Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny přítomné. Dlouho jsem zde na emiminu nezaložila žádnou diskuzi a tentokrát bych se ráda podělila s ostatními co zrovna také začínají autoškolu nebo ji dělají či nedávno dokončili třeba. Dnes jsem měla 2 hodiny teorie a v sobotu mě čekají první jízdy na cvičišti a druhý den tady u nás v provozu. Vždycky jsem se toho bála a říkala že nikdy řídit nebudu, ale to dojíždění do práce už mi vážně leze krkem a tak jsem se odhodlala do toho jít, jelikož mě namotivival můj brácha a kamarád kteří nedávno autoškolu úspěšně na poprvé udělali, tak jsem si řekla proč bych to teda nezvládla já
Jsem už teď slušně nervózní, ale věřím, že to zvládnu. Těším se na vaše příspěvky se zkušenostmi a můžeme se podělit jak nám to v průběhu času jde
![]()
Já mám teda autoškolu za sebou už 10 let, ale pamatuju si, jak jsem ji strašně dělat nechtěla. Jenom jsem byla líná používat MHD, takže mě to donutilo. Nikdy před tím jsem neřídila a pamatuju si, jak jsem hned první jízdu škrábla auto, když jsem trénovala rozjezdy. Rozjela jsem se takovou rychlostí, že ani instruktor nestihl dupnout na brzdu a trochu jsem narazila do kontejneru ![]()
I tak jsem autoškolu úspěšně zvládla na poprvé.
Držím palce ![]()
Dělala jsem autoškolu po třicítce, připlatila jsem si jízdy. Taky jsem se bála.
Dobře to dopadne, všechno je v tréninku.
Ten pocit svobody a volnosti za volantem za to stojí👍
Mě řídit baví 😃
Jako v autoškole jsem měla šíleného rapla- instruktora/ majitele. Ale nic jsem si nenechala líbit, prořízlou pusu mám až až.
První jízdy jsou vždy hrozné, protože člověk neví a není si jistý a bojí se. Ale zhruba v půlce výcviku se to začne lámat a dostaneš trochu sebejistoty.
A vždy jsem si při každé volné chvíli projížděly otázky v aplikacích a dělala testy atd. Zkouška pak nebyla díky tomu nic těžkého a jízdy jsem taky zvládla raz dva
Dělala jsem zkoušky loni v červenci, těsně před třicítkou. Fuj. Nejhorší tři měsíce, nesnášela jsem to, věčně ve stresu, řízení jsem si neužívala. Dala jsem to napoprvé a jsem ráda, že to mám za sebou. Blbý je, že řízení nesnášim pořád, za volant lezu jen pod tlakem manžela, sama bych na volant ani nesahla
ale stejně jsem naposledy řídila v říjnu a znovu snad už ani nechci.. Celou dobu si říkám, proč jsem do toho šla, chtěla jsem řidičák 10 let a k čemu?
auto máme jedno, stejně se k němu nedostanu když je s ním manžel v práci, jezdím všude autobusem, i s dětma. Tak nevim. ![]()
Já si dělala autoškolu asi ve 23 letech, kvůli práci, byla to podmínka, sama bych do toho nešla
autoškolu jsem udělala na poprvé a v té vysněné práci jsem pak ani jednou neřídila, takže to bylo celkem zbytečné
pak jsem neřídila dalších 5 let a samozřejmě bylo po řízení, měla jsem už strašný strach sednout za volant… Jenom jsem na to pomyslela a přepadla mě hrozná depka ![]()
Pak jsem potkala mého muže, ten mě donutil, koupil mi automat a od té doby drandím už pár let a pohoda
ale neříkám, že občas nejsem nervózní… Hlavně bydlíme v Praze a když tady vidím kolikrát ty šílené křižovatky bez semaforu, tak se mi chce brečet ![]()
Držím palce, ať ti to jde a jseš spokojená ![]()
@Lainaire8 píše:
Dělala jsem zkoušky loni v červenci, těsně před třicítkou. Fuj. Nejhorší tři měsíce, nesnášela jsem to, věčně ve stresu, řízení jsem si neužívala. Dala jsem to napoprvé a jsem ráda, že to mám za sebou. Blbý je, že řízení nesnášim pořád, za volant lezu jen pod tlakem manžela, sama bych na volant ani nesahla![]()
ale stejně jsem naposledy řídila v říjnu a znovu snad už ani nechci.. Celou dobu si říkám, proč jsem do toho šla, chtěla jsem řidičák 10 let a k čemu?
auto máme jedno, stejně se k němu nedostanu když je s ním manžel v práci, jezdím všude autobusem, i s dětma. Tak nevim.
Nikdy nevíš, kdy to budeš potřebovat - kvůli práci, kvůli dětem, manžel si zlomí nohu, rodiče zestárnou a budou potřebovat přivézt nákup nebo k doktorovi.
Zatím je auto jedno, ale v přůpadě potřeby se to může změnit
Nechápu, co tak prožíváte… ještě řekni, že děláš automat ![]()
Bože můj, vždyť je to tak jednoduché. Tyhle diskuze mi přijdou fakt trapné. Řídí celý svět, tak to asi tak těžký nebude.
Mě řízení hrozně bavilo od začátku, v autoškole mě chválili a vždycky jsem se na jízdy mega těšila. Zkouška na poprvé, teorie za plný počet. Dělala jsem ji v 17ti.
@Cucajz na řízení fakt nic není. Kór když máš automat, to je jak autíčko na pouti. A křižovatky? Si zvykneš, jen se nesmíš bát. Já jezdila už v autoškole v centru Prahy a dálnice.
@Mishell jako pardón, ale to je jak sdílet to, že nastupuju na ZŠ. Přijde tím každý, ale jen někdo má pocit, že je to něco wow
@Myška zlatá píše:
@Cucajz na řízení fakt nic není. Kór když máš automat, to je jak autíčko na pouti. A křižovatky? Si zvykneš, jen se nesmíš bát. Já jezdila už v autoškole v centru Prahy a dálnice.
Ulevila sis? Někdo z toho má prostě strach, cítí se nejistě… To se snad dá pochopit ne? Já osobně znám spoustu ženských, které mají strach řídit… ![]()
@Cucajz je to stejné jak kecat o tom, že nastupuju na ZŠ. Každý normální člověk tam jde a je to samozřejmost. Kdo se boji, ať neřídí. Takových jsou silnice plné a samé nehody.
@Myška zlatá píše:
@Cucajz je to stejné jak kecat o tom, že nastupuju na ZŠ. Každý normální člověk tam jde a je to samozřejmost. Kdo se boji, ať neřídí. Takových jsou silnice plné a samé nehody.
No to je srovnání teda ![]()
Asi jako: každá normální ženská nakonec porodí a kdo má strach, ať nerodí ![]()
@Cucajz přijde mi to stejný. Kdo se bojí mít děti, ať je nemá. Porod k tomu patří. Kdo děti chce, bát se nesmí.
Děkuji všem za reakce a podporu, věřím že to zvládnu a je to pro mě velká věc, pro někoho možná samozřejmost. Diskuzi jsem založila pro pokec a sdílení zkušeností. Ne pro chytračky s hloupými připomínkami, které prosím ať se raději zdrží trapných shazovačných komentářů, děkuji
Jinak Automat ne ale manuál, když už tak už že
Zažila jsem 2 bouračky, jednu větší v autobusu jako 12 letá holka a o pár let později menší v autě. Proto jsem se toho vždy bála a trvalo mi než jsem se s tím uvnitř poprala a dostala odvahu a chuť řídit ![]()