Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Samozřejmě že mám kam jít a mám i svůj byt, ale to bych musela vyhodit svoje rodiče a hlavně to není v os. vlastnictví a stejnak bych platila jen nájem 7 tisíc a s mateřskou 3800 bych to nedala ani kdybych se pos…
NO ne kazdy ma 2 byty, my s manzele mame hypoteku, bral si ji on jeste jako svodny a dum je psanej na nej, vse taky plati on, jsme spolu od mych 18ti a rozhodne me nikdy nenapadlo si kupovat svuj byt abych mela kam jit kdyby jsem se rozvedli…penize nasetreny uz nemam jsem na RD a z toho se moc setrit neda…
a abych si ted rok po svatbe davala stranou penize na to abych nemela holou prdel kdyz se treba rozvedeme za rok, za 20, nebo nikdy? to asi nedela nikdo, kdybych si delala zalohu a emla byt v zaloze na rozvod tak se asi nevdavam…
doudovka píše:
Samozřejmě že mám kam jít a mám i svůj byt, ale to bych musela vyhodit svoje rodiče a hlavně to není v os. vlastnictví a stejnak bych platila jen nájem 7 tisíc a s mateřskou 3800 bych to nedala ani kdybych se pos…
a nemuzes bydlet u rodicu? jak je ot veliky byt? alespon prozatim? Da se potom sehnat neco levnejsiho treba nekde jinde za min penez…musela by jsi nejspis do prace a manzel by ti na deti platil…
Eemii píše:
S kamaradkou nic,ale manzela bych nakopala do prdele
já bych nakopala oba, ale jeho vic
Naši maj 3+1, ale maj tam 8-mi letou slečnu v mým pokojíčku a s dvouma dětma bych se tam nevlezla… do práce nemůžu kdo by mi hlídal děti?
doudovka píše:
Naši maj 3+1, ale maj tam 8-mi letou slečnu v mým pokojíčku a s dvouma dětma bych se tam nevlezla… do práce nemůžu kdo by mi hlídal děti?
Já tě chápu, ale co budeš dělat, když se s tebou rozvede.
Ta možnost je sice hypotetická, když vztah funguje. Jenže v tvém případě je už velmi pravděpodobná.
Uvědom si, že ve chvíli, kdy se chlap netají tím, že tráví čas s jinou, kdy z tebe dělá vola, ztratil k tobě veškerou úctu, tak je ta možnost velmi reálná.
To rozhodnutí není jen na tobě, co bys dělala, kdyby tě opustil on? To už teď není jen akademická otázka!
Baslerinda píše:
Ano baghiro, náš druhý byt je psaný na mě a pronajímá se, když se v budoucnu cokoliv stane, mám peníze a mám kam jít.
To se máš, gratuluju. Tohle bych samozřejmě brala taky, ale uznej, že standart to v našich poměrech není
A vyčítat to ženský, která si právě nejspíš potvrdila, že její manžel je podrazák, mi nepřišlo zrovna taktní. To je všechno.
Myslím, že v téhle situaci nejsi a nebudeš jediná…je to hrozný co se děje,ale bohužel budeš jim to muset buď trpět, nebo překousnout nějakou dobu strádání…on má vyživovací povinnost a navíc ty vychováváš jeho děti, tak proč nevyhodíš jeho ať si jde, když neakceptuje tvoje obavy? Pro mě tohle „kamarádství“ prostě zavání a když jsem to řekla příteli, tak i ten mi potvrdil, že to asi není moc normální ![]()
doudovka píše:
To zase není tak malý, hromada rodin bydlí třeba v 1+1 s dětma. Mohli byste mít ten 1 pokoj na spaní a sestra by holt spala s rodičema v ložnici nebo by jí ten pokoj přenechali, nevím, nějak se dá domluvit. Na nákladech za byt byste se aspon podíleli společně, než půjdeš do práce.
Junkyska píše:
Myslím, že v téhle situaci nejsi a nebudeš jediná…je to hrozný co se děje,ale bohužel budeš jim to muset buď trpět, nebo překousnout nějakou dobu strádání…on má vyživovací povinnost a navíc ty vychováváš jeho děti, tak proč nevyhodíš jeho ať si jde, když neakceptuje tvoje obavy? Pro mě tohle „kamarádství“ prostě zavání a když jsem to řekla příteli, tak i ten mi potvrdil, že to asi není moc normální
S dobrým právníkem, bych ho taky vypakovala, at jde bydlet k milence ![]()
Baslerinda píše:
Ano baghiro, náš druhý byt je psaný na mě a pronajímá se, když se v budoucnu cokoliv stane, mám peníze a mám kam jít.
A považuješ to za zcela standardní a nechápeš jak to, že to tak jiní lidé nemají. Jo, taky znám několik takových mimoňů…
baghira píše:Baslerinda píše:Zakladatelka je už tak nešťastná, nemusíš ji ještě peskovat, že nebyla předvídavá a nenašetřila si pro případ, že se jednou bude rozvádět. Já taky nemám kam jít v případě, že by se doma něco podělalo, a po dvou mateřských nemám nic našetřeno - a myslím, že je nás takových víc.
A to ti přišlo normální nemyslet na budoucnost, abys jednou neměla holou prdel a dvě děti? Jsi tak naivní, že jsi nepomyslela na zadní vrátka a na to, že se něco podobného stane a budeš muset v životě řešit kam jít, nebo jsi počítala s tím, že spolu zůstanete na věky věků?
Ty jsi šla do manželství s tím, že si pro jistotu budeš někde držet druhý byt a spořit pro případ, že tě manžel podvede? To nechápu zase já
Tak já teď zase lituju, že jsem přesně tohle neudělala, dokud jsem tu možnost měla. Když jsem se seznámila s manželem, platil rok hypotéku na barák. Pak jsme se vzali a všechny moje peníze šly do JEHO baráku.
Teď v létě jsme měli krizi, kdy jsem si myslela, že odejdu, ale jaksi jsem neměla kam. Na baráku mi nepatří ani cihla. Jasně, určitě by mně manžel musel nějak vyplatit, ale kdo by dal půjčku rozvedenýmu chlapovi s alimentama a hypotékou na barák. Sice jsme to vyřešili, ale domluvili jsme se s manželem, že koupíme na hypotéku byt, kterej se bude pronajímat, abych kdyžtak měla kam jít. Byt se po zaplacení přepíše na mně.
A můžu říct, že kdybych jednou měla začít znova, tak už nikdy tak, abych byla závislá na chlapovi.
tak nějak nechápu jak mžůeš mít žaludek dál být s manželem u mě by už dávno skončil a tzv kamarádka taky.už být na tvém místě bych byla rozvedenáprotože si z tebe dělají srandu užívjaí si spolu tobě před očima,máš snad nějakou hrdost ne
Ta nejhorší jsi pro ně proto, že oni mají špatné svědomí a potřebujou alespoň část viny svalit na někoho jinýho. Ono se jim s tím líp žije, když si odůvodní, že si za to vlastně můžeš sama ![]()
Kamarádství mezi mužem a ženou oboustraně neexistuje. Určitě mi některé budou oponovat, ale dlouhodobým zkoumáním a prověřováním (tahle otázka mě zajímá optavdu dlouho) to tak první vnímat může, ale ten druhý jistě vnímá protějšek jako sexuální objekt.
A co bys měla dělat? Je to těžké, všichni tu radí odejít. Ale právě to je na tom nejtěžší, když řešení se nenabízí. Sama si sedni, nedej na rady tady a považuj sama, jak to cítíš ty. Chceš odejít, nebo to chceš řešit? Pak dej vědět…a my ti poradíme, kam se obrátit a co zařídit, když budeš odcházet, nebo jak začít znovu žít s nevěrným manželem . Neboj, obojí se dá
![]()