Zákaz chovat miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32325
30.9.19 12:44
@Anonymní píše:
Nechapu proc by mel každý makat na dvoutýdenní miminko, sama bych ho nikomu z manzelovy strany do náruče nepůjčila :jazyk: a co jako. Sestinedeli je období hájení, vsechno si teprve sedá a příbuzní si maj držet odstup a ne hned nuhnat na miminko, zvlášť v období Chrisem :poblion:

z manželovy strany ne a z tvojí ano? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.19 12:45

Já naopak udělala tu chybu, že jsem nechala tchyni pochovat malou asi druhý den doma z porodnice. Byla jsem tak mimo a nebyla schopná říct „ne“. Od té doby mám tik v oku, jen co se tchyně dcery dotkne. A to už je dcera tříletá. I když u nás je problém i někde jinde… Nikdo jiný z rodiny snad neměl choutky chovat tak malé miminko.
Minimálně v šestinedělí má podle mě matka plné právo, aby ji všichni dali svatý pokoj. Přinést jídlo, kouknout na miminko a čau. Jsem těhotná podruhé a po návratu z porodnice míním vyhlásit zákaz návštěv aspoň týden. A pak nevím. Chovat miminko asi taky zakážu. Asi nějaký zvířecí pudy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
30.9.19 12:46

Je to zvláštní, nedovolit ani babičkám a tahat takové novorozeně na oslavu. :think: Já mám opačné zkušenosti, mně naopak snad všechny novopečené maminky (at už z rodiny nebo kamarádky) mimina do náruče strkala, i když jsem o to nijak nestála. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.19 12:48

@Myšové mizerní A co jí provedla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
30.9.19 12:50

Moje švagrová taky nepustila malou celé šestinedělí (teda manželovi a svým rodičům ano, ale oni mají celkově takové až uchylné pouto) - ale ona kojila, tak to asi chápu, že chtěla udržet ten jeden pach. A naprosto bych to v tom šestinedělí chápala, že chtějí domácí klid. Ale teda tahat to malé ve dvou týdnech jako putovní výstavku, to mi hlava nebere…Když už se tak bojí bacilů, tak nemají lézt na oslavy… :nevim:

Já sama jsem byla nadšená, když si tu malou řvousenku někdo vzal a já mohla jít do jiné místnosti, nebo dokonce ven, znovu získat sluch :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.19 12:51
@unuděná píše:
@Myšové mizerní A co jí provedla? :think:

Uhranula ji přece! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
30.9.19 12:52

Jako pochovali si ho prarodiče už druhý den v porodnici (tchánovci bydlí daleko a jeli okolo z dovolené, tak jsem nemohla nesmyslné návštěvy zakázat ani našim). Mamka pak chodila jednou za týden na kafe a větší návštěvy až po šestinedělí. Mě nevadilo pochování, ale taky jsem prskala, když ho třeba hodinu v kuse tahali. To jsem se ozvala ať ho nechají taky vydechnout a protáhnout… Snažila jsem se vše překousnout, protože už před porodem jsem četla, že babičky mají cit k vnoučatům jako k vlastnímu diteti. Jediné co bylo fakt strikni bylo mytí rukou před chováním a sahanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
30.9.19 12:52

@Myšové mizerní zajímavé je, jak to má každá jinak…já jsem dala babičkám i mým sestrám pochovat mimino hned v porodnici, babička ho přivítala na svět, přijde mi to úplně normální a hezké…měla jsem teda problém dát ho pochovat kamarádkám, ale já jsem měla celkově problém se od něj hnout minimálně do roka a půl :mrgreen: a mě by to asi jako tchyni urazilo, kdybys mi to moje vnouče nenechala ani pochovat…obzvlášť kdyby to bylo tvým stylem přines jídlo, koukni se a čau…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
30.9.19 12:54

Po porodu jsem měla strach na své miminko sáhnout i já :D

Taky si myslím zakladatelko, že vidíš problém, kde žádný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.9.19 12:57

@Monchichik Mám to úplně stejně, druhé jsem rodila ve 3 ráno a hned v 10 na návštěvu přišla moje rodina i tchánovci, chlapi se mrkli (chovat se báli), babičky pochovaly v zavinovačce a bylo. Já si aspoň v klidu zašla na WC ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.19 13:00
@Monchichik píše:
@Myšové mizerní zajímavé je, jak to má každá jinak…já jsem dala babičkám i mým sestrám pochovat mimino hned v porodnici, babička ho přivítala na svět, přijde mi to úplně normální a hezké…měla jsem teda problém dát ho pochovat kamarádkám, ale já jsem měla celkově problém se od něj hnout minimálně do roka a půl :mrgreen: a mě by to asi jako tchyni urazilo, kdybys mi to moje vnouče nenechala ani pochovat…obzvlášť kdyby to bylo tvým stylem přines jídlo, koukni se a čau…

Asi záleží, jaké má kdo v rodině vztahy. U nás to bohužel stojí za starou bačkoru. To „čau“ byla samozřejmě nadsázka. Moje máma viděla malou až někdy po třech měsících, tak to ani nemůžu porovnat. Chápu, zase někdo osočuje tchyni. Já jsem hodně intuitivní osoba, dám na pocity a takhle jsem to prostě cítila. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
30.9.19 13:01

@unuděná Tak můj poslední se narodil v 7 ráno a hned po 9 si ho přišla ségra pochovat…já jsme si její dceru taky pochovala hned 2 hodiny po porodu…skorosnacha je snad taky normální a kdyby měla mimino, tak si pochovám určitě taky…zajímavé je, že teď to pochovat nenechají, ale hlídat by později chtěly…tak u mně by měla teda smůlu…mně by se to prostě dotklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
30.9.19 13:03

@Myšové mizerní hele, moje tchyně ho viděla poprvé a naposled, když mu byly tři týdny a v létě mu bylo 15 :mrgreen: ale když ho dám pochovat mojí mámě, tak manželovo máma snad taky může, ne? rozumím, že si to cítila jinak, ale kdybys mi ho nenechala pochovat, bylo by mi to prostě líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34391
30.9.19 13:04
@Myšové mizerní píše:
Já naopak udělala tu chybu, že jsem nechala tchyni pochovat malou asi druhý den doma z porodnice. Byla jsem tak mimo a nebyla schopná říct „ne“. Od té doby mám tik v oku, jen co se tchyně dcery dotkne. A to už je dcera tříletá. I když u nás je problém i někde jinde… Nikdo jiný z rodiny snad neměl choutky chovat tak malé miminko.
Minimálně v šestinedělí má podle mě matka plné právo, aby ji všichni dali svatý pokoj. Přinést jídlo, kouknout na miminko a čau. Jsem těhotná podruhé a po návratu z porodnice míním vyhlásit zákaz návštěv aspoň týden. A pak nevím. Chovat miminko asi taky zakážu. Asi nějaký zvířecí pudy. :mrgreen:

Co tchyně malé provedla? Jako chápu, že to máme každá jinak, někomu to vadí, někomu ne. Aby mě ale jako babičku, někdo vnímal tak, že přines jídlo, kouknout na mimino a čau, tak to by mě teda hodně urazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 13:06
@Myšové mizerní píše:
Minimálně v šestinedělí má podle mě matka plné právo, aby ji všichni dali svatý pokoj. Přinést jídlo, kouknout na miminko a čau. Jsem těhotná podruhé a po návratu z porodnice míním vyhlásit zákaz návštěv aspoň týden. A pak nevím. Chovat miminko asi taky zakážu. Asi nějaký zvířecí pudy. :mrgreen:

Ja to chápu. Mě k tomu tchánovci sotva 24h po porodu říkali jak si ho budou brát a bude k nim jezdit na prázdniny, hned se po něm sapali a při návštěvě po konci šestinedeli mi ho půjčili prakticky jen na kojení, jinak jsem se k němu ani nedostala… Zavařili si sami, že mám osypky když na něj jen sáhnou. Já byla plná hormonů a tohle mě dost poznamenalo. Věřím, že kdyby si ty kecy nechali, tak se mi nedělá blbě když k nim musím jet. Vlastní dcera jim dítě svěřila až ve 4 letech, když neměla v létě hlídání… Tak mám argument.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová