Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Víš co? Až se ti zase dítě bude vztekat, dej si tu studenou sprchu ty. Třeba tě to uklidní. Ale necpi tam proboha to dítě
. To za to nemůže, že má nervní mámu.
Potrebuje mamu
Pokud potrebujes uklizet, kup si satek nebo neco podobneho a muzete uklizet spolu ![]()
Příště stačí, když mu studenou vodou umyješ obličejík.
Taky mám vzteklouna, vstává hore zadkem po odpoledním spaním. Když má období růstu zubů vzteká se jedna chvíle. Díky Bohu, že je hezky a my můžeme trajdat po venku. ![]()
Podle mě je to vtip. Pokud ne, tak radu mám - ať se zakladatelka obrátí na nejbližší sociálku a poví jim, co tady nám. Dítě jí bude odebráno a bude mít klid
Je to drastický, ale zkoušela jsem rady maminek, samotnou by mě to nikdy nenapadlo. Tu studenou sprchu mi poradila jedna maminka a u jejího dítěte to zabralo, nejdřív jsem na ní koukala s otevřenou pusou, ale nakonec jsem to zkusila. Stejně nic nepomohlo, tak budu muset vydržet až ho to přejde.
No taky mám 7 měsíčního vzteklouna… ale tvoje metody jsou masakr.
Jiank pro ostatní uživatelky z vlastní zkušenosti vím, že i miminko jde,,rozmazlit" malej byl docela pohodář. jenže pak jsme byli v nemocnici a on si zvykl, že se mu věnuju 24 hodin, jen kníknul už jsem ho měla v náručí a podobně, od té doby toto vyžaduje neustále, nestačí mu na mě jen vidět musím ho chovat (což je zabijácký protože má 11kg)
Dělám to takto když ho položím a on se začne vztekat, že chce chovat tak u něj sedím aby na mě viděl klidným hlasem na něj mluvím, ale teprve když přestane vřískat tak ho pochovám a hodně ho chválím jak je hodnej chlapeček. Docela to zabírá ![]()
@Pidulka.K píše:
Je to drastický, ale zkoušela jsem rady maminek, samotnou by mě to nikdy nenapadlo. Tu studenou sprchu mi poradila jedna maminka a u jejího dítěte to zabralo, nejdřív jsem na ní koukala s otevřenou pusou, ale nakonec jsem to zkusila. Stejně nic nepomohlo, takPříspěvek upraven 05.07.14 v 08:35
@Pidulka.K no jo, ale sprcha se používá pro zuřivě záchvaty v období vzdoru kolem druhého roku, kdy dítě třeba přestává dýchat. Ne u takhle malého miminka. To ti ta znama asi zapomnela rict… Holt to budeš muset vydržet a dítě pomalinku naučit, jak se chvilku zabavit samo. Občas je lepší byt lina matka a nevěnovat se plně jen dítěti. Jinak proste uklizej bud s dítětem a nebo odpoledne az přijde domu tatínek.
Asi máš pravdu, ne asi ale určitě, právě že ta známá to taky udělala s takhle malým prckem, jen jsem chtěla vyzkoušet všechny rady a pěkně se mi to tady vrátilo. Je hrozný poslouchat od všech jakýho mám vzteklouna a že ho rozmazluju, proto je takový a pak k vám lítají takovéto rady tipu sprcha, aspoň vím že takhle ne!
No tak už vis, ze takto ne. On je občas člověk už zoufalý a zkousi cokoliv. Ne některé děti jsou i citlivější a náročnější na pozornost. Holt hod teď domacnost za hlavu a zkus pomalicku dítě učit byt samostatnější. Uvidíš jak to půjde. Jen se připrav, ze je před vámi období separacni krize a to si bez dítěte nedojdes ani na záchod…
Mám taky vzteklé dítě, vzteká se neustáe a kvůli všemu, je jí 9 měsíců a nikdy by mě nenapadlo dát ji pod studenou sprchu i kdyby mi tisíc lidí říkalo jakého mám nevychovaného spratka. Malá má deset kilo a pořád jí chovám, mazlím, povídám, ukazuju, některé děti prostě takové jsou.. Chudák tvé miminko, neumí zpracovat své emoce, potřebuje maminku a ty ho šoupneš pod sprchu? Bude z toho mít tak akorát šok ![]()
@pusina1 píše:
Nevim nevim novy nick, tohle bude provokace
nemyslím si, že to bude provokace
aspon mě by to teda nenapadlo
@Pidulka.K neboj, mě tchýně taky hlásí, že je malej rozmazlenej, protože když dojde večer, než jde prtě spát, tak brečí a nechce jí, drží se u mě nebo u táty. Z toho si nic nedělej
a když potřebuju něco nutně uklidit a zrovna by mi jen šplhal po nohou, tak ho dám do postýlky, aby na mě viděl a on si zatím může hrát s plyšákama ![]()
Já se držím toho, že ne rozmazlit, ale naučit a navyknout
A k tý sprše taky nic radši.