Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj lidičky, potřebuju váš názor. Jsem strašně už zmatená a nevím co dělat. Jsme spolu s přítelem 5 let a máme spolu dítě. Je strašně komplikovaný člověk, nic se mu na mě nelíbí jen mě uráží hnusně a když mu to oplatim tak je to ještě horší. Nejvíc je to horší když je opilý to je katastrofa. Všichni říkají že mám odejít ale já mám pocit že to nezvládnu. To nesmím nosit, s tím se nemůžu bavit jinak jsem pro ně k… Starám se o domácnost, přijde z práce a má vše hotové to on se někde toulá i o víkendu s námi není. Já už prostě nemůžu. Je to strašný manipulátor, holky jak by jste to zvládli vy?
A tohle jsi zjistila až teď? Po 5 letech že je takový? To si děláš legraci. Rozchod. Pokud to není zase nějaký trapný troll, normálně od něho odejdi, nemáš co ztratit.
@Lu66 píše: Více
Právě že jsem to zjistila už mnohem dřív ale myslela jsem si že se změní. Budu vám připadat blbě ale nedokážu si představit že bude s jinou šťastný. Tolikrát si říkám že ho napravím ale furt je na mě ošklivý
Proč bys nezvládla odejít? Já bych spíš nezvládla být v tomhle vztahu. Jaký má pozitiva v něm být? Chlastá, je komplikovaný, manipulátor a jako bonus ještě diktuje, co máš nosit? Chjo,.To snad není možný.
Já myslím, že ti nikdo neporadí, jak to v tom vztahu zvládnout, ale spíš abys co nejrychleji zdrhla.
@Anonym7378 Promiň ale jsi opravdu tak naivní? Copak se ženský nepoučíte? Odejdi než tě stáhne dolů. Máš nějakou hrdost? Chceš ty jeho kecy neustále poslouchat? Chudák každá ženská co by s ním byla.
Jak už tu zaznělo, myslet si, že takový člověk se změní je opravdu naivní. Změnit se nebo pracovat na svých nedostatcich je schopný jen nějaký rozumně smýšlejici člověk s určitou dávkou sebehodnocení, empatie vůči druhým a nějakého sociálního smýšlení. Ale to nebude případ tvého muže i kdyby ses na hlavu stavěla. Vždycky to bude sobec myslící jen na sebe, na své potřeby a tebe bude mít jako poskoka, rohožku, hadr říkejme tomu jakkoli, ale nikdy pro něj nebudeš rovnopravny partner. On není schopný vidět, že takhle se k ženě nechová.
Je škoda, že jsi to neviděla dřív stejně jako velká spousta žen tady. To už je tady takový zvyk se mi zdá, že žena se dá dohromady a čímsi co se jen těžko dá nazývat mužem, sice nejsou úplně spokojené, jsou tam chyby, ale prostě stejně s tím chlapem zůstanou i když se hádají a ještě s ním mají dítě někdy taky hned několik děti, protože si myslí, že pak se něco změní. Ono se ale nezmění nic leda k horšímu a pak prostě je tu nešťastná žena a děti které to vidí a co pak. Kdybys to věděla dříve, bylo by to pro tebe jednodušší, jako pro bezdětnou, takhle to bude asi složité. Nicméně rozhodnout se budeš muset sama, co dál, ale určitě nečekej, že od něj přijde nějaká změna k lepšímu. Byt tebou, tak bych se pokusila najít nějakou možnost jak odejít. Pokud máš někoho z rodiny nebo nějaké kamarády, kteří by tě třeba na čas vzali k sobě nebo v dnešní době už existují různé možnosti pro maminky s dětmi v tísni, tam by ti pomohli určitě se nějak vzpamatovat a postavit se na vlastní nohy, ale ten krok musíš udělat ty a bude určitě těžký. Ale za přemýšlení to stojí, jestli se chvíli škrábat ze dna, ale pak mít možnost důstojného života nebo celý život prožít jako něčí loutka, co musí poslouchat na slovo.
Nikoho nikdy nezměníš, pokud on sám nebude chtít.
Bohužel si nechala ze sebe udělat „hadr na podlahu“.
A on tě teď za takovou zřejmě i považuje. ![]()
Postavila ses do roli trpitelky.
Takže, buď ho vyhoď nebo si hledejte jiné bydlení, ale takové soužití postrádá na jakémkoliv významu.
@Anonym7378 píše: Více
A co ti je po tom, jestli bude s jinou šťastnej nebo ne?
Takže si to od něj necháš líbit a vychováváš v tom dítě, jen proto, že nesneseš myšlenku že by mohl být s jinou? ![]()
No a, že s jinou nebude šťastný?! Jsi šťastná ty? A tvé dítě?