Začínám mít averzi k nevlastnímu dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.10.14 11:58

@ynax o střídavé péči jsme uvažovali, přítel má ale blbé zaměstnání, pořád pracuje jinde, prostě kde je třeba, nedělá v kanceláři takže měsíc je v Praze a další tři měsíce zase jinde a já dělám ve stejném oboru takže to nepřichází v úvahu. Volné máme jen ty víkendy.

Příští rok jde na gympl, na jednu stranu možnost nových kamarádů na druhou stranu obava ze šikany, přeci jen ty děti v jeho věku jsou úplně jinde, mobily, tablety a on nechce nic toho jen hračky dinosaurů :nevim:

@BohunkaP máš pravdu míchám do sebe dvě věci, kdy jednu z toho zdá se nemůžu ovlivnit, na druhou stranu mě trápí že není jako ostatní a viditelně tím trpí.
Večer to proberu s přítelem, že mě to trápí i když on to tak nějak nepřímo tuší. Mluvím o tom se svojí mamkou protože po pár návštěvách kdy kluka zažila, začali všichni říkat jak mě obdivují že by tohle nazvládli a podobně. Přijde mi pozdě nastolit ze dne na den jiný režim. Ani nevím jak s tím začít? Bude na mě koukat jak když jsem spadla z višně :roll:

• Citovat
  • Upravit
22093
19.10.14 12:58
@Anonymní píše:
Večer to proberu s přítelem, že mě to trápí i když on to tak nějak nepřímo tuší. Mluvím o tom se svojí mamkou protože po pár návštěvách kdy kluka zažila, začali všichni říkat jak mě obdivují že by tohle nazvládli a podobně. Přijde mi pozdě nastolit ze dne na den jiný režim. Ani nevím jak s tím začít? Bude na mě koukat jak když jsem spadla z višně :roll:

Ne, na to v žádném případě není pozdě - naopak, musí to přijít teď… protože až mu bude 14 a puberta ho kousne do zadku, tak s ním už nezmůžete vůbec nic. A pokud by se zadařilo to pokoušené vlastní dítě, tak totéž, to by se těžko nastolovaly změny tak, aby si to nespojil s ním a nezačal nesnášet jeho i Vás.

Samozřejmě to ale nemusí být ze dne na den, jakože bum a všechno je úplně jinak než doteď. Chce to postupně, v klidu a hlavně plánovaně - nejprve si to musíte ujasnit s přítelem, dohodnout se na společném postupu a potom jednu po druhé zavádět změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.14 13:34

@BohunkaP Tak to si právě taky uvědomuju, že je puberta za dveřmi, ale jak říkáš musí se to naplánovat tak aby v tom byl důsledný i přítel.

Dneska jsem kluka poslala za tátou na zahradu at mu jde pomoct a musím říct, že je přítel podrážděný protože kluk je nešikovný a spustil monolog o dinosaurech, takže si myslím že je změna na místě.
V obědě se dloube už od dvanácti a myslím že to nesní dokud přítel neodejde aby nemusel jít pomáhat :mrgreen:

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
49159
19.10.14 13:39
@Anonymní píše:
@BohunkaP Tak to si právě taky uvědomuju, že je puberta za dveřmi, ale jak říkáš musí se to naplánovat tak aby v tom byl důsledný i přítel.

Dneska jsem kluka poslala za tátou na zahradu at mu jde pomoct a musím říct, že je přítel podrážděný protože kluk je nešikovný a spustil monolog o dinosaurech, takže si myslím že je změna na místě.
V obědě se dloube už od dvanácti a myslím že to nesní dokud přítel neodejde aby nemusel jít pomáhat :mrgreen:

Zakl.

a co takhle s úsměvem a vlídně jídlo odebrat a říct - vidím, že zatím nemáš moc hlad, tak ti to schovám až to s tatínkem doděláte..práce vám stojí chlapci běžte makat :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.14 13:46

@jdukolem začne brečet že má ještě hlad, už jsem to zkoušela několikrát :mrgreen: to jsem mu udělala jednou i s čajem u snídaně a večer už volala jeho máma že mu nedáme ani napít :nevim: Je to taková zoufalá situace. Naopak ho to nutím dojíst i když vím že to je ledové a asi teda nic moc.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
19.10.14 13:50

Radu bohužel nemám, ale částečně vím o čem mluvíš. Stejně starý manželův syn zas stále mluví o rybách a kamenech.Je pravda, že jsem si spoustu věcí k tomuto tématu taky zjistila a zjišťovala, abychom se měli o čem bavit. Jsem ráda, že ho aspoň něco baví. Šestiletého pro změnu nebaví nic, pořád se nudí, nic nechce dělat a jen by ho měl pořád někdo bavit.
Má kluk nějaké další zájmy krom dinosaurů? Chodí na nějaký kroužek? Třeba na nějakém vědeckém, paleontologickém nebo tak by našel kamarády, kterým by nepřipadal zvláštní a měli by si o čem povídat. Do klasického kolektivu se mu bude těžko zapadat. U syna řeší právě mobily, holky apod. a to naše tele se taky vůbec nechytá. Naštěstí teď chodí do skautu tak má kamarády aspoň tam, ale taky o nich vůbec nemluví.
Osobně když by kluk nechtěl na kolo, tak bych s ním nechala tatínka nebo bych ho vytáhla aspoň na procházku nebo dělat něco co by bavilo mě. Vysvětlila bych mu, že jste mohli jet na výlet všichni, že by to bylo prima a takhle se musíte rozdělit a že když potom bude on něco chtít dělat, mohli by se k tomu ostatní postavit stejně a taky by nebyl rád.

• Citovat
  • Upravit
49159
19.10.14 13:51
@Anonymní píše:
@jdukolem začne brečet že má ještě hlad, už jsem to zkoušela několikrát :mrgreen: to jsem mu udělala jednou i s čajem u snídaně a večer už volala jeho máma že mu nedáme ani napít :nevim: Je to taková zoufalá situace. Naopak ho to nutím dojíst i když vím že to je ledové a asi teda nic moc.Zakl.

tak mu dát minutku - půlhodina na oběd ti stačí, u nás je i práce ;) třeba by mu to pomohlo kdyby věděl jak moc času na to má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
19.10.14 13:52
@Anonymní píše:
@jdukolem začne brečet že má ještě hlad, už jsem to zkoušela několikrát :mrgreen: to jsem mu udělala jednou i s čajem u snídaně a večer už volala jeho máma že mu nedáme ani napít :nevim: Je to taková zoufalá situace. Naopak ho to nutím dojíst i když vím že to je ledové a asi teda nic moc.Zakl.

Mamince bych řekla, že to je vaše věc, že vy máte kluka teď u sebe a ať se stará o sebe a přestane vás stále kontrolovat. Že vy ji taky nevoláte kvůli každé kravině co chvilku. Tohle by mě asi vadilo mnohem více :cert:

• Citovat
  • Upravit
49159
19.10.14 13:53
@zichisek píše:
Mamince bych řekla, že to je vaše věc, že vy máte kluka teď u sebe a ať se stará o sebe a přestane vás stále kontrolovat. Že vy ji taky nevoláte kvůli každé kravině co chvilku. Tohle by mě asi vadilo mnohem více :cert:

přesně tak, proč se manžel neohradí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
19.10.14 14:08

Navrhuji, aby otec dítěte zašel do školy a tam se podrobně na chování syna zeptal. Jako rodič na to právo a vy oba vlastně nevíte, jak se chlapec chová mimo vaši rodinu. Matka je podrážděná, problém žádný nevidí. Nejde o to, aby syna ve škole pomluvil, ale aby nějak konstruktivně promluvil s jeho učiteli. Jestli se takhle syn chová i ve škole, v jídelně a při fyzických aktivitách, musí mít ve škole problémy. A to špatné mluvení, to je třeba řešit. Jinak bude mít kluk komplexy a už toho má naloženo i tak dost.

• Citovat
  • Upravit
22093
19.10.14 14:35
@Anonymní píše:
@jdukolem začne brečet že má ještě hlad, už jsem to zkoušela několikrát :mrgreen: to jsem mu udělala jednou i s čajem u snídaně a večer už volala jeho máma že mu nedáme ani napít :nevim: Je to taková zoufalá situace. Naopak ho to nutím dojíst i když vím že to je ledové a asi teda nic moc.

Tohle jsou ale přesně ta pravidla, která určuješ Ty - ne jeho máma. To si s ní musí vyříkat Tvůj přítel, že takhle ne. Dítě u Vás hlady není, ale bude respektovat pravidla.

Oběd je od 12 do 13, například - kdo do té doby jídlo nesní, nemá hlad a odchází od stolu. To je snad normální i u mnohem menších dětí - a můžou si brečet, jak chtějí.

Necháváte se vydírat tam, kde byste rozhodně neměli ustupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.14 14:42

S tou školou mě to taky napadlo, protože od nikoho jiného než od učitelů se to nedozvíme.

Přítel se bojí že by ho k nám přestala dávat a ztratit kontakt nechce, před několika lety se kvůli tomu tahali u soudu a nechtěl by to opakovat.

@zichisek právě že ho nic jiného nebaví, přítel mu zaplatit kroužek na celý rok kam sám chtěl, ale po pár měsících když jsme se ho na to ptali tak nejdřív že zapoměl, pak zapoměla maminka, a pak že už ho to nebaví a chodit tam nebude, přitom klubovna byla pár metrů od jeho domova :nevim:

Já jsem si taky ze začátku snažila pročítat knihy co má, ale on doma leží u televize nebo v knihách a já nejsem schopna s ním držet krok a to co vím je málo :,(

Podle mě si s námi hraje protože ví že se mu nic nestane.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.14 14:46

@Kobliha51 ještě mě napadá, až ty informace ze školy budeme mít jak s nimi naložit?

@BohunkaP ano, bohužel si to uvědomuji až ted, předtím jsem to neřešila protože jsem nechtěla zasahovat do výchovy „cizího“ dítěte.

• Citovat
  • Upravit
22093
19.10.14 14:48
@Anonymní píše:
S tou školou mě to taky napadlo, protože od nikoho jiného než od učitelů se to nedozvíme.

Přítel se bojí že by ho k nám přestala dávat a ztratit kontakt nechce, před několika lety se kvůli tomu tahali u soudu a nechtěl by to opakovat.

@zichisek právě že ho nic jiného nebaví, přítel mu zaplatit kroužek na celý rok kam sám chtěl, ale po pár měsících když jsme se ho na to ptali tak nejdřív že zapoměl, pak zapoměla maminka, a pak že už ho to nebaví a chodit tam nebude, přitom klubovna byla pár metrů od jeho domova :nevim:

Já jsem si taky ze začátku snažila pročítat knihy co má, ale on doma leží u televize nebo v knihách a já nejsem schopna s ním držet krok a to co vím je málo :,(

Podle mě si s námi hraje protože ví že se mu nic nestane.

Samozřejmě - přesně o tom to je.

Nemusí dodržovat pravidla, protože Vás má na háku - ví, že uděláte všechno, abyste ho neztratili.

Ale takovýmhle ustupováním mu děláte jenom medvědí službu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.10.14 14:49
@Anonymní píše:
@Kobliha51 ještě mě napadá, až ty informace ze školy budeme mít jak s nimi naložit?@BohunkaP ano, bohužel si to uvědomuji až ted, předtím jsem to neřešila protože jsem nechtěla zasahovat do výchovy „cizího“ dítěte.

především vím maminka nemůže jen tak přestat syna dávat - to je soudně žalovatelné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí