Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Záleží kolik chceš utratit… já vařila a vařím do dnes. Kupované měl asi 3× a pokaždé to vyprskal nebo vyblil. I mě se i toho chtělo ![]()
@Capelucita dávala jsem od 6. měsíce. Ale dr mi řikala, že můžu od 5. měsíce. Ale prcek byl na UM, u kojených dětí se se vším začíná tak nějak dýl jak pozoruju, to se doporučuje od 8. měsíce.
Já vždy vařila, zvláště teď bude všechno čerstvé ze zahrádky, poprvé jsem uvařila jen jednu mrkev, na ochutnání to stačilo.
Skleničky jsem pak brala jen, když jsme někam jeli třeba na výlet. ![]()
@Lo Já od začátku vařím a mě malá hned první porci snědla tolik, že mi to nestačilp, já zatím pouze vařím v parním hrnci od Aventu, ten je super, ale budu i kupovat
@Lo píše:
Ahoj, mám téměř 5ti měsíčního a budu co nevidět začínat s příkrmy. Chci se zeptat, na začátku, když se miminko teprve učí nové chuti a sní třeba jen 2 lžičky zeleniny, vařili jste už od počátku, dejme tomu kvůli dvoum lžičkám?
Já vařit chci, budu chodit pro zeleninu i na farmářské trhy, nebo budu mít od mamky, která má zahrádku, ale pro ten úplný počátek jsme si říkala, že bych jen koupila skleničku, když to budou jen 2 lžičky..že bych začala vařit, až by se více rozjedl..mám ale strach, že mi pak nebude chtít z kupovaného na vařenou stravu..
Co myslíte?
Já jsem na začátek kupovala skleničky. Nechtěla jsem začínat mrkví, měla jsem strach ze zácpy, tak jsem kupovala dýni z DM drogerie, je v malých skleničkách, takže za tři dny se zkonzumuje. Vařit jsem začala až když byla na trzích k dostání slušná zelenina, dřív jsem ji prostě neměla kde koupit. A malému to míchám s kupovanou skleničkou půl na půl, nemá s tím problém. Teď jsem konečně sehnala slušné kuře, tak uvidíme, jak to půjde s domácím masem. Jinak skleničky kupuju Alnatura v DM, jiné bych nedala, vyhovuje mi složení a chuťově mi příjdou bezvadné.
mně doktorka vyloženě řekla, že začít s kupovanou, že je odborně ošetřená, že vařit až pozdějc. Já vaření nenávidim, nevařim doma vubec, takže mě skleničky problém nedělaj ![]()
@randr
a to jako fakt? Doktorka doporučila nejdříve kupovanou? to tedy zírám..já k ní jdu ve středu, na to se optám…
@Lo píše:
@randra to jako fakt? Doktorka doporučila nejdříve kupovanou? to tedy zírám..já k ní jdu ve středu, na to se optám…
no fakt, já už se chystala obětovat a začít něco klohnit a objednávat biobedýnky atd a ona mi doporočila začít s kupovanou
tak začnu s Hipp bio nebo Alnatura bio. Ale stejně jsem teda začla kaší, tak mám ještě měsíc čas ![]()
@randr píše:
@Lomně doktorka vyloženě řekla, že začít s kupovanou, že je odborně ošetřená, že vařit až pozdějc. Já vaření nenávidim, nevařim doma vubec, takže mě skleničky problém nedělaj
Jo, tak presne tohle mi taky rikal primar z detskeho, kdyz nas propousteli domu…a spis jde jen o reklamu
Ja teda radsi vyrim, kdyz to jde. Podivej se treba na ten Hipp, kolik stoji a kolik je tam pak procent masa a tak ![]()
@Ms.Blueberry
Hele ja nevim, me je to nejak jedno, podle me v tech sklenickach nemuze bejt nic horsiho nez bych vyprodukovala ja, mam k tomu vareni fakt odpor ![]()
Ahoj, já jsem začínala na skleničkách, po třech měsících jsem začala vařit a teď to střídám, hlavně když nestíhám nebo někam jedem tak dám sklenku. Dcera jí to i to v pohodě. Naštěstí ![]()