Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Suszane já jsem šla na vyvolávačku 40+5, je zbytečné čekat, plodovka, nebo něco se může zkazit během pár hodin.
Zítra nastup a přeju rychlý porod. ![]()
@Suszane: Já bych ještě počkala. Nejsem zrovna fanda zbytečného vyvolávání. Termín porodu je plus minus dva týdny, takže to je zatím pořád OK, a váhový odhad může být velmi nepřesný (oběma směry, samozřejmě).
@Suszane Nevidím důvod, proč zasahovat do přirozeného vývoje a do porodu, když nemáš vůbec žádné obtíže. Je to na tobě. Přečti si pár deníčků o chemických porodech.
@Suszane váha je jen odhad, mě se sekli o víc jak půl kila (měla míň) rozhodně bych ještě nevyvolávala, max hemiltona.
To je tezky no ja nastoupila na vyvolani 42+0 no vyvolavali 3 dny a az u sekce se zjistilo, ze je neco spatne s delohou a neporodila bych ani na velikonoce. Diteti se taky teda darilo dobre. A ten vahovy odhad muze byt klidne o pul kg vyssi, ale i nizsi
Hele já měla vyvolávaný porod který skončil CS, dle UTZ první termín 28.11 dle poslední MS 3.12, malá se narodila 9.12 a byla naprosto v pohodě. Pokud je vše ok, tak bych jak už tu někdo psal zkusila nejprve hamiltona a babské rady, ono není nad to aby se to rozjelo samo vžy ta příroda ví co dělá.
Ja zkousela vse mozne abych porodila. Horke koupele, cervene vino, sex 2× denne, ricinovy koktejl a bylo mi to k prdu. Podotykam, ze to bylo az kolem TP.
Strasne jsem se totiz bala, ze pujdu na vyvolani. Coz tak nakonec i dopadlo.
Mela jsrm dva vyvolane porody. Prvni 10 dni pred TP a naprosta hruza. Druhy porod vyvolany 4 dny po TP a naprosty luxus.
Myslim, ze ten porod bude snazsi, kdyz je mimi „dopecene“.
Nespechej ![]()
Ja bych nesla. Je lepsi rodit vetsi dite, ale s pripravenymi cestami nez naopak. Ja rodila 41+5. Taky uz do me huceli. Pri druhem jsem uz radeji nahlasila o tyden pozdejsi menstruaci, aby na me nahodou nekdo netlacil a abych mela tyden ‚k dobru‘. To je ale jen muj nazor..
@Suszane Já bych se do toho nehrnula. Sama teď čekám, co bude. Jak psal někdo, když už, tak zatím Hamiltona. U nás se nechává přenášet 10 dní, nevím, jak jinde.
Já druhou přenášela 8 dní, pak teda překotný porod, zakalená voda, silně dráždivé miminko, který jsme dávali dohromady asi půl roku. Ale bylo tam dost zásahů i na sále, což si uvědomuju až zpětně.
Ale přes to všechno se vyvolání taky bráním zuby nehty. Přeji, ať to brzy je ![]()
@Suszane pokud chodíš na kontroly a monitory a vše je v pořádku, není přece důvod vyvolávat… vyvolávanej prood je často sám o sobě už indikace k problémům…
@Krrysa píše:
@Suszane pokud chodíš na kontroly a monitory a vše je v pořádku, není přece důvod vyvolávat… vyvolávanej prood je často sám o sobě už indikace k problémům…
s tím nemohu než nesouhlasit, osobní zkušenost a podruhé už bych jednala jinak
Nešla bych. Zasahovat chemié do nepřipravených porodních cest je cestou do pekel a šílených bolestí. Mnohdy porodem končícím sekcí.
Váha nic neznamená, nějaký termín taky ne. Doktoři nejsou bozi, spíš hovada. Oni to dítě nerodí, že…
@Suszane taky bych už nečekala, ono vše může být ok a taky se vše během pár hodin může změnit. Takže bud v klidu, jdi zítra do nemocnice a neboj se, zvládneš to. Vyvolávanej je většinou rychlejší, držím pěsti ![]()
@medunka23 u prvního porodu praskla vodaa nic, nacpali do mě všeho horem dolem.. nakonec se malá za 17 hod narodila.. čtvrtý pord úplně stejný, jen jsem do sebeb nenchala ancpat ani prt, že počkáme a ejhle, malá se narodila za stejnou dobu
já jsem prostě proti popohánění ![]()
@berry4 píše:
Nešla bych. Zasahovat chemié do nepřipravených porodních cest je cestou do pekel a šílených bolestí. Mnohdy porodem končícím sekcí.
Váha nic neznamená, nějaký termín taky ne. Doktoři nejsou bozi, spíš hovada. Oni to dítě nerodí, že…
no jeste chybi rada, aby sla do lesa a porodila tam za zvuku šumící trávy
![]()