Začínám mít averzi k nevlastnímu dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.10.14 14:49

@BohunkaP Jenže co s tím já vůbec nevím z jakého konce začít?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
19.10.14 15:21

Podle mě si s námi hraje protože ví že se mu nic nestane.

I tohle se může stát. Nedělejme si iluze o tom, že děti nevědí, jak manipulovat s dospělými. A zvlášť, pokud je chlapec inteligentní. Mě podle popisu prostě přijde, že kdyby se všude choval tak, jako u vás doma, měl by nebetyčné problémy. Třeba jen, jak tedy ve škole obědvá, když u vás je to takový problém. Co s těmi informacemi budete dělat se rozhodněte, až nějaké budete mít. Když nebudete dělat nic, nic se nezmění.

• Citovat
  • Upravit
22093
19.10.14 15:39
@Anonymní píše:
@BohunkaP Jenže co s tím já vůbec nevím z jakého konce začít?

Hlavně se musíte domluvit s přítelem na společných pravidlech. Musíte v nich být zajedno. Třeba si zkus sepsat, co bys od něj očekávala ohledně běžného fungování domácnosti. Probrat je s přítelem, domluvit se,… A potom je důsledně vyžadovat. Režim dne… Uklízení…I podílení se na domácích pracech.
Důležité je nenechat se vystresovat tím, že bude žalovat mamince. Chlapec není hloupý – moc dobře ví, že by se to obrátilo proti němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.14 16:00

@BohunkaP Tak zatím žádné domácí práce nedělá (ani doma) a vím že je to potřeba. Večer to proberu s přítelem a uvidím jak na to bude mít názor.

• Citovat
  • Upravit
17021
19.10.14 16:11

Autismus bych vůbec netipovala. Pracovala jsem s pár a je to naprosto jiný. Můj švagr (10let) se taky dokáže bavit jen o PC hrách nebo o autech a vše ostatní je jen „Hm, no dobrý.“ nebo „Já už nevím.“ a když jdeme to technickýho muzea, tak o tom mele ještě za měsíc… Můj brácha se strašně bál vody a nechtěl se naučit plavat a tak prostě plavat neumí a nikdo se mu za to nesměje. prostě jsme chodili do bazénu a on byl v nejmenší hloubce, je mu teď 20 a nijak ho to neobtěžuje. Že neumí pořádně vyslovovat může být i vada rodičů - prostě ho neopravovali, šišlali na něj, nebo mu nezajistili logopeda. Vyženěný syn od tchána v 13letech neuměl R. Což byl průser, protože ve jméně i příjmení R měl. Všichni se mu smáli a tak nechtěl k logopedce, když už tam byl, tak neotevřel pusu. Podle mě to bylo z toho důvodu, že se bál, aby se mu někdo další nevysmál. Chtěl jít třeba do kina na Pottera a Relikvii smrti. jeho matka se ho furt ptala „Na co že to chceš jít? Na co? Nic takovýho neexistuje“ a strašně se smála, protože to neuměl vyslovit. V tu chvíli jsem je všechny chtěla vyliskat… Ne vždy je to chyba dítěte!

Očividně není zlý, nevím co by ti na něm mělo vadit. Semnou švagr taky kolikrát mluví přes dveře záchodu, tak ho sprdnu ať vypadne, že mi to pak dovypráví… :nevim:

Takže se ti omlouvám, ale já ten problém prostě nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.14 16:31

@BohunkaP Tak zatím žádné domácí práce nedělá (ani doma) a vím že je to potřeba. Večer to proberu s přítelem a uvidím jaký na to bude mít názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.14 16:46

@chs.jasmin Ano to jsou ale běžné zájmy dětí tohoto věku, a přinese ti taky dětské autíčko aby jste si s ním šli spolu hrát? Já vím že že ty 3 roky jsou velký rozdíl, ale prostě si myslím že je celkově pozadu, krom vědomostí teda.

Včera jsem ho naučila uvařit si čaj, dělal to prý poprvé v životě 8o

A ano souhlasím že je to převážně chyba rodičů.

• Citovat
  • Upravit
15113
19.10.14 16:55
@Anonymní píše:
@chs.jasmin Ano to jsou ale běžné zájmy dětí tohoto věku, a přinese ti taky dětské autíčko aby jste si s ním šli spolu hrát? Já vím že že ty 3 roky jsou velký rozdíl, ale prostě si myslím že je celkově pozadu, krom vědomostí teda.

zajímalo by mne, co dělá doma když je s matkou.Jak to dokázala, že třeba čaj vaří v deseti letech poprvé, můj syn se nedá odbít, takže míchá cibuli, vaří čaj, dělá si sám vajíčka, moje nervy, je mu tři a půl. Za výtahem našel kolo, tak na něj prostě naskočil a šlapal, svoje má dostat až k ježíšku. Vím, že je to povahou, ale nikdy jsem neviděla žádné dítě, aby aspon něco nechtělo dělat. Jestli matka opravdu nedovolila a on si potom už jen zvyknul.Je to takové zvláštní tohle číst, vůbec si to nedovedu představit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
19.10.14 17:01
@Anonymní píše:

Tak můj švagr si ani ten čaj neuvaří. Loni na Vánoce jsme spolu vařili vaječný koňak pro tchána a chtěl se jen koukat a pak jen nalívat do sklenic. Prostě v kuchyni se ochomýtat nechce. A je to naprosto zdravý kluk, který má prostě jen své priority.
Ale je fakt, že venku běhá jak drak a vztahy navazuje velice snadno.

Ale znám i kluka, který jako malý trpěl velice oslabenou imunitou a doktoři mu už jako miminku moc nadějí nedávali. Snad do 15ti nesměl chodit sám ven, nikdy nebyl sám na nákupu, nikdy nesměl asistovat v kuchyni, nidky si nesměl sám ani namazat chleba… Kluk absolutně rezignoval a ani dnes, kdy je mu 17 nemá kamarády, neumí vycházet s vrstevníky, neumí se o sebe postarat. Ale je to 100% zaviněno matkou, která ho měla v pokročilém věku a velice se na něj upnula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
19.10.14 17:04

Jestli jsem pochopila, tak přítel má dvě děti každé s jinou matkou. Prvního syna znáš od pěti let, je mu deset a druhý má tři. Teď se snažíte mít spolu dítě. Nečetla jsem celou diskusi, ale to dítě si přítel udělal už při věšem vztahu? Jinak je to těžké, ono na cizí dítě je vždy ten metr přísnější. Myslím, že by se mu měl víc věnovat otec a i když je u vás, tak by ho měl zapojit do svých aktivit. Hlavně mu to musíš říct, případně vypadnou k rodičům, kamarádkám. Pokud budete mít spolu dítě, bude ještě hůř. Spíš zvaž, jestli takhle chceš žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
19.10.14 17:40

Nemůže mít Aspergerův syndrom? Zkus se podívat tady : http://www.dobromysl.cz/…s/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
19.10.14 18:25

Možná bych mu zkusila začít vyprávět já o mých zájmech, o tom co jsem dělala v práci, co mě baví atd…Naučila bych ho konverzovat a témata bych vybírala já a nepustila bych ho ke slovu. Jídlo bych mu nechala ať sedí u něj třeba celý den, ale měl by seznam úkolu aby věděl, co je potřeba v ten den udělat a pokud bude dlouho jíst, nestihne pak to co ho baví…Tablet bych mu pořídila hned teď večer, naučila bych ho jak na internetu vyhledávat informace o dinosaurech a ať se zabaví a naučí, určitě existuje i množství her zaměřených na dinosaury…A je divné, že ho máma nevzala k logopedovy, vždyť se mu musí děti posmívat, na to může přítel zatlačit..Držím ti palce ať to s ním vydržíš a máš ho ráda…

• Citovat
  • Upravit
56334
19.10.14 19:08

Ja nevim, urcite nebude blby. muj 12 lety syn ma take svuj svet. knizky, casopisy, do sportu ho kopu ja. stoji to cas a penize- lyze, kola.
ale rtozhodne neresi holky a blbosti. ma asi jen 4 kamarady. bavi ho teda varit, pomaha mi rad.
chci rict, ze sablona neexistuje. jak mu to pali, mele hrozne rychle, mozek mu vakli info a on proste jede, mluvi rychle, jak to chce se sebe dostat.

tady mi prijde, nekde tu pise zakl., ze kluk ma jit na gympl, ze blby nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.14 20:12
@boball píše:
zajímalo by mne, co dělá doma když je s matkou.

Bohužel to není úplně jednoduché zjistit, kluk je na ní velice upnutý a co řekne nebo udělá maminka je nad zlato. Koupili jsme mu loni na vánoce televizi do jeho pokojíčku protože se jeho maminka nechce koukat na videa s dinosaury. Navíc zná snad všechny reklamy v televizi, takže nějaký obrázek mám.

@chs.jasmin píše:
Ale znám i kluka, který jako malý trpěl velice oslabenou imunitou

Oslabenou imunitu má, ale nikdy ho to neohrožovalo na životě byl jen častěji nemocný. Má astma a jeho máma doma kouří, zakázat jí to ale nemůžu.

@jenika1 píše:
Jestli jsem pochopila, tak přítel má dvě děti každé s jinou matkou. Prvního syna znáš od pěti let, je mu deset a druhý má tři. Teď se snažíte mít spolu dítě. Nečetla jsem celou diskusi, ale to dítě si přítel udělal už při věšem vztahu?

Ano přítele jsem poznala krátce poté co se s přítelkyní rozešli ona pak za tři měsíce zjistila že je těhotná a přítel se to dozvěděl až když byla v sedmém měsíci, vrátit se k sobě ale nechtěli a neříkám že jsem nezvažovala jestli v tomhle vztahu setrvat, ale přítele mám moc ráda.

@jkra hloupý není, naopak když chce tak se všechno naučí celkem hravě. Hodně si pamatuje.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.14 20:16
@bibie píše:
Tablet bych mu pořídila hned teď večer, naučila bych ho jak na internetu vyhledávat informace o dinosaurech a ať se zabaví a naučí, určitě existuje i množství her zaměřených na dinosaury..

tablet mu chceme dát k vánocům, nejsem si ale úplně jistá jestli ho využije, už ted má v pokojíčku počítač a jestli ho zapl 2× je moc. Říkám si že tablet je přece jen takový praktičtější tak uvidíme. Přesně ty věci co píšeš bych chtěla aby se naučil.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí