Výzva od OSSZ ke kontrole.

Anonymní
7.10.13 18:18

Výzva od OSSZ ke kontrole.

Ahoj manžel je osvč a přišlo mu dnes, že se má příští týden dostavit ke kontrole a mít sebou kopii daňového přiznání za rok 2012.

Máte zkušenost někdo? co kontrolují, nebo tak:
A to takhle sociálka vyzývá na kontroly? manžel je hroznej lajdák, a občas kecá, tak mám strach že někde něco nepodal, nebo nezaplatil :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6047
7.10.13 19:02
@Anonymní píše:
Ahoj manžel je osvč a přišlo mu dnes, že se má příští týden dostavit ke kontrole a mít sebou kopii daňového přiznání za rok 2012.Máte zkušenost někdo? co kontrolují, nebo tak:
A to takhle sociálka vyzývá na kontroly? manžel je hroznej lajdák, a občas kecá, tak mám strach že někde něco nepodal, nebo nezaplatil :(

Mohlo se taky stát, že na ossz nepodaljeden formulář, který si žádají… Taky se mi to stalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.13 19:11
@Motka píše:
Mohlo se taky stát, že na ossz nepodaljeden formulář, který si žádají… Taky se mi to stalo..

A měla si z toho nějaký problém?

• Citovat
  • Upravit
793
7.10.13 19:19

Pravděpodobně nepodal Přehled o příjmech a výdajích.. Hlavně ať tam dojde a podá to, pokutu by na první výzvu dostat neměl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6047
7.10.13 19:50
@Anonymní píše:
A měla si z toho nějaký problém?

Když to vyřeší tam s nimi, tak žádný problém mít nebude =) A jak je níže napsáno, je to přehled o příjmech a výdajích =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.13 19:52

Tak díky holky, až přijde tak se ho zeptám jestli to vůbec poslal, ach jo :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.17 20:35

Dobrý den, prosím, máme kontrolu firmy na socilálce, Od roku 2015. Dneska jsem mluvila s paní, jaké chtějí doklady a v tom roce 2015 jsme měli zaměstnance, který nám sociálka tvrdí, že byl 14 dnů na neschopence a my o tom vůbec nevíme. Jak se sociálka dozví prvních 14 dnů neschopenky, když já jim tam neposílala žádné doklady? Vzniklo to tak, že jsme celý srpen stěhovali provozovnu, takže prvních 14 dnů měli zaměstnanci všichni dovolenou a druhých 14 dnů byli doma. Dostali plnou mzdu, jako by byli v práci. No a onen zaměstnanec těch 14 dnů co byl doma za plnou mzdu marodil a nechal si vystavit neschopenku. Což jsem se dozvěděla až dnes. Jenže dostal vyplacenou normálně plnou mzdu, na přehledech je plná mzda, na těch výpisech nemocnosti od účetní to nikde nefiguruje. Co s tím teď? Paní na sociálce byla dosela nepříjemná a že pokud uvidí takovou nesrovnalost, vyvolá hloubkovou kontrolu. Jenže já už to zěmnit nemůžu, jednak nemám k dispozici žádný doklad o neschopence, a za druhé je to všechno dva roky zpětěn, je to zanesené, jako by pracoval. Co s tím mám udělat?

• Citovat
  • Upravit
4706
9.11.17 20:44

Lékař vystavuje i díly neschopenky pro OSSZ a tam je také posílá,

řekni, že si zaměstnanec u vás neschopenku neuplatnil a tudíž nepobíral náhradu mzdy, ale normálně plat

nikde nic podle mě přeplaceného a ani nedoplaceného není, z platu je odvedeno (a ani případné vycházky patrně tedy nebyli porušeny), takže ok, lidé to občas dělají, že si nechají vystavit neschopenku a pak jdou stejně do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
9.11.17 20:45

Info o neschopence dostane sociálka od doktora. Nejspíš budou chtít opravit ELDP za rok 2015 vyloučené doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
9.11.17 20:46
@MARKETAB81 píše:
Info o neschopence dostane sociálka od doktora. Nejspíš budou chtít opravit ELDP za rok 2015 vyloučené doby.

eviďák je správně, když neschopnost neuplatnil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.17 20:48
@Elishka1 píše:
Lékař vystavuje i díly neschopenky pro OSSZ a tam je také posílá,

řekni, že si zaměstnanec u vás neschopenku neuplatnil a tudíž nepobíral náhradu mzdy, ale normálně plat

nikde nic podle mě přeplaceného a ani nedoplaceného není, z platu je odvedeno (a ani případné vycházky patrně tedy nebyli porušeny), takže ok, lidé to občas dělají, že si nechají vystavit neschopenku a pak jdou stejně do práce

no to mi řekni, nechají si vystavit neschopenku a neřeknou to zaměstnavateli 8o ano, mzda mu byla zaplacena, odvody z odvedeny a počítány ze mzdy, jako by nemarodil. Takže žádný průšvih se nekoná? Mě to dneska docela vyděsilo

• Citovat
  • Upravit
4706
9.11.17 20:51
@Anonymní píše:
no to mi řekni, nechají si vystavit neschopenku a neřeknou to zaměstnavateli 8o ano, mzda mu byla zaplacena, odvody z odvedeny a počítány ze mzdy, jako by nemarodil. Takže žádný průšvih se nekoná? Mě to dneska docela vyděsilo

by na tom jen tratil, kdyby si ji uplatnil :roll:

podle mě je to ok, jak byste to taky měli zjistit že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.17 20:55
@Elishka1 píše:
by na tom jen tratil, kdyby si ji uplatnil :roll:podle mě je to ok, jak byste to taky měli zjistit že

děkuju mnohokrát

• Citovat
  • Upravit
3611
9.11.17 21:40

Po mě právě sociálka chtěla ELDP opravit podle neschopenky kdy zaměstnankyně upravila datum na neschopence musela jsem to na ELDP opravit podle neschopenky od doktora bez rozdílu jak měla ve mzdě uplatněne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
9.11.17 23:07

No a socialka mu něco platila nebo ukončil pn v těch 14ti dnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová