Vztah s manželem při dvou dětech

Anonymní
4.5.17 00:24

Vztah s manzelem pri dvou detech

Holky, mam depku. Omlouvam se za anonym, ale je mi to hloupe.
Nic az tak extra zavazneho se nedeje, ale…

S manzelem jsme 7,5 r, z toho temer 2 r. v manzelstvi. Mame 2 deti (3 r, a 3 mesice). Prestoze aktualne bychom nejspis meli byt na vrcholu blaha s malym miminkem, jsme naopak total vyflusani a vubec nam nezbyva cas na sebe. Manzel ma dost psych. narocnou praci, z domova chodi pred 7 rano a vraci se kolem 18, vetsinu dne jsem na deti sama (i kdyz starsi uz chodi do skolky). Jenze co dorazi, zacne kolotoc, jidlo, koupani, uspavani atd. Kdyz kolem pul 9 usne starsi, akorat se vzbudi mimco a s nim jsme vzhuru tak do 11. Po celem dni nemame vubec energii na nejake mazleni natoz sex. Rano zas kojeni cca v 6, jsme radi kdyz si nekdy najdem chvilku pro sebe tak 1× za tyden. Zda se mi, ze se hrozne odcizujeme :,(.

Prosim uklidnete me, ze se to zlepsi? Mame se jinak moc radi, ze to se dvema bude zaber jsme vedeli, ale ze az takhle…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1108
4.5.17 00:33

Treba nekdo napise ze jo.
My mame deti necele 3 r a 5 let. Chlap odchazi v 7 rano a vraci se mezi 6-7 vecer. Jenze to uz se veceri a koupe. Po te osme jdu deti uspavat a jsem tak hotova za cely den, ze vetsinou usnu s nimi. Pak vylezu kolem 23 hodiny a nebo taky nevylezu vubec. Jenze to uz si chlap chodi lehnout. Nebo tedy nejaka rychlovka. Hlidani nemame zadne.
Vubec si neumim predstavit, az se vratim do prace. Mela bych delat od 6ti rano, abych odpoledne vyzvedavala deti ze skolky nejak rozumne. To uz se mineme uplne.
Nevim. Jsem tak nejak v kolotoci povinnosti, ze mi to tak neprijde, ale manzel si tedy kolikrat postezoval, ze nemame partnersky zivot.

Ale urcite tady spousta holek napise, ze v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11981
4.5.17 00:43
@Anonymní píše:

S manzelem jsme 7,5 r, z toho temer 2 r. v manzelstvi. Mame 2 deti (3 r, a 3 mesice). Prestoze aktualne bychom nejspis meli byt na vrcholu blaha s malym miminkem, jsme naopak total vyflusani a vubec nam nezbyva cas na sebe. Manzel ma dost psych. narocnou praci, z domova chodi pred 7 rano a vraci se kolem 18, vetsinu dne jsem na deti sama (i kdyz starsi uz chodi do skolky). Jenze co dorazi, zacne kolotoc, jidlo, koupani, uspavani atd. Kdyz kolem pul 9 usne starsi, akorat se vzbudi mimco a s nim jsme vzhuru tak do 11. Po celem dni nemame vubec energii na nejake mazleni natoz sex. Rano zas kojeni cca v 6, jsme radi kdyz si nekdy najdem chvilku pro sebe tak 1× za tyden. Zda se mi, ze se hrozne odcizujeme :,(.

Prosim uklidnete me, ze se to zlepsi? Mame se jinak moc radi, ze to se dvema bude zaber jsme vedeli, ale ze az takhle…

no a řekla jsi mu své pocity, co tu popisuješ. Nemyslíš, že on by to měl vědět nejdřív? :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.17 00:49

@ontario7 Jasne, ze rekla. Mluvime o tom. Taky ho to trapi, ale nejak to ted nedokazeme resit. Oba jsme radi, ze jsme radi :-(. On z prace, prijde naprdnutej, ja doma taky naprdnuta, ze uz jde zase pozde… ale shodli jsme se, ze je to odraz nasi unavy. Vime, ze bychom meli o vztah pecovat, ale nejak to casove nedokazem skloubit.

PS: Uz doslo i na sex na budik ve 3 rano :-D. Dobry, ale moc vasne v tom nebylo.

• Citovat
  • Upravit
11981
4.5.17 00:53
@Anonymní píše:
@ontario7 Jasne, ze rekla. Mluvime o tom. Taky ho to trapi, ale nejak to ted nedokazeme resit. Oba jsme radi, ze jsme radi :-(. On z prace, prijde naprdnutej, ja doma taky naprdnuta, ze uz jde zase pozde… ale shodli jsme se, ze je to odraz nasi unavy. Vime, ze bychom meli o vztah pecovat, ale nejak to casove nedokazem skloubit.PS: Uz doslo i na sex na budik ve 3 rano :-D. Dobry, ale moc vasne v tom nebylo.

ve tři to dělají jen kukačky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :roll:vysi řídíte budíka na sex onthebič :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32922
4.5.17 00:55

My jsme měli děti dva roky od sebe a starší vstával kolem 5h, oba se budili v noci ale partnerský život jsme mít mohli, kdyby on chtěl. Ten první rok je to zahul, pro všechny. Časem se to srovná. Hlavní je si během té doby neubližovat, neodcizit se úplně, dělat pro sebe hezké věci, trávit čas jako rodina, pomáhat si, mít se rádi a říkat si to. Mně by bývalo stačilo moct se večer přitulit a vědět že jsme spolu, ne jen vedle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11019
4.5.17 00:55

Tak přesně z tohoto mám taky obavy. Z odcizení…
Manželství máme tedy delší a i to chození, než jsme se vzali.

Máme holku cca 6 let, v září jde do školy. Miminko se narodí už za pár dní.

Celé těhotenství pro mě rozhodně není procházka růžovým sadem a zrovna včera jsme tady měli pěkné dusno, v podstatě pro nic za nic. A taky jsme to tak chtěli a věděli jsme, že to nebude sranda s ohledem na můj horší zdravotní stav už před těhotenstvím…

Docela jsem zvědavá, jak to půjde, protože dokud je holka ve školce, tak v podstatě nula starostí. V okamžiku, kdy nastoupí do školy, tak to bude jistě velice zajímavé a především náročné.
Mimino bude mít 3 měsíce (jako teď u vás), půjde o naprosto stejný kolotoč jako u vás. Jenže s tím rozdílem, že holka se nepřivede ze školky a šlus. Dovedu si ji ze školy a jak to budu dělat dál je ve hvězdách…

Třeba tě uklidní, že je to u hodně rodin dost podobné. Já věřím, že si na sebe najdeme čas minimálně o víkendech, nicméně přes týden to bude hodně o ničem i u nás.

Ono tříleté dítě je docela náročné na pozornost. Ono leccos umí a je šikovné, ale pořád je potřeba se mu maximálně věnovat. Takový trošku útlum u nás nastal kolem 4 let, ale pak se to začalo opět stupňovat. Když dítě začne být zvídavé, tak je potřeba se mu věnovat, ne třeba strčit k televizi nebo tabletu.
Takže takové těžké to ještě bude, s tím počítej. Navíc ono to miminko se velice nikomu nedá strčit na hlídání, je dost malé.

Ale na necelé dvě hodinky, abyste třeba stihli někdy kino, někdy večeři, někdy wellness, to by bylo dobré si zajistit - to jsou nenáročné a odpočinkové aktivity a hlavně budete spolu. Nám tohle hodně pomáhá. Hlídání nemáme, takovéto služby si platíme, nicméně je to jedna z nejlepších investic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17316
4.5.17 02:38
@Luca82 píše:
Treba nekdo napise ze jo.
My mame deti necele 3 r a 5 let. Chlap odchazi v 7 rano a vraci se mezi 6-7 vecer. Jenze to uz se veceri a koupe. Po te osme jdu deti uspavat a jsem tak hotova za cely den, ze vetsinou usnu s nimi. Pak vylezu kolem 23 hodiny a nebo taky nevylezu vubec. Jenze to uz si chlap chodi lehnout. Nebo tedy nejaka rychlovka. Hlidani nemame zadne.
Vubec si neumim predstavit, az se vratim do prace. Mela bych delat od 6ti rano, abych odpoledne vyzvedavala deti ze skolky nejak rozumne. To uz se mineme uplne.
Nevim. Jsem tak nejak v kolotoci povinnosti, ze mi to tak neprijde, ale manzel si tedy kolikrat postezoval, ze nemame partnersky zivot.Ale urcite tady spousta holek napise, ze v pohode.

Jako bys psala o nás:-) s tím, že já už do té práce po mateřské chodím a dost často taky na 6., abych stíhala odpol. vyzvednout…ale musím uznat, že mužskej se ho snaží vodit nebo vyzvedávat jak jen může a práce dovolí, taky bývá někdy pryč přes noc - školení apod., i babička v tomhle docela funguje a bere si prďolu na hlídání i přes noc, ale to tak až od těch 2,5 - 3 let, kdy už tam začal spát líp. Do 2 let neexistovalo, abysme večer někam šli, max. odpoledne do kina, na hokej, a to ještě byly řeči, co máme co někde trajdat, když máme dítě. Že jsme taky partneři a něco podniknout jen ve dvou je pro vztah dobrý, jí prostě nešlo dlouho vysvětlit, teď si bere malýho spíš proto, aby nebyla doma sama, protože můj tatí bývá pracovně taky hodně pryč. Jsme spolu 12 let, máme skoro 4leťáka a druhý kousek na cestě, tak to asi pak bude taky hodně zajímavé, protože babička tvrdí, že obě dvě tedy hlídat rozhodně nebude. Ale třeba to bude hodné spavé miminko a když bude na hlídání ten náš starší mamánek a mimčo v postýlce, tak to nějak půjde, my tedy i s prckem hodně třeba cestovali a spoustu věcí prostě podnikali s ním, včetně takového toho letního posezení někde na zahrádce, když ještě spal v kočárku - kolikrát nám usnul třeba cestou z výletu v autě, stačilo přendat do kočáru a chrněl třeba ještě hoďku, a když se vzbudil, chvíli tam po nás lezl, měli jsme s sebou hromadu hraček a když ho to už nebavilo, šli jsme domů. Na pařby do rána jsme už starý oba:-) Do kina jsme se dostali až někdy loni když mu byly ty necelé tři, já jdu radši do divadla s kámoškama na což ten můj moc není tak ochotně hlídá a je rád, že tam se mnou nemusí:-) Teď jsme třeba byli známým na svatbě a po ní byly druhý den čarodějnice, takže jsme tam zůstávali celý víkend - sami bez malýho, byl po nemoci, sice už OK ale nechtěla jsem aby zas něco chytil jak byl oslabenej, donedávna jsme se nemohli zbavit chrchlání, a ještě jsme si říkali jaká je to škoda že ho nemáme s sebou, že by se mu tam líbilo, udělali jsme si výlet (sice náročnější než by se dal zvládnout s dětma, ale tak půlku by ušel), v létě s ním byli naši na dovolené 14 dní, my teda na čundru přes víkend, jinak jsme museli makat…ale vlastně od té doby co nastoupil do školky a je hlídatelnější, na sebe máme toho času daleko víc, nejvíc hlídají naši, občas i tchánojc, tam má ještě bratránka tak se vyblbnou a my většinou někam vypadnem nebo jdu po práci s holkama na kafe apod., když nemáme žádnou společnou aktivitu naplánovanou. Teď máme doma docela i pohodu, tak doufám, že vydrží i po narození mimča…máme známý a těm se při 3 dětech neplánovaně zadařilo 4. ani ne po roce, to už fakt nechápu kde ti na tu výrobu mají čas :mrgreen: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17316
4.5.17 02:48
@Anonymní píše:
@ontario7 … PS: Uz doslo i na sex na budik ve 3 rano :-D. Dobry, ale moc vasne v tom nebylo.

U nás zrovna asi předevčírem proběhla rychlovka ve 4, nějak jsme nemohli spát:-) Pak už to šlo líp:) Teda mužskýmu jo, ten usnul hned, já už rovnou vstala do práce…stejně bych vstávala za půl hodiny třeba. Ale to je spíš vyjímečně…my se teda spíš sejdem ráno když malej spí u babičky, večer on ponocuje a já vytuhávám, kolikrát i při tom uspávání…někdy se pak proberu když si zrovna jde muž lehnout…tuhle jsem trhla o víkendu rekord a vydržela si s ním povídat do 1 a pak i ten sex, což je na mě docela výkon, co jsem těhotná:-) K ránu se nám malej, když je doma, většinou nakýbluje do postele. Což mi zase až tak nevadí, pořád lepší než x-krát vstávat k miminu v postýlce, to jsem už vůbec neměla na nic náladu a za 3, 4 hodiny spánku v kuse bych dala cokoliv. Teď zase když spí u babi a máme ho vyzvedávat po obědě, tak se stejně vzbudím v sobotu třeba v 7 a jdu uklízet, protože čekat než se drahá polovička vzbudí, tak nestihnu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
4.5.17 06:22

Miminko je ještě malé takže ted hodně práce. až se to vše zaběhne bude lépe. Dobře že o tom povídáte ;) Bude lépe, snad brzo. Náročné dítě byla jen nejmladší, měla jsme jí neustále na sobě :mrgreen: ale od 3m byla hodně času na dece na zemi, to se jí líbilo :lol: Ale v noci se spalo :lol: Manžel naopak se víc staral o starší takže to nebylo až tak složité ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
4.5.17 06:28

Ahoj u nás se to zlepšilo tak kolem 5m mladšího kdy se kluci naučili spolu spát přes poledne. Takže chvilka pro nás o víkendech :D plus okolo tohoto věku začali usínat i večer spolu max do te pul deváté takže už i večery už jsou naše :D jinak hlídání nemáme, babička je jen jedna a bydlí daleko takže na delší období ano, ale ne jen tak na přespání. Přeju ať je líp :D jinak mladší do 2,5m nesel odložit a nespal takže to byl masakr, ale přežili jsme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
4.5.17 06:48

Řekla bych, že máte ještě hodně malé to druhé dítě. Tři měsíce je po porodu je fakt hektické období. My to měli podobné. Ale hodně jsme o tom mluvili, že bude líp. A brali jsme to jako fakt, že jsme tým, že prostě spolu „makáme“ na projektu děti. Že teď se musíme věnovat tomuto a pak se zase vrátíme jeden druhému. Druhorozený byl nespací pekelný hajzlík…ehm…teda náročnější dítě. Víc jak 5 měsíců byly naše večery ve znamení koupat/uspat/znovu uspat/probrat základní provozní věci/uspat/krmit/padnout do postele. Sex jsme měli poprvé 5 měsíců po jeho narození, do té doby nespal víc jak 20 minut v kuse nikdy (ani v ty tři ráno :zed: ). Bylo to těžké, ale prostě komunikace je základ, oba jsme věděli, že se máme rádi a že to holt nejde jinak. Teď po víc jak roce je to mezi náma krásný a uspokojivy ve vsech směrech. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
4.5.17 07:04
@Anonymní píše:

Zakladatelko neboj, miminko máš opravdu ještě malé, ještě se mu budou měnit potřeby spánku a krmení, nebo i celkový režim dne, teď jsi opravdu v nejnáročnější fázi.

Možná byste si měli na to sednout s manželem a domluvit si nějakou změnu režimu, aby zapracoval více na tom, že nebude domů chodit naprdnutý, pomůže a třeba uspávat bude chodit on starší, já nevím, já děti nikdy moc neuspávala, usínali heky sami, tak nevím jaké máte uspávací rituály, ale to by mohl zvládnout i taťka, no a že se pak vzbudí prcek a do 11 je vzhůru, to se časem změní a vy budete mít pak alespoň večery pro sebe.

Pro momentální stav bych povolala babičku, nebo kamarádku na večer, aby alespoň na chvilku mezi kojením pohlídala a vy jse mohli jít třeba na chvilku si sednou nějak, opravdu to ve vztahu potřebujete, jinak to zle dopadá, neboj se, děti to přežijou, ikdyby měly usnout hůř, ale vy potřebujete být taky žen a muž a ne jen mamka a taťka.

@Trojlístek mám stejný rozdíl věku dětí jako ty, mladšímu budou 2 roky a staršímu 8 let, no a nemůžu si ten rozdíl věkkový vynachválit, je dobře, že přes léto se sžijete s miminkem a novou situací a pak až bude mít starší dítko prázdniny ve škole, tak je to výhoda být na mateřské, starší dítko je dobré zapojovat do péče o miminko, aby si spolu budovali hezký vztah a pak nezapomínat dělat akce co se týkají jen jeho, třeba když mladší dítko spí si s ním více hrát, věnovat se mu, jít třeba do kina na pohádku jen s ním, aby nežárlilo

nemusíš se bát, první třída není velký záhul co se týče úkolů, i ty učitelky se většinou snaží dítě nepřetěžovat, naopak aby strávili čas přípravou do školy maximálně 15 minut, já si dala malé dítko vždycky třeba do lehátka a se starším dělala úkoly

a pak doporučuju družinu jestli máte možnost, děti si v ní utužují nové kamarádské vztahy no a pak se tam taky děti vylítají a unaví, já teda nevím, ale syn první i druhou třídu usíná, že večer padne a kolikrát usne dřív, než mladší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.5.17 07:57

Máme deti 22 mesicu od sebe. Takže samozřejmě je to jiné, nez za bezdětna nebo jenom jedním dítětem. Člověk se musí umět radovat z malickosti.
Jak mimino poroste, bude to lepší. :kytka: Jen teď proste ty děti potřebují absolutní nasazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
4.5.17 08:11
@Anonymní píše:

Normálka. Jo a trvá to několik let :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria