Vztekající 20 měsíční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1378
12.4.18 10:35

Jeste nemluvi, ale je strasne chytry, vsemu rozumi, co chci to mi poddá a prinese, ale mluveni nam zatim moc nejde. Doktorka rikala, ze nemame tlacit na pilu a nejak to resit a hlavne srovnavat s jinymi detmi. Me se naštěstí nikdo do toho neplete, mame nastaveny pravidla prarodice si ho berou jednou týdně na cely den, tam se samozdrejme chova uplne jinak nez doma, takze si vždycky připadám jak nejhorší matka na světě co to s nim neumi. Nase prochazky casto konci hysterii protoze mu nedovolim jit kam chce on…To same kdyz jdeme ven a musi na me počkat nez zamknu..rev jako blazen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.18 10:38
@Tamtama píše:
Vyprdni se na nočník i na cvičení, ale především na lidi, jinak ti z toho hrábne. Kluka nech vyvztekat, případně hoď přes rameno a běž.
no jo, jenže já už to cvičení zaplatila do konce školního roku, tak se tam občas půjdeme podívat. Mě ta cvičitelka řekla, že ty děti na začátku roku byli taky takový(asi ne všichni), že si už prostě zvykly tam poslouchat.
@sakota děkuji za popsání vývojové psychologie, jasně že po něm zatím nechci, aby sám chodil na záchod. Taky ho mám v nákupním vozíku, ale co ten tam dělá :zed: pořád vylézá, ječí, takže ten nákup je výživný. Jejda, ještě k tomu malé mimčo, to ti nezávidím, ale zase o synovi jsem do 5-ti měsíců ani nevěděla, takže někdo je hotový z novorozence, někdo až z batolete :lol: někdo taky z ničeho, jak já s prvním…
@stinga píše: Úplně normální dítě s normálním vývojem, fakt ti řekla doktorka, že už nemá mít plíny? divná doktorka :nevim:

no fakt mi to řekla, ale nebyla to naše doktorka, byl tam zástup. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
5283
12.4.18 10:51

Muzu Te uklidnit, ze nedelas nic spatne. Nase mala byla ve 20ti mesicich taky na plenach a nemluvila. Ted je ji 26 mesicu a mluvi celej den a porad a porad a pleny ma jen na noc. Ale vzteka se jak dabel. Ted jsme byly s mladsi na kyclich a tenhle dvouletej dabel tam lezel hodinu na zemi a vriskal a vriskal. Ja myslela, ze me povezou do bohnic :mrgreen:. Ale s tim opravdu nic neudelame, obdobi vzdoru je pro deti zdrave (prej). Tak doufam, ze ho ta nase prezije :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
12.4.18 11:49

Zakladatelko, hele ale ty to blbě prezentuješ ty plínky :-) jestli je doma bez plínky tak už je většinu času bez plínky. Na nočník zkoušíte, že to jde blbě, no zkoušíte to. Že mu dáš plínku někam na výlet k doktorce nebo do obchodu je normální, přece ssebou nemůžeš tahat troje gatě na převlečení a venku je ještě zima na to být v mokrým.

A že řekne 20 slov - no takže mluví. Mluví adekvátně jeho věku. Znáš to - tuším od Wericha - jak ten hoch co nemluví promluví po iks letech poprvé a zahlásí Fuj ta polívka je přesolená, a všichni čučí že jako mluví a on na to odpoví Dosud nebyl důvod ke stížnostem? No tak ten tvůj si taky ještě nemá na co stěžovat, to je dobrý ne?

Do obchodu leda si ho navyknout na rohlík do ruky nebo brokolici a propichovat igelit. A nepustit z košíku. Zase víš jak budeš mít vypracované svaly na rukou (od tahání řvoucího dítěte) a na nohou (od toho rychlého prchání) :-) posilovna zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122849
12.4.18 13:21

A ještě s tím cvičením - vydrž. Moje malá chodí do pohybových her - zčásti volné, zčásti organizované. Na tu organizaci nikdy nebyla - to tak prolézačky, to je její. Troje hry bez zapojení, čtvrté na nočníku, pozorovala. Pak se začala zapojovat. Podle cvičitelky nerozuměla tomu, co má dělat. No, něco na tom bude. Na závěr životní moudrost jedné maminky: V TOMTO VĚKU SI DĚTI NEHRAJÍ SPOLU, ALE VEDLE SEBE. Někdy to chce opravdu jen čas, domluvit se s předcvičujícím, a když to nejde, sednout si, pozorovat. Věř tomu, že to k něčemu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.4.18 13:27

Jen k tomu čůrání:

Kamarádce se u syna osvědčil nočník pisoár, co se připevnil na stěnu podle výšky dítěte. Chlapec chtěl čůrat jako tatínek, bavilo ho to se trefit…Ale každé dítě je jiné, třeba to u vás neklapne, ale zkusit můžeš. Stačí zadat do vyhledávače „nočník pisoár“.

Jinak, holky přede mnou napsaly vše, tak ať se daří, ono se to brzy zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.18 18:42

@Káťa19 děkuji za milá slova, ono mi to právě vůbec nejde vybodnout se na řeči ostatních, připadám si pak neschopná, že ho neumím naučit na nočník. A takové ty kecy tchýně „dej mi ho sem na 14 dní a uvidíš“ mě akorát vytáčejí. Je ten odkaz - vypadá to zajímavě, zkusím to. Jenže problém je ten, že mu plínku nesmím dát - jenže my pořád někde chodíme, nejsme stále doma, takže nevím, jak to udělat. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
21681
12.4.18 18:51
@Anonymní píše:
@Káťa19 děkuji za milá slova, ono mi to právě vůbec nejde vybodnout se na řeči ostatních, připadám si pak neschopná, že ho neumím naučit na nočník. A takové ty kecy tchýně „dej mi ho sem na 14 dní a uvidíš“ mě akorát vytáčejí. Je ten odkaz - vypadá to zajímavě, zkusím to. Jenže problém je ten, že mu plínku nesmím dát - jenže my pořád někde chodíme, nejsme stále doma, takže nevím, jak to udělat. Zakladatelka

Jednoduse, byla bych treba v nejakych tech vedrech spise doma a kdyz pujdete ven, tak holt vezmes dvoje kratasy a trenky navic… Syn se mi venku pocural malokdy, temer vubec, ale casto jsem nabizela, jestli nepujde pocurat strom nebo kyticku a slo mu to lip nez doma ;)
Tchyni rekni, ze s nocnikem davas pauzu a at to necha na tobe, proste ji oznam, ze ted na nocnik chodit nebude, protoze ma k nemu odpor.
Potom by mozna bylo lepsi poridit to prkenko a zkusit spis to nebo i pisoar. :hug: nedej se je to tvoje dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.18 18:53
@Oliverka28 píše:
Jeste nemluvi, ale je strasne chytry, vsemu rozumi, co chci to mi poddá a prinese, ale mluveni nam zatim moc nejde. Doktorka rikala, ze nemame tlacit na pilu a nejak to resit a hlavne srovnavat s jinymi detmi. Me se naštěstí nikdo do toho neplete, mame nastaveny pravidla prarodice si ho berou jednou týdně na cely den, tam se samozdrejme chova uplne jinak nez doma, takze si vždycky připadám jak nejhorší matka na světě co to s nim neumi. Nase prochazky casto konci hysterii protoze mu nedovolim jit kam chce on…To same kdyz jdeme ven a musi na me počkat nez zamknu..rev jako blazen..

Tak to jsi mě uklidnila s tím mluvením, mě už i strašili, jestli nebude autista :cert: je pravda, že stejně staré děti okolo už mluví docela dost. Ale nesmím to pořád srovnávat, důležité je, že dělá pokroky, prostě se k tomu dopracuje. A taky všemu rozumí, co řeknu, děláme si z něco občas služku „podej prosím ovladač, odnes to prosím do koše…“ :mrgreen: On v podstatě mluvit nepotřebuje, protože si o všechno umí „říct“ jinak, málokdy nevím, co chce. Akorát u toho vztekání teda občas nevím, co chce… v obchodě jo, to vím, že chce pustit z vozíku a běhat si mezi regály. Jo a ještě má jednu takovou úchylku, je to totální závislák na prsu. Nejen, že chce pořád cucat, ale musí si je pořád držet - hlavně v noci. Ano, spí se mnou, přišlo mi to jednodušší. Někdo musí držet maminku za ruku, ten náš holt za bradavku no… zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.18 18:57
@vertunka píše:
Muzu Te uklidnit, ze nedelas nic spatne. Nase mala byla ve 20ti mesicich taky na plenach a nemluvila. Ted je ji 26 mesicu a mluvi celej den a porad a porad a pleny ma jen na noc. Ale vzteka se jak dabel. Ted jsme byly s mladsi na kyclich a tenhle dvouletej dabel tam lezel hodinu na zemi a vriskal a vriskal. Ja myslela, ze me povezou do bohnic :mrgreen:. Ale s tim opravdu nic neudelame, obdobi vzdoru je pro deti zdrave (prej). Tak doufam, ze ho ta nase prezije :mrgreen: :mrgreen:.

opět- nepřeji Ti vzteklouna, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama. Ještě k tomu máš mimčo, takže chápu, že je to o nervy. Já totiž nebyla nikdy zvyklá se nechat takto šikanovat, musela jsem se to naučit. Partner je opačného názoru - seřezat a je klid. Jenže to já nechci, ale taky nechci vychovat rozmazlence, který si vše vyřve. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
21681
12.4.18 19:02

No mluveni je dalsi kapitola, nesrovnavejte ty deti furt. Syn do tri let rekl par slov, skoro nemluvil, ted mu nejsou este 4 a nezavre pusu, navic zacina mluvit druhym jazykem :mrgreen:
Dcera ma ted 20mesicu a mluvi slusne, ale uz citim, ze to bude drhnout s nocnikem, zatim ani nezkousim, nema to cenu… Jednou se to nauci. Moc se vsechno resi, kazde dite je original

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.18 19:05
@kjhui píše:
Zakladatelko, hele ale ty to blbě prezentuješ ty plínky :-) jestli je doma bez plínky tak už je většinu času bez plínky. Na nočník zkoušíte, že to jde blbě, no zkoušíte to. Že mu dáš plínku někam na výlet k doktorce nebo do obchodu je normální, přece ssebou nemůžeš tahat troje gatě na převlečení a venku je ještě zima na to být v mokrým.

A že řekne 20 slov - no takže mluví. Mluví adekvátně jeho věku. Znáš to - tuším od Wericha - jak ten hoch co nemluví promluví po iks letech poprvé a zahlásí Fuj ta polívka je přesolená, a všichni čučí že jako mluví a on na to odpoví Dosud nebyl důvod ke stížnostem? No tak ten tvůj si taky ještě nemá na co stěžovat, to je dobrý ne?

Do obchodu leda si ho navyknout na rohlík do ruky nebo brokolici a propichovat igelit. A nepustit z košíku. Zase víš jak budeš mít vypracované svaly na rukou (od tahání řvoucího dítěte) a na nohou (od toho rychlého prchání) :-) posilovna zdarma

No někdy má plínu i doma, jak kdy… no to víš, že mu cpu v obchodě rohlík, někdy ho na chvíli zabavím, někdy s ním flákne. No právě, on ani nemá důvod mluvit, domluví se i tak, na vše ukáže, odpovídá ANO, NE, takže domluvit se s ním celkem dá. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.18 19:08
@mrav píše:
A ještě s tím cvičením - vydrž. Moje malá chodí do pohybových her - zčásti volné, zčásti organizované. Na tu organizaci nikdy nebyla - to tak prolézačky, to je její. Troje hry bez zapojení, čtvrté na nočníku, pozorovala. Pak se začala zapojovat. Podle cvičitelky nerozuměla tomu, co má dělat. No, něco na tom bude. Na závěr životní moudrost jedné maminky: V TOMTO VĚKU SI DĚTI NEHRAJÍ SPOLU, ALE VEDLE SEBE. Někdy to chce opravdu jen čas, domluvit se s předcvičujícím, a když to nejde, sednout si, pozorovat. Věř tomu, že to k něčemu je.

Díky, právě jsem chtěla, aby chodil mezi děti a učil se třeba od nich, aby měl i nějakou zábavu jinde než doma. Akorát nevím, jestli to ostatním maminkám nevadí, když si tam ten náš dělá co chce. A jak se zachovat, když se tam začne vztekat. Já domlouvám, nechci tam dělat scény, ale je mi to k ničemu… Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.18 19:13

@Káťa19 děkuji, zkusím to, že plíny přes den nedám. A vyberu týden, kam nikam nebudeme muset. A proč to Tvoji dceru takto nezkusíš odnaučit? já to prkénko mám, dávám ho i na záchod. Tedy spíše na ten záchod než nočník, ale přijde mi to jedno. No máš pravdu, srovnávám s jinými dětmi, toto bych neměla dělat. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
1378
12.4.18 19:15

Z toho si nic nedelej, syn s nami taky spi v posteli :cert: Jinak to neslo, kdyz byl mensi chtel kojit co hodinu, takze nemelo smysl ho davat do postylky, bych se z toho musela zblaznit. S kojenim jsme prestali nekde v 15ti mesicich, jinak uz to neslo v noci se chtel kojit co pul hodiny, byla jsem z toho neskutečně vycerpana, ve dne jsme nekojili, ale ty noci :cert: Prvni tri dny to bylo za trest, sceny jak hrom, sapal se po me…tak jsme to nejak vydrzeli..Ted uz se sice kojit nechce, ale v noci se stejne budi :zed: Je zajímavý kdyz spi u babičky vydrzi spat celou noc 8o Joo kdyz ho dame do košíku tak taky rev, kdyby mohl tak z toho kosiku vyskočí, takze mu vzdycky davam housku. S tou služkou to mame podobně, dokonce i plinky si hazi do koše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí