Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
A ktery se mi ted uplne nejvic libi, je z kolekce 2010 cerny. Ten je fakt nadhernej, kdo si tam da i cernej fusak treba s kontrastnim fleecem uvnitr ![]()
Mluvim tedy o XA, mam XA
Pardon, asi jsem se zblaznila, ted vidim, ze cerny v kol. 2010 nebyl
tak co to vidam venku ? Prisahala bych, ze je to korba z lonska …
Videla jsem ho tak 2×-3×, podvozek urcite tento novy (kola s disky), ale korbicka prip. sportak nevypadaji jako starsi typy, naopak, byla jsem si jista, ze je to z kol. 2010 (byla tak trochu „sustakova“) a na zadni strane boudy (na korbicce) je napis X-Lander … ![]()
Ona ta „šedá“ na obrázku je vlastně černá takže černý opravdu je…já ho viděla na živo a připadá mi spíš černo-fialový, má takové odlesky do fialova.
Hoja,
tak ja jsem ten kdo zrovna odvazaný z XA není. Podle mě pokud je malá korbička, tak by měl být sporťák do lehu a ke mě. To je Klárka (květnová) drobná a šla do sporťáku až v únoru a stejně mi vadilo, že si s ní nemůžu povídat, sporťák je docela otevřený, takže měla přes sebe skoro pořád pláštěnku. Jinak teď je sporťák fajn, ale stejně je v něm pořád přehozená přes opěradlo, protože nejsou záda do rovného sedu a ona chce koukat, ten „pololeh“ jí nevyhovuje a nevidí ven z kočárku tak jak by špiónka chtěla. Druhé bude ještě dřív a tak počítám s tím, že na příští zimu budu shánět starší vetší kočár…
Ale každému vyhovuje něco jiného… tohle byly věci, které mě nenapadly…
Ammalka píše:
Ona ta „šedá“ na obrázku je vlastně černá takže černý opravdu je…já ho viděla na živo a připadá mi spíš černo-fialový, má takové odlesky do fialova.
Tohle už sem taky četla, od jedný paní…jsem na něj zvědavá…
Zrovna včera sem nenápadně šmírovala z okna (manžel mě upozornil
), protože kolem baráku jel zrovna černý x lander (nový disky), ale černej!! Říkam sakra, nová konstrukce a starej sporťák, jo? Bylo mi to divný, ale pak sem si vlastně vzpomněla, že to někdo psal, že ve skutečnosti je to černý, až do fialova
A teď ty znova ![]()
Příspěvek upraven 27.01.11 v 16:39
Hancza píše:
Hoja,
tak ja jsem ten kdo zrovna odvazaný z XA není. Podle mě pokud je malá korbička, tak by měl být sporťák do lehu a ke mě. To je Klárka (květnová) drobná a šla do sporťáku až v únoru a stejně mi vadilo, že si s ní nemůžu povídat, sporťák je docela otevřený, takže měla přes sebe skoro pořád pláštěnku. Jinak teď je sporťák fajn, ale stejně je v něm pořád přehozená přes opěradlo, protože nejsou záda do rovného sedu a ona chce koukat, ten „pololeh“ jí nevyhovuje a nevidí ven z kočárku tak jak by špiónka chtěla. Druhé bude ještě dřív a tak počítám s tím, že na příští zimu budu shánět starší vetší kočár…
Tak malý korbičky se nebojim, nenašla jsem větší (ne že nejsou, ale pak se mi nelíbí sporťáky)…
střecha na sporťáku jde stáhnout (víc otevřít), takže toho bych se taky nebála…
Polohování jde chytře upravit, takže to jde úplně do sedu i lehu…
Ne že nesouhlasím s tvým názorem, jen sem si to potřebovala vyjasnit, mně se ten kočár fakt děsně líbí
![]()
No souhlasím s tím, že když už trojkombinaci, tak je lepší vybírat podle sporťáku - s tím se jezdí daleko dýl. Původně jsem měla vybraný Firkon Verano, který měl větší korbičku,ale celková konstrukce nám přišla taková…méně bytelná (když jsme se byli podívat v krámě), navíc sporťák nic moc a třetí důvod - chtěli jsme bezpečnou autosedačku, která prošla testy a pasovala by na podvozek. A nechtěli jsme do kočáru vrazit dvacku
. Že nejde sporťák proti směru jízdy - no taky mi to trochu vadí, ale dokonalý kočár prostě neexistuje - aspoň ne v téhle cenové kategorii a dražší kočáry jsem ani nezkoumala - i tohle bylo víc, než jsme plánovali do toho dát. Ale dívala jsem se na Xlander XQ a ten vypadá docela slušně a sedačka u sporťáku jde otočit proti směru jízdy
. Jinak teda doufám, že v korbičce vydržíme, než se malý posadí. ![]()
evi.an píše:
No souhlasím s tím, že když už trojkombinaci, tak je lepší vybírat podle sporťáku - s tím se jezdí daleko dýl. Původně jsem měla vybraný Firkon Verano, který měl větší korbičku,ale celková konstrukce nám přišla taková…méně bytelná (když jsme se byli podívat v krámě), navíc sporťák nic moc a třetí důvod - chtěli jsme bezpečnou autosedačku, která prošla testy a pasovala by na podvozek. A nechtěli jsme do kočáru vrazit dvacku. Že nejde sporťák proti směru jízdy - no taky mi to trochu vadí, ale dokonalý kočár prostě neexistuje - aspoň ne v téhle cenové kategorii a dražší kočáry jsem ani nezkoumala - i tohle bylo víc, než jsme plánovali do toho dát. Ale dívala jsem se na Xlander XQ a ten vypadá docela slušně a sedačka u sporťáku jde otočit proti směru jízdy
. Jinak teda doufám, že v korbičce vydržíme, než se malý posadí.
Já teda na firkon a jemu podobný hrůzy ani nekoukam, mně se to strašně nelíbí, takový ty rádoby napodobeniny drahých kočárků ![]()
Na XQ sem taky koukala, ale já chci kolečka nafukovací a XQ má kolečka přední plastový..
Jinak s tebou souhlasim s tou autosedackou, bezpečnost je jasný věc ![]()
Taky jsem koukala na muru, ale to už jsme zase cenově jinde a hlavně ten sporťák mi přijde malej, ale kočár je to taky krásnej, to téčko se mi tam asi líbí nejvíc, ale nevim proč, mam pocit, že dvouletej capart by se tam asi nevešel…
A jakou máte barvu a kolekci? Nemáš nějaký fotky třebas? ![]()
Allowik: aha, tak těch koleček jsem si nevšimla, plastový bych taky nechtěla, má je kamarádka na kočárku a připadá mi to strašně tvrdý a dělá to na chodníku docela dost kravál (zvlášť třeba teď, když je chodník posypaný štěrkem). My máme sporťák kolekci 2010 - Ocean a korbu kolekci 2009 - blue (byla o víc než 1000Kč levnější
).
nakukovatelka píše:
A ktery se mi ted uplne nejvic libi, je z kolekce 2010 cerny. Ten je fakt nadhernej, kdo si tam da i cernej fusak treba s kontrastnim fleecem uvnitr
Mluvim tedy o XA, mam XA
Tak přesně tenhle máme, je to barva carbon, ale je fialovo černý, jsem maximálně spokojena a velikostně v poho moje dcera má ve 4 měsících 66 cm, takže jsem jí už musela prodloužit fusak, máme emitex kombi a vejde se v pohodě, ještě 2 měsíce tam vydrží a pak dáme sporták, stejně už tam nebude chtít být, už ted se občas vzteká, že nic nevidí ![]()
Sandy1506 píše:nakukovatelka píše:Tak přesně tenhle máme, je to barva carbon, ale je fialovo černý, jsem maximálně spokojena a velikostně v poho moje dcera má ve 4 měsících 66 cm, takže jsem jí už musela prodloužit fusak, máme emitex kombi a vejde se v pohodě, ještě 2 měsíce tam vydrží a pak dáme sporták, stejně už tam nebude chtít být, už ted se občas vzteká, že nic nevidí
A ktery se mi ted uplne nejvic libi, je z kolekce 2010 cerny. Ten je fakt nadhernej, kdo si tam da i cernej fusak treba s kontrastnim fleecem uvnitr
Mluvim tedy o XA, mam XA
Moc hezkej !
Ja bych ale stejne dala ruku do ohne za to, ze jsem videla cernej. Ale to asi neni mozny … ![]()
My sli do sportaku v 5ti mesicich, uz taky nechtel v korbe byt.
Hancza píše:
Hoja,
tak ja jsem ten kdo zrovna odvazaný z XA není. Podle mě pokud je malá korbička, tak by měl být sporťák do lehu a ke mě. To je Klárka (květnová) drobná a šla do sporťáku až v únoru a stejně mi vadilo, že si s ní nemůžu povídat, sporťák je docela otevřený, takže měla přes sebe skoro pořád pláštěnku. Jinak teď je sporťák fajn, ale stejně je v něm pořád přehozená přes opěradlo, protože nejsou záda do rovného sedu a ona chce koukat, ten „pololeh“ jí nevyhovuje a nevidí ven z kočárku tak jak by špiónka chtěla. Druhé bude ještě dřív a tak počítám s tím, že na příští zimu budu shánět starší vetší kočár…Ale každému vyhovuje něco jiného… tohle byly věci, které mě nenapadly…
S tim „pololehem“ mas pravdu, sed a system zvedani zadove operky bych u X Landeru brala lepsi.
Malyho jsem do sportaku musela dat uz v 5mesicich (taky je kvetnovy) , ale tim, ze to bylo na zimu tak mel fusak, deku, sklopila jsem to dolu co to slo, a pripadalo mi, ze lezi dobre (ze to neni uplne do lehu jsem nejak neresila), byl tam hezky utemovanej ![]()
Ja bych rekla, ze sportak neni zas tak otevreny, na malyho rozhodne nefoukalo, ma to i tu preklapeci boudu ![]()
Kdyz pak ale v lete v roce tam sedel uz bez fusaku a moc neoblecenej, tak bylo videt, ze se mu sedi spatne, ze by to chtelo vic do sedu - porad se pritahoval za madlo a byl nespokojenej. Ja jsem pak koupila Callisto, a s tim se sice mne hur jezdi, ale jemu se tam lip sedelo, tak jsem jeho komfort uprednostnila ![]()
Ted dalsi zimu uz ale zase spokojene sedi ve fusaku v X Landeru.
Ze je sportak smerem ode me jsem rada, protoze malej kdyz me zahlidne, hned prudi
ja jsem rada, ze kouka kolem sebe, a ja jsem az kdesi za rukojeti a muzu si aspon venku chvili v klidu premyslet, nejakyho tutu nunu mam dost z domova
obcas se ohlidne, neco si ukazeme - auto, haf apod a to nam staci ![]()
Ahoj holky je super že jsem tady chtěla bych se zeptat na kolekci 2009 je pro mně přijatelnější cena,ale je fakt že nové kolekce jsou hodně šik. Jaký je rozdíl v otáčecích kolečkách u 2009 zdají se mi být menší než u 2010? A taky jsem se všimla že je rozdíl u spor.verze s opěrkou na nohy u 2010 je plastový a u 2009 je asi látkový moc to nejde vidět.Dívám se po kočárcích a už mám strach že si ty holky myslí,že jim chci mimi ukrást.Mimi čekáme v červenci takže zatím lapeme informace.Moc dík za odpověď. ![]()
gsimča píše:
Ahoj holky je super že jsem tady chtěla bych se zeptat na kolekci 2009 je pro mně přijatelnější cena,ale je fakt že nové kolekce jsou hodně šik. Jaký je rozdíl v otáčecích kolečkách u 2009 zdají se mi být menší než u 2010? A taky jsem se všimla že je rozdíl u spor.verze s opěrkou na nohy u 2010 je plastový a u 2009 je asi látkový moc to nejde vidět.Dívám se po kočárcích a už mám strach že si ty holky myslí,že jim chci mimi ukrást.Mimi čekáme v červenci takže zatím lapeme informace.Moc dík za odpověď.
Ahoj Simčo, ráda bych ti poradila, ale netušim…já sem momentálně okouzlená 2010, takže na starší vůbec nekoukam…ale podle obrázků, co sem si vygooglila, bych řekla, že kolečka vypadaj stejně a to na ty nožičky nevim jak myslíš…to co je na tý konstrukci mi přijde plastový a tim čim pohybuješ látkový, u obou kolekcí ![]()
2010:
http://www.detskezbozi.com/…_volcano.jpg
2009:
http://www.avtomobili24.ru/images/XAa.jpg