Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No je pravda, že po tom loňském potratu jsem zhubla 12.kg, ale než jsem otehotnela tak zase 4 přibrala. Dodržovala jsem jídelníček podle Havlíčka a koupila jsem si lepši meřič tepu a nebylo to špatné jenom to dvojí vaření pro manžela a cvičení byla chuze do schodu 3× tydne.
Všem zhubnuvším moc gratuluji
Já teď po operaci shodila 7kg. Ještě ale potřebuju sundat aspoň desítku…
Ješte jsem si vzpomnela na jednu fámu, že kojením se hubne. Kojila jsem 22 mesícu a nic moc ![]()
Zdravím tak já mám 174cm a vážím 123kg.5let snažení a nic, před 3týdny odstranění myomu. Nyní mám všechno v pořádku a přirozenou cestou můžu otěhotnět. Samozřejmě, že doktoři valijou, že musím ještě něco zhodit, ale mám po bandáži žaludku díky ní jsem dala dolu 50kg, takže mě teď dokáže nas..rat když doktoři do mě valijou, že bych měla ještě zhodit. Věřím tomu, a vím, že až mě skončí 6nedělí po operaci tak na to vlítneme a já vám v lednu nebo v únoru napíšu že jsem taky v tom. Já tomu prostě věřím že se nám zadaří. ![]()
@jsem.to.ja
Vítej mezi námi, nám se to s manželem taky povedlo napoprvé, a to jsem nezhubla nic… Jinak jídelníček moc nepřekopávej, hodně ovoce a zeleniny… Jinak já jím všechno, dám di i sladké, když mám chuť a jsem momentálně na váze na které jsem těhu začínala, na začátku jsem totiž hubla, protože jsem nejedla o nic víc než před těhu… Jak ti někdo bude říkat, přidej si, teď jíš za dva, tak na tohle nereaguj, jez pořád tak normálně, 5-6× denně v menších dávkách a bude to dobré
Mi paní doktorka řekla hned na začátku, že když budu mít na konci tak jen o 3kg více než na začátku, bude to úplně ideální ![]()
@33.Lucie
Ahoj, vítej mezi námi, tak budeme všichni držet palečky, aby se to povedlo, myslím si, že tělo je tomu přispůsobeno, aby i s kily navíc mohlo v klidu projít těhotenstvím, takže si taky z toho hlavu nedělám
Hodně štěstí a držím palečky ![]()
Já jsem na začátku těhotenství vážila 104kg, teď minulý týden na kontrole 19.11. jsem vážila 108,7 a byla jsem ve 24+2 tt, no uvidím kam až to dotáhnu ![]()
Dobré ráno, to bylo odpo a noc. Dala jsem si česnek a potrápil me pekne žlučník a ráno tady bylo -9 stupňu fuj zima
@MALE Já měla v sobotu po dlouhé době společenskou akci, kterou naše sdružení pořádalo, takže jsem nemohla chybět, přišla jsem domu asi ve 2 ráno a samozřejmě hroznej hlad a hrozná únava, takže pizza domu, no a jak jsem jí dlouho neměla tak mě vůbec nenapadlo co semnou udělá feferonka. To byl panečku metal
. Myslela jsem, že se nedožiju rána. V pondělí jsem ani nešla do práce protože jsem usnula až kolem sedmé ráno, takže mě manžel raději ani nebudil.
Holky kdy jste začaly cítit pohyby?? Jak moc je znát, že jsme prostorově výraznější? A jakou hraje roli, když mám placentu na přední straně??
@pepeng ahoj já při prvním i ted při druhým těhu začala cítit takový převalování v 16tt, silnejší až po 20tt. Ale je to celkem hodně brzy, dr mi to skoro nechtěl věřit
Mám to asi po svý mamce ta taky cítila pohyby vždy brzy ba ještě dřív než já. Ale říká se, že kolem toho 20tt prvorodičky, silnější postavy můžou i o něco dýl. A ty už cítíš pohyby?
@pepeng kupodivu docela brzy. Z počátku to bylo takové ty motýlí křídla. Manžel, že je senzibilnější, tak přikládal ruku a cítil to přes břicho. Jak dlouho plánuješ chodit do práce? A s tou placentou si myslím císař, popřípadě najdi na netu
Někdo mi řekl, že jak jsem „tlustá“, tak nebudu vědět co jsou pohyby a omyl. Malá mi spočítala všechny žebra na pravé straně a umí na ně krásně hrát ![]()
@Pekoni Já jsem teď 20 a právě si jnejsem jistá co přesně cítím, ale něco už myslim, že jo. ![]()
@MALE to oni dr říkají rádi
. Přitom ve většině případů to není pravda ![]()
Já mám placentu na přední straně i v prvním těhu a rodila jsem přirozeně
@pepeng ta placenta na přední straně znamená, že můžeš začít cítit pohyby až později ![]()