Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, my jsme dělaly s dcerou tohoto andílka a hezké nápady jsou i tady
Ahojky, mám na hlídání malého bratránka a chtěla bych vyrábět něco v tomhle smyslu, dlouho jsme u toho vydrželi. Nevíte o něčem takovém zábavném?
Milé maminky, chtěla bych vás poprosit o radu, s dcerkou bych chtěla vytvořit ozdůbky na stromeček a dekoraci na vánoční přáníčko. Mám takovou představu, že dcera popatlá něčím papír..vznikne pěkná barevná plocha a já z toho vystřihnu motiv, ale čím to napatlat, chci něco nového. Dělaly jsme s prstovýma barvama i se suchýma pastelama…pastelky neovládá má 11měsíců. Máte nějaký tip? Nějaké nápady na tvoření, které mi unikly?
Děkuji za rady ![]()
Polepil papír lepidlem a nechat jí na to házet konfety, barevné papírky, lesklé hvězdičky ![]()
@elis_an3 co razítka? - buď je koupíš, nebo vytvoříš např z brambor a slečna je může natiskat na papír ![]()
@elis_an3 tyyy joooo, to je dobrý nápad…popiplat apír, vystřihnout vánoční témata a udělat přání…super tip, diky ![]()
@Nainuva to by nebylo marne, ale ona by to asi snedla ![]()
![]()
ale pekny napad, asi vyzkousime, ja mam prave trpytky, ale to nezvladne sypat jeste…leda bych ji to dala do nejake cukrenky
praveze nejak neodhadnu, jak bude spolupracovat, se suchyma pastelama jsem cekala, ze bude patlat, ale vubec nechtela…
@valina1 me strasne bavi s detmi tvorit, ale jsem zvykla na vetsi ![]()
proto jsem v koncich, ale bude pekne pranicko
jen ty prstovky prave jak se patlaji moc tak vznikne nehezka barva, suche pastely uz jsou o necem jinem, tam vznikne pekna barevna skala..
@martina.se uplne jsem zapomnela, ze jsme zkouseli ![]()
a brambor byl v puse a ne na papire, ale v tomhle pripade me to nenapadlo, vlastne by to taky bylo pekne ![]()
@elis_an3
i to se může stát
ale třeba můj nesnášel kreslení a tiskal hrozně rád
můžete zkusit, max si obarví i papulu, ty dětské barvy jsou netoxické ![]()
K tem razitkum, ve skolce jsme delali s detmi pred vanoci hvezdy…deti mely z brambor razitko hvezdicky a potiskaly cely papir, ja jim pak z toho vystrihla velkou hvezdu a melo to uspech
fakt me ty razitka po tom minulem neuspechu nenapadly, ale je to tak dva mesice, ted je zase vetsi ![]()
@martina.se minule prave dopadla tak, ze byla komplet cela od barev
razitka vyzkousim, ale asi na neco jineho, ty ozdubky chci mensi tam by to nevyniklo, ale na prani by to asi slo…
@elis_an3 tak co fix, nebo štětec s vodovkama, voskovky? To píše líp než pastelky
Jinak my loni zkoušeli dělat sněhuláka- na černý papír namalovat sněhuláka, polepit lepidlem a dávat na něj vatu. Ale malej se nechytal. On na to tvoření moc není
Nebo dělat ozdoby se samotvrdnoucí hmoty, třeba sněhové vločky, hvězdičky…
Z kelímku od jogurtu dělat zvonečky
SNěhový řetěz do okna - na nit se napíchnou bambulky z vaty
Stromeček zdobený barvičkama na sklo
Stromeček z otisků rukou a prstů