Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s X-lander XQ?
Přidejte zkušenost s X-lander XQroomci píše:roomci, jo máš se na co těšit, ten poslední měsíc mě taky neutíkal, též jsem se nemohla dočkat až vezmu drobečka na první výlet
Holky, já už chci taky kočárkovatale brouček se mě drží jako klíště
Nevíte někdo, jestli je možnost se na ten sporťák mrknout někde v Brně?
Kacenka20 píše:
Nevíte někdo, jestli je možnost se na ten sporťák mrknout někde v Brně?
min. víkend jsem ho viděla v Olympii v Pompu
Holky prosím, kdo máte XQ, můžete napsat jak se vám jezdí v terénu? Já zvažuju mezi XQ a XA, a teď nevím čemu dám přednost jestli otočné sedačce nebo nafukovacím kolům. Jezdíme více méně po cestě, ale teď začnu jezdit na stavbu. Ještě chci koupit ze staré kolekce, ta nová se mi moc nelíbí a taky ta cena… Díky za všechny odpovědi.
Mě se s XQ jezdí fakt super a tady přidávám jedno porovnání z dané internetové stránky:
http://www.modrykonik.cz/…nder-x-move/
@vendys83 já třeba s XA podvozkem do terénu nebyla spokojená, na mne moc drncal, i když vše projel, korba pravda do půl roka a pak neotočnej sporťák, tak jsem měnila za XQ a v terénu se mi s ním jezdí líp, je odpruženější, i když má ta menší kola.
Sama to posoudit nemůžu, protože jsem odzkoušela pouze XQ
.
ahojky, já mám xq a jezdíme převážně ve městě, v terénu výjimečně jen na dovolených a tak. Ty přední kolečka se docela zasekávají, když najedeš na nějakou větší nerovnost, myslím, že XA v tomhle bude lepší, ale nevím, je to jen můj pocit, xa jsem ještě neřídila .-) ale být tebou tak se hoto nebojím, sem tam stavbou určitě bez problémů projede .-) odpružení má super, nedrncá. pro mě byla zásadní otočná sedačka, nedovedu si představit, že bych malého vozila jen zády ke mně.
Mně se venku jezdí s XQ celkem modbře. Zatí jsem měla problém jen na vyloženě rozbahněné polňačce, kde se mi ta kolečka trochu zasekávala. A pak v zimě v břečkách, ale to prý jde vyřešit pohodlně oddmontováním blatníčků těchpředních kol. Řešily to holky několik stráněk zpátky.
S XA jsem jezdila jen v krámě, tak nemůžu porovnat. Otočnou korbu bych ale nevyměnila ![]()
Snad by to mohl vyřešit ten X-Move, ale mně se nějak ta nová kolekce nelíbí…
Mě by se ta nová kolekce i líbila, ale ta váha X-move 15kg je strašidelná
.
My staviame dom a XQ nemal ani raz problem, to odpruzenie vsetkych kolies velmi pomaha. Vobec nevadi, ze su tie predne kolieska mensie. Praveze je to plus a tym padom je aj ovladanie kocika jednoduchsie a pohodlnejsie.
Neluš píše:
Holky prosím, kdo máte XQ, můžete napsat jak se vám jezdí v terénu? Já zvažuju mezi XQ a XA, a teď nevím čemu dám přednost jestli otočné sedačce nebo nafukovacím kolům. Jezdíme více méně po cestě, ale teď začnu jezdit na stavbu. Ještě chci koupit ze staré kolekce, ta nová se mi moc nelíbí a taky ta cena… Díky za všechny odpovědi.
Ahoj Neluš, já měla nejdříve xa a ted mám xq..
Takže co se týká terénu, tak vřele doporučuji xa, terén, město, bahno, kořeny či sníh zvládá dobře a ani mi nijak nedrncal, prostorný taky dost..
Upřímě musím říct, že mě xq dost zklamalo, co se týká jízdních vlastostí, sníh hrůza, musíš tlačit jako das abys projela, bahno a kořeny či horší cesta, nic moc sekají se kolečka a když chci sjet jen s chodníku tak si musím pomoct, tak že strčim nohou do spodku abych to sjela a dítě nevyklopila ![]()
Vadí mi že i takové to banální a každodenní manévry tento kočár nezvládá, nevím čím to, že holky jsou tak spokojené, asi jsem nějaká náročná, či co nebo jestli to dělá i váha dítěte, mi už máme 12 kg, holky mají myslim lehčí děti..
A když zajíždím do naši kočárkarny, no děs, vždy musím nadzvedávat na zadní abych vjela do dveří, jelikož tam máme cca. 3 cm rozdíl mezi venkem a dlažbou.. Takovéto věci jsem s xa nikdy neřešila, tam mi jen vadilo že nevidím na Vojtíka!
Kdybych tak rycle neprodala to xa tak snad střelim to xq..
No snad jsem ti nějak poradila ![]()
Neluš a ještě i ze zkušenosti mích kamarádek maminek, když si mohli u mě vyzkoušet xq, tak mi sami řikali, že xa je rozhodně lepší na jízdnost..
Pegi, tak to jsi mě překvapila. Já teda problémy s jěžděním nemám a jsem fakt spokojená. Nemám teda porovnání s XA, ale na první dítko jsem měla Jané Slalom a nemůžu říc, že by se mi zdálo XQ o tolik horší
. Možná nejsem tolik náročná, ale co se týče terénu, tak nemám problém, i když občas je potřeba kočárek nadzvednout, ale mě to neva. Dokonce sjíždíms kočárkem i z cca 20 cm vysokého obrubníku (nevím který vůl to dělal) a sjedu to v pohodě. Je jasné, že se musí opatrně, ale ty přední kolekča to zvládají, jedině co je nepříjemné, tak když pak kočárek stojí jakoby na předních kolečkách, tak se tím odpružením jakoby ohnou, ale jde to. Jinak mi máme necelých 10 kg, takže ve váze taový rozdíl neni. No prostě máme každá jiné nároky, nejen mi dvě, ale i ostatní maminky a každý si musí udělat svůj názor
.
Pegii píše:Neluš píše:Ahoj Neluš, já měla nejdříve xa a ted mám xq..
Takže co se týká terénu, tak vřele doporučuji xa, terén, město, bahno, kořeny či sníh zvládá dobře a ani mi nijak nedrncal, prostorný taky dost..
Upřímě musím říct, že mě xq dost zklamalo, co se týká jízdních vlastostí, sníh hrůza, musíš tlačit jako das abys projela, bahno a kořeny či horší cesta, nic moc sekají se kolečka a když chci sjet jen s chodníku tak si musím pomoct, tak že strčim nohou do spodku abych to sjela a dítě nevyklopila
Vadí mi že i takové to banální a každodenní manévry tento kočár nezvládá, nevím čím to, že holky jsou tak spokojené, asi jsem nějaká náročná, či co nebo jestli to dělá i váha dítěte, mi už máme 12 kg, holky mají myslim lehčí děti..
A když zajíždím do naši kočárkarny, no děs, vždy musím nadzvedávat na zadní abych vjela do dveří, jelikož tam máme cca. 3 cm rozdíl mezi venkem a dlažbou.. Takovéto věci jsem s xa nikdy neřešila, tam mi jen vadilo že nevidím na Vojtíka!
No snad jsem ti nějak poradila
No já musím souhlasit, ta přední kolečka opravdu do terénu nejsou a i po městě jsem s tím měla problém, nejvíc mne štvalo,jak se ta kolečka pořád zasekávala
. Já jsem ten kočárek prodala a jsem ráda ![]()
jitka je určitě fakt, že každá máme jiné nároky, taky mě překvapilo, že mi nevyhovuje tak jak jsem očekávala a když si vzpomenu jak jsem ho scháněla, no mazec.. Prostě je nejhorší přejít z lepšího na horší, no ![]()
Tedy tak to pro mě je, s xa jsem neměla s jízdou opravdu žádné vítky a u xq jich mam několik ![]()
Jo a ten chodník sjedu jen když mam Vojtíka natočeného k sobě, když kouká ven tak ani nápad a musim po zadních..
Hlavně u xa když jsem tahala sama kočárek do schodů tak jsem krásně vyskákala a xq dělá při každém schodu nárazy až mě to zarazilo..
No snad to snim nějak vydržim a Vojtík začne brzy sám běhat ![]()
pep píše:Pegii píše:No já musím souhlasit, ta přední kolečka opravdu do terénu nejsou a i po městě jsem s tím měla problém, nejvíc mne štvalo,jak se ta kolečka pořád zasekávalaNeluš píše:Ahoj Neluš, já měla nejdříve xa a ted mám xq..
Upřímě musím říct, že mě xq dost zklamalo, co se týká jízdních vlastostí, sníh hrůza, musíš tlačit jako das abys projela, bahno a kořeny či horší cesta, nic moc sekají se kolečka a když chci sjet jen s chodníku tak si musím pomoct, tak že strčim nohou do spodku abych to sjela a dítě nevyklopila
No snad jsem ti nějak poradila. Já jsem ten kočárek prodala a jsem ráda
Ahoj a můžu se optat co sis pak pořídila?