Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAnemolka píše:
no tak já se jim na xlandera vyprdnu za 18 at si ho nechají zase takovíá kvalita to není a abych ted rychle kupovala a už jen přes net s pochybných e-shopu to ani omylem jak pak budu řešit reklamace že ano takže my pujdeme do mutsyho dokonce mě to vyjde i levněji
Nad Mutsym jsem taky přemýšlela, ale i na prodejně, když mi spočítal veškěrou výbavu co je u X-landera, tak to vyšlo hodně přes 20 tis. Tak nevím…
Mutsy má tu výhodu, že si můžeš koupit zvlášť jen to, co momentálně potřebuješ. Takže na začátku podvozek a hlubokou korbičku a sportovní sedačku až bude potřeba (aspoň na ni běží záruka, až když ji používáš a ne, když je ve skříni). Stejně tak doplňky je lepší koupit až za běhu, co se hodí a ne vše naráz, pak aspoň neleží spousta věcí ve skříni zbytečně. Já třeba měla ten největší set od X-landera a část věcí jsem vůbec nepoužila. Přebalovací taška pro mne byla malá, slunečník na dvě věci apod.
Já mám Mutsy urban s hlubokou korbou a musím říct, že právě čekám na novou kolekci X lander, kdy má mít sporťák také otočnou sedačku. Mutsy nejde úplně do lehu, nemá větrání ve stříšce, nemá sluneční clonu, odpružení také poměrně žádné, malý košík, kdy se nekoupí ten velký nákupní, na složení do kufru dlouhý atd.. Desingově je ale pěkný. Právě řeším dilema, zda jít do dražšího sporťáku (počítám dle polských stránek 9tis), ale praktičtějšího nebo jen koupit za 4500,– (sedačka + nánožník) na Mutsy. Je to dilema. Navíc mě láká ta nová modro černá barva u x lander.
Tak já měla jak X-lander tak Mutsy UR a musím říct, že Mutsy je mnohem více komfortnější pro dítě i pro řidiče co se podvozku týče. Mutsy je již svou konstrukcí odpruženější a dokonce houpe, z X-landeru byla dcera akorát vyklepaná, je opravdu velice trvdý (odpružený X-lander je akorát X1 a tam nejde dát sedák do protisměru). Jinak opravdu Mutsy sportovní sedačka do úplného lehu nejde, ale to většina kočárů, navíc to naklonění je minimální. Co se odvětrávání týče má Mutsy tu letní stříšku a holky v diskusi Mutsy psaly, že je opravdu povedená. Tak to odvětrání řešit asi takto.
Ono asi každý kočár má něco… Vždy se něco koupí a ve finále člověk zjistí, tohle jsme nepotřebovali, nebo tohle může být lepší. Hlavně ať si každá koupíme co se nám líbí a můžeme doufat v to, že vše bude ok.
A je těžký posoudit, hlavně u prvního dítka, který kočár je fakt nejlepší… To si asi musíme každá vyzkoušet. Co se týče mých známých, jedna povídá, že je super X-lander, druhá zas Casual, další Mutsy atd. To by si člověk stejně nevybral ![]()
Přesně tak a taky nikdo neví, co bude vyhovovat dítěti. Já už mám čtvrtý kočár ![]()
pep píše:
Přesně tak a taky nikdo neví, co bude vyhovovat dítěti. Já už mám čtvrtý kočár
Tak to už jsi profík
![]()
pep píše:
Tak já měla jak X-lander tak Mutsy UR a musím říct, že Mutsy je mnohem více komfortnější pro dítě i pro řidiče co se podvozku týče. Mutsy je již svou konstrukcí odpruženější a dokonce houpe, z X-landeru byla dcera akorát vyklepaná, je opravdu velice trvdý (odpružený X-lander je akorát X1 a tam nejde dát sedák do protisměru). Jinak opravdu Mutsy sportovní sedačka do úplného lehu nejde, ale to většina kočárů, navíc to naklonění je minimální. Co se odvětrávání týče má Mutsy tu letní stříšku a holky v diskusi Mutsy psaly, že je opravdu povedená. Tak to odvětrání řešit asi takto.
Ahojky, tak já se taky přidám do diskuze, protože jsem majitelkou X landeru XQ a ten má zadní i přední kola odpružená. Můžu říct, že v něm dcera vůbec nedrncá a na překážku nejsou ani ta malá přední kolečka
. A má otočná sedák. Já jsem spokojená. Je to taky už můj 4 kočár, když nebudu počítat golfky
.
Holky, to nikdo nemáte vlastní zkušenost s kočárkem s brzdou nebo bez? Kamarádka mi nabízí 3 kolku v 3 kombinaci s brzdou. Mě se líbí klasika, ale ta zas nemá brzdičku
tak se peru sama se sebou co vlastně chtít.
Dík za postřehy. Simča
já měla brzdu na casualplay s4 a mužu říct že jsem jí nikdy nevyužila a myslím že pokus nejsi vášnivá sportovkyně tak jí ani nevyužiješ nevím co na to oastatní
Tak ja pred sedmi lety mela trojkolku od Demi s brzdou. Ten kocar byl desne tezkej a pri chuzi z kopce jsem si rucni brzdou sem tam pribrzdovala. Asi by to slo ale i bez ni.
Mám tu samou zkušenost jako 74paja, akorát jsem před 5-ti lety měla Jane Slalom! Brzdu jsem používala akorát k přibrždění z kopce. Dneska mám kočárek bez brzdy a nějak ji nepostrádám.
Děkuji všem
to mi stačí. Kámošce penízky za jetý kočár bodnou a já ušetřím. Simča
pokud byste někdo uvažoval o nějakém lepším kočárku..jak už tady padlo zn. Mutsy..tak Babypark má slevu 20% na zboží skladem i pro internetové objednávky.. http://www.babypark.cz/…do-26-2-2012
jeeee tak jsem ho sehnala na www.babycar.cz poslední 4ks na skladě v barvě Amethyst,tak snad dojde a budu si ho moc užívat
Zamilovala jsem se do něj hned na začátku těhu a ted bych si těžko vybírala jinej,i když je spousta krásných kočárů,ale mě i manželovi se moooooc líbí. Za 18tis bych ho taky nekoupila,zas tak krásná nová kolekce neni