Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander X-Move?
Přidejte zkušenost s X-lander X-Move@paola white Třeba Maxi Cosi Mura - ten má kamarádka, se kterou jezdíme každý den ven a malej tam úplně plave, je fakt mega. Pak takový ty levný kočáry mají velký korby…
@wona týjo ty dva centimetry na délku musí být fakt mega rozdíl!!! ![]()
x lander x-move 75×31
maxi cosi mura 4 77×31
@paola white Tak já nevím, jakou má korbu - starší typ (má ho po sestřence), ale ten rozdíl je viditelný! A je i hranatá, tak je na těch koncích větší-širší…
@wona no tak asi nebude větší o 10 cm
to že má x-lander malou korbu je naprostá hovadina. většina kočárků na trhu má korbu 73-78cm takže x-l je naprosto normální kočár.
pokud se bavíme o větších korbách tak možná Roan Marita, Firkon Verano long apod. ale to jsou zase stylově úplně jiné kočáry…
bohužel dneska jsou děti narozené v létě dost chudáci, protože se do korby prostě nevejdou v zimě s fusakem.
já vozila syna v korbě x pram q do 9 měsíců a měl místo v pohodě… ![]()
@paola white Tak ono záleží taky na velikosti dítěte… Ale ten Maxi cosi jak má jinej tvar, tak je asi prostornější…
@paola white Dcera v 5ti měsících… Teď je ještě tak o 3cm delší+fusak atd.
@wona má růstově naprosto normální dítě. ani dlouhán ani záprtek. v těch 9 měsících měl 70% percentil
ale jezdil na břiše a hlavně bez fusaku. v korbě byl od ledna do září.
dneska jsou prostě všechny kočárky malý ![]()
Jasně, že záleží, jestli je to prcek nebo obřík…tady přesně 6 měsíců staré mimčo s celým emitexovým fusakem v čepici a kombinéze - tabulkové dítko - 68cm v půl roce. Takže se tam vejde i celým fusakem, ne že ne…ale je to fakt hoooodně na knop. Třeba to někomu, kdo rozmýšlí, pomůže udělat si představu…na sporťáku píšou od 6 měsíců, takže to odpovídá. Se zádama, co nejdou do lehu bych si hlavu taky moc nelámala, je pravda, že se stejně děti odmala podkládají, spíš je škoda, že už nepůjde, aby v něm prcek jezdil nabřiše…proto ještě do konce března chcem vydržet
Je fakt, že z kočárů podobnýho razění o moc větších neexistuje…já jsem zatím s x-landerem jednoznačně spokojená a nelituju, zatím teda znám jen ježdění s korbou.
@paola white Ahoj, ale ty údaje MC korbičky, cos dávala jsou na kolekci 2013, starší byly mnohem větší cca 36×80cm. A 5cm rozdíl na délku a šířku už je rozdíl citelný.
@Faraya ne to je délka hluboké korby 2012 viz odkaz. a i kdyby tak oproti velikosti 75-76 cm u x-move ty 4 cm nepovažuji za „mnohem větší“
@paola white Ty jo, to se mi nazdá, spíš mají binec v číslech(což není neobvyklé). Takhle menší má být až letošní kol. Jinak rozdíl 5cm je pro mě citelný, posunul by mi sporťák min o měsíc.
@Faraya promiň, ale to co píšeš je nesmysl. na mezinárodních stránkách maxi cosi je letošní lůžko pro Mura uvedené s vnějším rozměrem 90 cm a vnitřním 85,5 cm. pochybuju že výrobce si bude na svých stránkách cucat čísla z prstu http://www.maxi-cosi.com/…eatures.aspx
@paola white JJ, to má to skládací lůžko nahoře, rozměr matračky je těch cca 77×31. Musíš si to i ověřovat a nespoléhat se jen na údaje výrobců/prodejců, ti, jak známo, rádi tahají za fusekli:)
Edit: Jo a kde jsi vzala čílo 75-76cm na délku? To jsi doma přeměřila korbičku? Protože na Malvíku mají vnitřní délku 73cm. A podle mých zkušeností oni většinou bývají váhově/rozměrově nejblíž, ale někdy vypouští bludy i oni, o tom žádná.
Příspěvek upraven 13.03.13 v 15:37
Přiznávám, že bych u korbičky uvítala i blbé 3 centimetry navíc, které by mi jízdu se skřítětem prodloužily o měsíc či dva
.
a fakt by mě zajímalo, proč mají všichni paniku z toho dát dítě do sporťáku, když nejde do úplného lehu. novorozeci se dávají do postýlky klíny aby mělo hlavu výš, ale u sporťáku se to hrozně řeší ![]()
prostě to, že má lander malou korbu je nesmysl. má jí naprosto stejnou jako 99% jiných kočárů. to jestli dítě půjde do sporťáku v 6 nebo 7 měsících není zas takový rozdíl. co mě osobně štve mnohem víc a řešila bych to je šířka sporťáku. to je totiž opravdu na hovno, protože dítě s fusakem ve dvou letech se tam už podle mě nevejde. syna to tam má v roce ťip ťop.