Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě , jak to dlouho trvá..
Já teda nejsem moc zastáncem toho, jakmile se ve vztahu objeví problém, tak hned prostě rozchod.. jestli je to záležitost týdenní, měsíční, roční???
No tak tohle to je docela mazec.
Zakladatelko, tvojí situaci ti nezávidím, ale jak už tady bylo mnohokrát řečeno, na hlavu bych si sr.. nenechala
![]()
Takovéhle vejletování,oblejzání manžela bych já netolerovala!!Kopla bych ho do zadku ať táhne ![]()
Laaja píše:
Zakladatelko,
diskuzi průběžně čtu už od rána a nějak to nechápu. Kde proboha bereš tu jistotu, že když budeš ze sebe dál dělat blbce, tak se váš vztah spraví?!!!!
Manžel a ta tvoje rádoby kamarádka s tebe dělají pěknou krávu. To se na mě nezlob, ale tohle není normální.
Vztah se dá zachránit jenom když budete chtít oba dva, a to jaksi z tvého popisu situace nevidím. manžílek, místo aby trávil čas s tebou a svýma dětma trajdá kdoví kde a dělá kdoví co. Místo na výlety s vámi jezdí s tou svojí kamarádkounašukání a ty trčíš doma a doufáš ve světlé zítřky! měla by ses vzpamatovat a přestat se dívat na svět přes ty svoje růžové brýle zamilovanosti.
Chlapovi bych dala k narozeninám nový kufr a nůž na krk a jestli se nevzpamatuje, tak ho prostě z toho vašeho bytu vypakuj rychlostí blesku.
A děti si zaslouží hodného, milujícího tátu, který se jim bude věnovat a ne chlapa, co chodí domů jen přespávat a tahá si tam cizí rajdu.
VYSTIZNEJI TO UZ NAPSAT NEJDE ![]()
klaraja píše:
všichni tu na zakladatelku plijete špínu, jaká je to „blbka“, že si tak nechá „s…“ na hlavu, že manžel by měl být doma a trávit čas jen s nimi. ale každé partnerství je přece jiné. Není standardní model, že maminka a tatínek buď chodí do práce , nebo si leží v náručí, a když tak nedělají je to závadné a podezřelé
Mám taky partnera, který je věčně někde jinde, on sportuje jinak než já, koníčky máme taky různé, ani dovolené spolu netrávíme, na vínečko také jdeme spíš každý s těmi svými ..a přes to se máme rádi, máme 2děti, jsme spolu šťastní a oba víme, že to už nebude jinak.
Nechte zakladatelku jejímu rozhodnutí, nechce odejít, chce vztah zachránit. Tak je stále s manželem nerozhánějte a nenadávejte ji do „krav“, už tak toho má na hrbu dost od manžela, tak ji ještě nepřikládejte. Vždyť ona jistě ví, že to není dobré, jen prostě hledá alespoň něco, co by nebylo tak zlé
asi si napsala to co zakladatelka chtěla slyšet,ale dobře to není ![]()
Kamča.dalmatinka píše:klaraja píše:asi si napsala to co zakladatelka chtěla slyšet,ale dobře to není
všichni tu na zakladatelku plijete špínu, jaká je to „blbka“, že si tak nechá „s…“ na hlavu, že manžel by měl být doma a trávit čas jen s nimi. ale každé partnerství je přece jiné. Není standardní model, že maminka a tatínek buď chodí do práce , nebo si leží v náručí, a když tak nedělají je to závadné a podezřelé
Mám taky partnera, který je věčně někde jinde, on sportuje jinak než já, koníčky máme taky různé, ani dovolené spolu netrávíme, na vínečko také jdeme spíš každý s těmi svými ..a přes to se máme rádi, máme 2děti, jsme spolu šťastní a oba víme, že to už nebude jinak.
Nechte zakladatelku jejímu rozhodnutí, nechce odejít, chce vztah zachránit. Tak je stále s manželem nerozhánějte a nenadávejte ji do „krav“, už tak toho má na hrbu dost od manžela, tak ji ještě nepřikládejte. Vždyť ona jistě ví, že to není dobré, jen prostě hledá alespoň něco, co by nebylo tak zlé
jenže to co popisuješ je jiná situace?copak tobě někdo před tvýma očima oblejzá manžela a on tě ještě posílá k šípku?
Mně hlavně zaráží, kde klaraja přišla na to, že nadáváme zakladatelce do krav a blbek
.
Zakladatelka popsala svou situaci a pokud jsem to správně pochopila, chtěla slyšet názor a radu. A prostě se stalo, že téměř 100% holek se tu shodlo na rozchodu. Nepřijde mi na tom nic divnýho ![]()
KPKristy píše:
Mně hlavně zaráží, kde klaraja přišla na to, že nadáváme zakladatelce do krav a blbek.
Zakladatelka popsala svou situaci a pokud jsem to správně pochopila, chtěla slyšet názor a radu. A prostě se stalo, že téměř 100% holek se tu shodlo na rozchodu. Nepřijde mi na tom nic divnýho
Kristy, přečti si všechny komentáře, je toho tam hojně..neříkám že zrovna ty, ale nebudu pročítat komentáře znovu, abych něco dokazovala, nebo někoho usvědčovala.
Ano, zakladatelka žádala v začátku radu, celá diskuse se pak ale dále nějak jasněji vyvíjela…měli bychom tedy více poslouchat/číst své okolí a ne jen slepě hlásat své vlastní pravdy.
Teď to není na tebe osobně, spíš tak obecně…už jsem se s tímto setkala v mnoha diskusích.
Ale nechme to, to je o něčem jiném, zakladatelčina problému se mé ani vaše pocity netýkají ![]()
Ahoj,
psala jsem, že ze zakladatelky dělají krávu, ne že je. Jinak rozchod jsem nepsala hned, jen když nebude zbytí. O nápravu vztahu se musí pokusit oba, jen jeden to nezachrání. Na tom se tu asi taky zhodneme. Sedět doma s rukama v klíně a doufat, že manželovi docvakne, že má vlastně doma hodnou a milou ženu, to asi nebude to pravé. Měla by to prostě nějak rozseknout.
Já si taky myslím, že to bylo řečeno spíš ve smyslu, že „z ní dělají krávu“. A to je pravda!
A tyto diskuse mě opravdu vždycky nadzvednou ze židle. Sama mám podobné zkušenosti. Sice jsme nebyli manželé a neměli děti, to ale nic nemění na tom, že pokud bych to měla zažívat znovu, okamžitě bych ze vztahu mazala pryč! Je opravdu neskutečný ponížení, když se ti někdo tlemí do ksichtu s tím, že je vše ok a jen ty jsi největší hysterka, která dělá z komára velblouda ![]()
Nikdy více, i kdybych měla s dětma bivakovat u rodičů ve svém bývalém pokojíku 3×4 metry…
Nestačim valit oči… a to je jako co? Manžela nakopat do prdele a polít ledovou vodou. A tu flundru ignorovat. Bože, to jsem se zase rozčílala..
KPKristy píše:
Já si taky myslím, že to bylo řečeno spíš ve smyslu, že „z ní dělají krávu“. A to je pravda!A tyto diskuse mě opravdu vždycky nadzvednou ze židle. Sama mám podobné zkušenosti. Sice jsme nebyli manželé a neměli děti, to ale nic nemění na tom, že pokud bych to měla zažívat znovu, okamžitě bych ze vztahu mazala pryč! Je opravdu neskutečný ponížení, když se ti někdo tlemí do ksichtu s tím, že je vše ok a jen ty jsi největší hysterka, která dělá z komára velblouda
Nikdy více, i kdybych měla s dětma bivakovat u rodičů ve svém bývalém pokojíku 3×4 metry…
Souhlas!!!! Rok jsem si bláhová myslela, že podobnou situaci zvládnu, ale naštěstí jsem byla silná a odešla. K tomuhle je opravdu zapotřebí síla. Ale jen tak si pak člověk může vážit sám sebe. Držím pěsti, aby ses rozhodla správně.
Lizbeth píše:Baslerinda píše:Píšeš NÁŠ byt, takže jsi si ho pořídila za své vydělané peníze, nebo jste si ho pořídili spolu s partnerem a je jen chytře napsán na tebe..
Ano baghiro, náš druhý byt je psaný na mě a pronajímá se, když se v budoucnu cokoliv stane, mám peníze a mám kam jít.
Nebo jsi ho podědila, dostala, atd.?
Jen mě to zajímá..
Lizbeth, upřesním, jeden byt je můj, tam jsem bydlela, ještě než jsme se poznali s přítelem, je koupený za mé peníze, v současné době ale bydlím mimo Prahu a byt je pronajímán. Druhý byt má zase za své peníze přítel a třetí velký byt jsme již koupili a zařizujeme napůl. Do bytu, který je psaný na přítele, se bude stěhovat jeho bratr až my si doděláme cca do 14ti dnů ten společný velký. Aby prostě vše jak se říká zůstalo v rodině. Pozemky a garáže už sem motat nebudu …
Nečetla jsem reakce holek, ale za sebe říkám, že tohle bych nesnesla a nedokázala odpustit.Už to, jak se k tobě chovají a skoro se ti vysmívají je do očí bijící, brrrr, tohle bych nesnesla, vůbec. ![]()
Ahoj zakladatelko,
pozorně jsem pročetla celou diskuzi. To co udělal Tvůj manžel a kamarádka je opravdu na
A jak se chovají dál na to fakt nemám slov. Pokud chceš s ním zůstat dál, což Tě teda obdivuji, je potřeba si nechat čas na nějaké rozhodnutí. Pokud bydlíte v bytě, které je ve společném vlastnictví tak bych neodešla ani náhodou, ale je pravda, že bydlet v tom bytě, kde se manžel jednou za čas objeví a pak zase odejde ke kamarádce, chce notnou dávku odvahy. Buď tedy můžeš tam zůstat nebo po domluvě jít bydlet k rodičům do 3+1, tam by jste se poskládali v pohodě, ale je tam pak už ztráta soukromí pro všechny a časem hrozí ponorka. Jen by mě zajímalo jak prakticky vypadá vypakovat ho z bytu, sbalit ho apod. Můžeš udělat třeba to, že mu sbalíš věci, dáš přede dveře bytu a pak ho nepustíš dovnitř. Nevím jak by se zachoval jestli by dělal kravál a nebo jen sebral a odešel. Tohle je tak těžký, napsat, že bych ho vyhodila a nepárala se s ním … ale v realu je to jinak. Omlouvám se, že trochu odbočuji. A jak je to teď? Chodí domů, doma přespává nebo si jen přijde vyfasovat čisté prádlo a pak opět odchází ke kamarádce? Zajímá se o Tebe a o malou?
Drž se a myslím na Tebe.
Edeviro: on nejezdí k ní…ona bydlí u rodičů a ty mě znají, utrhli by jí hlavu, ona jezdí k nám, není podložené, že by spolu někdy spali, ale i kdyby ne, tak to jak se chovají, že se domlouvají oni co podniknou, ne co podnikneme všichni, tak i to je pro mě moc… Nevím jak to bude dál,manžel mě pro tuhle hcvíli tak nějak ignoruje, vypakovat ho nemůžu, jelikož je to barák jeho a napsanej na jeho firmu, k našim jít nemůžu, maj tam malou holku není to moje sestra, ale sestřenice, už maj rádi svůj klid… Oni by mě samozřejmě vzali k sobě, ale chci se to pokusit vyřešit, ač to zní šíleně, stále je šance, že byli opravdu jen přátelé a zjistit tuhle skutečnost po rozvodu, byla bych na tom hůř než teĎ… Manžela miluju kamarádce nemůžu přijít na jméno, jemu momentálně teda taky ne, ale nechci zahodit všechno za hlavu, řekla jsem, že pokud se to do měsíce neuklidní a nezačne se chovat normálně, tak se rozvedu, protože jak už holky psali, brzo bych byla natolik zničená, že bych se nedokázala postarat ani o děti… a nejvíc by se právě terápili děti, tím, že jsem na dně… On svoje děti miluje, moc je miluje. Akorát musím dodat, že než jsem se nas*ala a vyjádřila to jim tak náš vztah perfektně klapal… až na to, že k nám jezdila ta pinda..