X-lander XA 2010

• Fotoalbum (30)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ivi
1839
11.10.10 20:39

Ahoj,

já mám verzi 2009. Nepoužívala jsem ho jako hluboký kočár, ale nejdřív jako sporťák a teď s druhým mimi jako podvozek pod Maxi Cosi sedačku. A v obou případech jsem byla velmi spokojená.

natty9 - většina nových sporťáků nejde do úplného sedu. Ono totiž mimčo buď sedí „aktivně“ (samo) nebo si chce pohovět a líp mu vyhovuje trochu sklopené opěradlo. Když se člověk koukne na židli - kolik z nich má skutečně kolmé opěradlo?

Ty klady a zápory…
Klady: lehký, dobře ovladatelný, stabilní, velká kolečka, celkem prostorný (sporťák!), vysoká rukojeť
Zápory: je široký - chce se to zamyslet, jestli někde nemusíš denně jezdit úzkými dveřmi nebo do malého výtahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
11.10.10 23:42

Ahoj ,tak ja mam x-lander xa 2010 a jsem s nim spokojena,je fakt,ze je min odpruzeny,takze nekdy jsem se musela smat,jak to s nim hazelo,chudacek,ale prezil to a ani mu to nevadilo,jezdim proste s kocarkem opatrne,autosedacku mame taky a tez si na ni nemuzu stezovat,no a sportak vyuzijem za chvili,protoze se uz s fusakem do korby nevleze,mam trochu obavy co na to bude rikat Tobi,ze neuvidi na me,ale na svet…snad si na to zvykne.Jinak ovladatelnost kocarku je velmi dobra.Kdybych se mela znovu rozhodnout zase pujdu do x-landeru,to je muj nazor..pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6216
12.10.10 09:08

tak mi zrovna x-lander 2010 objednali a snad budem spokojení :think: ,původně jsme měli vybraný tako warrior,ale pak nám padl do oka x-lander a bylo jasno.Taky jsem řešila velikost korby,ale od tako byla jen o 3cm větší a mimčo bude v únoru 2011,takže příští zima už bude stejně ve sporťáku…a ten nám přišel prostornej-a to jsme v tom obchodě nad ním strávili hodinu aby jsme ho dokonale prohlídli a byli si jistí.Doma jsme to ještě probrali ze všech stran a druhý den už jsme tam šli znova s objednávkou :-D .Autosedačku máme chicco-nepotřebuji ke kočárku-nevyužila bych to…
A cenově to byl taky náš strop,výš už bych nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.10.10 09:21

sice jsem ho neměla ale měla jsem 07 verzi ve finálním výběru a nedávno jsem měla tu čest hoodně zkoumat 2010 verzi.

obecně Xlandery jsou bych řekla „nižší střední třída“ rečeno terminologií aut. :) zpočátku to byly první „kopie“ designových kočárů, ale teď se posunuly výše a jejich „místo“ nahradily různé dorjany apod.

k vlastnostem - přijde mi, že kol, 2010 má o dost horší skladnost. resp., když jsem ho složilaa viděla ten obr balík, co z toho vznikla vzpomněla jsem si na 07 kol, přijde mi to jako krok zpět. stějně jako kola bez vzorku, asi jsem staromodní,ale preferuju kola, která měly dřívě, kovový výplet a vzorek na pneumatice.
některé kusy (a jejich dost) se kousají kolečka při rlzných nájezdech, kousnou se proti sobě, takže se nedá třeba najet na obrubník.. což mi osobně hodně při jízdě (s pujčeným, kol 08) vadilo.

korbička není pro dítě lednové malá.. měla jsem quinny, srovnatelné velikosti, a dítě v ní bylo pravda 5m, ale do sporťáku šlo ještě ve fusaku a hlavně proto, že byl trochu aktivnější (v 6m lezl..)

úplný sed a úplný leh. tohle má jen málo kočárků. ani můj nemá ani jedno z toho a nevadilo mi to. úplný sed - ai mně není pohodlný kolmý sed, tak nevím, proč by to mělo vyhovovat dítku.. sed se dá zvětšit třeba podložením polštářkem, nebo tak.. úplný leh - pravda, některé děti rády spinkají na bříšku. ale popravdě - kočár prostě není postýlka, je to prostředek k voženía musí být pohodlný na jízdu (můj názor). Vojtěch spí dodneska na břše, v takovém zvláštním skoro kleku, a přesto v kočáře chrněl na zádech, s nohama na madle.. když od počátku dítě ví, že se leží na zádech, tak tak prostě spí.. (což zimní děti většinou vědí, protože v té zimě často usnou a tudíž to není o ježdění na bříšku a koukání z kočáru, a hlavně, jste s nima venku tak hodinu, dýl ne..) ony nejsou hloupé a dokáží rozlišovat, kde jsou..

autosedačky - xlander byl vždycky kompatobilní s jejich Xcar a s Maxi cosi, tady si nejsem 100 % jistá, doufám, že stále to tak je, doporučuju rozhdoně maxi cosi - cabriofix nebo city sps (nebo levnější, ale stále výbornou, pohodlnou a hlavně testovanou bezpečnou cybex aton). protože Xcar nikdo netestovat - a tím nikdo myslím nezávislé společnosti jako ADAC, OEAMK apod. , které testy nárazů provádějí simulují skutečné podmínky havárií..

podle mého názoru ej to kvalitnější kočárek, hodnota odpovídá ceně (resp. českým cenám) a dá se pak i prodat. otázkou je zamyšlení nad tím, zda se nevyplatí sehnat si starší kolekci. jednak bude levnější a jednak má podle mého lepší ta kola..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenitka
12.10.10 13:46

X-lander

Zdravím,
máme kočárek X-lander XT,koupili jsme ho na první dítě v roce 2007,byla jsem s ním velice spokojená, vůbec mi nevadilo, že nejde zcela narovnat, dcerka si v něm naopak báječně lebedila, krásně z něj viděla, neměli jsme s tímto opravdu žádný problém. V lednu 2011 také čekáme miminko - sourozence, tak si chceme dokoupit hlubokou korbu:-)

• Citovat
  • Upravit
4181
12.10.10 22:07

Ahoj, ja mam XA 2009 -

pokud jde o ta kola, mne se libi vic, nez ta drivejsi s vypletem a vzorkem, a na jezdeni jsem nezaznamenala zadny problem (treba klouzani apod, a to jsem jezdila poctive celou zimu). Kola se dobre udrzuji, otrou se hadrikem a je to cistounky, ja si potrpim na cistej kocar, takze otiram i ty gumy :lol: docela casto

celkove jsem spokojena, jezdi se s nim moc dobre, zezacatku jsem byla trochu nemile prekvapena tim odpruzenim (resp.neodpruzenim)-dokonce jsem zvazovala i rychly nakup Inglesiny Magnum z druhy ruky, abych mimi mohla houpat :-) , nastesti jsem se neunahlila a zvykla si, protoze kluk sel v 5mes do sportaku

mimi jsem mela na zac.kvetna, takze by me opravdu nenapadlo uvazovat v tom smyslu, ze se mi v zime nevejde do korby

prehazovaci rukojet nevidim jako nutnost

NENI MOC DOBRE RESENE polohovani zad, to je obycejny system, kdy ke zvedani potrebujete obe ruce a trochu cviku, to by mohli u vyrobce vylepsit

Taktez bych uprednostnila lepsi sezeni, kdyz to porovnam, jak se malymu sedi dobre na golfkach (Cybex Callisto), tak u X Landeru je to takovy divny, casto se pritahuje za madlo dopredu, myslim, ze by to mohli udelat trochu vic dopredu jeste, nerikam do kolma, ale jeste by to trochu sneslo

NEZANEDBATELNA VYHODA je boudicka na sportaku, ktera jde pretahovat kus dopredu (rozepne se zip kolem dokola a otevre se takovy klin, ktery nastavi boudu dopredu)

A pokud je o prodej - zatim jsem prodavala jen korbu, a byl to porod. X Landeru je fakt hodne, takze mi visela na MMB snad 3 mesice, korba temer nova, vsechno mozny prislusenstvi, a nakonec jsem byla rada, kdyz jsem ji prodala za tisicovku a jeste ji manzel k tem lidem musel odvezt.
(a s autosedackou Maxi Cosi to bylo nemlich to samy, asi neumim prodavat, taky sla za hubicku - pouzivana par mesicu :roll: )

Jsem docela zvedava, jaka bude kol. 2011 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bobunecka
13.10.10 14:36

a muzu se zeptat v kolika mesicich budete prechazet na sportak?mi mame pul roku a taky premyslime ze ten x-lander koupime mame totiz ted Silver Cross a pekne me uz stve drahej a uplne na prd :)

• Citovat
  • Upravit
Bobunecka
13.10.10 14:39

Ale nevim jestli to neni praveze brzo a ted na zimu ji davat sportak no nevim.chceme taky uz vetsi kolecne a hlavne gumove ted mame male a plastove no hruza.

• Citovat
  • Upravit
14535
13.10.10 14:48

Všude píšou, že jdou do sporťáku v 6 měsících. Někdo i dříve a nevadí jim, že bude zima. Myslím, že v dnešní době korbičky dělají menší, takže jdou děti do sporťáku brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bobunecka
13.10.10 17:29

jenze me se mala jeste do korbicky vleze tak nevim jestli ten x-lander koupit uz ted a nebo pockat jeste treba ze dva mesice protoze v te korbe se me zda porad takova vic krita no nevim jestli uz je lepsi prejit na ten sportak porad nad tim premyslim.jo to je pravda vsude pisou uz od 6 mesice.Ja jsem si rikala ze treba az bude sedet,ale je pravda ze v tom sportaku taky muze lezet ze… 8-) toz nevim no :) a vlastne v tom sportaku ji muzu taky dat do fusaku a treba ten nanoznik ze?

• Citovat
  • Upravit
14535
27.11.10 10:13

Ahoj ještě se chci zeptat všech X-landerovských mamin, k čemu jsou takový ty plastový věci na bokách kočárku, nějak mě nic nenapadá. Na levé straně je taková jakoby klapka, neumím to popsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bobunecka
27.11.10 13:24

Ahojky jestli vidim dobre na co jsi tam ukazovala tak to je na sklapeni boudy vlastne bud si to scvaknes a bouda se ti nepohne a nebo ji budes porad sklapet.ja to ani nezapinam protoze koukam porad na malou tak ji porad sklapim :)

• Citovat
  • Upravit
3807
27.11.10 13:51

Holky co máte x-lander xa,prosím poraďte,už malého budu dávat do sporťáku a potřebuju k tomu koupit nějakou neorigoš pláštěnku,co máte vy?? Přemýšlela jsem nad touhle? http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?… Máte ji někdo? Popřípadě jakou jinou máte? Chtěla bych,aby i ten košík ve spod kočáru byl schovanej a používáte na zimu ,nevím jak to říct,kožíšek na rukojeď? A ještě jeden dotaz mám,jak vám děti snášely přestup do sporťáku? Nebyly z toho vyjevené,že na vás už nevidí? Jinak Tobík je v hlubokém spokojenej,akorát už tam nenarvu ten fusak.Holky předem díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
27.11.10 18:06

Bobunecka: myslím to na rámu :think: . Zítra mrknu do návodu, třeba jsem to jen přehlédla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
27.11.10 22:05

Jestli myslíme stejnou klapku tak to je na složení kočárku. Já mám XT 2010 a jsem spokojená. Zatím teda používáme korbičku a autosedačku, malému bude 8.týdnů.

Terrad píše:
Ahoj ještě se chci zeptat všech X-landerovských mamin, k čemu jsou takový ty plastový věci na bokách kočárku, nějak mě nic nenapadá. Na levé straně je taková jakoby klapka, neumím to popsat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí