Začínám s umělým mlékem a nevím jak

24.4.17 22:43

Začínám s UM a nevím jak

Hezky večer.
Potřebuji radu mám 4 měsíční slečnu a začínáme s umělým mlékem, dle krabičky na Nutrilonu má vypít 1000ml za den tedy 24 hodin v 5ti dávkách, což jsou casove rozestup s 4,8 hodiny a mě se to zda strašně velký rozestup, protože do teď jsem kojila a klidně co 2,5 hodiny, jak to tedy mám rozdělit, abych dávky mohla mít blíže u sebe? Snížit obsah připravovaného mléka, nebo nechat stejný vypije více než je doporučováno? :nevim: A další dotaz se týká převarene kojenecké vody, mám dvě termosky v jedné s teplou prevarenou vodou v druhé prevarenou studenou. Jak dlouho ty vody v těch termoskach mohu mít? Mohu klidně celou noc? Děkuji za veškeré rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6879
24.4.17 22:48

Mam 3mesicniho na Nutrilonu. Tabulkou na Nutrilonu se neridim, 5× denne jidlo se mi zda fakt malo a 2deci na jedno krmeni neda.
Podle jeho vahy spocitam objem za den a vydelim 7 (pocet krmeni za den) a tolik mu dam na jedno krmeni. Vychazi to pres den kolem 3h a v noci po 6h.
V termosce mam tez teplou a studenou a neni problem, ale na noc si machystam jen na jednu davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
24.4.17 22:51

@Šťastná.máma.4 vody v termoskach jo, jinak ty rozestupy - tam se počítá, že v noci spi. Jinak je to jedno, zkus, co vypije a dávej, kdy si řekne (ale ne častěji než 3h), za chvíli už budete začínat s prikrmama, tak se to hned zas změní. Žádnej stres :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
24.4.17 23:15

Tak ja davala tak po 2-3 hodinach, vetsinou vypil maximalne 120ml naraz, chce to to vyzkouset. Nemusis se drzet navodu kolik toho ma kdy vypit, nema se davat casteji jak po 2 hodinach a musi se dodrzovat pomer vody: UM, jinak zalezi na mimcu, nekomu staci min, nekdo je jedlik a to predepsany mnozstvi by nestacilo, je to doporucene, ale nemusis se tim ridit do puntiku, proste kdyz bude mit hlad tak ji dej a nech ji kolik vypije. Co se tyce vody je to jedno, ja mam kojeneckou v lahvi a akorat si ji naleju do flasticky strcim na pul minuty do mikrovlnky, nasypu mliko a za minutu muze pohodlne pit delam to tak od zacatku, kupovanou vodu uz sem neprevarovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.17 05:54

Holky díky, mě ta naše můra vypije klidně 180 ml na jedno krmeni :nevim: tak ji mám dělat těch 180ml v rozestupu 3 hodin? Tím pádem, ale vypije určitě víc než těch 1000ml za den. Myslíte, ze to nevadí? Syna jsem kojila rok, takže nemám vůbec prave s tímto zkušenost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
25.4.17 06:00

Ahoj, dcera ve čtyřech měsících vypila rozhodně víc, než bylo v tabulce… tabulka je pouze orientační, dala bych tolik, na kolik bude mít chuť. Voda z termosky vydrží stopro celou noc, dělám to tak do dnes (16m), protože dcera si žádá mléko v 5 a mně se nechce hned letět připravovat Sunar do kuchyně. Ostatně převařit vodu a uchovat v termosce se mi zdá i zdravější, než šoupnout mléko do mikrovlnky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.17 06:03

Super @maedel88 za tu termosku jsem rada, protože v sobotu odjizdime na dovolenou tak si do auta na těch 10hodin vezmu také termosky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
25.4.17 06:12

Jo termosky jsou skvělá věc. Jinak s UM postupně, rozhodně né podle nějakých tabulek. Každý dítě je jiný, to naše pilo dlouhou dobu 90 a najednou vysaje 150 ml jako nic…takže postupně a opatrně, je to přeci jen těžší a sytější než mateřský mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
25.4.17 06:32

Ty tabulky na UM jsou dost orientační a neznám nikoho, jehož dítě by podle nich pilo. Ve 4 měsících mi kluk pil 7 - 8× denně, dohromady toho za den zbouchal dost, ale neboj, s příkrmama se všechno upraví (teď jí v necelém roce 5× denně a to nijak velký porce). Jak jsem teď ráda, že má trochu z čeho brát, protože jak se začal hýbat tak hubne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
25.4.17 06:58

Ahojky,
krom dodrzeni pomeru vody a odmerek UM to vubec neni potreba resit. Dej kolik vypije a jak casto bude chtit. Nutnost dodrzovani 3 hodin rozestupu u UM je naprosty mytus (potvrzeno detskym gastroenterologem)-proste zkus, jak vam to bude vyhovovat. Nektere mimco z prepijeni blinka/boli ho brisko a nektere zase pije casto, ale male davky.Ale to muze byt jak u kojeni, tak u UM…takze proste davat jak a kolik si rekne a regulovat jen v pripade „problemu“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová