Vztekání se 10 měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
23.5.14 16:22

@jarka712 jeeje..tak to teda mate veselo no u nas to zatim ke kousani a stipani nedospelo ale nedivila bych se:-D
s tim jidlem se to taky budu muset naucit a nervat to do nej kdyz nebude chtit…no on by jedl vsecko co zrovna jime my, zrovna ted loudi u pritele zmrzlinu a pred chvilkou snim bastil rohlik se sunkou ale ldyz ma svuj obidek nebo vecu tak to ani nahodou :zed: no tak at to s tema drakama nejak zvládnem… :-)taky drzim pesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.14 17:09

Náš malý má 9 a půl měsíce a už se umí taky pořádně vztekat! Papá všechno hezky, ale pořád mi bere z ruky lžičku, zásadně krmíme dvěma, ale stejně chce tu na kterou naberu jídlo a hodí ji na zem, takže to máme opravdu všude :? A jak mu zebereme s čím si nesmí hrát, tak je taky řev, no snad ho to vzteklounství přejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.14 17:10

A kouše mě taky pořád a nevím jak mu vysvětlit, že to nesmí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
20.6.14 18:27

Některým dětem se to prostě těžko vysvětluje, že nesmí. Tady najdeš ve spoustě diskuzí, že to maminky řeší. Na každé dítě platí něco jiného, zkus pročíst a třeba tě to inspiruje k něčemu, co u vás pomůže. Já jsem to tady četla xkrát, i se ptala, dostalo se mi většinou odpovědi, že to prostě neumím, že to musí přestat dělat hned. Byla jsem už tak hotová, že jsem jí za to prostě začala plácat, i když jsem to nikdy dělat nechtěla. Nepomohlo nic, až čas. Trvalo to 7m, styděla jsem se za ní, za sebe. Za mě fakt nejvíc pomohlo vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat, vše ostatní jen zhoršilo situaci. Nejvíc to, když jsem zvýšila hlas, to bylo ještě horší. Hodila jsem se do absolutního klidu (někdy až flegmatismu, přestala hodně věcí řešit), nezvyšuju hlas, pořád vysvětluju. Když už jsem vytočená hodně, řeknu, že se opravdu hodně zlobím, nasadím výraz bohyně pomsty a dcera zkrotne. Dřív jsem řvala a odpověď nulová. A hodně mi pomáhalo, když už hodně přetáhla míru, začít vrčet. To byla najednou jak pěna. Začala hladit, objala.
Pro uklidnění - už se nevzteká skoro vůbec, a když, tak je to takový malý vztek. Neboj, vyroste z toho. Z té mojí dračice je docela hodná holka, co ráda chodí hladit děti, mazlí se ze zvířátkama, fakt fajn děcko. Tak teď se jen modlím, aby jí to dlouho vydrželo a já načerpala sílu na období vzdoru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.6.14 20:21

@Maminka Péťa Já pořád synovi řikám nekousat, kouše děti v jeslích a nic kromě řikání ne nejde s tim dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.14 20:26

Taky vysvětluji, sem tam i plácnu, ale zatím to myslím moc nechápe, až bude trochu starší tak se to snad zlepší. Ale není to zase tak strašný, jen občas :-)Jinak mazel to je taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.6.14 21:13

Některé děti takové jsou. Kamarádky dcera Andrejka se vzteky válí v krámě po zemi a jiné když jsem ji jednou hlídala šla jsem jí udělat pití a tatrankou mi obtáhla půlku bytu :cert: pak ale nastal zlom a je to uplně normální hodný :hug: štasný dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
16.1.17 21:32

Ahoj holky, obnovuji diskuzi a chci se zeptat jak byste řešily vztekání u cca 11-ti mesíční holčičky. co tady čtu, tak se spoustu děcek vzteká z důvodu, že se nemůžou někam dostat a tak… naše dračice už přes 14 dní chodí. takže někam se dostat pro ni není problém. ona se proste vzteká když není po jejím. když chceme jít na jinou stranu než ona. potřebuji ji přebalit, ona nechce, je v kočárku a nechce tam být… apod. hodně se vzteká i než usne (přes den), večerní usínání je naštěstí celkem v pohodě. ale přes den padá na hubu, ale podle všeho nechce o nic přijít a prostě spát nechce, nakonec usne, ale po šílený scéně. vždy ze sebe udělá prkno a piští, že nám praskají bubínky. co byste v této situaci dělaly? snažím se ji vzít do ruky, a klidným hlasem utišit, ale přijde mi, že nic nevnímá… vyřvávat se mi ji nechce nechat, nemyslim si, ze by to k necemu pomohlo. co byste dělaly vy? diky moc za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
16.1.17 21:47

Takja bych ji klidne vriskat nechala, pokud jeopravdu videt, ze je to vztek, tak bych ji nedelala publikum. A do postele by sla driv, nez se pretahne a pada na pusu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
16.1.17 21:50

Spát ji zkouším dávat hned jak vidím, že začíná být unavená, ale pere se stejně. a myslis, ze ji mam proste nechat valet po zemi a cekat az ji to prejde? :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
16.1.17 22:00

@Faninacek primlouvala bych se za pravidelny rezim, ono casto je pozde pri prvotnich priznacich unavy. Takze ulozit jeste pred nimi.
A vztekani ignorovat, nechat valet, nereagovat, pokud nen mozny odchod do jine mistnosti, tak alespon na jeji druhy konec a ostentativni nezajem.
Pokud ma takove zachvaty vzteku uz ted, tak si asi jeste uzijete, ale nakonec z toho deti vyrostou, jen se jim musi nastavit primerene hranice, ani prilis prisne ani prlis benevolentni a tech se drzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
16.1.17 22:07
@Faninacek píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi a chci se zeptat jak byste řešily vztekání u cca 11-ti mesíční holčičky. co tady čtu, tak se spoustu děcek vzteká z důvodu, že se nemůžou někam dostat a tak… naše dračice už přes 14 dní chodí. takže někam se dostat pro ni není problém. ona se proste vzteká když není po jejím. když chceme jít na jinou stranu než ona. potřebuji ji přebalit, ona nechce, je v kočárku a nechce tam být… apod. hodně se vzteká i než usne (přes den), večerní usínání je naštěstí celkem v pohodě. ale přes den padá na hubu, ale podle všeho nechce o nic přijít a prostě spát nechce, nakonec usne, ale po šílený scéně. vždy ze sebe udělá prkno a piští, že nám praskají bubínky. co byste v této situaci dělaly? snažím se ji vzít do ruky, a klidným hlasem utišit, ale přijde mi, že nic nevnímá… vyřvávat se mi ji nechce nechat, nemyslim si, ze by to k necemu pomohlo. co byste dělaly vy? diky moc za rady…

Ahoj, máme doma podobnou dračici. Nyní roční, stále aktivní, neustále se po něčem sápe :-) z vlastní zkušenosti je u takto malých dětí nejlepší odvést pozornost na něco jiného, když je nejhůř. U nás třeba zabírá zpívání nebo oblíbená hračka, případně upozornit na nějaký podnět venku/za oknem… V tomto věku to jde opravdu jednoduše, jelikož takhle malé dítě žije okamžikem. Na druhou stranu jedenáctiměsíční ještě není moc schopné dočasně odkládat svoje potřeby. To ho musíme naučit teprve my rodiče. Já osobně jsem zastánkyně pevné výchovy - dnes se jí někteří rodiče bojí, nevím proč - tzn. s láskou, trpělivostí, ale důsledně. Nevím, jak to myslíš s tím vyřváváním, ale pokud jde o (z mého pohledu) důležitou věc (např. když nechce sedět při jídle, bere věci, které dětem do ruky nepatří apod.) klidně dcerku trochu vyvztekat nechám. Ono to (aspoň u nás) nikdy netrvá dlouho, a konečně i vztek je emoce, která k životu patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.1.17 10:08

Někdy nám pomůže když malou vezmu do náručí, chodím s ní od okna k onu a povídám ji co venku vidíme. Někdy zapomene. kvůli čemu se začala vztekat a za chvíli to přejde. Někdy je ta chvíle ale fakt o nervy a ne a ne to přejít. Rozptylování nějakou hračkou atd. pomůže také jen někdy. A občas nepomáhá prostě vůbec nic. Pak se těším, až mne partner nebo rodiče alespoň na chvíli vystřídají. Když jsem doma sama a potřebuji něco udělat, tak je to fakt záběr a také si nevím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.1.17 08:19

Já mám doma 11 měsíční dvojčátka, holku a kluka a každý je úplně jiný… Malinká je hodné, usměvavé, ale i hodně zvědavé dítě, zato malý to je vztekloun…jakmile není po jeho začne vřískat a řvát jako na lesy a když se ho klidným hlasem snažíme uklidnit nebo odvést pozornost začne ještě víc… V této situaci semnou asi spousta maminek nebude souhlasit ale nechávám ho se vyvztekat, důrazně mu řeknu že prostě,, ne,, a on za chvilku zjistí že tím nic nedokáže a najde si jinou zábavu… Oni ty děti kolem toho roku už jsou dost chytré a chápou víc než si myslíme a zkouší co my na to… Holka je v tomto jiná, jí se to zakáže, řekne ne, dá se jí hračka a je klid… Nevzteka se, neřve, prostě zlatíčko… Ono mít doma dvě neposedy je někdy záhul, oči i ruce vždy připravené :D nechci působit jako matka která dětem nic nedovolí, ale taky nechci dopustit aby mi děti přerostli přes hlavu a mohli všechno a třeba si i mohli ublížit (u nás teď největší zábava otvírání a zavírání zásuvek a skříní v kuchyni a ta svítící trouba je taky zajímavá :D - zakáže se a je o řev postaráno)… A je důležité aby tohle fungovalo i u táty a babiček… Co zakáže máma a táta, babička musí respektovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.1.17 08:19

Já mám doma 11 měsíční dvojčátka, holku a kluka a každý je úplně jiný… Malinká je hodné, usměvavé, ale i hodně zvědavé dítě, zato malý to je vztekloun…jakmile není po jeho začne vřískat a řvát jako na lesy a když se ho klidným hlasem snažíme uklidnit nebo odvést pozornost začne ještě víc… V této situaci semnou asi spousta maminek nebude souhlasit ale nechávám ho se vyvztekat, důrazně mu řeknu že prostě,, ne,, a on za chvilku zjistí že tím nic nedokáže a najde si jinou zábavu… Oni ty děti kolem toho roku už jsou dost chytré a chápou víc než si myslíme a zkouší co my na to… Holka je v tomto jiná, jí se to zakáže, řekne ne, dá se jí hračka a je klid… Nevzteka se, neřve, prostě zlatíčko… Ono mít doma dvě neposedy je někdy záhul, oči i ruce vždy připravené :D nechci působit jako matka která dětem nic nedovolí, ale taky nechci dopustit aby mi děti přerostli přes hlavu a mohli všechno a třeba si i mohli ublížit (u nás teď největší zábava otvírání a zavírání zásuvek a skříní v kuchyni a ta svítící trouba je taky zajímavá :D - zakáže se a je o řev postaráno)… A je důležité aby tohle fungovalo i u táty a babiček… Co zakáže máma a táta, babička musí respektovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí