Začít znovu řídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4156
30.5.19 11:16
@Anonymní píše:
Potrebuju poradit: Jsem vdana, mam dve deti (4 a 2roky). Nemela jsem auto, kdyz jsme se brali-vsude jsem jezdila s manzelem, vsude mas vozil nebo jsem jezdila autobusem, vlakem a MHD. Jenze uz zacinalo byt obtizne vozit -skolka, krouzky,..
Ted jsem mela moznost si koupit auto-manzel me podporil. Koupila jsem si ho za sve uspory. Ridicak mam, jezdila jsem driv hodne, ale ne po dalnicich… A ted: chci se rozjezdit.. Jenze, manzel mi sve auto nepujci a ja jezdim s dvema detma a jsem nervozni, kdyz zacne mladsi brecet. Zkusila jsem si vzit 2jizdy autoskole-instruktor mi rekl, te jezdim dobre, ze si ale musim ziskat sebevedomi-a to ziskam jezdenim. At jezdim stejne dal, ze je to dobre. Jenze-kdyz jedu s manzelem, tak mi rika, ze jedu pomalu, ze nemam vubec jezdit na dalnici, ze to nezvladnu, ze to proste neumim a at pouzivam.auzo jen pro jizdu po vesnici a do sousedniho mesta, ale nikam dal. Pry to nezvladnu. A ja mam prece jen obavy… Poradite mi? Kdo jste znovu po xx letech znovu zacal jezdit? Prominte za anonym-citlive info…

Vykašli se na manžela. Instruktor tě chválil. To dáš :hug: Já se po autoškole bála a opravdu pomůže jediné - jezdit a jezdit.
Mimochodem s manželem jezdím nerada doteď. Takže když jedu s ním, tak řídí on a pokud chce někdy pít, tak nesmí mluvit do řízení, jinak bude bez milosti vysazen na nejbližším vhodném místě :mrgreen: On je jinak fajn, ale na auta je ujetý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 11:22
@Anonymní píše:
Jako zaparkovat vesmes vzdycky zaparkuju. Co mi dela potize je najezd na dalnici-bojim se, ze se tam srazim…ze auto za mnou bude rychle a ja se tam nevejdu

Tak kazdy normalni ridic u nájezdu kdyz vidi auto, tak ho pusti tim stylem ze uhne do rychlého pruhu, kdyz muze..

• Citovat
  • Upravit
4156
30.5.19 11:24
@smurfka píše:
Přesně dálnice to je odpočinek..nemusíš přemýšlet, žádné značky, nic..jedeš rovně a pořád stejnou rychlostí..pohoda.
Ve městě aby byl člověk pořád ve střehu :roll:

Na dálnici musí být člověk ve střehu dvojnásobně. Pak nemá být tolik nehod :nevim: Ono to svádí, zvlášť když má člověk adaptivní tempomat a různé další asistenty. Ale pokud se něco stane na dálnici, tak v té rychlosti jde o vteřiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 11:37
@lecijasek píše:
Na dálnici musí být člověk ve střehu dvojnásobně. Pak nemá být tolik nehod :nevim: Ono to svádí, zvlášť když má člověk adaptivní tempomat a různé další asistenty. Ale pokud se něco stane na dálnici, tak v té rychlosti jde o vteřiny.

Nesouhlasim, tempomat mame, ale ja ho nepoužívám, nevidim v tom zadny prinos. Vice se musim soustredit ve meste, kdy clovek porad brzdi, rozjizdi, cervena, odbocovani, hlavni, vedlejsi. Pokud mi hrozili bouracky, ne z me strany, vzdy to bylo mesto..v podstate nechapu jak muze nekdo na dalnici z vlastni vinny bourat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4156
30.5.19 11:52
@smurfka píše:
v podstate nechapu jak muze nekdo na dalnici z vlastni vinny bourat. :nevim:

Bože a potom se lidi diví, proč je tolik nehod. No já se nedivím, protože většina uvažuje stejně jako ty :zed:
Jak říkal autoškolák - pokud pominu chodce, tak ve městě jde o plechy, na dálnici o život.
A prvotní příčina většiny nehod na dálnici je ta, že lidi si myslí, že se nemusí tolik soustředit a taky se nesoustředí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 12:05
@lecijasek píše:
Bože a potom se lidi diví, proč je tolik nehod. No já se nedivím, protože většina uvažuje stejně jako ty :zed:
Jak říkal autoškolák - pokud pominu chodce, tak ve městě jde o plechy, na dálnici o život.
A prvotní příčina většiny nehod na dálnici je ta, že lidi si myslí, že se nemusí tolik soustředit a taky se nesoustředí :zed:

já se nedivím..většina nehod je kvůli rychlosti…člověk který jede normálně, svou vinnou nic nezpůsobí..člověk který jede jako prase, je jedno kde jede..jestli ve městě nebo na dálnici..

• Citovat
  • Upravit
78493
30.5.19 12:36

@smurfka @P4ja no já taky pořád parkuju, každý den do práce, ve středu kroužek a cvičení, 2× týdne hypermarket, skoro každý víkend minimálně jeden výlet - a beztak z toho mám furt bobky, a nervačím, tak kolikrát nějaký místo minu, protože si nevěřím a hledám nějaké lepší :mrgreen: :oops:
a mám teď ford focus takový menší asi 15 let starý, až doslouží, tak dostanu přidělenu taky nějakou „krávu“ velkou, hlavně prý aby bylo auto bezpečné, tak to teda nevím, nevím, bude to těžké :mrgreen: :oops:
taky mám jedinou pokutu za parkování, před Tescem jsem nabořila jiné auto, paní řidička to ani nechtěla řešit, ale někdo zavolal PC a bylo to za 2000,–-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 12:47

@stinga jako ta velká kráva není tak špatná nakonec, člověk sedí výše, vidí na ty pidi auta:-))
je ale fakt že třeba v noci za sebou nevidím ve středovém zrcátku jen auto, protože jeho světla mi svítí po spodní části auta, takže to zadním sklem nevidím :mrgreen: :lol:
Ale jinak se zvyknout dá..jen prostě to parkování no…jak říkám, díky bohu za kamery,

• Citovat
  • Upravit
21091
30.5.19 12:49
@stinga píše:
@smurfka @P4ja no já taky pořád parkuju, každý den do práce, ve středu kroužek a cvičení, 2× týdne hypermarket, skoro každý víkend minimálně jeden výlet - a beztak z toho mám furt bobky, a nervačím, tak kolikrát nějaký místo minu, protože si nevěřím a hledám nějaké lepší :mrgreen: :oops:
a mám teď ford focus takový menší asi 15 let starý, až doslouží, tak dostanu přidělenu taky nějakou „krávu“ velkou, hlavně prý aby bylo auto bezpečné, tak to teda nevím, nevím, bude to těžké :mrgreen: :oops:
taky mám jedinou pokutu za parkování, před Tescem jsem nabořila jiné auto, paní řidička to ani nechtěla řešit, ale někdo zavolal PC a bylo to za 2000,–-

No, já právě mám starou Fabii, na které jsem se vyjezdila, a kterou jsem pořídila za pár peněz jako první auto. Hlavně aby mně nebylo líto plechů a atd.

Větší auto potřebujem, ale zase se nemůžem shodnout, jestli větší v mém pohledu a nebo větší dle manžela. Ten by totiž nejraději transporter. A s tím se u nás u obchďáků fakt zaparkovat nedá a u doktora už vůbec. Jinak ono, ne všechna větší auta jsou taky bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
30.5.19 12:49
@Anonymní píše:
Jako zaparkovat vesmes vzdycky zaparkuju. Co mi dela potize je najezd na dalnici-bojim se, ze se tam srazim…ze auto za mnou bude rychle a ja se tam nevejdu

Mas zrcatka, musis si rikat, ze oni te vidi a taktez nechteji bourat. Samozrejme tam nesmis najizdet ve 40km rychlosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 12:54
@Šarlota4 píše:
Mas zrcatka, musis si rikat, ze oni te vidi a taktez nechteji bourat. Samozrejme tam nesmis najizdet ve 40km rychlosti.

no pořád ještě jsou bohužel nájezdy, kde není připojovací pruh, ( jako jeden nájezd u nás :zed: :pocitac: ) takže tam v podstatě musíš zastavit a když najíždíš, tak se v podstatě rozjíždíš a jedeš pomalu… :cert:

• Citovat
  • Upravit
13955
30.5.19 13:07
@smurfka píše:
no pořád ještě jsou bohužel nájezdy, kde není připojovací pruh, ( jako jeden nájezd u nás :zed: :pocitac: ) takže tam v podstatě musíš zastavit a když najíždíš, tak se v podstatě rozjíždíš a jedeš pomalu… :cert:

Tak jasne, tohle se deje i kdyz opravuji dalnici a z benzinky je najezd zavreny a vjizdi se rovnou do plynuleho provozu, tam si holt musi pockat a vedet za jak dlouho je schopna zrychlit treba na 100km/h. Drtiva vetsina ridicu nechce bourat, takze se kolizi vzdy snazi vyhnout. Spis si casto neuvedomuji, ze v jinem aute sedi nekdo nezkuseny, trva mu to, je nervozni. Ja z tech zacatecniku mam docela obavu, jsou hrozne nepredvidatelni, neumi zipovat, parkovat, pouzivat spravne vystrazne, mlhovky… ale nic jinyho nez se vyjezdit nezbyva no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 13:10

@Šarlota4 nevím mám dojem že to dnes dělají autoškoly..za nás snad byla pul roku..ted to je za měsíc sfouklé a člověk z tama vyjde a nic neumí..
Jako já za sebe musím říct že i ten půlrok byl málo..taky jsem ho.vno uměla, nevyřízená, parkování žádné, rozjezd do kopce ukazál jednou a čus…prostě, stojí to tolik peněz a nic se tam člověk nenaučí.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13955
30.5.19 13:11

@smurfka jj ja ho taky delala asi mesic a pul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.5.19 13:13
@Šarlota4 píše:
@smurfka jj ja ho taky delala asi mesic a pul.

to bych zákonem zakázala toto..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí