Vysírací děti, jak na ně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
4.6.23 07:15

Chudáci děcka. Matka je honí, protože ona ráda vyletuje, a oni musí taky, aby ona měla duvod. Dětem prospívá se občas nudit. Rozvíjí to mozek. Nebo by si třeba rády zalezly s knížkou, a ne, matka je akční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
4.6.23 07:21
@Anonymní píše:
Hehe, přesně tohle jsem čekala. :lol: Takže jinak. Oni prostě vysíraj všude. Doma je po hodině nuudaa, nikam nejezdíme, s kamarády akorát vzpouzí o obrazovky a sladkosti - občas proč ne, ale nevidím důvod, proč by mělo dítě trávit každé odpoledne před počítačem. :roll: Jakýkoliv návrh na zábavu je trapný a nudný…Takže než se takhle placatit doma, brala jsem to tak, že to cizí prostředí je aspoň nějak obohacuje (a mě také). A ne, fakt to není tak, že jedu jedině podle sebe a chudinky dětičky. Chudinky jsou podle mě ty, co drepi celé dny u bytovky se špinavým míčem a nikdo o ně ani kolo neopře. Takže se tu evidentně nic nového nedozvím. Tak nic, zkusila jsem to. :mavam:

Ano, přesně popis důsledků tvojí výchovy. Přesně tyhle argumenty matky jako ty používají.
A výsledek je stále, otravné vysírací děti neschopné vymyslet si zábavu, protože mají neustále program, který je vzhledem k četnosti stejně nudí.
Ty si ymslíš, jak jsi to tímhle popisem všem nandala.
Nenandala, jenom jsi dokreslila naprosto typické důsledky výchovy matek, které si myslí, že tímto humusem vychovají renesanční děti.
Ani náhodou. jednou jsem četla knihu od nějakého filozova, kde bylo napsánozjednodušeně řečeno, že každý exktrém je problém.
Copak si ymslíš, že existují jen bezprizorní děti a přetežované děti?
Pravda je uprostřed, jak moc, to už je na možnostec každé rodiny. Dítě má poznávat, ale má být schopno i vyplnit aktivně svůj čas samo bez řízeného programu.
A ano, dítě, které má příliš řízeného programu, té druhé věci obvykle není schopno.
A pak doma přichází to, že dělají kůlničku z bytu, sedí před tv nebo pc a padají z nich takové perly jako " Mámo, já se nudím".
Ale tohle ty nikdy neuznáš, protože rodič neustále rozvíjející svoje dítě akcemi, je přece tak dokonalý, že by mu my ostatní měli olizovat boty a plazit se před ním v prachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
4.6.23 07:29
@Anonymní píše:
Máme 3 děti ve věku 7, 4 a 1. Jsme poměrně akční, já s dětmi stále něco podnikám, na větší dovolené se přidává i manžel. Přiznám se, že to dělám asi z velké části kvůli sobě. O domácnost se starám, ale nedokážu si představit trávit 3/4 života jenom u plotny a na zahradě. Prostě potřebuju návštěvovat nová místa, chodit na různé akce, cestovat, sportovat atd. Tak nějak žiju v domnění, že to dá mnohem víc i dětem, než jen sedět doma, vyhnat je na zahradu nebo se stejným kámošem to stejné furt dokola. Vlastně je to pro mě jeden z hlavních cílů výchovy, ukázat jim svět, učit je chovat se v různých situacích a místech. A ne jen škola, domov, babička. Problém je v tom, že starší dva kousky se prostě narodily jako vysírací typy. Kdykoliv kamkoliv jdeme, je jedno jestli do školy nebo k moři, prostě do zblbnutí chtějí co nemají a dokážou tim otrávit celý den - pořád dokolečka hlad, žízeň, horko, zima, nuudaa, chtějí jinam. Místo aby našli cokoliv na zábavu nebo byli rádi, že jsou tam kde jsou, jenom prudí. :zed: Po letošní dovolené (byli jsme už v květnu) jsem prohlásila, že to bylo poslední cestování a už se s nimi nehnu z vesnice. Úplně mě to dorazilo, jak jsou otravní. :zed: Přitom se jim člověk celodenně věnuje, zábav mají plno, ale holt nejde všechno, co si zamanou. :nevim: Já ale nechci léto proválet doma! Nevím, jak s nimi vyjít, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Řešíte někdo podobné situace? :think:

Tak nedovedu si predstavit co by mi rekli rodice na dovolene kdybyvh rekla nuda asi by me propleskli at se nenudim..tak snad delaji co chcete vy, ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
4.6.23 08:00
@Quinn7 píše:
Ja jsem odmala nesnasela vylety a mam to do ted. Takze ditkam se nedivim. :nevim:

No vidis, ja milovala..hrady, zamky, hory..a zase nesnasela placani u baraku s holkama, ktere jsem hodne casto nemusela..radeji jsem jezdila s nasima k babicce na vesnici nebo ty vylety nebo jsme jezdili na ruzne vernisaze vystav..muzei a taky to miluji doposud a fakt jsem se nenudila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
4.6.23 08:03
@Anonymní píše:
A já se zas divím, jak tohle může někdo dopustit. Tohle jsem totiž v dětství zažila já. Matka byla samoživitelka, znala jsem jen „počkej, jsem unavená nebo je to drahý“. I na blbém hřišti 3 minuty chůze od bytu jsem byla asi 2× v životě. Takže nevidím důvod, proč by se po 8 hodinách práce nedalo vyrazit na procházku, na brusle, s kamarády na hřiště nebo něco podobného. :nevim: jsou lidi, co dokážou tohle skloubit i s 12 směnami, to už je na obdiv. 8 hodin přece je třetina dne, to není na smrtelnou únavu. 8o

Tohle mě, ale připadá jako standart, ze po práci jdeme s dcerou se psem na procházku, na zmrzlinu, na hřiště, na brusle neberu jako nějaký speciální zážitek. Na víkend taky většinou nějaký program máme, ale nemusi to byt po každé výlet na cely den. Pro mě je super i to si lehnout na zahradu na sluníčko s knizkou a dcera si hraje s detma se sousedství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
4.6.23 08:06

Dělej s dětmi orientak.. unaví se, kouknete se na zajímavá místa. Dostanou ceny a diplomy a přejde je to lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.6.23 08:11
@Alušáček píše:
Tohle mě, ale připadá jako standart, ze po práci jdeme s dcerou se psem na procházku, na zmrzlinu, na hřiště, na brusle neberu jako nějaký speciální zážitek. Na víkend taky většinou nějaký program máme, ale nemusi to byt po každé výlet na cely den. Pro mě je super i to si lehnout na zahradu na sluníčko s knizkou a dcera si hraje s detma se sousedství.

No jak vidíš, tak pro někoho je to normal a pro někoho nadlidský výkon a skoro „svátek“.

Si pamatuju, jak osmiletý synek sousedů peciválů záviděl mému tehdy čtyřletému synovi, že „Pepíček zase někde byl“, protože se vrátil s pomalovanym obličejem, balonkem a nějakým lizatkem. To „zase někde byl“ byl dětský den pořádaný místním fotbalovým klubem v sobotu odpoledne za symbolické vstupné 20 Kč/dite.
Já na rozdíl od sousedů nemám problém na takovou cca dvouhodinovou akci zajít. Oni evidentně jo, když hnijí doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
4.6.23 08:26

Je zde často se opakující motiv věčně nespokojených prudivců. Není jim nic dost dobré. Já měla jedno dítě zrovna takové - všechno problém… a rozhodně nebyla přetěžovaná- vesnické děcko, zahrada, hřiště… od první třídy 1-2 kroužky, volný čas pro sebe, výlety tak 2 do měsíce, jinak babičky, někdy plavání, bytí doma… a hvězda neustále protivná a prudící… zlom přišel když jsem to přestala tolerovat. Milému spratkovi jsem velmi nevybíravě řekla že mě nezajímá co nechce, ale co CHCE. Do té doby ať drží zobák. A byl klid. Můj slovník v dané chvíli rozhodně nebyl vhodný pro osmileté dítě a trpělivá maminka nebyla k dispozici. Zaražená dcerka fakt zmlkla a asi po hodině prohlásila že by si dala zmrzlinu… od té doby dítě mnohokrát zkusilo frflat, prudit, vysírat… a pokaždé bylo zarazeno- většinou stačilo zvednout obočí a říct STAČÍ. Samozřejmě jsem s ní tyto situace probirala, hledaly jsme společně aktivity které by bavily ji, ale učili jsme ji taky to, že není na světě sama a rodina se nebude točit jen okolo ní, ale i ostatní mají své potřeby. Bude jí 20 a je z ní příjemná mladá dáma.

Jinak taky souhlasím s tím že špinavý míč je perfektní aktivita pro děti.
Zakladatelka by se měla zamyslet jestli děti nepretezuje přílišnou organizací a pokud ne, tak prostě vydržet. Oni dozrají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
4.6.23 08:59

@Mariane.B a dokážeš ty uznat, že jsou i děti, jak to říci… méně uvědomělé, které se prostě nudí zcela všude? Které když necháš bezprizorně doma, tak si sednou k televizi, mobilu, tabletu a od rána do večera do něj čučí a v přestávkách mezi tím tě přijdou informovat, že mají hlad, je jim zima, vedro, nechutná jim… a prudí úplně stejně? Mám jich v okolí pár i i mé starší k tomu má nemalé sklony a den doma je stejně o mé nervy (a že ho dětem dopřávám, ne že ne). Tuhle tu byl kámoš, hurá, no a po pěti minutách ticho, tak jsem tam koukla, každé dítě na svém mobilu (a ne, nehráli spolu hru) ve svém koutě. Žádné lítání venku a lezení po stromech (možnosti k tomu má a nikterak tomu nebráním), prostě se programově nudit a prudit. Covid je pro mě obdobím hrůzy, protože maximálním programem byla procházka v místním lese, děti nemusely prakticky nic a potomek prudil jak nikdy. Je to povahou, menší dítě je v pohodě a ten balanc si nastavuje samo. U velkého nastavuji já, někdy prudí doma, někdy s náma na programu, rozdíl nevidím, prostě povaha a snad jenom takový období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
4.6.23 09:07
@lilith1 píše:
Tak nedovedu si predstavit co by mi rekli rodice na dovolene kdybyvh rekla nuda asi by me propleskli at se nenudim..tak snad delaji co chcete vy, ne :nevim:

Tak ti nevím, jestli na prudící dítě funguje proplesknout, zavelet, ať se nenudí, a zapřáhnout je do svého programu.
Mně, když už je toho moc, asi nejvíc pomáhá pokrčit ramenama, že je mi to v podstatě jedno. Jak jsem tu psala, tak moc si chce číst, ale už má všecko přečtený a do knihovny (asi 15 minut pěšky) se mu nechce. A co já jako s tím? Tak moc chce na zmrzku, ale ani jeden z deseti druhů není dle jeho vkusu - nezájem, já možnost poskytla, jiná cukrárna v dohledu není. Ale lepší se to. Zrovna dítko zhrdlo asi pěti nabízenýma možnostma snídaně, že jako všecko blbý a radši by vafličky. No tak dělá vafličky :mrgreen:
Ale do toho prudí, že nemůže najít sluneční brýle, co jsem mu včera odpoledne koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
4.6.23 09:27

@ugluk Všechny tyhle věci ale předpokládají, že ty děti mají k těm věcem(telefon, pc) neomezený přístup.
Kovid byl na houby, ale dítě, které je přiměřeně vedené a nemá problémy a přístup k elektronice bez omezení, je schopno nenudit se a vymyslet smysluplnou aktivitu.
Ne vždy a za všech okolností, ale je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
4.6.23 09:33
@ugluk píše:
Tak ti nevím, jestli na prudící dítě funguje proplesknout, zavelet, ať se nenudí, a zapřáhnout je do svého programu.
Mně, když už je toho moc, asi nejvíc pomáhá pokrčit ramenama, že je mi to v podstatě jedno. Jak jsem tu psala, tak moc si chce číst, ale už má všecko přečtený a do knihovny (asi 15 minut pěšky) se mu nechce. A co já jako s tím? Tak moc chce na zmrzku, ale ani jeden z deseti druhů není dle jeho vkusu - nezájem, já možnost poskytla, jiná cukrárna v dohledu není. Ale lepší se to. Zrovna dítko zhrdlo asi pěti nabízenýma možnostma snídaně, že jako všecko blbý a radši by vafličky. No tak dělá vafličky :mrgreen:
Ale do toho prudí, že nemůže najít sluneční brýle, co jsem mu včera odpoledne koupila.

Hele, tohle je v pohodě, prostě mu ukazuješ, že se z něj nepo…A tvoje dítě si musí samo namáhat mozek a taky ručičky(viz. vafle). A o to jde
Jenže zakladatelka věří do mrtě svojí superakčnírozvíjejícídokonalé vychově a strašně se diví, že její děti nejsou díky tomu superakčnídokonalé spokojené děti.
No nejsou, protože děti nejsou cvičené opice, vlastně se po nich chce jen účast, ale na samostatné myšlení(nudění) je moc neužije, když jim nalinkuješ život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.6.23 09:37
@Mariane.B píše:
@ugluk Všechny tyhle věci ale předpokládají, že ty děti mají k těm věcem(telefon, pc) neomezený přístup.
Kovid byl na houby, ale dítě, které je přiměřeně vedené a nemá problémy a přístup k elektronice bez omezení, je schopno nenudit se a vymyslet smysluplnou aktivitu.
Ne vždy a za všech okolností, ale je.

No moje starsi dítě má na všech zařízeních limity a stejně se mě přijde desetkrát zeptat, jestli mu přidám, protože co má jako dělat a nudí se, případně sahá po ovladací tv.
Mladší dítě má také limity a kolikrát po telefonu několik dní ani nevzdechne.
Asi je teda dle tvé teorie každé vedu každé jinak. :nevim:
Je to prostě povahou. Pokud jsou přiměřené vedené, tak se časem doberou k zitelnemu nepeudicimu stav. Jen některé to má holt víc v krvi a je víc na pohodu už třeba ve skolkovem věku, u jiného to prostě může trvat roky a jsou to roky výchovných galejí a neustálého nastavování a bránění hranic pro rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
4.6.23 09:37

Taky mam jedno takove. Vse je porad spatne. Nikam se mu nechce. Prudi s tim i tyden dopredu. Je to hodne neprijemne. Kdyz uz ale nekde je, tak je tam nakonec spokojeny. Jen ty hodiny vysirani predtim. Porad by chtel byt doma a pak nam v byte dela v chodbe skok daleky, v obyvaku hvezdy a v pokojicku parkur, popripade zebra o telefon. Ono je neco jineho, kdyz bydlite v domku se zahradou, tak tam se da byt cely den. V byte je to zas jine. Kamaradi ze sousedstvi maj pres tyden krouzky (nebo jejich sourozenci krouzky), druzinu a o vikendu jedou na chatu. Neni snadne se s nekym sejit. Druhe dite je ze vseho nadsene, vsude chce, na vse se tesi. Je to povahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
4.6.23 09:51

No, ono často když se vydrží to období „nudím se“, tak pak si vymyslí zábavu sami. Akorát rodiče nesmí vyděsit roztahané barvy, nastříhané papíry, bunkry z peřin nebo roztahaný oblečení :lol:

@Svistice píše:
A podněty přetížené děti mě pobavily. Ty naše když jsou doma tak se „furt nudí“ a „co budeme dělat“, případně z přebytku energie a nevybourenosti by z bytu udělaly kulničku na dříví, případně by se nakyblily nonstop k televizi. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí