Začínám mít averzi k nevlastnímu dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56334
19.10.14 20:23

Jako ten kluk je poklad. nevysedava u kompu. chapes, co to je. vetsina vrstevniku meho syna ( 12 ) uz jen sedi u kompu.
kluka popisujes, ze cte, vis, jak malo deti cte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
19.10.14 20:26

Ja Ti nevim. nemas deti. nedokazes pochopit, ze neco proste nezlomis.
viz televise- deti nectou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.14 21:03

@jkra já vím neříkám že mám patent na výchovu ale na to že by jsme s ním měli něco dělat upozornuje více lidí z okolí, takže to není jen můj výmysl.

Počítač no, je mi to jasné, moje mamka říkala že když k nám domů přišel počítač začalo peklo :mrgreen: já ale chci aby šel s dobou, aby si měl o čem povídat s vrstevníky a aby našel kamarády…

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.14 19:32

Tak jsem vše probrala s přítelem, se vším souhlasí. Dohodli jsme se že zařadíme do jeho činností nějaké povinnosti, jako utřít nádobí, pomoct prostřít na oběd i večeři, sám se obsloužit u snídaně, uklidit hračky než odejde domu a sám si sbalit vše co si ponese zpět k mamince.

To všechno jsem dříve dělala já, tak se budu snažit být důsledná a dohlédnout na to aby vše udělal. Přítel souhlasí a podpoří mě. S jídlem to bude tak že bude stanovena pevná doba do kdy může jíst :nevim:

Jeho pokojík jsem se rozhodla ignorovat, jestli tam chce mít bordel, bude čistě jen jeho.

O tom jestli to bude fungovat se přesvědčím až o víkendu.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.14 09:19

Zdravim,
narazila jem na tuto diskuzi. Muj syn je kopie vaseho nevlastniho. Plavani a jizda na kole byl velky problem, ale kolem toho 10 roku se nam podarilo ho presvedcit ze to dokaze a dokazal. Na vsechno rikal ze to nedokaze, nezvladne a proto se to ani nebude ucit. Je velmi nesikovny, ikdyz ho zapojujeme do cinnosti jak muzeme, vzdy to konci nedobre, casto i urazem. Kamarady donedavna zadne nemel, ted par. Je velice inteligentni (IQ 145) dokaze mluvit 7hodin bez prestavky na dve tri temata-mluvi na mne ikdyz sedim na zachode :-) Jidlo je des a hruza, strasne se ve vsem doube, sni jen vybrane veci (susenky ani bonbony nedavam), v pokojicku desnej bordel, uklid je boj. Mluvi velice spatne (na logopedii dochazime).Dokaze si strasne vymyslet, ale sam tomu veri a neustale se snazi nami manipulovat a citove vydirat. Ma aspergeruv syndrom. Je to strasne tezke, obzvlast ted kdyz jde do puberty, kdyz neni po jeho ma zachvaty vzteku a je sprosty. Citim s vami, je to slozite kor kdyz to neni „vase“ dite, ale jedine co pomaha je skloubit duslednost s velkou laskou a podporou, ale nenechat si zase kakat na hlavu.. :kytka: drzim pesti je to napor na nervovou soustavu… Omlouvam se za anonym, je to osobni..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 12:52

Jsem moc ráda že jsi napsala, je to skutečně jak když to píšu já, můžu vědět jak jste zjistili ten aspergenův syndrom? Zjištuje se to u psychologa nebo jinde? A co potvrzení tohoto syndromu znamená pro dítě?
Jak píšeš je to skutečně nápor na nervy ale chtěla bych mu nějak pomoct. Kolik je tvému synovi a v kolika letech jste to zjistili?
Já jsem chtěla klukovi taky nechat změřit IQ, bohužel se to jeho mamince nezamlouvalo :(
Ted jsem zjistila že neumí tkaničku na botách ani ručičkové hodiny 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 15:46
@Anonymní píše:
Jsem moc ráda že jsi napsala, je to skutečně jak když to píšu já, můžu vědět jak jste zjistili ten aspergenův syndrom? Zjištuje se to u psychologa nebo jinde? A co potvrzení tohoto syndromu znamená pro dítě?
Jak píšeš je to skutečně nápor na nervy ale chtěla bych mu nějak pomoct. Kolik je tvému synovi a v kolika letech jste to zjistili?
Já jsem chtěla klukovi taky nechat změřit IQ, bohužel se to jeho mamince nezamlouvalo :(
Ted jsem zjistila že neumí tkaničku na botách ani ručičkové hodiny 8o

Ahoj,
nojo tkanicky od bot :mrgreen: synovi je 11 let. S tkanickama zapasime odmalicka, az letos se je jakz takz naucil zavazovat a hodiny, to same. Pritom to neni tak ze by ho to nikdo neucil, v tomhle vidim ja ten nejvetsi problem, ze jsou proste veci kazdodenne pouzivane a ucene nekolik let a v te hlave to proste nezustane.. Kazdy den stojime chvilku u hodin a rikame si kolik je ted a kolik by bylo kdyby velka rucicka byla tady a mala tam, po 20minutach se dobereme k uspokojivym vysledkum a druhy den se ho optate a nic, proste prazdno a muzete zacit od zacatku… :nevim: a to same je s tkanickama, se dny v tydnu a mesici v roce (ty taky neumi). Doted si plete levou s pravou. Je to jak v tom filmu 50× a stale poprve.. :think: Ale pritom o dinosaurech, o typech tanku a druhe svetove valce ma encyklopedicke znalosti, to mu v te hlave zustane… :think:
My zacli uz ve skolce chodit k psycholozce, protoze ve skolce rikali ze je proste jinej(nechteli rict divnej). Tam se zaradovali ze maji pacienta a honili nas k psychiatricce, pedago-psyho poradne, neurologii, logopedii atd. Jinak jedine co on z te diagnozy ma je individualni plan ve skole a ze ucitele vedi ze si proste nevymysli, ze ma nejaky problem a jsou takovy vstricnejsi a ochotny to resit. Jinak se touhle diagnozou spis ulevi rodicum, ze prestanou mit pocit totalniho selhani, ja jsem si prestala vycitat ze jsem nemozna matka..
Bohuzel nevim jak pomoct kdyz matka to odmita, musel by zapusobit tatinek, urcite ta logopedie je potreba.
A nevis jak to ma malej ve skole? Ze treba pani ucitelky to nechteji resit…
Urcite by jsme si mohly toho rict hodne, jestli mas chut a naladu klidne mi napis na springhaven@seznam.cz at to neresime tady…

• Citovat
  • Upravit
36556
14.1.15 22:38

Zakladatelko, popsala jsi typického aspergera. Jestli Te to zajima, na ne tu je toho spoustu. Přes koleno to nezlomis. Třeba spatna Koordinace Pohybů Je typicka. Je to chyba v mozku. Nelze ho donutit byt šikovnější. Chtělo by to trochu jiný přístup, ale hlavně od Bio rodicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.15 23:26

@Bábrdl Ano, podle pročtených diskuzí, článků i zkušeností jiných to s největší pravděpodobností bude asperger. Jsme objednaní do Aply, bohužel až na podzim. V přístupu a komunikaci k němu ještě trochu tápu, nevím jak reagovat nebo mu pomoci, o tom se toho člověk moc nedočte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML