Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Elena1111 píše:
Samozřejmě:-) dnes nikdo není pro fyzické tresty, no pokud však dítě nedokáže něco pochopit, tak už pak nic jiného nezbývá, pamatuji si jako dítě, že se to provozovalo u většiny rodin a taky to fungovalo a dnešní děti? Dovolují si, jsou drzé, nemají k nikomu úctu, ale ať si každý vychovává jak chce, hodně se ale my češi blížime k britskému nevychovánemu národu, kde jsem měla tu čest hlídat malé děti u dvou rodin, kde fyzické tresty samozřejmě nikdy
To mi mel dat asi ucitel na gymplu po hube, kdyz jsem nechapala logaritmy! Jiste by mi to hned lepe slo!
@Rozárka78 píše:
@baccata
Myslim, ze na kazdy dite neco plati. Tim nemyslim jednu pres prdel, ale „prijit mu na kloub“. Nas mladej je zivel a palicak, ale prisla jsem na to, jak s nim komunikovat, co zabere a co je zbytecny. Predevsim je hloupost jednat z pozice sily, to se dite zarucene zabejci, chce to trochu taktu a NASLOUCHAT!
Když on ale ještě nemluví
Ne to byla nadsazka
vim co tím chceš rict, jen nevím jak na to u něj prijit ![]()
@brko píše:
V tom pripade valiumSOBE! ne jemu!
Nebo makovej odvar aby byl chvili klid ![]()
@medunka23 píše:
to je doufám míněno v nadsázce…
malá má taky období kdy lehce plácá mě i muže, jenže když bych jí za to plácla, tak co si asi tak odnese, jen to, že ona nemůže, ale matka ano… prostě zakazuju to co má ráda, samo že s vysvětlením že mi to ubližuje a ubližuje to každému koho plácne a pokud v tom bude pokračovat a nenechá si to vysvětlit, nebude to a to…
To se bohužel stalo. Dostal hodně za to a bylo to lepší, než mu cokoliv vysvětlovat, což teda ani moc nejde. Výhružky neplatí, zákazy neplatí, sliby neplatí. Na zadek většinou taky ne, občas ho posílám za dveře, ale to taky nic moc účinek
tak co s ním?
@Elena1111 píše:
Bude drzé, zlé, ubližovat jiným dětem, bude dělat naschvály, atd…
A to se vyresi tim, ze dostane na zadek? Myslim, ze dite tim nepochopi podstatu. Mozna si z toho odnese „nedelej to, nebo dostanes“, ale nepochopi proc. Dokola, vysvetlovat dokola… Dneska je to bohuzel moc hrc hrc, chybi nam trpelivost…
@Elena1111 no, i moje pediatrička ke které jsem chodila i já jako malá ví, že dneska jsou ty děti fakt sakra jiné už z podstaty než jsme byly my, srovnáváš nesrovnatelné, za generaci se vše dost pošoupne. Toto jsou opravdu nepřenositelné zkušenosti a dokud se nestaneš matkou, nepochopíš a to nikterak nemyslím ve zlém. Ono totiž hlídat cizí děti a vychovávat svoje, to je sakra rozdíl
@Margery píše:
To se bohužel stalo. Dostal hodně za to a bylo to lepší, než mu cokoliv vysvětlovat, což teda ani moc nejde. Výhružky neplatí, zákazy neplatí, sliby neplatí. Na zadek většinou taky ne, občas ho posílám za dveře, ale to taky nic moc účinektak co s ním?
Tak ja myslela ze to byl vtip
Jako dostal na zadek za to, ze hlavou rozbil tatovi nos? No ty kraaaaso… ![]()
@Rozárka78 píše:
Tak ja myslela ze to byl vtipJako dostal na zadek za to, ze hlavou rozbil tatovi nos? No ty kraaaaso…
Jako dítěti s receptivní dysfázií mu toho moc nevysvětlíš ![]()
edit: já trpělivá jsem, ale co je moc, to je moc. Řešila jsem své jednání i s dětskou psycholožkou a ta mě uklidnila, že jsem nereagovala nějak neadekvátně.
Příspěvek upraven 04.03.16 v 23:27
@Margery píše:
To se bohužel stalo. Dostal hodně za to a bylo to lepší, než mu cokoliv vysvětlovat, což teda ani moc nejde. Výhružky neplatí, zákazy neplatí, sliby neplatí. Na zadek většinou taky ne, občas ho posílám za dveře, ale to taky nic moc účinektak co s ním?
myslíš že když bysis dala práci zjistit co na něj platí, že by to nešlo jinak?? Mě totiž přijde že dát někomu na zadek za to, že někomu fyzicky ublížil, je sakra divný, vždyť mu tím ukazuješ, že ty ty fyzický tresty užíváš a jak si srovná v hlavě že ty můžeš a ono ne?? Nestálo by třeba poradit se s nějakým dětským psychologem??
@Margery píše:
Jako dítěti s receptivní dysfázií mu toho moc nevysvětlíš
tak pokud má postižení, tak to asi trošku víš jak na něj v rámci postižení, ale na zdravé a přemýšlející dítě to fakt fungovat nebude, to naopak bude fyzicky napadat daleko více
@medunka23 píše:
myslíš že když bysis dala práci zjistit co na něj platí, že by to nešlo jinak?? Mě totiž přijde že dát někomu na zadek za to, že někomu fyzicky ublížil, je sakra divný, vždyť mu tím ukazuješ, že ty ty fyzický tresty užíváš a jak si srovná v hlavě že ty můžeš a ono ne?? Nestálo by třeba poradit se s nějakým dětským psychologem??
Dnes a denně zkoumám, co na něj platí, dohromady na něj neplatí nic
ale den ode dne víc chápe a dá se mu víc vysvětlit, pokud není špatné období neustálého vzteku.
A jinak, já ho nebiju denně, jestli to tak vypadá, ono to na něj stejně moc nezabírá ![]()
@Margery píše:
Jako dítěti s receptivní dysfázií mu toho moc nevysvětlíš![]()
edit: já trpělivá jsem, ale co je moc, to je moc. Řešila jsem své jednání i s dětskou psycholožkou a ta mě uklidnila, že jsem nereagovala nějak neadekvátně.
Zato reakce naplacani na zadek mu da jiste hodne ![]()
Příspěvek upraven 04.03.16 v 23:33
@baccata píše:
Když on ale ještě nemluvíNe to byla nadsazka
vim co tím chceš rict, jen nevím jak na to u něj prijit
Bud v klidu, nasemu je 19 mesicu a jedeme na 3 slovech. Ale to neznamena ze to dite je „magor“ a nerohumi. Rozumi, a moc dobre, mozna lepe nez si dokazeme predstavit. Zkus s nim jednat jako rovny s rovnym.
@Rozárka78 píše:
To mi mel dat asi ucitel na gymplu po hube, kdyz jsem nechapala logaritmy! Jiste by mi to hned lepe slo!
Takto to myšleno nebylo:-) předpokládám, že na gymplu jsi už měla jiné myšlení než jako pětiletá, ale je pravda, že i takoví lidé se najdou:-)
@Elena1111 píše:
Samozřejmě:-) dnes nikdo není pro fyzické tresty, no pokud však dítě nedokáže něco pochopit, tak už pak nic jiného nezbývá, pamatuji si jako dítě, že se to provozovalo u většiny rodin a taky to fungovalo a dnešní děti? Dovolují si, jsou drzé, nemají k nikomu úctu, ale ať si každý vychovává jak chce, hodně se ale my češi blížime k britskému nevychovánemu národu, kde jsem měla tu čest hlídat malé děti u dvou rodin, kde fyzické tresty samozřejmě nikdy
Ale to, ze sve dite odmitam bit prece neznamena, ze mu vse dovolim. To places na spatnem hrobe. Ale nelze se divit, ze biti deti povazujes za normu, do zivota si odnasime poznatky ze sveho detstvi. Pokud u vas byly fyz. tresty normalni, pak je za normalni povazujes i ty. Ale normalni nejsou.
Ono je tezke si priznat, ze ti tim vlastne rodice ublizili, nikdo nechce rict: napr"mamka mne davala na zadek a ji nesnasela za to ponizeni", protoze nechce byt nevdecne dite.
Ve chvili, kdy si priznas, ze tvi rodice necinili spravne ( tim nerikam, ze nejsi slusna, vychovana zena),kdyz jsi byla fyz. trestana, tak to bude prinosne nejen pro tebe, ale i pro tve pripadne deti.