Vyvolat porod nebo počkat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12156
16.8.15 20:53

@berry4 no tak hlavně, že tu máme takto osvícené, znalé a hlavně ZKUŠENÉ chytrolínky :potlesk: jinak by svět skončil v rukou hovad a českých řezníků, že? :think: akorát Škoda tvé skromnosti s jasnovidectvím, měla by jsi ho užívat k bohulibějším účelům než plkáním na webu :kytka: ale každopádně ti děkuji za zpříjemnění večera, není nad to se od srdce zasmát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
16.8.15 20:57

@saadet sorry,a le stačí si přečíst místní deníčky.. fakt ti přijde, že čeští porodníci jsou osvícení, příjemní přihlížeči, ketří řeší až nastalé komplikace ajinak se snaží o přirozený, ničím nerušený chod porodu, soukromí maminek a ochotní k diskuzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.8.15 21:03

@medunka23 pokud není v ohoržení rodička, nebo plod, je vyvolání kontraproduktivní. Porodnice neporodnice. Ona ani samotná sekce miminku nepřidá, neprošlo normální cestou, neporběhly náležité chem, reakce, děti se rodí s traumatem na duši.
Mám za sebou vyvolání, zbytečné a uspěchané, protrpěla jsem si dost. V potaz byl termín, byla jsem 42+0. Kdyby mě lékař nechal ještě den, možná pár hodin navíc, porodím o pár hodin později bez toho pekla.
Naopak jsem se u posledního těhotenství setkala se zcela opačným přístupem, kdy jsem ze zdrav. důvodů musela přirozeně rodit před tp.
A ejhle. Lékaři se museli vyhnout vyvolání, tak vzývali bohy, posunovali termíny, hlídali mě i plod a zkoušeli Hamiltona. Velmi rázně předesílám. A on i v tom téměř nepřipraveném těle udělal zázrak, sice ne naporpvé, ale povedlo se. :lol:
Mám za sebe zkušenosti, že sled věcí se dá rozhýbat, není k tomu potřeba žádná chemie. Jen citlivý přístup, čas a dobré prstíky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
16.8.15 21:05
@saadet píše:
@berry4 no tak hlavně, že tu máme takto osvícené, znalé a hlavně ZKUŠENÉ chytrolínky :potlesk: jinak by svět skončil v rukou hovad a českých řezníků, že? :think: akorát Škoda tvé skromnosti s jasnovidectvím, měla by jsi ho užívat k bohulibějším účelům než plkáním na webu :kytka: ale každopádně ti děkuji za zpříjemnění večera, není nad to se od srdce zasmát ;)

Podívej, S tebou tu už dál debatovat nehodlám, evidentně nevíš nic, jen se tu navážíš a obhajuješ neobhajitelné. Je nás tu dost, které ví víc. Já si za svým stojím.
A tobvě přeji jednu takovou zkušenost, potom napiš, at´se pro změnu zasměju sama. Sbohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
16.8.15 21:10
@saadet píše:
@berry4 no tak hlavně, že tu máme takto osvícené, znalé a hlavně ZKUŠENÉ chytrolínky :potlesk: jinak by svět skončil v rukou hovad a českých řezníků, že? :think: akorát Škoda tvé skromnosti s jasnovidectvím, měla by jsi ho užívat k bohulibějším účelům než plkáním na webu :kytka: ale každopádně ti děkuji za zpříjemnění večera, není nad to se od srdce zasmát ;)

Tobě snad otřesné zážitky rodiček přijdou směšné? Při úrovni tvého projevu, čemu se vlastně divím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.8.15 21:14

@berry4 no evidentně mě znáš líp než kdo jiný :think: stůj si za čím chceš, to je tvůj boj. Ale je fakt, že debata s tebou je plýtváním času :kytka: akorát mě zaráží, že s tvými zkušenostmi a znalostmi s stoupenkyněmi ještě neřídíte zemi :think: (svět?) kdo jiný než všeználek s nabubřelým sebevědomým by měl…Měj se fajn - já na rozdíl od tebe ti nic zlého nepřeji, na to bacha, karma je karma. Aby tě nedohnala. Ale předpokládám, že to se svými schopnostmi vycítíš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
16.8.15 21:15

@hanka.br. Nápodobně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.8.15 21:45

@berry4 a proto píšu, že na mě osobně to následky nezanechalo, ale viděla jsem malou a poté měla srovnání s pár miminy normálně a bez chemie narozených a jen kvůli tomu dítěti bych do toho nešla a dodatečně lituju že jsem už svoji lékařku tenkrát o toho hamiltona nepoprosila a v porodnici si ho neprosadila, no ale nevrátím to, prostě z mých zkušeností bych pokud není ohrožené dítě podruhé právě kvůli němu do vyvolávání nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
16.8.15 22:02

@saadet v jednom máš pravdu, když si člověk zjistí dostatek informací a má trochu sebevědomí, může sobě hlavně!! tomu dítěti zařídit příchod na svět trochu hezčí a přirozenější, než ovce, co nechá vše na našich předních odbornícícch… jinak si nedokážu vysvětlit, proč moje jediné NE mi zajistilo krásný, rychlý porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
26.10.15 20:51

Všem vám děkuju za příspěvky a debatu, která se tu strhla. Chtěla jsem sem napsat už dřív, ale poslední dva měsíce byly poměrně hektické, takže jsem se tady jen mihla a zase se věnovala dceři. Na to vyvolání jsem nakonec šla. Jestli to byla chyba nebo ne - to ještě pořád neumím posoudit. Pár dní se možná počkat mohlo - jak jste radily. Ale mám zdravou krásnou holčičku, takže i přes to všechno, co se dělo, to zato stálo :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
27.10.15 07:23

@Suszane gratuluju, jen by mě zajímalo jestli jsi porodila vaginálně, nebo jste frčeli na akutní sekci. Je to jen můj soukromý dotaz, zatím jsem o nikom takovém totiž neslyšela. A přeju malé aby byla zdravá a dělala ti radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.10.15 07:39

@Suszane ja prvni mela vyvolany po 10 dnech a nic moc.

Dnes jsem 7dni zase po terminu, mam jinou nemocnici a tady cekaji az 13 dni po terminu, ze me vyvolaji.
Mezitim mam sanci tak asi na 3'hmaty'jestli to pomuze. Prvni se nepovedl, PA nemohla dosahnout na cipek. Ted uz mam asi 2 dny kontrakce a rano konecne zazrak - konecne ze me vypadla ta'zastrcka- mucus plug- omouvam se nevim to moc cesky :P tak snad porod zacne prirozene. Vyvolany vic boli… a to uz jsem se bala, ze to moje telo nejak samo nedokaze :lol:
Chyba to neni, az budes mit dalsi tak zkus pockat a uvidis(ja sama jeste nevim rozdil-jen jsem rada, ze se neco deje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.10.15 15:12

@medunka23 no nejdřív to vypadalo, že by to mohlo jít i přirozeně, ale malá byla obr (4360g/53cm) a navíc se šprajcla v porodních cestách takže sem tlačila a tlačila a tlačila - nic se nedělo. Takže sme ještě chvilku čekali jestli se teda trochu nehejbne, PA mi zkoušela i tlačit na břicho, ale bohužel to nepomohlo. Navíc s mou úzkou pánví - no nic moc pocit. Nakonec tedy porod skončil císařem i když ne akutním a malá měla apgar 10-10-10. To horší nastalo až po té sekci… Jinak děkuji za gratulaci :mavam:

@Vicky12 já nakonec „porodila“ 13. den po prvním termínu a holky tady v ničem nelhaly. Okamžitě jak porod začal nesnesitelný kontrakce a rovnou po třech minutách. Vážně hnus, takovou bolest jsem v životě nezažila - hlavně záda. Až bude druhý (jestli bude :roll: ) tak bych vůbec chtěla, aby to všechno probíhalo úplně jinak. Přeju hodně štěstí s prckem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.10.15 18:37

@Suszane muj vyvolany byl taky po 3 minutach a hned naostro, praskla voda, rajsky plyn nefungoval, kontrakce zkoncili nekde po pulnoci a rano pekne jsem si vyprosila epidural…verim ze ted bude lip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.10.15 18:54

@Vicky12 tak dej pak vědět jak jste dopadli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie