Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky,máme doma kočárek X Lander XA 10.Jsem s ním naprosto spokojená!Radečkovi je 5.měsíců a hned jak začne sám sedět půjdem do sportáku.Jediný co mě mrzí je že ve sportáku na něj neuvidím.Ted když je v korbičce si povídáme a pořád jsme v kontaktu.V Mamince jsem si všimla nové kolekce pro rok 11.Mají i pěkné barvy a hlavně se dá otočit pro i proti směru jízdy!Ale nikde jsem nenašla fotky jak vypadá když se sedečka otočí?A ani jsem nenašla žádnou diskusi.Nemáte ho už některá?Moc děkuji ![]()
Máte zkušenost s X-lander XQ?
Přidejte zkušenost s X-lander XQtady jsem nasla - fotecky jsou dole http://www.detskyraj.cz/…partner-plus
xreni píše:
tady jsem nasla - fotecky jsou dole http://www.detskyraj.cz/…partner-plus
Jéé,děkuji!!!Chtěla bych prodat ten co máme a koupit jenom nový sporták.Ale je to škoda máme ten kočárek teprve od září a sporták je ještě zabalený v krabici ![]()
Ahojky,
jsem docela ráda, že někoho taky zaujal tento kočárek! V červnu čekáme již druhé dítě a tento kočárek je zatím můj favorit.
Jěště jsem ho neviděla naživo, ale na těchto stánkách jsem našla asi 4 minutové video, které mě zatím utvrzuje v mém výběru - http://www.youtube.com/watch?…. Myslím, že je tam docela pěkně ukázaný
! Kdyby náhodou stránky nefungovaly, tak zadejte www.youtube.com a do vyhledáváče x lander xq a video se zobrazí
!
Jinak prosím i ostatní maminky, které mají zkušenosti, zda by se přidaly k této diskuzi a podělily se o své názory a zkušenosti.
Ahojky, taky mame xa 2010 od kvetna a je mi ted trochu lito, ze nevidim na Tobika a taky je mi lito ten kocarek ted prodavat, jinak jsem s nim moc spokojena, kez by slo, aby ten novy sportak 2011 sel pripnout na adaptery podvozku xa 2010
To by bylo fajn
Zuzie - tak jestli to jde připnou na XA to nevím, ale všude se píše, že jsou kolekce kombinovatelné. Spíš bych viděla jako problém koupit samostatnou sportovní sedačku, nikde jsem na to nenarazila! Vždy je to i s podvozkem
. Třeba se ale pletu
!!! Možná by se to chtělo zeptat někde v obchodě, kde tyto kočárky prodávají.
Mě osobně by ani tak nevadilo, že nebudu na mimčo vidět. Na to se dá docela rychle zvyknou, u mě spíš převažuje problém od prvního dítěte, kdy jsem měli Jane Slalom a malý měl pořád záněty v očích nebo mu neustále tekly slzy. Myslím, že neni ideální aby v zimě šel přímý studený vzduch do obličeje dítěte
.
Atanrko, vzhledem k tomu, že miminko samo sedí až tak kolem devátého měsíce, tak nevím, jak se ti do korbičky vejde ![]()
Nevím, kde to výrobci vzali, že dítě sedí SAMO v půl roce
Není to pravda a jiné maminky mi jistě dají za pravdu. Dítě se opravdu samo posadí až z polohy lezení a je to jeho přirozený vývoj. Děti se pak dávají do sporťáku v půl roce jen proto, že se nevejdou do korbičky a maminky je tam posazují i když by vůbec ještě neměli. Miminko nemá vyzrálou páteř a svaly okolo. Takže jestli chceš na svoje miminko koukat i potom a vozit ho třeba tak do roka proti sobě, je dobré vybrat sporťák s otočným lůžkem a hlavně takový, který jde co nejvíc do lehu, protože právě tohle ještě půlroční miminko potřebuje. V pololehu můžou spát větší děti, roční, to už nevadí ![]()
Já měla Jané Slalom Rverese a bylo to super. Z korbičky šel přesně v půl roce, před zimou a tu jsme odjezdili ve sporťáku s otočným lůžkem. Teď už ho vozím směrem ven, bude mu rok a na maminku kašle
Tenhle nový Xlander 2011 je super, za mě - doporučuju
![]()
Denny píše:
Atanrko, vzhledem k tomu, že miminko samo sedí až tak kolem devátého měsíce, tak nevím, jak se ti do korbičky vejde
Nevím, kde to výrobci vzali, že dítě sedí SAMO v půl roceNení to pravda a jiné maminky mi jistě dají za pravdu. Dítě se opravdu samo posadí až z polohy lezení a je to jeho přirozený vývoj. Děti se pak dávají do sporťáku v půl roce jen proto, že se nevejdou do korbičky a maminky je tam posazují i když by vůbec ještě neměli. Miminko nemá vyzrálou páteř a svaly okolo. Takže jestli chceš na svoje miminko koukat i potom a vozit ho třeba tak do roka proti sobě, je dobré vybrat sporťák s otočným lůžkem a hlavně takový, který jde co nejvíc do lehu, protože právě tohle ještě půlroční miminko potřebuje. V pololehu můžou spát větší děti, roční, to už nevadí
Já měla Jané Slalom Rverese a bylo to super. Z korbičky šel přesně v půl roce, před zimou a tu jsme odjezdili ve sporťáku s otočným lůžkem. Teď už ho vozím směrem ven, bude mu rok a na maminku kašleTenhle nový Xlander 2011 je super, za mě - doporučuju
![]()
Ahoj,do korbičky se už sotva vleze ted.Proto ho chci koupit co nejdříve a šup do sportáku do lehu.Nejsem zastánce posazování pokud brouček nesedí sám.
Atanerko, to jsem ráda ![]()
No, já vzhledem k tomu, že na Kubu jsem měla 5 kočárků a na Ondru mám teď celkově třetí, jsem zastánce toho, že není nic jednoduššího než prodat ten, co mám doma a koupit nový
Hlavní je být spokojená, jinak tě to prostě bude štvát při každé procházce. Já inzeruju na MMB, na inzerci Seznamu a pak u nás v místním Kladneském Risku a vždycky jsem dobře a poměrně rychle prodala.
V dětském ráji mají ten Xlander skladem ![]()
http://www.detskyraj.cz/…partner-plus
Mě má dneska dorazit Concord Fusion…po Jané Slalom Reverse, který u mě nasadil laťku dost vysoko jsem dost zvědavá, jestli budu spokojená. Bohužel, na tenhle Xlander jsme přišla až když jsme měla Concord zaplacený. Je pro mě kompromis velkého prostorného lůžka ( Concord ) a možnosti otáčená sedačky ( Jané Reverse ). A hlavně, bouda se tam polohuje nezávisle na lůžku, což u Concordu bohužel ne
Takže, když se mi nebude líbit prodám ho a kupuju Xlander.....
jo jo, jsem magor, já vííííím
![]()
Ono stejně, v korbičce úplně na ležato by se mu taky nelíbilo, a ve sporťáčku to jde do takové té mezipolohy, kdy může pěkně koukat a přitom nesedí
My jsme to teda využili maximálně a přežili tak tu dobu od 6 - 11měsíce ![]()
Ahoj Denny,
vidím že jsi taky blázen do kočárků. Je zajímavé, že zrovna o tenhle X lander se moc maminy nezajímají. Přitom bych řekla, že je mnohem vychytanější než XA, ale možná je to jenom dojem.
U prvního dítka jsem měla Jané Slalom a teď se mi kočár docela blbě vybírá. Mám docela vysoké nároky a bohužel jsem se doma nesetkala s pochopením, že chci Jane Reverse za tu vysokou cenu! Prvně jsem myslela, že koupím nějaký starší tip, ale pak jsem si řekla, že další dítko už mít nebudu a proto chci nový a vyvoněný kočárek. A tak nastal čas zase hledat a hledat, až jsem narazila na X lander XQ, který mě fakt nadchnul!
Ten názor s prodejem kočárů a koupí nových je dobrý, ale bohužel doma jsem se nesetkala s pochopením, tak chci vybrat tak abch už nemusela prodávat!
Doufám, že se nespletu v tomhle modelu!
Jitko, já doma pochopení taky nemám, ale muž už prostě musel rezignovat. když nejsem spokojená, je to ještě horší…
Takže už jsme dosáhla toho, že jen mávne rukou a řekně mi, ať si dělám co chci a maximálně se jen zeptá, jaký budeme mít tentokrát ![]()
Za mě a ze svých zkušeností ti Jané Slalom reverse mohu doporučit. mě osobně jen trojkolka nepřirostla k srdci a můj starší synek s tím měl taky problémy…málem mi ho několikrát vyklopil a pak už kočárek radši nechtěl řídit vůbec. Z toho důvodu jsme Slalom prodala a koupila čkolku. jinak, 100% spokojenost. U Xlanderu je ta výhoda, že má širší sedačku, myslím
a co mi u Jané scházelo byla nějaká kapsa na boudě - tu Xlander má, a pak taky možnost odepnutí boudy v létě - Xlander má. Další vychytávka, která mi přijde dobrá je sí´tová kapsa zezadu na sedačce
na
různé blbosti, znáš to…
No a pak nakonec bouda, ta mi přijde u Xlandera bezva - dobře kryje, možnost rozepnutí dalšího vějíře zipem, okno nahoře
I Když, Slalom jí měl taky super, bezva polohovatelnou + kšilt ![]()
Jo tak to u nás by manžel asi rezignoval dost těžko, určitě by to přežil tak jednou, ale po druhé by mi to doma už neprošlo. Je pravda, že když jsem před 5 lety kupovala kočár pro první dítě, vůbec jsem nevěděla co od kočáru budu potřebovt a chtít. No a tak jsem naklusali do prvního obchodu s kočárkama který v našem městě byl a prostě jsem koupili nějáký kočár (myslím, ž tenkrát to byl DorJan). Tenkrát jsem to brala kočár jako kočár! No a co se nestalo, vrzaly kolečka po půl roce se nám rozbila opěrka na záda a to jsme jí ani nezačali používat. A tak jsem začala prozkoumávat internet a zamilovala se do Jane Slalom. Sice to bylo s odporem ale kočár jsem si stejně prosadila a koupila ho. S trojkolkou jsem byla moc spokojená, raději jsem jezdila s velkým kočárem než s golfkama, ale jak už bylo ve spoustě diskuzí řečeno na každém kočáru se něco najde (i na těch fakt drahých). Tak si teď říkám, že si koupím kvalitní a levnější kočár a doufám že neprohloupím
! Přinejhorším bude doma boj o nový kočár
!!!
Tak to jsem se ale rozepsala
…tak u nás asi taky ![]()
Dneska dorazil ten Concord Fusion. Všechno dobrý, ale ta bouda…kdo tohle vymyslel, to musel být jedině chlap! Když totiž dáš to lůžko do lehu, bouda, která je připevněná k lůžku se stáhne s ním a je sotva v polovině nad halvičkou
Jsem z toho dost otrávená. V sedu dobrý, když foukalo, naklopula jsme jí naopak skoro až před madlo, takže mi na Ondru nefoukalo. tak já vám nevím. No a volala jsme hned pomalu s brekem mužovi…se mě rovnou zeptal, který mám místo něj vybraný a domluvili jsme se, že ve čtrtek kdy má volno zajedem do toho dětského ráje okouknout tenhle Xlander
![]()
Tak to pak dejte vědět, jaké máte dojmy!
Jinak dneska jsem si psala s pani a ta má myslím 2009. Říkala, že je s ním spokojená, že bydlí na vesnici a s kočárem se jí jezdí dobře. Jenom mám pocit, že ta 2009 nemá přehazovací sportovní verzi
.
Kde je vůbec Dětský ráj?