Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chci se zeptat maminek, majitelek X landerů, kdy přešly na sporťák a jak se jejich dětem líbilo, popřípadně jak to řešily, když jejich dítko nebylo v korbičce spokojené.
Naše malá má 71 cm a přes 9 kg, je jí 5 měsíců a 1 týden, v korbičce je jí vedro, potí se jako blázen, kňourá, snaží se zvednout, prostě už není tak spokojená
. Mám X lander XA 2010 a manželovi se malá ještě do sporťáku nechce dávat, ale on s ní jede maximálně 1 týdně, za to já s ní trpím i několikrát denně ![]()
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XAX Lander nemám,tak nevím jak vypadá sportovní verze, ale pokud sporťák nejde do úplnýho lehu, tak bych jí tam nedávala. …Aź bude sama sedět ![]()
Ja bych to s tim uplnym lehem zas tak nehrotila, vzdyt v tom snad nelezi celej den, mne zacalo dite samost.sedet nekdy po roce, neumim si predstavit, ze bych do ty doby jezdila s korbou
to bychom se zblaznili oba. Dnes je to s tim samostatnym sedem a kocarkama do lehu uplne manie.
Kdyz to sklopis uplne, je to „temer leh“ ![]()
Do sportaku XA sel v 5ti mesicich, polozila jsem to na maximum, bylo to pred zimou, takze mel pod sebou i fusak a deku, temer lezel, nemyslim si, ze by to byl problem. Myslela jsem, ze vydrzime do tech „predepsanych“ 6ti mesicu, ale uz to neslo, uz jsem ho obcas vozila i ve vajicku na podvozku, protoze v korbe v jednom kuse rval.
Mám tu samou verzi co ty a už jsme ve sporťáku:)Jak ta korba je trochu nahnutá, tak mi malej klouzal dolů a měl pořád skrčené nohy.Takže jsme nasadili sporťák a jsme spokojení oba:)Myslím, že jak se dá sklopit je úplný leh takže to není problém,ale i tak bych to tolik neřešila.Když ho potřebuju venku nakrmit tak ho stejně posadím:)Šla bych do toho, bude se mu tam líbit, má větší výhled než do boudy ![]()
Co zkusit ji vozit v korbičce na bříšku a oddělat jí boudu, aby viděla ven? Nebo je ještě na dlouhé pasení moc malá? Si to už nějak nepamatuju, kdy co můžou ![]()
Dát do sporťáku bych se nebála, záleží na tom, jak vám to bude vyhovovat
Vrátit zpět korbu můžeš vždy.
ahojky, taky mam xlander xa 2010 a malej sel do sportaku pred zimou, to mu bylo nejakejch 7 mesicu, do hlubokeho uz se nevesel s fusakem a nanoznikem, docela jsem z toho mela obavu, ze na me uz neuvidi a bude rvat, ale vzal to uplne v pohode, taky jsem ho vozila v uplnym lehu a v pohode, nebala bych se toho
Pást vydrží dlouho (půlhodinu minimálně), ale je prostě macík,takže když roztáhne nožičky, musím jí dát víc ke středu a pak má hlavu na konci(nevím jak to napsat). Máme i otevřenou boudu nebo kouká přes síťku, ale to jí zabaví na 10 minut.
Kaspi nohy má taky hodně pokrčený a nad hlavou tak 4 cm, ale když jí dám víc nahoru, tak se vteká a tím pádem je za chvilku dole
.
Vlastně každá procházka končí tím, že jí nakonec vyndám a nesu na ruce, protože nervy mám jen jedny
.
Já taky nemám XLander, ale MUtsy a myslím, že s tím jak jde do lehu je to srovnatelné. My šli do sporťáku v pěti měsících, protože malý v hluboké korbičce prostě nechtěl být. Na vývoj to nemělo žádný vliv. S tím dokonalým rovným lehem a obavami z toho, že bude dítě téměř snad „postižené“ je to myslím blbost. Vždyť jak jsme jezdili my… Máma mě v korbičce podkládala polštářky a to je myslím ten ergonomický leh, který má mutsy, a předpokládám že obdobně to má i XLander, výrazně lepší… Nesedící dítě se namá posazovat, ale leh, který nabízí většina sporťáků, urtčitě není o posazování. Takže za mě klidně běž do sporťáku, ať malou netrápíš. Jen mě by asi vadilo, že na tak malý mimčo nevidím a vezu ho po směru, proto jsem XLander vyřadila z výběru a mám Mutsy, který má otočnou sportovní nástavbu. Moc se mi to osvědčilo. Na posměrnou jízdu jsme přešli až teď, malý má devět měsíců a už raději kouká na okolí.
Tak já měla xa na první dceru a ta šla do sportáku kolem 4měsíce,vůbec b ych se toho nebála,nedivím se jí,že se jí v korbě nelíbí,přecik už je velká ženská,tak chce vidět,je jí tam teplo-dala bych ju do sportáku,jak tady někdo psal vždy korbu mužeš vrátit.sice jsme xa prodaly,nebyla jsme spokojená jak mají řešený sezení sportáku,ale jinak pro mě jako řidičku kočárku jsme byla spokojená ![]()
S tim jezdenim po a proti smeru - vite, ze mne spis pripada, ze malej zlobi vic, kdyz me vidi ?
ze proste prudi … Vubec me nenapadlo resit, ze by byl problem, ze ho vezu a nevidi na me, nikdy s tim problem nebyl, ze zacatku teda i ve sportaku hlavne spal, ale pak jak byl vetsi, jsem ho dala trochu vys, pekne koukal kolem sebe, i ja pri jizde mohla sledovat kolem a v klidu si premyslet nad svym a ne porad cukrblikovat na dite, ktery me vidi, vzpina se a chce se chovat ![]()
Vzdycky, kdyz tu ctu, jak maminky hledaji hlavne sportak, aby na dite videly, tak moc nechapu, proc jako
ledaze by se dite jinak balo, ale to nevim …
Omlouvam se zakladatelce za OT ![]()
Tak já si nedovedu představit, že bych na pětiměsíční mimčo neviděla a měla ho rovnou od sebe. Až teď (9 měsíců) jsme sporťák dali obráceně a zvykala jsem si ztěžka. Vadilo mi třeba, že nevidím hned, jestli na mělého svítí slunko a musím pořád obíhat kočárek. Malý byl jistě také spokojenější, když mě viděl. Kažřdé dítě je jiné, ale za mě jsem jednoznačně ráda, že jsem trvala na otočné sedačce a hodně jsem ji využila. Narozdíl od otočného madla (nebo jak se tomu říká). To bych nevyužila za celou dobu provozu hluboké korby ani jednou. Nedovedu si vůbec představit, že bych jela za hlavou (boudičkou) třeba dvoutýdenního miminka jen proto, aby se mi šlo pohodlněji…
Mafina5 píše: . Nedovedu si vůbec představit, že bych jela za hlavou (boudičkou) třeba dvoutýdenního miminka jen proto, aby se mi šlo pohodlněji…
To jsem videla nedavno, vypadalo to otresne
Pani to asi mela kvuli slunicku, ale to jsem radsi dala plenu pres boudu, nebo vezla kocarek chvili za sebou, nez vyrobit takovej paskvil.
Jinak dite jsem pozorovala skrz okynko, u X Landeru je hezky videt skrz, ale treba moje segra ma Jane Nomad a okynkem nic nevidela, je takovy hodne zatmaveny, ta musela vzdycky juknout po strane, co se deje, kdyz malej zacal zvedat nohy ![]()
No Mutsy má taky okýnko skrz který je dobře videt, ale když ho máš trvale otevřené, tak na malého horem svítilo, takže jsem zavřela a když bych chtěla jen otevřít a nakoukonout, tak je to na sucháč po celé délce a to jsem malého zaručeně tím zvukem vždy vzbudila
Takže u nás okýnko být ani nemuselo ![]()
Měla jsem XA pro dceru, na sporťák jsme přešli v necelých 6ti mšsících a zcela v pohodě. Jde téměř do lehu a když jsem to řešila se šéfkou (MUDr.), tak mi říkala, ať jsem v klidu a že ona jedno dítě vůbec nevozila v korbičce… Ale nevím, jaký měla kočár.
Jo - jinak před přechodem na sporťák jsem buď tlačila prázdný kočár a malou na ruce, nebo jsem jela se řvoucím dítětem… Na bříšku byla ráda, ale na dvouhodinové procházky to nebylo…
Kočár „zdědila“ sestřenka a zrovna dnes volala, že přešli na sporťák a jakže se skládá… (prý jestli to musí vždycky odepnout z konstrukce) - dítko mělo 29.6.půl roku.
Tak jsme to včera doma řešili a manžel chce počkat minimálně 3 týdny, nějak mu těch 6 měsíců přijde důležitých
. Nebudu se raději hádat a nějak to zkusíme vydržet. Ještě vás ale budu otravovat, nemáte někdo fotku toho pololehu? Nikde jsem to na internetu nenašla.