Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tůmička-myslis tie boraxglycerinove? tie som este nemala, ale pochybujem ze by mi pomohli no, mozno ich vyskusam ked mi ich da gynekologicka, teda ak o nich poprosim, to sa vyrabaju v lekarni vsak?? ja som uzivala milion pripravkou od neskutocne drahych globul cicatridina,Kitovuli…po lieky od gyn. betadinove cipky, rosalgin, aflovag…
Kikla- to ymslis vazne? ze by som sa zbavila vytoku??? ono ja ho mam pol roka, nikdy som tento problem nemala, tak mi to vadi dost… patrala som po pricinach a cudovala som sa ze mam NEUVERITELNU CHUT NA SLADKE!-ALE NIESU TO KVASINKY! co moze byt potom ten vytok ja nechapem, ale aj tak kazdopadne za pokus to bude stat, je to moja posledna sanca
@Kikla Tak to vyzkouším. Sladkého moc nebaštím. Teda ne nějak na kila. Občas si něco dám, ale že bych denně snědla čokoládu tak to ne ![]()
@miapia píše:
Tůmička-myslis tie boraxglycerinove? tie som este nemala, ale pochybujem ze by mi pomohli no, mozno ich vyskusam ked mi ich da gynekologicka, teda ak o nich poprosim, to sa vyrabaju v lekarni vsak?? ja som uzivala milion pripravkou od neskutocne drahych globul cicatridina,Kitovuli…po lieky od gyn. betadinove cipky, rosalgin, aflovag…
http://www.lekynainternetu.cz/…tetraborico/ jsou to tyhle. Doporučil mi je gyndař i jako prevenci. Jednou za měsíc - nejlépe po MS nebo v půli cyklu. Jsou výborné a nejsou drahé. Je jich tam deset. A můžou se i v těhotenství - říkal gyndař. Jsou fakt super. Jsou takové gelové a když se rozpustí, jsou jako voda, takže z tebe všechno vypláchnou. A nezanechávají stopy na spodním prádle druhý den. Opravdu jako voda. ![]()
Měla jsem mykozu a léta jsem s ní bojovala…různé léky stěry atd… Pak jsem změnila vložky koupila jenamazol a bylo…hlavně se musí přeléčit i partner ![]()
Nebyly byste první, chce to změnit životasprávu. On ten výtok je jen špička ledovce. Pokud je organismus kyselý, tak se chová jako v zánětu - ten dělá kyselost, aby se neřádi nemnožili dál.
Bohužel současná strava a stres a životní podmínky dělají kyselost pořád (kupte si v lékárně pH papírky a zjistíte, že jste kyselé). No, můžete si nechat namíchat směs na odkyselení v lékárně, recept pošlu SZ, je to dlouhý a nechce se mi to hleat, nebo si koupíte za pár korun ty tablety na zásadotvosnost. Dost mi to pomohlo, dlouho jsem nemohla otěhotnět a pak jsme o mimi i přišli a nakonec se ukázalo že jedna z možných příčin je právě vysoká kyselos.
Musela jsem vynechat mléko a mléčné výrobky a lepek, ale hlavní bylo změnit stravu tak, aby byla i zásadotvorná (jáhly, pohanka…).
A jupí, jsem v 6 měsíci. A výtok taky zmizel.
Pokud to není moc, tak je to znát už po týdnu. Zkuste, těch pár korun za to jistě stojí.
Klidně pište SZ.
Praveze ja mykozu nemam, lekarka nevie co to je, vytery nepreukazuju pozitivne kvasinky a vytok mam stale, niekedy hustejsi, redsi, biely…vraj ak nepali, nesvrbi je fyziologicky…ale ja tomu neverim, lebo mna páli uretra…mam 25 a nikdy som problem nemala a ked som mala kvasinky preliecila som a pol za tyzden pokoj, ale toto s ami taha pol roka, brala som asi 10 antykykotik(macmiror, gynazol, canesten, fungicidin, klion, betadine, jenamazol.....nic nepomohlo, lebo to nesu kvasinky…myslela som ze to je laktobaciloza-premnozenie laktobacila brala som atb ampicilin, ziez nepomohlo, tak mam ist na meranie hladiny hormonov, moja gynekolozka je z toho tiez zmetena…ja zit s vytokom nechcem:(
zacalo sa to vsetko ked som pracovala v materskej skolke, ako absolventka na praxi…ranne vstavania, stres(moja prva praca platena) dochadzala som do prace po silnych mrazoch -20 mraze som cakala na bus aj 30 minut, potom ma boleli vajecniky, mala som agninu a odvtedy to mam:( vlecie sa to od februara, plus sialene ALE FAKT SIALENE chute na sladke.....ak by som mala kvasinky nejak by sa to dalo riesit(autovakcina) ale ja nemam v steroch nic, tak neviem co robit ![]()
No a prave som dostala kramy, takze v pondelok idem hned rano na krvne testy-hormonalny profil ![]()
Kikla. to ma mrzi s tym babatkom
, ked tak citam ja jem vela mliecnych vyborbkov co je asi zasadna chyba. tak skusim vylucit aj mliekoa vsetko kyselinotvorne
Bylo to těžké, ale právě se mi v břiše vrtí brouček, takže je to dobré.
Vynech mléko, dospělý savec mléko nepije. ![]()
Zkus omezit i to sladké, to že na to máš chuť něco znamená, kouknu do knih a popátrám, asi ti něco chybí. Cukr hodně okyseluje. No a když to nepomůže, tak se alespoň pročistíš. A pak se můžeš ládovat mlékem a cuklrem dál.
@abbee píše:
A dělala ti doktorka stěry na rozbory , aby se zjistilo, čím to je? Nebo ti prostě frkne čípky a na shledanou?
Já mám taky takový problém (ale teda nezapáchá, to je fakt), nejdřív mi frkla rovnou antibiotika, z kterých mi bylo děsně zle, až mě málem musel brát přítel do nemocnice, přístě, když furt nic, udělala ty stěry a podle nich se zjistilo, že je vše ok, ale že vlivem hormonálních změn to tak mám pořád, říkala, že některý ženský to tak mají. Ale je fakt, že se mi to mění s cyklem, nejvíc, když jsem uprostřed braní HA - tzn. 2. týden braní.
No, to je tím, že v tom druhém týdnu většinou dochází k ovulaci a výtok (děložní hlen) mění svoji kvalitu, je ho více, stává se postupně průhlednějším, vodovějším (já si občas připadám, jako bych upustila moč) až vazkým (jako vaječný bílek). To je jen znak toho, že je žena plodná a tělo funguje jak má.
Záleží jen, kolik ho je. Normálně je na děl. čípku a tímpádem také v pochvě, když je ho více, tak prostě vyteče ven (můj případ). Já mám silný výtok od 13, kdy jsem začla menstruovat a bylo mi řečeno, že některé ženy ho mají daný geneticky a můžou to tak mít celý život. Mamka to měla podobně, ale po prvním porodu se jí to upravilo, tak uvidíme.
Zdravím, od 17 let jsem trpěla opakovanými kvasinkovými záněty, měsíc co měsíc jsem seděla na gynekologii. Volně dostupné léky v lékárně mi po několika letech přestaly zabírat. Byla jsem docela už zoufalá, zkoušela jsem všechno možné, Lactobacily, koloidní stříbro, detoxikace od šarlatánek, kapky, čípky, Alivictus a nezabralo mi vůbec nic. Teď jsem rok a půl bez problémů. Souhlasím i s tím odkyselením, jak tu bylo zmiňováno, ale plno potravin, které přijímáme, jsou bohužel kyselé a to bychom nesměly jíst pomalu nic. Nerada bych tu dělala reklamu na něco, co mi pomohlo. Znáte to, lidi jsou zlí. Pokud to někoho opravdu hodně trápí, klidně mi napište. Ale věřte, že vím, jak hodně to dokáže ovlivnit život, bohužel
Jakmile jsem věděla, že přichází druhá půlka cyklu, začala jsem být nervózní, protože jsem už věděla, že bude zase průšvih. A když jsem pak dostávala od gynekologa léčbu na 10 - 14 dní, tak jsem byla bez nálady. Po porodu jsem měla chvíli klid, do té doby, než jsem musela nasadit širokospektrá antibiotika. Pak se mi to rozjelo znovu. Gynekolog mi řekl, že můžu zkusit to a to, ale nic nezabralo. Akorát do toho člověk zahučel finančně. Co si budem povídat, lékárna je byznys jako kterýkoli jiný. Nechci nikomu nic vnucovat, proboha, ale jen pomoci. Držím palečky, vím, jak to trápí.
Jen malá poznámka k tomu odkyselení. Mám dojem, že nejde o to, jak která potravina chutná (jestli kysele, je to špatně apod.), ale důležité je, jestli je kyselinotvorná nebo zásadotvorná. Např. kyselé zelí, byť je kyselé, je zásadotvorné (co jsem teda vygooglila). Prostě to není tak jednoduché.
A co se stresu týče, prý je ztráta zaměstnání na druhém místě žebříčku nejvíce stresujících událostí v životě (hned za smrtí blízké osoby).
Dostala som novu pracu ucitelka na strednej skole umeleckej je to priserny stres, musim si robit sama plany, pripravy, osnovy…-----vytoky mam stale ale uvidim no hadam to prejde ![]()