Vysírací děti, jak na ně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69127
4.6.23 09:55
@Mariane.B píše:
@ugluk Všechny tyhle věci ale předpokládají, že ty děti mají k těm věcem(telefon, pc) neomezený přístup.
Kovid byl na houby, ale dítě, které je přiměřeně vedené a nemá problémy a přístup k elektronice bez omezení, je schopno nenudit se a vymyslet smysluplnou aktivitu.
Ne vždy a za všech okolností, ale je.

Mé dítě tam má nastavené limity, ale přišlo na to, že na Google store se nevztahují, tak je schopné opravdu hodinu čučet na to, jaké aplikace existují. Popřípadě si co minutu kontrolovat, jestli někdo nepíše. Kolikrát prostě telefon seberu, protože teď ho prostě nepotřebuje. Stejně, jako já na výlet na dno batohu hodně hluboko zahrabu ten vlastní a v ložnici se mnou nepřebývá. Počítač má na projekty do školy, jako v principu mi nevadí, když si pustí písničky na Youtube, ale nesmí si před to na x hodin sednout a bez přemýšlení čučet. A i když je limit, tak přijde kámoš, co ho má velkorysejší nebo vůbec a čučí spolu. Jdou na návštěvu k sousedům a pouští TV. Jo, co já bych dala za to, aby děti lezly po stromech za domem.
Ale vlastně o to nejde, mobil má od nějakch 10 let, kdy začalo ve velkém samostatně dojíždění na kroužky apod., ale prudit mé dítko umělo už hodně dobře předtím :lol:
Jinak ho nechci pomlouvat, je to dítě skvělé, chytré, teď se na první dobrou dostalo od září na gympl, i ty vafle dneska celé rodině k snídani udělalo :srdce: Ale prostě jest té nátury, kdy prudí, aniž by to bylo zapříčiněno nedostatečnou nebo naopak přílišnou aktivitou matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69127
4.6.23 10:03

Jinak zdrhám z diskze, jedeme na ten výlet a mobily putují na dno batohu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
4.6.23 10:30

Jooo to je jak u nás. Letos na dovolené v Itálii nuda, tak budeme o prázdniny na chalupě u lesa, tam snad nuda nebude. Naše děti jsou pecky domácí, mají to asi po babičce.
Nikam je extrémně netahame a stejně jsou zpruzele a ve finále řeknou, že výlet byl fajn.

Takže spíš výlety domlouvame spolu ve stylu jedeme bez diskuze a můžete si výlet vybrat.

• Citovat
  • Upravit
14107
4.6.23 10:45
@Anonymní píše:
Máme 3 děti ve věku 7, 4 a 1. Jsme poměrně akční, já s dětmi stále něco podnikám, na větší dovolené se přidává i manžel. Přiznám se, že to dělám asi z velké části kvůli sobě. O domácnost se starám, ale nedokážu si představit trávit 3/4 života jenom u plotny a na zahradě. Prostě potřebuju návštěvovat nová místa, chodit na různé akce, cestovat, sportovat atd. Tak nějak žiju v domnění, že to dá mnohem víc i dětem, než jen sedět doma, vyhnat je na zahradu nebo se stejným kámošem to stejné furt dokola. Vlastně je to pro mě jeden z hlavních cílů výchovy, ukázat jim svět, učit je chovat se v různých situacích a místech. A ne jen škola, domov, babička. Problém je v tom, že starší dva kousky se prostě narodily jako vysírací typy. Kdykoliv kamkoliv jdeme, je jedno jestli do školy nebo k moři, prostě do zblbnutí chtějí co nemají a dokážou tim otrávit celý den - pořád dokolečka hlad, žízeň, horko, zima, nuudaa, chtějí jinam. Místo aby našli cokoliv na zábavu nebo byli rádi, že jsou tam kde jsou, jenom prudí. :zed: Po letošní dovolené (byli jsme už v květnu) jsem prohlásila, že to bylo poslední cestování a už se s nimi nehnu z vesnice. Úplně mě to dorazilo, jak jsou otravní. :zed: Přitom se jim člověk celodenně věnuje, zábav mají plno, ale holt nejde všechno, co si zamanou. :nevim: Já ale nechci léto proválet doma! Nevím, jak s nimi vyjít, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Řešíte někdo podobné situace? :think:

Ty se zklidni. Tve deti nejsou otravní ani nejsou vysirací, jsou to proste deti ;).
V prvni rade se zamysli, co maji radi tve deti. Podle toho planuj vylety. Nemuzes byt porad jen ty na prvnim miste. Na jake vylety jezdite?
Ty se musis prizpusobovat detem, ne oni tobe.
A obcas je nech jen na zahrade s kamaradem a dobravej jim chill.

My taky ve volnem case radi sportujeme, jezdime na dovolene a vylety.
Ano, me dite jako male taky fnukalo. At ti byl hlad, zizen, unava. A my jsme se tak nejak vzdy podridili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
4.6.23 11:32
@_.Emilyyy píše:
Ty se zklidni. Tve deti nejsou otravní ani nejsou vysirací, jsou to proste deti ;).
V prvni rade se zamysli, co maji radi tve deti. Podle toho planuj vylety. Nemuzes byt porad jen ty na prvnim miste. Na jake vylety jezdite?
Ty se musis prizpusobovat detem, ne oni tobe.
A obcas je nech jen na zahrade s kamaradem a dobravej jim chill.My taky ve volnem case radi sportujeme, jezdime na dovolene a vylety.
Ano, me dite jako male taky fnukalo. At ti byl hlad, zizen, unava. A my jsme se tak nejak vzdy podridili.

Ne nemusí se přizpůsobovat jen dětem. Svět se netočí jen kolem dětí takže někdy by měl být den - výlet podle mámy/táty pak podle dětí.

• Citovat
  • Upravit
14107
4.6.23 11:38
@Pitaya1 píše:
Ne nemusí se přizpůsobovat jen dětem. Svět se netočí jen kolem dětí takže někdy by měl být den - výlet podle mámy/táty pak podle dětí.

Vsak u nich je vylet podle mamy furt.

Mne prijde sobecke se neprizpusobit diteti teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
4.6.23 11:39
@_.Emilyyy píše:
Vsak u nich je vylet podle mamy furt.Mne prijde sobecke se neprizpusobit diteti teda

A mně přijde zase až moc rozmazlovací se ve všem přizpůsobit dítěti a podřídit mu všechen volný čas

• Citovat
  • Upravit
14107
4.6.23 12:10
@Pitaya1 píše:
A mně přijde zase až moc rozmazlovací se ve všem přizpůsobit dítěti a podřídit mu všechen volný čas

Neprijde mi to rozmazlovani.
Dite proste toho zvladne mene nez dospelej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
4.6.23 12:16

Pokud děláš dětem odmalička animátora, tak ony se asi neumí samy zabavit. Proto je fajn je občas ponechat samy sobě. Jen najít tu správnou rovnováhu - kroužky/společná činnost/jejich volno/práce. A rozhodně si nemyslím, že je přínosné se plně podřizovat dětským přáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
4.6.23 12:39
@_.Emilyyy píše:
Neprijde mi to rozmazlovani.
Dite proste toho zvladne mene nez dospelej

Když myslíš. Mám jiný názor a jiný přístup k výchově

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.23 12:48
@Masina píše:
No, přesně…. U nás doma se neprudí a z výletů jsou děti nadšené, protože vždycky po škole jdou s kamarády ven s tím špinavým míčem. Buď na hřiště nebo do bungru nebo lézt po stromech do lesa. A hrají si tak, jak děti mají. Bez programu, bez připomínek dospělých. A když přijdou, jsou vylítané, odpočinuté. Pak je to s nimi jednoduché. Každý program od rodičů ocení. Když jedeme třeba na dovolenou a každý den je naplánovaná akce, i přesně na míru pro děti, tak začnou brzy brblat. Takže i tam, jak se začne nálada kazit, vyfasují děti míč, knížky, pár autíček a lopatky, rodiče lehnou a kvůli dětem se ani nehnou :-). Nebo si sedneme u lesa a zabavte se sami, bez hraček. Vždycky rozehrají nějakou úžasnou hru… ale samozřejmě, jsou to naše děti. Jiné třeba fungují jinak.

To je super, podle mě naprosto nejlepší dětství. Jenže tohle u nás nejde, protože u nás ty jiné děti venku samy prostě nejsou, jsou v družině nebo na kroužcích. Pokud chci, aby děti mohly ven s kamarády, musím ty kamarády já vyzvednout ze školky/družiny a vzít je cíleně ven s námi. Což vyžaduje několik dní dopředu koordinaci s jejich rodiči. Snažím se to dělat co nejčastěji, ale stále je to program, kde jsem přítomna i já jako dospělá. Podle mě je to špatně, ale co mám dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.23 12:51
@Masina píše:
No, přesně…. U nás doma se neprudí a z výletů jsou děti nadšené, protože vždycky po škole jdou s kamarády ven s tím špinavým míčem. Buď na hřiště nebo do bungru nebo lézt po stromech do lesa. A hrají si tak, jak děti mají. Bez programu, bez připomínek dospělých. A když přijdou, jsou vylítané, odpočinuté. Pak je to s nimi jednoduché. Každý program od rodičů ocení. Když jedeme třeba na dovolenou a každý den je naplánovaná akce, i přesně na míru pro děti, tak začnou brzy brblat. Takže i tam, jak se začne nálada kazit, vyfasují děti míč, knížky, pár autíček a lopatky, rodiče lehnou a kvůli dětem se ani nehnou :-). Nebo si sedneme u lesa a zabavte se sami, bez hraček. Vždycky rozehrají nějakou úžasnou hru… ale samozřejmě, jsou to naše děti. Jiné třeba fungují jinak.
To je super, podle mě naprosto nejlepší dětství. Jenže tohle u nás nejde, protože u nás ty jiné děti venku samy prostě nejsou, jsou v družině nebo na kroužcích. Pokud chci, aby děti mohly ven s kamarády, musím ty kamarády já vyzvednout ze školky/družiny a vzít je cíleně ven s námi. Což vyžaduje několik dní dopředu koordinaci s jejich rodiči. Snažím se to dělat co nejčastěji, ale stále je to program, kde jsem přítomna i já jako dospělá. Podle mě je to špatně, ale co mám dělat.
@Svistice píše:
Hele, pracují na full a v práci to mám poměrně dost náročné, pracují hlavou a fakt jedu povětšinou osm hodin jak fretka.
Ale děti mají dva rodiče, takže domácnost, provozní věci okolo děti není na mě.
A prostě občas si holt ohřejeme k večeři ten parek, bychom mohli dělat něco jiného, než se točit v kolotoči práce, domácnost, provozní ve i kolem děti
Já si prostě tu hlavu potřebuju vyčistit.

A jak píše @Capretta, je to o to o vnitřním nastaveni a najíti nějakého balancu, aby si každý v té rodině přišel na své. My si třeba poslední rok děti dělíme, protože páreček a kluk nemá zájem jít na motýly a holka nechce do leteckého muzea. Zase je to za cenu, že s mužem strávíme míň času a neabsolvujeme vše (protože já bych ráda jak na ty motyly, tak na ty letadla).

Příspěvek upraven 04.06.23 v 07:12

Ano, souhlasím. Ten můj názor byl reakce na uživatelku, která odsuzovala svou matku, že byla unavená a nikam s nimi nejezdila, přičemž ta matka byla samozivitelka, tam to fakt bylo vše na ní. I tak samozřejmě měla občas vzít dítě ven a hlavně o víkendu, jen dle mého názoru, pokud samozivitelka pracuje fulltime, toho prostoru je tam podle mě přes týden minimum.

• Citovat
  • Upravit
5757
4.6.23 12:59

Vysírací nemáš děi, vysírací jsi ty:-). Nejlepší na tom je, že v 99% tihle hrozně akční lidé jsou ve skutečnos nejlínější a nejsobečtější…nechce se ti starat se o děti, domácnost, rodinu, dům, zahradu a proto musíš pořád něco, abys vlastně nemusela nic dělat…je to podobné jako když otec po rozvodu pořád vozí děti k babičce a ke kamarádům, kteří mají děti a argumentuje tím, že chce, a by měly děti zážitky…ve skutečnosti jen nechce, aby se sám musel dětem orpavdu " věnovat" a hrát si s nima…to přece zajistí babička nebo děti kamrádů:-). Nechápu proč si lidé jako ty pořízují 3 děti, když je v podstatě ty děti obtěžují od jejich „aktivit“ :-). Navíc tak malé děti prostě přehlcuješ, dokážu si to představi „honem honem teĎ musíme tam, tam nám zavřou…jezte, abysme po obědě stihly atd atd“a když nechtějí tak je častuješ, že jsou liné a nasírací a v podstatě je urážíš za to, že nemají v zadeli vrtuli jako ty…Děti potřebují pohodu, klid…radši by s tebou třeba dělaly často oběd nebo ležely u pohádky a tulily se míst 3 aktivit za sobotu:-). Tyhle rádoby „aktivity“ jsou jedním z moru dnešní doby…a nejhorší je, když o tom každé pondělí ještě děti vyslýchají učitelky ve škole jako by to určovalo hondotu člověka a kvalitu jeho vztahů, rodiny a života…prostě móda pro líné…co vlastně nemají co na práci:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
4.6.23 13:12
@Pitaya1 píše:
Když myslíš. Mám jiný názor a jiný přístup k výchově

To mas no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
4.6.23 13:18

My jsme měli podobně akční matku a byla jsem z toho do 18 let akorát tak otrávená.
Pak jsem se vydala na první výlet na vlastní pěst a odhalovala si krásy výletování a cestování sama. Paráda :-) Miluju cestování a objevování nového, ale i klid doma. Bratr znechucen dodnes.
Myslím si, že člověk se dětem do jisté míry musí přizpůsobit a najít nějaký rozumný kompromis, aby byli do jisté míry spokojeni všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí