Vyvolat porod nebo počkat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7527
16.8.15 15:50
@saadet píše:
8o no jeste chybi rada, aby sla do lesa a porodila tam za zvuku šumící trávy :zed: :zed:

hele ty jsi asi nezažila vyvolávaný porod i když se nic nechystalo, jen proto, že už jsi byla v termínu a prostě lékaři usoudili že je třeba dítě z matky dostat, a to já jsem měla v tomhle celkem štěstí pokud se to tak dá nazvat, že mě nenechali trápit dlouho, ale byla jsem já i dítě narvaná chemií na vyvolání a posléze zastavení porodu, narkozu a podobně, věř že mimino které se narodí takto nadopované se chová naprosto jinak než normálně porozené dítě, já si to bohužel uvědomila až s odstupem a dala jsem si dohromady spousty věcí až dost dlouho po porodu proč některé věci byly problém. Potom bys celkem chápala nás které jí od vyvolávání odrazují, myslím že když vydrží ještě týden samozřejmě pod dohledem a s dobrýma výsledkama, tak se nic nestane :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.8.15 16:17

@medunka23 hele husy jsme spolu nepásly. Ale k věci. Reagovala jsem primárně na to, že doktoři jsou hovada…což mě vytočilo. Dle utz bude zitra 10 dni po TP, tudiz to myslim indikace je. Neřeknu pokud by byla 38tt a uz ji „nebavilo“ bricho. Plodovka se může zkazit během pár hodin. Mě jen vadí ta hysterie kolem, urážení lékařů a svádět všechno co s dítětem není podle „tabulky“ na chybu u porodu/vyvolání (chybu lékařů samozřejmě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
16.8.15 17:10

@Suszane Já bych v této situaci trvala na sekci. Přirozené je to asi stejně jako „vyvolávaný porod“ a pro mimino bezpečnější. Jestli nejsi s vyvoláním vnitřně srovnaná, nebo jestli nejsi připravená na to, že jak začnou vyvolávat, už to bude jen v režii lékařů a prosadit si své bude velmi těžké, dost možná to stejně sekcí skončí - a je asi lepší jít plánovaně než akutně. Dej na svůj pocit, pravděpodobně bude správný.

• Citovat
  • Upravit
14110
16.8.15 17:21

@saadet jenže podle Ms měla termín teprve před 5ti dny.. doktoři zásadně vybírají ten, co se jim hodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2779
16.8.15 17:27

@Suszane ja sla 41+3 a chteli me nechat az do 41+5.. totalne zkazena voda, teda ten drtek co mi tam zbyl, jeden den vody bylo dost a za dva dny uz nebyla zadna.. Maly z toho mel infekci mocovych cest, byli jsme v porodnici 10 dnu, mel antibiotika do svalu.. Takze jestli jeste nekdy budu rodit tak nejpozdeji v den terminu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.8.15 17:38

@saadet nevim jestli jsem te nastvala oslovenim ci co, jen pisu svou zkusenost. Ja bezprostredne po porodu brala ten svuj za dobry, taky jsem si myslela ze je moje dite normalni dokud jsem nevidela par novorozencu ktery se narodili opravdu bez chemikalii a je to sakra rozdil. Nejsem zastancem domaporodu, ale myslim si ze by lekari meli obcas dat vecem cas i kdyz ani oni to nemaji jednoduche
Navic se vic ridi terminem dle utz ktery neni vyppvidajici ono tedy neni ani ten dle ms ale ten byva alespon pozdejsi. Proste dite ktere se narodi bez zbytecnych zasahu je v prvnich dnech naprosto jine. Ja nepisu o pozdejsim vyvoji ale o prvnim tydnu az dvou. Ja bych podruhe nechala vyvolavat opravdu az pozdeji. Pokud je telo pripravene ten hamilton zafunguje v opacnem pripade by nefungovali ani tablety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.8.15 18:28
@saadet píše:
8o no jeste chybi rada, aby sla do lesa a porodila tam za zvuku šumící trávy :zed: :zed:

Tak jistě, nechat si vyvolat, hlavně, že mi „pomohli“ a vlastně "zachránili " dítě, když to celý po*erou, že? :zed: :zed: :zed:
Měla by jsi vědět, že přirozené těhotenství trvá 38 AŽ 42 týdnů. Nějaký údaj napsaný v těhotenské knížce nikoho neopravńuje k tomu uměle vyvolat porod. Na západ od nás čekají klidně i 42+3a více, pokud je těhotenství v pořádku, rodí se děti i se zakalenou pl. vodou a to zcela v pořádku. A víš proč? Protože do porodů NEZASAHUJÍ.
Nikde není psáno, že má rodička již pl. vodu zkaženou, přestan´s touhle hysterií, vodu může mít v háji i rodička klidně v osumatřicátém tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
16.8.15 18:48
@berry4 píše:
Nešla bych. Zasahovat chemié do nepřipravených porodních cest je cestou do pekel a šílených bolestí. Mnohdy porodem končícím sekcí.
Váha nic neznamená, nějaký termín taky ne. Doktoři nejsou bozi, spíš hovada. Oni to dítě nerodí, že…

Přesně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
16.8.15 18:53
@saadet píše:

A co to má s tím společného? Žena, která si vybere jiné info než podávají slavní čeští řezníci, tak je hned lesana nebo co? To je fakt ujetý, když ženská nechce porodit chemickou pralinku tak je divná? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.8.15 19:44

@medunka23 dotklo se me úvodní hele a útočný podtón. Možná unáhleně, někdy tak reaguji. Spíše ale proto, co napsala uživatelka kterou jsem zmínila původně a její označení doktorů za hovada..Porod mi sice nevyvolavali, nicmene si myslim, ze lékaři nevyvolavaji porod „z nudy“ a obzvláště v tomto pripade je podle me k tomu indikace. Ja bych se zkratka bala zkazeni plodovky..chápu, že máš asi špatnou zkušenost, to je mi líto, ale zase myslíš, že muzes 100% vědět, že pokud by v tvém pripade lékaři nezasáhli a nechali to „na přírodě“ tebou zmiňované problémy nebyly? Ja si tim prave nejsem jista…ale je to samozrejme jen muj nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.8.15 19:48

@berry4 jediný kdo vyvolává hysteri jsi ty a podobné dámy, a hysterické výkřiky o lékařích hovadech :kytka:

@Walburga pokud chápeš význam slova podtext nemusela by ses takto ptát. Výraz slavní čeští řezníci taky v tvém případě mluví za vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.8.15 20:00

@saadet jaká hysterie? Rodila jsem několikrát, mám ZKUŠENOSTI OPROTI TOBĚ, taky čtu, pátrám, učím se a vnímám zkušenosti jiných rodiček. Pojmenovávám věci správnými názvy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.8.15 20:31

@saadet já nemám blbou zkušenost stím, že by porod byl peklo, stím jsem se vyrovnala a hlavně naštěstí jsem byla v té z lepších porodnicích kdy mě nenechali trápit dlouho a když viděli že to k ničemu nevede tak řízli, mě začali vyvolávat týden po termínu stanoveným UTZ, to jsem byla přesně 41+0 a pro údajně velké mimino, spočítali 4,5 kg, spletli se skoro o kilo. Termín dle poslední MS jsem měla ještě o pár dní později, k tomu nikdo nepřihlížel a pokud se nepletu tak o přenášení se mluví až 42+ Špatnou zkušenost jsem spíš měla stím jak se to miminko chová když je nadopované nejdřív vyvoláváním, poté zastavováním a v neposlední řadě narkozou. Se svou zkušeností bych už do vyvolávaného porodu pokud bych nebyla alespoň 42tt nešla, a to ještě dle poslední MS protože vím že mám cyklus dost pravidelný. Max bych zkusila toho hamiltona, ale prostě jako prvorodička jsem si spousty informací dohledala až později :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.8.15 20:39

@medunka23 ANO, bohužel 99% rodiček si dohledá info až po tom, až se jim stane, co se stane.
Až potom zjistí, c vyvolání porodu obnáší a jak bohužel povětšinou končí. Sekcí. Nebo šílenými bolestmi, vexem, kleštěmi a často i abnormálně roztrhanou rodičkou.
Tělo když je nepřipravené, tak prostě není schopno porodit. A doktoři vyvolávají, protože ví, že v důsledku mají možnost záchrany. Ovšem ten výsledek…No stojí to za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.8.15 20:50

@berry4 no já když to tu občas čtu, tak já si opravdu vybrala porodnici kde i k tomu vyvolávání přistupovali pokud to jen trošku jde ohleduplně, takže tam se asi nestanou takový šílenosti jako že na rodičku doktoři řvou a právě to končí již zmiňovaným vexem a podobně, tady začali naštěstí prvních pár dnů pouze zítěžovým testem a poté až teprve tabletama, ty jsem dostala ve výsledku v rozmezí tří dnů a až ta poslední to rozjela a po šesti hodinách bolestí kdy jsem byla otevřená na 8 a malá stále nesestupovala tak se šlo pod kudlu, a navíc na mě ty tablety krom asi první půl hodiny pobolívání v kříži až do porodu nic nedělali a to samé zátěžáky. Takže já osobně si nemám až tak na co stěžovat, ale kvůli tomu miminu mi to je líto že to mohlo vypadat naprosto jinak to první soužití

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí