Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Čau holky,
já jsem měla poslední MS v půlce července, takže když v srpnu MS nedorazila, už jsem se začala radovat, že se to povedlo (po 3 měsících od vysazení HA). Na testíku byla druhá čárečka slaboučká až tak po 10 minutách, no a krevní testy byly bohužel úplně negativní. Dostala jsem vyvolávací injekci a čekala na MS… Včera to bylo už 14 dní od injekce a pořád nic, ale jelikož mi připadala prsa nějaká nateklá a bradavky děsně citlivé, tak jsem si v poledne koupila testík, jen tak, abych se fakt ujistila, že nic, no a ihned se tak objevily dvě pořádné čárky! To bylo překvápko! Jsem zvědavá, jestli to doktorka potvrdí a taky by mě moc zajímalo, který den se to povedlo? Že by až teď po té injekci? No myslela jsem si, že nová ovulace může přijít až po MS, a ta vlastně neproběhla. Nebo že by to bylo už ze srpna a z toho krevního testu se to ještě nepoznalo? No nebudu nad tím spekulovat, důležité je, že tam ty // jsou!! jupí!!
Ahoj Ani, dělala jsem si test 10 dnů po předpokládaném otěhotnění a bylo to tam. Žádné poblémy nebo něco nebylo, jen ty dvě čárky. Stefinka
Ahoj Stefinko,
šlo mi jen o to, jestli se můžu třeba těšit z možného těhotenství když nepocituju žádné bolení v břichu, ani pichani, ani bolesti v prsou… zajimalo mě jestli je možne byt těhotna a tyto pocity nemit… když to tady čtu, tak většina těhulek pnutí v prsou apod. pociťují......
přeju hezky zbytek dne a gratuluju ke //
Ani
to vis Ani, ze muzes byt tehutehu..me sice bolelo brisko, ale prsa ne(jen mi ted nejak povyrostly:))moje doktorka rikala, ze jento fakt individualni, ze ty hormonalni zmeny nese kazdej jinak, takze se niceho neboj, urcite je vsechno v poradku ![]()
Ahojky těhulky. Dneska jsem tu poprvé na radu kamarádky. Chtěla bych se s vámi podělit o zkušenost. I když jsem byla již 4 týdny těhotná (potrvzeno později od lékaře), těhu test jsem měla negativní. Teď jsem v 7 týdnu a čeká mě další kontrola. Po ránu mi špatně nebývá, ale zato přes den. Chce se mi často zvracet a nemám daleko k omldlení. Asi přestanu chodit do práce, nic moc když děláte s lidma a přednima omdlýte
Ale i tak si to těhotenství moc užívám. přeju vám všech hodně zdravíčka a i našim skorko miminkům.
ahoj holky,moje poslední men. byla 7.8 a protože jí nemám moc pravidelnou a nedostala jsem to moc starostí jsem si nedělala jen mě hrozně začly bolet prsa tak jsem si koupila test a byl pozitivní,pak raději druhej a taky byl poz. do toho jsem nastoupila do nové práce. břicho mě pořád bolí jak kdyby měla přijít men. včera jsem byla u lékaře a řekl že na ultrazvuku nic není a udělal a vzal mi krev dnes mi potvrdil těhotenství a nový ultrazvuk ukázal malou černou tečku jen řekl že se mu nezdá vůbec velikost tak jdu zase za týden na kontrolu a mám docela strach tak všem držím palečky a jim to vyjde a snad i mě.
Ahoj holky,
taky posílám svoje postřehy, i když vlastně pořád nemám potvrzeno od doktora, jestli teda těhotná jsem nebo ne. Poslední MS jsem měla někdy v půlce srpna a když se v září nic nedělo, pořídila jsem si testík, na kterým se ukázala až asi po 10 minutách slabá čárka. Zkusila jsem to další den znova a zas tam byla slabá čárka. Tak jsem se vypravila k doktorovi, ten mi vrazil další takovej test (a to jsem ještě zaplatila 100, to jsem si mohla donést vlastní z lékárny za 20!) a poté pravil, že čárka je slabá a že to teda pozitivní asi je, ale že mi to nemůže říct na 100%. To mi teda pomohl. Načež mě objednal na krevní odběr, ale až za 14 dní, řka, že podle toho se to pozná sichr. A zároveň mě už objednal na konec října do poradny. Tak na tom odběru jsem byla ve středu, sestra ze mě vycucla asi 4 zkumavky a když jsem pak ptala, kdy si teda můžu zavolat, tak se hrozně divila, proč bych si jako měla volat. Vysvětlily jsme si, že jsem přišla na těhotenský test, ale ona mi brala krev už na ty testy, co se dělají na začátku těhotenství a výsledek se prý dozvím na konci října v poradně. Nakonec mi teda na mou žádost vzala další zkumavku kvůli tomu testu a pravila, že si mám zavolat zase až za týden. Ach jo. Podle všecho těhotná asi jsem, zvětšily se mi prsa, mám pořád hlad a taky pořád jím, MS se nedostavila atd. Ale štve mě, že teoreticky jsem v 8 týdnu a pořád ani nemám oficiálně potvrzeno, že je to tak, a o nějaké vstupní prohlídce nebo ultrazvuku nemůže být ani řeč. Tak nevím, možná jsem hysterická pacientka, ale jsem z toho dost rozladěná.
Pá všem a ať se daří.
Gazi
Ahoj Gazi,
zřejmě je to o doktorech… Mě můj doktor po pozitivním testíku (týden po očekávané menstruaci, která se nedostavila
) udělal vaginální ultrazvuk a potvrdil těhotenství…
Musím říct, že mám ve svého doktora velkou důvěru… Vše mi na ultrazvuku ukázal, vysvětlil, zkrátka je moc milý.
Pevné nervy a hlavně klídeček, Mirri
Ahoj Ani,ja som tak v 4-5- týždni, potvrdené doktorom. Pred tým ako som si urobila tehotenský testík som si myslela, že vôbec nie som tehotná. Cítila som sa „normálne“, dokonca ma aj pobolievalo bruško, ako pred menštruáciou a už som si myslela, že to dostanem. Dokonca som nemala citlivé ani prsia. Keď však menštruácia meškala 5. deň, urobila som si test a //. Nechcelo sa mi veriť, lebo okrem nervozity som nič necítila, nebolo mi zle. Teraz však cítim, že moje prsia sú citlivé na dotyk. No zle mi nebýva, len mám taký žalúdok ako „na vode“. Držím palce. Diana, 22 rokov
Ahojte tehulky,
ja medzi Vas sice este nepatrim, ale od januara sa s manzelikom zacneme snazit o mimi
Chcela by som byt do vtedy co najviac „fit“
tak som zacala chodit na aerobik. Chcela by som sa opytat, ci je mozne cvicit aj pocas snazenia sa o mimi - nemoze mu to ublizit v case, keby som uz bola tehotna, ale nevedela o tom ![]()
Vdaka za radu! Prajem bezproblemove tehotenstvo a krasne zdrave deticky. Karin, SR
Ahojky, snažíme se o miminko přes čtvrt roku, není to sice žádná dlouhá doba, ale už prostě cítím, že je ten správný čas.
Potíž je v tom, že jsem si to všechno představovala hodně jednodušší
Takže se každý měsíc zkoumám a sleduju, jestli náhodou… Dneska jsem 30 DC, mám mírně zvýšenou teplotu oproti normálu, už asi týden mě sem tam pobolívají prsa, včera a dnes ráno mi bylo špatně od žaludku a měla jsem pocit že omdlím… Nevydržela jsem a udělala jsem si TT - byl negativní ![]()
Tak nevím, co s tím, asi mi nezbývá nic jiného než čekat a snažit se. Myslíte si že by tam byla nějaká šance, že by přece ![]()
Ahoj a díky, ulevilo se mi - to čekání ano/ne je hrozné
, jsem ráda, že jsem se mohla vypsat ![]()
M.
Ahojky Mircea,
jakobych slyšela sama sebe tak před rokem. Taky jsem se na to moc soustředila a prostě to nešlo. Pořád jsem se zkoumala, hledala kdejaké příznaky a věř mi, že jsem jich kolikrát našla dost
. Pak jsem se na nějaké hlídání se vyprdla, našla si novou práci, zajednali jsme dovolenou a chodila jsem každý víkend s přáteli na zábavy, na skleničky, do hospůdky, prostě jsme si s manžílkem užívali. A měsíc utekl jako voda
, ani jsem nepostřehla, že jsem to nedostala
, až jednou mě napadlo si udělat TT a byly tam //
.
Takže vůbec se nezkoumej, čím víc se na to myslí, tím to hůř jde. Najdi si nějakou zájmovou činnost, bav se s přáteli, užívejte si po hospůdkách, jednoduše se bavte a milujte se proto, že z toho máte radost, ne proto, aby se povedl mimísek. A on přijde, věř mi. Čím víc budeš ty uvolněná, tím snadněji to půjde. Mám to vyzkoušené
!!!!
Takže přeji hodně štěstí, hlavně tu duševní pohodu a brzké //.
Šárka a mimi 34tt ![]()
Ahoj Mirceo,
všechno je individuální, dokonce i reakce na TT
. Já měla poslední MS 12.9., po 12.10 jsem dělala první TT, negativní, o týden později znovu, jeden slaboulince pozitivní, dva negativní, dokonale pozitivní test se ukázal až 1.11. a na UTZ potvrdili těhotenství dokonce až 6.11. (prvního ještě nic nebylo vidět)
. Měla jsem nejspíš dlouhý cyklus, takže na termín poslední MS se nedalo spolehnout.
Z čehož vyplývá, že klidně můžeš být těhotná, jen jsi otěhotněla v závěru cyklu, nebo byl ten poslední delší než ty předtím.
aby se v tom vyzna
.
Holky,teď z malinko jiného soudku.
Nemáte některá zkušenost s reiki v těhotenství?
Jsem v 5.TT a reiki bych se vzdát nechtěla,ale nevím… ![]()
Ahoj holky, mě poslední menses začal 1.8. říkám fajn, při tom dalším jsem chtěla začít brát prášky, sehnala jsem prci tak jsem tam chtěla chvíli vydržet. Jenže na konci srpna se nic nedělo a to mám jinak cyklus pravidelný, začátek září taky nic. Byla jsem nerzozní a manžel se jen rozplýval.Testy byly pokaždé negativní a tak jsem to vzala, ale když ani 8.9 menses nebyl tak jsem se pomalu začala smiřovat s tím, že se něco děje. Nechtěla jsem si to připustit ale pohlcovalo mě manželovo nadšení.Byla jsem objednaná na pátek na gyndu, paní doktorka řekla že už to může jít poznat a já se začala těšit. Ve čtvrtek ráno jsem to dostala. Manžel byl hodně zklamaný a já nevím jestli jsem ráda nebo ne. Vím jen že jsem začala brát prášky, i když menses je tak slabý že vypadá jako by ani nebyl je to spíš špinění.mejte se a všem vám držím palce ať vaše těhoteství je OK.
P.S. Máte některá zkušenosti s CILEST 28, jaké to bylo po vysazení plánuju ho brát tak 2 roky. Díky Zuzana