, ať něco nezanedbame prosím vás.

Pro všechny rejpalky, nevím, jak u vás, ale když dítě ubližuje dobře, dejme tomu nám, nějak to dáme, donekonečna vysvětlujeme, proč se to nedělá, fajn. Ale pokud ubližuje sobě, nemá žádnou stopku, já mám druhýho na stole, zrovna cvičíme Vojtu a on se rozběhne proti zdi, tak sorry, ale asi byste taky nebyly ok. To, že většinu času nevnímá, není schopný reagovat na změny, máme problém kamkoliv jít, protože je vysoký, má skoro 20 kilo a když sebou slehne na zem na silnici, já mám kočár a mám ho tahat ještě v rukách, je to fakt skvělý. Takže na procházky čekáme na tatínka.

A ano, radši půjdu k psychologovi, který mi řekne, že je možné, že tam pas je, nebo nějaká vývojová dysfazie, než abych si pak v šesti nadávala, že jsem nešla dřív, měli jsme něco zanedbané a hůř se s ním pracovalo.

A fakt sorry, jestli mám o vlastní dítě strach a starám se, takový káči jedovatý člověk potřebuje slyšet, aby se cítil ještě hůř. Ptala jsem se, jak probíhá vyšetření, že jsem z toho nesva, ne, že tam nepůjdeme. Přeji všem zdravý děti a ať to nemusí řešit 🤷‍♀️

Buď v klidu, některé tady mají zrovna PMS, takže se takhle obouvají do každého. Já s tvým postupem naprosto souhlasím a souhlasím taky s tím, že lepší dřív a zbytečně, než pak brečet nad rozlitým mlíkem :hug:

• Citovat
  • Upravit
26747
3.2.23 10:39
@Anonymní píše:
Buď v klidu, některé tady mají zrovna PMS, takže se takhle obouvají do každého. Já s tvým postupem naprosto souhlasím a souhlasím taky s tím, že lepší dřív a zbytečně, než pak brečet nad rozlitým mlíkem :hug:

Já s tím souhlasím taky, ale nemám moc pochopení pro " nevíte co tam s ním budou dělat, co kdyz to nezvladneme, co když má pas" Na kvalitní psycholožku jsem čekala 8 měsíců a těšila se jak blázen, že konečně se to někam posune. A agresivní spolužák ve školce, ktery má maminku na RD, to je sen každé z nás :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 10:50

@Bubla Bůčková ano a taky proto to řeším teď před školkou, ať víme, na čem jsme. Takže příště, prosím, trochu pochopení a ne ty agresivní výpady, ne všichni jsou na ně zvědaví, kor když příspěvek je mimo mísu a neodpovídá na otázku, dík.

• Citovat
  • Upravit
24526
3.2.23 17:43

Já tohle téma otevřela jen tak omylem. Ale normálně pořiďte dvojkočár. Nedělej z něj velkého. Ušetříte si spoustu slz. Já mám děti dva roky od sebe. A samozřejmě, že syn dělal ve dvou a půl letech taky scény venku. Normálně plácnul sebou na zem a řval. Jasný skoro každou procházku. Je fakt normální. Druhý dělá to stejné ve dvou letech. Takže já celá zničená z procházek jsem pořídila dvojkočár a byl klid. Dítě si kdykoliv sedlo, když nemohlo. Jakmile zjistil, že může zase opravdu jezdit v kočárku, tak chodil bezproblému pěšky. A byl klid.
To cvičení vojtovky je náročné. Nejspíš hlavně volá o pozornost. Snad vám nějak poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 21:43

Byli jsme kvuli opozdene reci (klasicke kolecko foniatr, neurolog, psycholog). Probihalo to formou hry. Hodne musis samozrejme povidat ty, ale u nas si se synem hrala a sledovala reakce atd. Syn take v te dobe nemluvil (2,5r), ale byl a je dost spolecensky. U nas PAS prakticky vyloucili, ale je tam VD a asi trochu hyperaktivita. Urcite se neboj, nestane se nic horsiho, nez ze to sezeni zkratite, kdyz treba nebude chlapecek spoluppracovat vubec. Neni z ceho mit strach. Drzim pesti :kytka:

Anonym - info o synovi

• Citovat
  • Upravit
4.2.23 21:44

Samotného vyšetření u psychologa se nebojte. Dítě si hraje, psycholog si s vámi povídá a druhým okem pozoruje dítě při hře. Pak psycholog zkusí navázat interakci s dítětem formou hry. Není to žádný dril. Ale diagnózu vám v tomto věku nedá žádný psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí