Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XQ?
Přidejte zkušenost s X-lander XQNo super, další spokojený uživatel! Já ho mám asi 4 měsíce a jsem fakt strašně spokojená, zatím mi na něm nic nevadí
. Holky viděly jste už ten nový X Move? Docela dobrý, akorát to madlo zase domršili a hlavně ta váha 15,2 kg je taky strašná.
Štuclíček píše:normálnmě v pohodě se to urbrzí bruslema nikdy jsemstím neměla problém ale jak říkám jezdím jen na bruslař. drahách a pak unás na rovné pěkné silnici co vede mezi vesnicema asi 6 km tam a zpět takže si hodím 12 i více kiláčků a pohoda klídek ale ta silnice je fakt super. jen jeden kopeček menší a to bych s kočárkem nejela jen bez něj jezdím, ale jinak s kočárkem jeto víceméně rovinkaMakyta píše:Když já bych se bez té brzdy asi dost bála
normálně jsem jezdila jak s x-landerem xa tak s xq na bruslích a žádnej problém jsem stím neměla, brzdíš bruslemasamozřejmě nejezdím z nějakého brutálního kopce dolu ale po rovinkách a mírných sešupech
Štuclíček píše:
Holky, omlouvám se, že vám sem takhle vpadám
Máte některá zkušenost s x-landerem xq na in-lajnech? Mám strach bez té brzdyA přední kolečka? Mám teď slaloma pro, ale sype se mi…
Díky a krásné slunečné dny přeju.Vy to zvládáte ubrzdit jen bruslema? Občas se mi ještě připlete malá, co s nám jezdí na kole
No, letěla bych fakt nerada. Dík za zkušenosti
No, přiznám se Koupila jsem si zase Jane Slaloma. Jezdíme všude možně, kolem Mácháče, Ralsko atd. a tam je kopců dost. Tak bych se bála bez brzdy. Taky rozhodla váha, tahám kočár často v Praze MHD, málokdo pomůže a Slalom -těch 9 kg je prostě nejlehčí.
Čauky holky,
tak dneska jsem kočárku udělala opravdu hodně veliký zátěžový test. U nás sněží úplně neskutečně a dopoledne jsme to museli zvládnou k doktorce a odpoledne jsme měli domluvenou návštěvu u kamarádky. Musím ríct, že kočárek obstál docela dobře. Všude jsme projeli a tam kde to nešlo popředu, tak jsem ho prostě táhla pozadu, ale musím říct, že chodníky byly opravdu v katostrofálním stavu a někde projet se podobalo spíše sci-fi. Jedinou nevýhodou bylo to, že se mi mezi přední kolečka a takový tem blatníček dostal sníh a kolečka se potom netočily. V podstatě fungovaly jsko lyže. Na sněhu to nevadilo, tam to člověk nepoznal, ale když se vjede třeba do krámu, tak se ten sníh prostě musí vyndat
. Takže v těchto případech je tam ten blatníček akorát na obtíž. Zase je pravda, že kdybych nemusela, tak dneska ani nevyjedu a možná bych na tento malý zádrhel nikdy nepřišla. Takž asi tak k jěždění po sněhu
.
Jitka, tak včera byly opravdu extrémní podmínky pro procházku s kočárkem
ale myslím, že v závěru to XQ zvládl, ne? ![]()
Jo jo, zvládl to docela v pohodě, akorát já jsem byla umordovaná a strašně unavená. Dneska jsem si to prubla znovu do Kauflandu, kam samozřejmě nebylo prohrnuto, protože si asi mylsí, že tam jezdí lidi jenom autem
.
jitka, tak konečně zas na pc, četla jsem jaké máš zkušenosti ted se sněhem, ten samí den jsem vyjela též za kamarádkou a řeknu ti děs!! ![]()
Je fakt, že sněhu bylo fakt hodně, ale kočár jsem musela neustále nadzvedávat na zadní, či jet po zadu, makačka jako das, to s xa neznám.. Takže už se fakt těšim na jaroooo ![]()
Mě vadí jak ty přední kolečka jsou odpružený, takže jak najedeš do trošku rozbředlého sněhu, či čerstvě napadaného, tak se kolečka zaseknou do sněhu a nehnu stim ![]()
Jinak spokojenost, je radost sledovat Vojtíka na cestách, ukazuje mi co vidí a furt brebentí, takže mi to plně vynahradí tu dřinu.. ![]()
Mě se to s těma kolečkama tak strašný nepřijde
, ale je pravda, že se to občas někde zasekne. Já jsem teda u nás v ten samý den viděla pani s klasickou čtyřkolkou a bojovala s tím sněhem obdobně jako já
. Byla to fakt hrůza, včera jsem vyjela konečně po víkendu bez sněhu a najednou mi přišlo, jak se ten kočárek hrozně lehce veze, žádný rvaní ve sněhu, ale jenom čistá jízda
. Těch dní kdy bude taková sněhová kalamita, doufám moc nebude
. Mi jsme se včera s manželem shodli, že už to začíná venku vonět jarem
.
jitka, tak je to pro mě změna po tý čtyřkolce, ale jak píšeš, jde to a jaro je za dveřmi, venku to tak opravdu voní ![]()
Dopo jsme byli venku a už se jelo podstatně lépe, ted je to pěkně umrzlí..
Ahojte dievcata, som zo Slovenska a uz dlhsiu dobu Vas citam. Dnes som sa rozhodla, ze sa sem zaregistrujem. Mame tiez X lander XQ 2011. Zatial pouzivame vanicku a o tyzden prechadzame do sportovej casti, velmi sa tesime. Chcela som Vam len napisat moj zazitok so snehom. Zijeme na Liptove, mame velmi velmi velmi vela snehu, mala som tiez problem s tymi prednymi kolieskami, resp. blatnikmi. Moj brat, sikovny kutil, predne kolieska rozobral a tie blatniky mi jednoducho odobral, na jar si ich dam naspat. Jazdi sa mi teraz super. Vsetci mi hovorili, ze kocik je peknucky, ale ze sa obavaju, ze sneh nezvladne…a zvladol!!! Zatial som s nim velmi spokojna, vanicka je super, aj cele prislusenstvo ![]()
andrejocka píše:
Ahojte dievcata, som zo Slovenska a uz dlhsiu dobu Vas citam. Dnes som sa rozhodla, ze sa sem zaregistrujem. Mame tiez X lander XQ 2011. Zatial pouzivame vanicku a o tyzden prechadzame do sportovej casti, velmi sa tesime. Chcela som Vam len napisat moj zazitok so snehom. Zijeme na Liptove, mame velmi velmi velmi vela snehu, mala som tiez problem s tymi prednymi kolieskami, resp. blatnikmi. Moj brat, sikovny kutil, predne kolieska rozobral a tie blatniky mi jednoducho odobral, na jar si ich dam naspat. Jazdi sa mi teraz super. Vsetci mi hovorili, ze kocik je peknucky, ale ze sa obavaju, ze sneh nezvladne…a zvladol!!! Zatial som s nim velmi spokojna, vanicka je super, aj cele prislusenstvo
Ahoj, tak to je dobrý nápad, to by mě nenapadlo, mrknu jak to tam mají připevněné a možná též zkusím sundat ![]()
No tak to já to jdu taky prozkoumat a donutit manžu aby se na to taky kouknul
.
Ahoj holky, já jsem s XQ taky hrozně spokojená.
Jen ty blatníčky v břeškách mě mrzely. Tak to je super, že by to mohlo jít takhle elegantně vyřešit ![]()
Já to doma taky navrhla a manža mi odpověděl, že nic montovat nebude, takže nic, odjezdím to i z blatníčkama
.
Než se mi narodila dcerka tak jsme vyrazily do obchodu obhlédnout kočárky
měla jsem jasnou představu, musí to být 3kombinace aby jsem měla vše po kupě ![]()
Nakonec jsme koupily XQ ale 09…byla jsem z něj nadšená. Krásně se sním jezdilo, lehce se ovládal prostě paráda
zklamání přišlo v momentě kdy jsem nasadila sportovní nástavbu a přišla na to že je to houpačka
a s tím jsem se nemohla smířit. Kontaktovala jsem různé obchody jestli se nedá koupit pouze sportovní nástavba z 2011 ale nešlo to..jediné co připadalo v úvahu vyměnit celý kočár za 2011. Nakonec jsme odjezdily skoro 7 měsíců s XQ 09 a když nastal čas na sportovní verzi šel kočár do světa a já si pořídila XQ 2011
spokojenost největší. Zprvu jsem chtěla barvu „rocky“ ale jelikož jsem měla spoustu barevných fusaků a dek tak jsem usoudila že k té oranžové by jsem musela měnit celou výbavu a rozhodla se pro carbon
Už sním měsíc jezdíme a nemám si na co stěžovat…dokonce ani sníh nebyl problém..kolečka jsem prostě zaaretovala v opačném směru než je „bod zlomu/ odpružení“ a jelo se perfektně.