Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@daja87 Ten náš má v noci 3 flašky a to ještě jednu večer před spanim a spí jenom zásadně v naší posteli, když jdem spát probudí se chce flašku a pak do naší postele. Tak že vim o čem mluvíš. V noci se občas probudí posadí se a začne nás štípat a chcetá se tomu to člověk má pocit, že ho asi uškrtí
@annaei píše:
@daja87 Ten náš má v noci 3 flašky a to ještě jednu večer před spanim a spí jenom zásadně v naší posteli, když jdem spát probudí se chce flašku a pak do naší postele. Tak že vim o čem mluvíš. V noci se občas probudí posadí se a začne nás štípat a chcetá se tomu to člověk má pocit, že ho asi uškrtí
Ahoj tak v tomhle věku spal malý hodně ještě přes den ráno vstaval kolem 6 pak spal od 8:00-8:30 potom šel v 11-12:30 a pak ještě někdy odpoledne a to v 15-15:30 a večer usínal pohodově musí se naučit režim i když třeba chvilku plakal ale nebylo to nic hrozného
jenom opatrně s přenastavováním režimu
@daja87 To píchání do očí znám točí se furt kolem osy a kope nás do obličeje jinak, ale spát nehcce
Tak holky…Tak jsme to zkusili, Dáda spal víckrát denně, šel sice spát až před 20 hod.ale brečel asi jen 2 minutky
![]()
Ale nechci to zakřiknout ![]()
Pokud takhle usne i za týden, tak to oslaví celej Jičín
![]()
@daja87 píše:
Holky, má tu někdo zkušenosti se vztékáním 10 měsíčního prcka ve chvili kdy ho unaveného ukládáte do postýlky??Dáda si mne očka a zívá. Tak ho vykoupeme, nakrmíme, ale když ho dáváme do postýlky tak se začne vztekat a brečet jak kdybychom ho vraždiliA DOKÁŽE BREČET STRAŠNĚ DLOUHO. A když ho teda vytáhneme z postýlky, stím že asi nebude tak unavenej.Tak se vzteká nechce bejt na ruce, na zemi, ani si hrát. A opět si mne oči a zívá. Upozornuji, že hodáváme spinkat kolem té 19 hod.aby měl nějaký réžim. Před den spí jen po obědě a skoro celí den je hodně aktivní. Ale je to prd platný, At se ho snažíme utahat sebe víc. Nikdy se nám ho nedaří dát do postýlky aby hned usnul
Ahoj, náš malý bude mít 10 měsíců a měli jsme podobný problém s usínáním, pomohlo nám zavést přesný režim, koupání, jídlo kolem 19 hod., pak ještě chvilka hraní a mazlení, postupně zpomalovat činnosti, ztlumit světla, zapnout pohádku a mezi 20-20:15 jít do pořádně vyvětraného pokojíčku, kde si malého dát na ruce a uhoupat ho (cca 5 minut.) Po několika týdnech už většinou ani nepotřebuje uspat na rukách
Třeba by pomohlo i u vás, ale nebude to asi ze dne na den, my viděli výsledky a si po 2 týdnech a i teď se to pořád lepší…přeju pevné nervy ![]()
@Gabi85 píše:
Ahoj, náš malý bude mít 10 měsíců a měli jsme podobný problém s usínáním, pomohlo nám zavést přesný režim, koupání, jídlo kolem 19 hod., pak ještě chvilka hraní a mazlení, postupně zpomalovat činnosti, ztlumit světla, zapnout pohádku a mezi 20-20:15 jít do pořádně vyvětraného pokojíčku, kde si malého dát na ruce a uhoupat ho (cca 5 minut.) Po několika týdnech už většinou ani nepotřebuje uspat na rukáchTřeba by pomohlo i u vás, ale nebude to asi ze dne na den, my viděli výsledky a si po 2 týdnech a i teď se to pořád lepší…přeju pevné nervy
@daja87 Tak to je super, že usíná takhle v pohodě!!! S tím, že ho nedávat spát moc unaveného je to fakt, to mi ani nedošlo, ale u nás to máme taky tak…když je přes den až moc aktivit a zážitků, malý nepospí přes den dost, tak je to pak děs, ale snažíme se tomu teď už vyvarovat..
@Gabi85 píše:
@daja87 Tak to je super, že usíná takhle v pohodě!!! S tím, že ho nedávat spát moc unaveného je to fakt, to mi ani nedošlo, ale u nás to máme taky tak…když je přes den až moc aktivit a zážitků, malý nepospí přes den dost, tak je to pak děs, ale snažíme se tomu teď už vyvarovat..
@Gabi85 píše:
Ahoj ženštiny
Tak píšu znovu. Jelikož náš malej opět začal blbnout
A to chodí spát přes den, tak jak je naučenej. Annaei mi poradila.Tak jsme zkusily a šlo to takovou dobu suprově. Až na poslední 3-4 dny. Opět ho ukládáme s vřískáním do postýlky.
Tak já nevim…Asi se vydám směr Bohnice ![]()
Ahoj, tak jak jste na tom??? Už se to zlepšilo nebo se pořád vzteká? A jak v noci, to spinká nebo se budí? U nás máme taky teď takové vztekací období…večer sice usne, ale v noci pořád kňourá, mele se v postýlce, kolem 2 hodiny se začne dožadovat, abych si ho vzala do postele a tam teda už docela spinká, ale při tom „cestuje“ po posteli. Oblíbená poloha je teď na mojí hlavě a to se vážně spí špatně
Tak nevím, my mysleli, že mu polezou zuby, ale nic.
Asi si taky zamluvím místo v Bohnicích ![]()
K tomu usínání mě bohužel asi nic moc nenapadá…snad jen jestli ho netrápí třeba ty zoubky, prdíky nebo tak něco
Tak držím palce, ať je lépe ![]()
Ahoj.Tak jsme včera našli v papulce 4 nový zoubky(takže už jich máme 8:-))tak proto tak plakal. A přitomjsme si nevšimli že by měl nějak nateklé nebo zarudlé dásně
Tak snad to ted nachvilku ustane. Má je všechny prořezaný ale pláče pořád stejně ![]()