Vzdání se vlastního dítěte, co k tomu potřebuji?

Anonymní
4.9.13 13:19

Vzdání se vlastního dítěte,co k tomu potřebuji?

Předem prosím o zachování anonymity, nikdo zde, ani v okolí neví, že starší dcerka není přítele. Sám to nechce, od roku a čtvrt ji plně vychovává jako vlastní.

Všechny Vás zdravím :mavam:.
O co jde. Rozhodli jsme se příští rok s přítelem vzít a chce si prvorozenou adoptovat.
Pevně doufám, že problém s biologickým otcem nebude. Dcerka má 6,5 a viděl ji naposledy v jejím roku, od té doby nikdy a ani se na ni nezeptal, když jsme spolu řešili změnu příjmení..Není to zlý člověk, nic proti němu nemám. Peníze posílá jak má, vždy s ním byla dobrá domluva. S jeho rodinou, tedy jeho matkou a bratrem jsem nevycházela. Strašně zlí a prolhaní lidi. Jenže mi soudkyně řekla tehdy, že prarodiče mají stejná práva na vídání s vnoučetem, jako rodič. Od roku ji nikdy neviděli, nikdy se na ni nikdo z jejich rodiny neptal, ale vím, že jeho matka by byla i po těch letech schopná dělat peklo :roll:.

Takže se ptám holky:

1. Ty co už jste řešily adopci, je tam nějaká zpětná vazba i s rodinou otce? Nikde jsem to nenašla :think:.
2.Co vše mám vyřídit před svatbou?(např:nějaké papírování s biologickým otcem?)
3.Adopce probíhá asi až po svatbě, že?

Budu vděčná za jakoukoli reakci, radu, nebo podobnou zkušenost. Třeba i tu, kdy otec nesouhlasil, jaké krkolomné chvilky vznikly apod. Přeci jen se bojím, že mu hrábne v palici, když mu řeknu, že se musí vzdát všech práv na dítě, ale zase uslyší, že ušetří :think: :mrgreen:.Na druhou stranu má už novou dcerku a ani to neobměkčilo jeho srdce si vzpomenout na prvorozenou :nevim:.

Tak ještě jednou děkuji a přeji krásný den :kytka: :mavam:

Martina

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.9.13 13:25

Po svatbě podej návrh na osvojení. Je třeba souhlas biol. otce, bude muset před soud s vámi a podepsat souhlas. Je lepší, pokud se předem dohodnete. Pak ztrácí jak on, tak jeho rodiče nárok na dítko (vídání se a vše), on nemusí platit alimenty. Pokud bude souhlas biol. otce, dopíšou nového manžela. Jinak pokud nebude biol otec souhlasit, tak se můžeš na hlavu postavit a nepůjde to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.9.13 13:34
@martina.se píše:
Po svatbě podej návrh na osvojení. Je třeba souhlas biol. otce, bude muset před soud s vámi a podepsat souhlas. Je lepší, pokud se předem dohodnete. Pak ztrácí jak on, tak jeho rodiče nárok na dítko (vídání se a vše), on nemusí platit alimenty. Pokud bude souhlas biol. otce, dopíšou nového manžela. Jinak pokud nebude biol otec souhlasit, tak se můžeš na hlavu postavit a nepůjde to…

To nemas pravdu.Sice by to bylo slozitejsi ale slo by to. ;)
Ted to resi kamaradka.Ale tam se biologicky otec vzdava bez tahanic atd.
Na socialce ji rekli ze ma otce ditete kontaktovat pisemne a pockat jak se vyjadri o tom a kdyby byl problem tak soud ikdyž nesvolí tak se shlíží na ditě jaky ma vztah k manzelovi a bio otci… V prvni rade ji kuratorka rekla tohle.Tam to tedy pujde rychle otec svolil…Ale reseni je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
4.9.13 13:36

Ahoj, taky jsem to řešila. Biologický otec naštěstí slyšel na to, že už nikdy nebude muset platit ani korunu, to že nikdy nebude mít právo ho vidět jsem mu asi dost nezdůrazňovala, ale to je jeho problém, než něco podepíše má si to taky zjistit co podepisuje. On s námi nebyl u soudu, podepsal to u mojí právničky, notářsky se podpis ověřil a k soudu jsme šli jen my a naše právnička. V případě že nebude souhlasit tak by to šlo taky, ale strašně složitě by se nejdřív musel dokazovat nezájem otce o dítě a i kdyby ho najednou začal jevit jakmile by se něco začalo dít tak se to dá napadnout že to už je účelový zájem, ale opravdový nikdo nemá. Byly by v takovém případě potřeba svědci že opravdu ani on ani jeho rodina nikdy zájem nejevili. A v takovém případě by bylo lepší na to mít právníka. Ale jak říkám, to byla připravená varianta dvě, já měla štěstí v neštěstí že syna bio otec je jěště větší debil než jsme si mysleli.

Mimochodem, dostane v takovém případě i nový rodný list, zanikají veškeré příbuzenské vazby na starou rodinu, celou, a vznikají nové vazby na novou rodinu, komplet se všemi povinnostmi co z toho plynou. Jo a na ten RL jsme čekali měsíc než mu přidělili nové rodné číslo. On jediný na matrice na požádání může zjistit kdo je jeho pravý otec, jinak to nikomu jinému nikdy neřeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.13 13:37

@martina.se Je možné uzavřít už předem nějakou dohodu, právně ošetřenou že se vzdáním dítěte souhlasí? :think:.Myslím před tím, než by byl soud.Aby si to nerozmyslel. Přemýšlím, kdy mu to oznámit. Nejlepší by byl asi co nejpozději :think:

• Citovat
  • Upravit
8151
4.9.13 13:38

@wildcat je pravda že kdyby třeba za rok pravý otec syna vyhledal tak mu v tom nemůže nikdo zabránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.13 13:48

@kattkka Kontaktovat ho budu osobně už s tím papírem asi.On je takový ňouma trochu. Říkám, proti němu nic nemám. Vlastně udělal pro,,svou,, dceru to nejlepší co mohl. Dopřál ji lepšího tatínka než by byl on. Něco jako psala @wildcat .Myslím,že když mu obligátně vysvětlím, že nebude muset platit, nebude muset řešit žádné papírování a že jinak vše zůstane při starém, bude na tom vlastně mnohem lépe, než to je teď. Trochu do ústraní potlačím slova jako:Vzdát se, přijít o práva, nikdy, nesmět a podobně, že se chytne.Jen mám strach z jeho matky.No ale jsem anonymní, tak to můžu říct-ona je fakt pi. a :mrgreen: a nechci aby mu to rozmluvila. Stačí že mu rozmluvila mě a dceru. I když za to jsem ji taky velice vděčná :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.13 13:50
@anickadomnik píše:
@wildcat je pravda že kdyby třeba za rok pravý otec syna vyhledal tak mu v tom nemůže nikdo zabránit?

No pokud vím, tak pokud se ho vzdá, tak nemůže za rok přijít s tím, že si to rozmyslel. Myslím, že na to má právo až v 18 letech dítěte :think:.

• Citovat
  • Upravit
24320
4.9.13 13:53
@Anonymní píše:
@kattkka Kontaktovat ho budu osobně už s tím papírem asi.On je takový ňouma trochu. Říkám, proti němu nic nemám. Vlastně udělal pro,,svou,, dceru to nejlepší co mohl. Dopřál ji lepšího tatínka než by byl on. Něco jako psala @wildcat .Myslím,že když mu obligátně vysvětlím, že nebude muset platit, nebude muset řešit žádné papírování a že jinak vše zůstane při starém, bude na tom vlastně mnohem lépe, než to je teď. Trochu do ústraní potlačím slova jako:Vzdát se, přijít o práva, nikdy, nesmět a podobně, že se chytne.Jen mám strach z jeho matky.No ale jsem anonymní, tak to můžu říct-ona je fakt pi. a :mrgreen: a nechci aby mu to rozmluvila. Stačí že mu rozmluvila mě a dceru. I když za to jsem ji taky velice vděčná :lol:.

JEnomze ono nic nezustane pri starem takze nemlzit myslim ze na socialce ti poradi jak napsat ten prvni dopis.Ale zase lip pro jeho novou rodinu. Takhle by jsi mu to mohla vysvetlit. Vcetne dedictvi atak takze vlastne myslis na jeho novou rodinu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
4.9.13 13:58

@anickadomnik tak přijít může, může říct, že je biologický otec, ale to může takhle přijít kdokoli a blbnout dítku hlavu. Nicméně souhlasem s osvojením, které proběhne přes soud se všech práv vzdá, a to navždy. Takže rozhodně nemůže přijít s tím, že si to rozmyslel. A to ani v 18ti dítěte.

@Anonymní píše:
@martina.se Je možné uzavřít už předem nějakou dohodu, právně ošetřenou že se vzdáním dítěte souhlasí? :think:.Myslím před tím, než by byl soud.Aby si to nerozmyslel. Přemýšlím, kdy mu to oznámit. Nejlepší by byl asi co nejpozději :think:

Můj bývalý s námi k soudu musel, ještě tam se ho ptali, zda si to nerozmyslel (ja měla srdce až v krku, protože tam předtím sociální pracovnice malou vychvalovala, jak je šikovná, zdravá, chytrá,…). Nicméně na jedno stání vynesen rozsudek a bývalý se vzdal práva na odvolání, takže to klaplo. Souhlas podepisoval už před soudem na sociálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
4.9.13 14:00
@Anonymní píše:
@kattkka Kontaktovat ho budu osobně už s tím papírem asi.On je takový ňouma trochu. Říkám, proti němu nic nemám. Vlastně udělal pro,,svou,, dceru to nejlepší co mohl. Dopřál ji lepšího tatínka než by byl on. Něco jako psala @wildcat .Myslím,že když mu obligátně vysvětlím, že nebude muset platit, nebude muset řešit žádné papírování a že jinak vše zůstane při starém, bude na tom vlastně mnohem lépe, než to je teď. Trochu do ústraní potlačím slova jako:Vzdát se, přijít o práva, nikdy, nesmět a podobně, že se chytne.Jen mám strach z jeho matky.No ale jsem anonymní, tak to můžu říct-ona je fakt pi. a :mrgreen: a nechci aby mu to rozmluvila. Stačí že mu rozmluvila mě a dceru. I když za to jsem ji taky velice vděčná :lol:.

Já se taky obávala jeho rodiny, protože prý ořvali, že už před tím souhlasil se změnou příjmení. Dodnes nevím, jestli vlasně jeho matka ví, že svolil k osvojení. Řešila jsem to pouze s ním, ne s jeho matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
4.9.13 14:03

Já bych nic moc nevysvětlovala a rozhodně taky zdůraznila klady (konec alimentů). Pokud by se zeptal, co návštěvy apod., nelhala bych, ale sama bych o tom nezačínala. Je snad dospělý a tohle by měl vědět sám. Navíc mu to dostatečně zdůraznili na sociálce a u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.13 14:10
@kattkka píše:
JEnomze ono nic nezustane pri starem takze nemlzit myslim ze na socialce ti poradi jak napsat ten prvni dopis.Ale zase lip pro jeho novou rodinu. Takhle by jsi mu to mohla vysvetlit. Vcetne dedictvi atak takze vlastne myslis na jeho novou rodinu… :lol:

Ty bláho. Blaženo ty jsi to vystihla :lol: :palec:.Já mu vážně naznačím, že jde i o jeho dceru(myslím tu co má s novou přítelkyni),aby byla plně zajištěná, že vím co dítě stojí, i co se týče dědictví. Že by měl v první řadě myslet na svou současnou rodinu a neřešit minulost :palec:.Myslím, že to zvládneme. Já jsem dobrý manipulátor i když na jeho matku nemám. Ale ta jak zmerčí prachy, bude jasná taky.Co mě šokovalo, je to cca 2 roky zpět, když se narodila druhá dcerka, nechali jsme dělat holkám jejich stavebka a jelikož švagrová to dělá, pustila nás do databáze a zjistili jsme, že před soudem o dohodu a svěření do péče jeho matka založila malé stavebko. V prospěch jejího syna a na oko.Po soudě to okamžitě stáhla na nulu, nebo tu nejmenší hranici co může platit, protože už ho nemohla zrušit. Opatrovník jsem byla já, ne její syn.No jak jsme to zjistili, kontaktovala jsem ho, že ho zrušíme, protože budeme dělat pořádný a na nás. Hned jeho matka souhlasila a zpět na její účet si nechala vrátit ten pakatel co,,vnučce našetřila,, :lol:.

• Citovat
  • Upravit
24320
4.9.13 14:14
@Anonymní píše:
Ty bláho. Blaženo ty jsi to vystihla :lol: :palec:.Já mu vážně naznačím, že jde i o jeho dceru(myslím tu co má s novou přítelkyni),aby byla plně zajištěná, že vím co dítě stojí, i co se týče dědictví. Že by měl v první řadě myslet na svou současnou rodinu a neřešit minulost :palec:.Myslím, že to zvládneme. Já jsem dobrý manipulátor i když na jeho matku nemám. Ale ta jak zmerčí prachy, bude jasná taky.Co mě šokovalo, je to cca 2 roky zpět, když se narodila druhá dcerka, nechali jsme dělat holkám jejich stavebka a jelikož švagrová to dělá, pustila nás do databáze a zjistili jsme, že před soudem o dohodu a svěření do péče jeho matka založila malé stavebko. V prospěch jejího syna a na oko.Po soudě to okamžitě stáhla na nulu, nebo tu nejmenší hranici co může platit, protože už ho nemohla zrušit. Opatrovník jsem byla já, ne její syn.No jak jsme to zjistili, kontaktovala jsem ho, že ho zrušíme, protože budeme dělat pořádný a na nás. Hned jeho matka souhlasila a zpět na její účet si nechala vrátit ten pakatel co,,vnučce našetřila,, :lol:.

jako popravde vetsina tatinku ktere sve dite nevydaji ale plati tak na slovo penize slysi.Ale ja si myslim ze nebude delat problem. Nevidel ji 6let.
Takze si myslim ze problem nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.13 14:15
@terezz píše:
Já se taky obávala jeho rodiny, protože prý ořvali, že už před tím souhlasil se změnou příjmení. Dodnes nevím, jestli vlasně jeho matka ví, že svolil k osvojení. Řešila jsem to pouze s ním, ne s jeho matkou.

Já zas nevím, jestli oni ví o změně příjmení, doufám že i to osvojení bude řešit sám. No gratuluji Vám, že Vám to vyšlo :kytka:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová