Z dcery se začíná stávat rozmazlenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
3.5.22 11:20
@kristyna.urbanova píše:
@unuděná a jist studenou omáčku apod aby měla problémy se žaludkem, ve 4 když už má dítě skoro večeři, a ještě při hraní a běhání, Vám přijde normální? Že se má dítě učit nějakýmu režimu do školky, kde se jí v půl 2 a u stolu v klidu, a ne že u toho běhají k hračkám? Ať si s ní dělá jakýkoliv kraviny, nikdo mu do jejich společnýho času nezasahuje, ale ohledně jídla a podobných věcí má mít dítě nějaký zvyk a řád. Pokud Vy to tak nemáte, Vaše věc. To neznamená, že máte pravdu Vy, ani já. Každý to má nastavený jinak

Ale prosímtě, nenech se vysmát :mrgreen: :mrgreen: Problémy se žaludkem kvůli studené omáčce? :lol: To snad nemyslíš vážně? Hele, já jsem taky režimová a trvám na jezení u stolu a počas, kdy jíme jako celá rodina, ale když chlap vezme děti na hory, je mi úplně šumák, že jedí ve tři hodiny studené párky a zakusují to zmrzlinou.
Režim má s tebou, ne? Holt s tatínkem má řád jiný, taky ne špatný. Problém je v tom, že ty si myslíš, že máš oproti manželovi patent na výchovu. A on nejspíš částečně i proto jde do ještě větší opozice. Dej jim párkrát do týdne volný večer, jak jsem psala. A uvidíš, jak to bude šlapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
3.5.22 11:21
@kristyna.urbanova píše:
@unuděná a jist studenou omáčku apod aby měla problémy se žaludkem, ve 4 když už má dítě skoro večeři, a ještě při hraní a běhání, Vám přijde normální? Že se má dítě učit nějakýmu režimu do školky, kde se jí v půl 2 a u stolu v klidu, a ne že u toho běhají k hračkám? Ať si s ní dělá jakýkoliv kraviny, nikdo mu do jejich společnýho času nezasahuje, ale ohledně jídla a podobných věcí má mít dítě nějaký zvyk a řád. Pokud Vy to tak nemáte, Vaše věc. To neznamená, že máte pravdu Vy, ani já. Každý to má nastavený jinak

Prosím tě zase nikoho studená omáčka nezabije, stejně jí tak pomalu, že je to pak vždycky studený a ještě všude :lol: tak v tom párkrát nech manžela vykoupat aby sám viděl, že to nejde pořád jen bez pravidel. Ať si ji večer ukládá on plus koupání a večeře :nevim: ať nemá s ní jen zábavu ale taky nějaký povinnosti..

Příspěvek upraven 03.05.22 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@VitaminC já sem nepsala kvůli zvyšování hlasu, ale kvůli něčemu úplně jinému🤦🏼‍♀️ bože, že já sem vůbec psala, tady se člověku moc pochopení nedostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
@kristyna.urbanova píše:
@kristyna.urbanova píše:
@VitaminC sakra co proti mě máte? Kdo si vylívá zlost na malé? Kde to kdy řekl? Že jednou za měsíc člověk zvýší hlas, protože malá celý den neposlechne jedinou věc? Vy jste očividně paní dokonalá jak koukám…
A jídlo ho tedy opravdu dělat nenechám. Když je nechám samotné, dává jí oběd venku ve 4 odpoledne a studený, že když jí ho doma ohřeje, tak to stejně nesní teplé. Nebo jí dá jídlo na stůl ke gauči a u toho běhají a hrajou si, takže malá jí jídlo hodinu a ještě při běhání a ne v klidu. To si o mě myslete jaká jsem striktní nebo špatná matka, ale tyhle věci vím, že by měly mít řád a když vím, jak se k tomu manžel staví, i přes veškeré diskuze, tak si to radši udělám sama. A ano, problém je pravděpodobně mezi mnou a manželem, já se ale ptala jak to zvládnout sama malou vychovat co nejlépe, když mi to manžel bojkotuje. Tak mě prosím přestaňte furt osočovat jak jsem na malou zlá, když to vůbec není pravda, a jak chci jen řád a pravidla. Čtete tu jen o určitém problému co mám, to neznamená, že se kolem toho točí celý den. To jsou úseky, které se stanou 2× za den a já se jen ptám, jak na to, abych věděla jak 2 letému dítěti určit správně hranice, když je manžel nemá.

Kopeš tady kolem sebe úplně nesmyslně a zbytečně. Nejde o to, co konkrétně a přesně uděláš ty sama a co necháš udělat manžela - to si musíš ujasnit sama, které věci jsou pro tebe natolik zásadní, že musejí být po tvém (a pak si je holt udělat sama).

Pointa je, že pokud se s manželem nesjednotíte, tak budete doma neustále ve válce… a dítě mezi vámi dvěma bude v pohodě bruslit, jak se mu to bude hodit, tohle děti bezpečně poznají a umějí už odmalička.

Znovu a poněkolikáté - nemáš problém s dcerou, ta se chová úplně normálně a úměrně věku. Tvoje snaha ji změnit či napravit se rovná snaze vyměňovat vodovodní těsnění tam, kde voda neteče kvůli prasklému potrubí.

Problém máš ty a tvůj manžel - a dokud si jej vy dva spolu nevyřešíte, nic se u tebe doma nezmění a dříve či později skutečně budete mít doma rozmazlené a nevychované dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.22 11:23

@unuděná já jako dítě přesně kvůli těmhle věcem, jako denně studené jídlo, pokaždé v jinou hodinu a za běhu, měla problémy se žaludkem. V 8 jsem měla náběh na vředy. Takže si tu myslete jak jsem bůh ví jak striktní, za určitými věcmi si stojím z nějakého důvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.5.22 11:27
@kristyna.urbanova píše:
@unuděná já jako dítě přesně kvůli těmhle věcem, jako denně studené jídlo, pokaždé v jinou hodinu a za běhu, měla problémy se žaludkem. V 8 jsem měla náběh na vředy. Takže si tu myslete jak jsem bůh ví jak striktní, za určitými věcmi si stojím z nějakého důvodu

Bezva. Tak si stojíš za jídlem v daný čas a v klidu. Dejme tomu. Tak se navečeříte společně a pak předej žezlo a jdi pryč, ať se tatínek postará. Vykoupe, vyčistí zuby, přečte pohádku, uloží, poklidí hračky. Co se může stát tak hrozného, že ho nenecháš v klidu si to dělat po jeho? Však on sám zjistí, že občas je potřeba být přísný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.22 11:34

@unuděná já ale netvrdím, že ho nenechám dělat si věci po jeho. Dcera ho nenechá dělat nic jiného, než hraní si spolu. Co se týče starání se, můžu jen já. Už od mala. Pokud jí chce prevlíct, vyčistit zuby, jídlo, uspat, je schopná vzteky přestat dýchat, že to musím udělat já. Když jí udělá jídlo, od něj si ho nevezme. On musí i pryč z místnosti, aby se dala v klidu uspat. A to není nastavené ani mnou ani jím, to tak má od doby co ukazuje emoce. Tak ono je to pak těžký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
3.5.22 11:38
@kristyna.urbanova píše:

Nauč se lpět na důležitém a ostatní vypusť. Pokud nemá vyloženě zdravotní problémy, pak ano tohle je prkotina. Ve školce prostě bude jíst, protože ji všichni k tomu není třeba vést.
Obecně kdyby rodiče tolik nesileli s tím, kolik toho dítě má sníst a kdy, byl by mnohem větší klid :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53190
3.5.22 11:50
@kristyna.urbanova píše:
@unuděná já ale netvrdím, že ho nenechám dělat si věci po jeho. Dcera ho nenechá dělat nic jiného, než hraní si spolu. Co se týče starání se, můžu jen já. Už od mala. Pokud jí chce prevlíct, vyčistit zuby, jídlo, uspat, je schopná vzteky přestat dýchat, že to musím udělat já. Když jí udělá jídlo, od něj si ho nevezme. On musí i pryč z místnosti, aby se dala v klidu uspat. A to není nastavené ani mnou ani jím, to tak má od doby co ukazuje emoce. Tak ono je to pak těžký

Aha, a když jsi tedy mluvila o té školce a jak si má zvykat jíst v daný čas teplé jídlo, tak ohledně těchto ostatních věcí to neplatí? Když se učitelce blokne, že se nebude oblékat, tak taky přijdeš a uděláš to za ní, aby holka náhodou „nepřestala vzteky dýchat“? Kočko, ty si děláš medvědí službu… Snad tedy chlap chápe, že čas na hraní je někdy jindy než čas na spaní. Promluvte si zkrátka, kdy si s ní může hrát bez nějakého komandování (18-20?) a to dodržujte. Pak prostě tatínek musí říct „je čas jít s maminkou do vany a čistit zuby“ a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
3.5.22 12:02
@kristyna.urbanova píše:
@unuděná já ale netvrdím, že ho nenechám dělat si věci po jeho. Dcera ho nenechá dělat nic jiného, než hraní si spolu. Co se týče starání se, můžu jen já. Už od mala. Pokud jí chce prevlíct, vyčistit zuby, jídlo, uspat, je schopná vzteky přestat dýchat, že to musím udělat já. Když jí udělá jídlo, od něj si ho nevezme. On musí i pryč z místnosti, aby se dala v klidu uspat. A to není nastavené ani mnou ani jím, to tak má od doby co ukazuje emoce. Tak ono je to pak těžký

Takže s ní nikdy nebyl sám? Myslím tím, že by jsi byla pryč? Mám stejně starý dítě a muž s ním normálně může na celý den odjet :nevim: ale my se oba staráme od narození. Babičky nemáme, teda daleko. Zkus prostě na něj hodit víc ty zodpovědnosti. Však ona hladová ani nahá nebude. A nakonec taky usne. Chodí spolu aspoň ven? Můj mladsi nemluví, takže je to těžší, ale straší jsme v tomhle věku na týden strčili k babičce co ji viděla za život dvakrát, dokonce jsme ji do té doby kojila na spaní a taky to dala. Ono zase asi trošku moc skáčete podle ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.5.22 12:10
@kristyna.urbanova píše:

No budeš muste tatínka zapojit i do těch „pečujících“ věcí, ať si holčička dělá cirkus třeba na celou čtvrť. :nevim: Určit si jen, co je podstatné a co ne, případně kdy.
Ale já bych ze sebe otroka a osobního sluhu batoleti nedělala, když je po ruce i tatínek, co má taky dvě ruce. A že naše madam uměla řvát tak, že ji bylo slyšet na 300 metrů od baráku při zavřených dveřích i oknech, když se vracela s tatínkem ze školky a lidé otvírali okna, co se to venku děje.
Bych jí klidně něchala hladovět, když nechce jídlo, co ji uvaří táta. A na demonstrativní afektované záchvaty bych si nastudovala akorát první pomoc a pak ať se dítě vzteká a omdlívá dle libosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.22 12:23

@pikola když jsem pryč, tak problém není. Jakmile jsme všichni pohromadě, tak ano. A mojí rodinu máme bohužel přes celou republiku, jeho v Itálii, takže je malá závislá jen na nás dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.5.22 12:26
@kristyna.urbanova píše:
@pikola když jsem pryč, tak problém není. Jakmile jsme všichni pohromadě, tak ano. A mojí rodinu máme bohužel přes celou republiku, jeho v Itálii, takže je malá závislá jen na nás dvou.

No a tady se musí nastavit ty jasné mantinely. Protože když tam nejsi, tak ví, že si jaksy maminku nevyřve. Když tam jsi, tak to zkouší a evidentně jí to prochází a ty kmitáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
3.5.22 12:29
@kristyna.urbanova píše:
@pikola když jsem pryč, tak problém není. Jakmile jsme všichni pohromadě, tak ano. A mojí rodinu máme bohužel přes celou republiku, jeho v Itálii, takže je malá závislá jen na nás dvou.

Já bydlím v Německu a předtím jsme byli až ve Španělsku, takže taky jsme jen dva. :nevim: tak choď pryč častěji a doma nepovol, tatínek není jen na hraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
3.5.22 13:09
@kristyna.urbanova píše:

Ja bych co nejdřív začala tatinka zapojovat i do te klasické péče, at to vyloženě není tak ze táta je na hraní, na srandu a všechno super, dovolí a máma jediná se stará, zakazuje apod …
Holka si zvykne, dělejte to postupně. At třeba tatinek začne koupat nebo dá veceri, klidne buďte u toho spolu.
To jak si psala, ze ty reknes večer, ze se jde spát a chlap ji klidně nechá běhat po bytě, tak to vůbec - ale to si musíte vyřešit mezi sebou, dítěti to akorát plete hlavu a oni se pak hodně rychle naučí toho využívat.
Podle mě se fakt snažíš dělat všechno správně a chceš aby vše fungovalo jak má, na tom není nic spatnyho. Ale clovek občas od těch malých děti chce moc, ja to vidím sama na sobě taky.
K původnímu dotazu, podle me je to v tomhle věku normální, období vzdoru, sice děsný pro rodiče, ale přeje to ;) Okolo těch 3 let je podle me zlom a bude lip :) Co si mysli okolí neřeš, myslím ze tímhle si prošlo 99%matek (rodičů ).
Spis si s manželem promluvte o tom, jak vychovávat společně, ne každý sám za sebe a spis tedy proti sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí