Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den všem,
Jsem už trochu zoufalá, čekám samozřejmě na doktora, který má momentálně dovolenou a to mě absolutně ničí.
Moje otázka: je možné mít jasnější citelnější pozitivní těhotenský test, před “menstruací” pokud se nejednalo o implementační krvácení a po tomto krvácení o dost slabší nejasné? Až mi to některé dny přijde, že spíše jen slábne, ovšem příznaky a pocit, že tam prostě něco v bříšku je, se mě stále nezbavuje. “Menstruace přišla o den déle až k večeru, trvala tak 3 dny, kdy se jednalo pouze o hnědé špinění a vždy od 6 večer až do rána, byla krev sytá a trochu více než jen špinění a se silnější bolestí. Během krvácení testy byly dokonce zcela negativní, po skončení jak jsem již psala se začali objevovat, alespoň malé ducháčci.
Co si o tom myslet? Jednalo se o svévolný potrat nebo se vajíčko uhnízdilo do placenty a následně ten hormon začíná produkovat znovu, ale o dost slaběji nebo i kolísavě.
Jeste musím dodat, že v druhé polovině cyklu beru duphaston, z důvodu nepravidelné MS, tedy po hormonu se MS dostavuje na minutu přesně.
Děkuji všem moc za odpověď a trochu objasnění, s partnerem se snažíme už rok a nejde nám to, vždy se právě stalo, že jsem svévolně potratila. A bylo by to moje první dítě 🙏🏻 jen je tohle tentokrat jiné…
@Veronika2709 píše: Více
Pokud by se jednalo o implementační krvácení, tak těhotenský test ještě nebude pozitivní.
Jestli byla zřetelně viditelná čárka a pak se ztratila nebo zeslábla, tak je to špatné znamení, i kdyby nenastalo to krvácení nebo špinění.
Síla testovací čárky na těhotenském testu sice teoreticky neříká nic o prosperitě těhotenství, ale tohle nezní dobře. Pokud se něco pokazí, tak to může trvat i pár týdnů, než hCG klesne zpátky na nulu a jestli je test bílý, nebo je na něm duch, pak může být jen tím, kolik toho předtím člověk vypil. Naděje by měla umírat poslední. Nevím, jestli je možné, že bys třeba čekala dvojčata (= více hCG), jedno to nezvládlo a odešlo (= pokles hCG) a druhé rostlo (= postupný nárůst hCG). Velmi velmi velmi pochybuju, ale už jsem tady na Emiminu četla takové věci…
Každopádně, určitě jdi za doktorem, když se tohle děje opakovaně, není to nešťastná náhoda ani smůla, ale nějaký problém.
Ahoj holky já měla mít svoje dny 12.9 a do 17 mi nepřišli dělala jsem jsi proto test a nic pořád mi bylo blbě, bolelo mě břicho a motala se mi hlava a trvalo do už 4 tydny tak jsem po týdnu udělala opět test a byly tam dvě čárky volala jsem doktorce a ta mě objednala po týdnu na kontrolu a dneska mi to potvrdila. Ale ještě nevím v kterým týdnu jsem to mi neřekla ani nedala průkazku tak se chci zeptat tak to máte vy na začátku těhotenství předem děkuji za odpověď 🤗 🤗