Vzteklé dítě, musí být vše tak, jak chce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24524
3.6.23 12:34

@Capelucia někdo prostě odmítá vyšetření v těhotenství celkově. U těch screeningu je to buď kvůli penězům a nebo proto, že by si nemocné dítě stejně nechali. To chápu třeba u prvního screeningu, který je zaměřený vyloženě na ty chromozomální vady. Ale ten druhý moc nechápu. Tam jde o včasný záchyt třeba vývojových vad srdce, které se dají hezky operovat hned po narození ve specializovaném centru. Takže je fajn o tom vědět. Možná špatná edukace ze strany lékaře :nevim:
To chápu, že po takové zkušenosti se bojíš víc. Co si ještě budeme výklad kolikrát se ještě takto malé dítě umí vyvádět kvůli věcem co fakt člověku nejdou do hlavy.
Tyjo, teď přemýšlím, že my měli dělenou genetiku kvůli potratům a tam teda dával krev i anamnézu i manžel. Ale jinak nic samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
3.6.23 13:22

@Capelucia Díky za reakci. Píšeš zajímavé informace. Taky občas něco přečtu, ale není toho tolik, kolik bych chtěla :-) Den má prostě jen 24 hodin :-) Teď zrovna poslední dobou se zajímám o ten mikrobiom a přijde mi, že to vypadá jako slibná oblast medicíny. Spoustu pokusů se dělá na myších a tam je už prokázáno např. to, že když štíhlým myším implantovali mikrobiom z obézních, tak i při stejné stravě a pohybu ztloustly. A naopak, když obézním dali mikrobiom ze štíhlých, tak zhubly. Nebo že určití mikrobi produkují látky, které zpevňují střevní střevu a zamezují její propustnosti (leaky gut syndrom). Jo a v ČR už nedávno vznikla banka stolice právě kvůli možnosti dát zdravou stolici nemocnému. Hledali dárce, kdyby měl někdo zájem ;-)
No to jsem ale odbočila. Chtěla jsem napsat, že těch faktorů je opravdu hodně a že překvapivě genetika v tom ale nehraje tak zásadní roli, jak se doposud myslelo. Že i při genetické zátěži jde o to, jak se ty geny zapnou. A to zapínání/vypínání ovlivňuje vnější prostředí a taky vnitřní prostředí (nejen třeba dobrá strava nebo dobrý spánek, ale taky třeba láskyplné vztahy, život v pohodě, bez stresu atd.). Ale tak to asi taky není nic nového. Četla jsem to v knížce Genetika v širších souvislostech, kde autorka (genetička) říká, že se ukazuje, že se vliv genů dost přeceňoval/přeceňuje.

Příspěvek upraven 03.06.23 v 13:24

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.23 13:23

@anavi13 Ano, také znám jednu paní, která z principu odmítá vyšetření. Stejně by si dítě nechali a není si jistá, že UTZ je 100% nezávadný.

• Citovat
  • Upravit
pet p
3.6.23 13:24
@Anonymní píše:
@anavi13 Ano, také znám jednu paní, která z principu odmítá vyšetření. Stejně by si dítě nechali a není si jistá, že UTZ je 100% nezávadný.

Odeslalo se to anonymně. Ale nějak si nejsem vědomá, že bych to zaklikla…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML