Zákaz chovat miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1351
30.9.19 13:07

Neřeš švagrovou, je to jejich věc. Třeba nechtějí, aby někdo na mimčo prsknul bacila.
V každé rodině je něco. Já jsem byla za krávu, když jsem vyžadovala, aby k nám na návštěvu nikdo nastydlý nechodil a aby si návštěvy umyly po příchodu ruce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
30.9.19 13:08

Třeba moje sestra byla na svou malou hodně ochranitelská a hodně dlouho až jsme si v rodině říkali že jí z toho hráblo. Nedávno jsme se se ségrou rozkecaly o ne příliš příjemných tématech a vylezlo z ní, že se o malou hrozně bála, jsem jediná (kromě švagra, který má zákaz o tom mluvit) z rodiny kdo to ví, protože se narodila po dvou dnech s Apgar 1-5-8, a docela dlouho to vypadalo že nebude úplně v pořádku. I ségra byla po porodu hodně potrhaná a tři měsíce se hojila. Potom se člověk jejímu chování nediví. A co se týče rodinné oslavy tak mě třeba s malým kojencem na oslavu, na kterou jsem vůbec nechtěla, rodina vyloženě donutila jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.9.19 13:09
@Petra Star píše:
Ahoj, zajímal by mě názor.
Manželův bratr má první dítě. On i švagrová trvají na to, že si ho nikdo nesmí pochovovat, jen oni dva. V rodině to způsobilo velké zklamání, obzvlášť obě babičky jsou nešťastné (zákaz platí i na ně) a i nas to mrzí. Je to krásné zdravé miminko, přišli jsme na návštěvu, mohli jsme se podívat, jak leží v postýlce, dali si kafe a zas nás vypakovali. Jsou mu 2 týdny. Tento víkend jsme byli na rodinné oslavě u tchýně, kde bylo ještě pár dalších příbuzných a po chvíli se švagrová rozčílila, že všichni skáčou okolo našeho batolátka a jejich miminko ignorujou. Co čeká? Trochu jsem to čekala, protože mi přišlo (ale jen má domněnka), že si ho pořídili, protože chtěli také pozornost, jakou mělo naše miminko…
Než se to narodilo, to byla každou chvíli whatsappka, jak jí roste břicho, jakou mají výbavu, prostě středobod galaxie a teď spíš všechny naštvali/zklamali (i způsobem, jaký to podávají).
Je to nějaký nový trend, nebo má švagrová poporodní depku? Zase že by byla švagrová nějaká hodně altrrnativní matka mi nepřijde, od narození mu šoupli mlíko ve flašce…
Určitě je to jejich dítě a mají právo rozhodnout, kdo si ho pochová, ale přijde mi to nějaké zvláštní.

Vy jste se povedly holky obě :mrgreen: tak teda ANO! Jsi lepší matka a snacha, nic špatně neděláš a ona pozerka s mateřskou demenci. Pomohlo? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
30.9.19 13:18

Zkus se taky zamyslet, jestli jste se k dvoutýdennímu miminku nenahrnuli jako chrchlající banda s neumytýma rukama. :think: A jinak jste divné obě dvě. Pobavila mě ta věta, že si dítě pořídila kvůli vám, aby na sebe strhla pozornost. Jó, ta pozornost se jí bude roky o toho řvoucího tvora starat a vstávat k němu! :mrgreen: Chováte se obě jak tříletý batolátka předvádějící se před návštěvou. Vaše starosti bych chtěla mít. :potlesk:

Příspěvek upraven 30.09.19 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.9.19 13:18
@hospodki píše:
Jako pochovali si ho prarodiče už druhý den v porodnici (tchánovci bydlí daleko a jeli okolo z dovolené, tak jsem nemohla nesmyslné návštěvy zakázat ani našim). Mamka pak chodila jednou za týden na kafe a větší návštěvy až po šestinedělí. Mě nevadilo pochování, ale taky jsem prskala, když ho třeba hodinu v kuse tahali. To jsem se ozvala ať ho nechají taky vydechnout a protáhnout… Snažila jsem se vše překousnout, protože už před porodem jsem četla, že babičky mají cit k vnoučatům jako k vlastnímu diteti. Jediné co bylo fakt strikni bylo mytí rukou před chováním a sahanim

Jo jo umytí rukou a nepoužívat blesk na foťáku hroznej problém… jak já si oddechla, že už jsou všichni v trapu. Švagrová koukla do postýlky, sama s čerstvou zkušenosti a pochopením, že konečně spící dítě se netaha jak kotě a myslím, že újmu z toho nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
30.9.19 13:19

@Heivka obě naše děti se narodily časově „poblíž“ dalších příbuzných, takže třeba v případě druhé jsem dva týdny po císaři musela nachystat dvě oslavy u nás doma, protože prostě se to „muselo“. Takže chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.9.19 13:20
@prejeta_zaba píše:
Zkus se taky zamyslet, jestli jste se k dvoutýdennímu miminku nenahrnuli jako chrchlající banda s neumytýma rukama. :think: A jinak jste divné obě dvě. Pobavila mě ta věta, že si dítě pořídila kvůli vám, aby na sebe strhla pozornost. Jó, ta pozornost se jí bude roky o toho řvoucího tvora starat a vstávat k němu! :mrgreen: Chováte se obě jak tříletý batolátka předvádějící se před návštěvou. Vaše starosti bych chtěla mít. :potlesk:Příspěvek upraven 30.09.19 v 13:19

Nejlépe s větou, že je potřeba budovat mu imunitu a že přece za půl roku bude všechno olizovat, tak co by si myli ruce no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.9.19 13:23
@Heivka píše:
Třeba moje sestra byla na svou malou hodně ochranitelská a hodně dlouho až jsme si v rodině říkali že jí z toho hráblo. Nedávno jsme se se ségrou rozkecaly o ne příliš příjemných tématech a vylezlo z ní, že se o malou hrozně bála, jsem jediná (kromě švagra, který má zákaz o tom mluvit) z rodiny kdo to ví, protože se narodila po dvou dnech s Apgar 1-5-8, a docela dlouho to vypadalo že nebude úplně v pořádku. I ségra byla po porodu hodně potrhaná a tři měsíce se hojila. Potom se člověk jejímu chování nediví. A co se týče rodinné oslavy tak mě třeba s malým kojencem na oslavu, na kterou jsem vůbec nechtěla, rodina vyloženě donutila jet.

Tak my jsme nejeli na dvě. A klidně ať si o mně někdo založí diskuze, moje dítě, moje rozhodnutí, notabene v šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
30.9.19 13:23
@Bubla Bůčková píše:
Nejlépe s větou, že je potřeba budovat mu imunitu a že přece za půl roku bude všechno olizovat, tak co by si myli ruce no…

Jo, to mi řekl můj otec, když byly mladší tak asi dva nebo tři týdny. Nikdy jsme neměli nějaký extra dobrý vztahy, ale tímhle tomu dost nepomohl. V zimní sezóně mi mezi dvěma řekl „ani pusu ti nedám, ještě dobírám antibiotika“. Každej rok byly několikrát hádky. Takže pozvání na kafe začínám zásadně dotazem, zda jsou zdraví, protože jinak to netrkne ani jeho, ani tu nádheru inteligentní, se kterou žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
30.9.19 13:27
@7.straka píše:
Jo, to mi řekl můj otec, když byly mladší tak asi dva nebo tři týdny. Nikdy jsme neměli nějaký extra dobrý vztahy, ale tímhle tomu dost nepomohl. V zimní sezóně mi mezi dvěma řekl „ani pusu ti nedám, ještě dobírám antibiotika“. Každej rok byly několikrát hádky. Takže pozvání na kafe začínám zásadně dotazem, zda jsou zdraví, protože jinak to netrkne ani jeho, ani tu nádheru inteligentní, se kterou žije.

Chápu… A hrozně mě štve, když si pak někdo takhle otvírá hubu. Moje část rodiny ještě mezi tím bleskovanim a buzením mimina, co všechno dělám blbě… Ježíš zlata švagrová a tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
30.9.19 13:51

Jsou upravene a ciste ty babicky, nebo nejake uz hodne stare, co se pocuravaji, maji problem s hygienou atd? To se pak nedivim, ze jim to muze vadit. :nevim: dite bylo narozene v terminu, nebo predcasne a nema ani 3kg? Oni jsou rodice, nechala bych je a drzela se jejich pravidel. Ono je to za chvili prejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
30.9.19 13:54

A jinak poporodni depku ma asi zakladatelka, dite se povedlo proste v podobny termin jako vase, no a? Kdyz si koupis rohlik a oni take, opet to budes brat jako nejakou vzpouru? Ja se ji prestavam divit, ze dite vam nechce pujcit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
30.9.19 13:55
@Anonymní píše:
Nechapu proc by mel každý makat na dvoutýdenní miminko, sama bych ho nikomu z manzelovy strany do náruče nepůjčila :jazyk: a co jako. Sestinedeli je období hájení, vsechno si teprve sedá a příbuzní si maj držet odstup a ne hned nuhnat na miminko, zvlášť v období Chrisem :poblion:

z manželovy strany ne a z tvojí ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
30.9.19 18:16

Omlouvám se, založila jsem diskuzi a pak se musela vzdálit. Osobně já miminko chovat nemusela, ale mrzí to hlavně babičky. Hrozně se těšily, pomáhali s výbavičkou. My jsem babičkám miminko pochovat dali hned a dědečkům také. Ostatní vlastně ani nechtěli, takže žádně „kolování miminka po příbuzenstvu“ se nekonalo, ikdyž kdyby můj nebo manželův bratr chtěli, pochovat by si ho mohli. Vždyť o nic nejde, je to uzlíček v zavinovačce, nic mu nemůžou udělat.
My jsme přijeli na návštěvu (máme to k nim přes 2 h) přestože jsme původně říkali, že nám stačí vidět miminko na/po oslavě u tchýně (bydlí ve stejném městě). Ale to nám bylo naznačeno, že jejich miminko si zaslouží separátní návštěvu, žádně dvě mouchy jednou ranou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
30.9.19 18:17
@Anonymní píše:
Nechapu proc by mel každý makat na dvoutýdenní miminko, sama bych ho nikomu z manzelovy strany do náruče nepůjčila :jazyk: a co jako. Sestinedeli je období hájení, vsechno si teprve sedá a příbuzní si maj držet odstup a ne hned nuhnat na miminko, zvlášť v období Chrisem :poblion:

taky nechápu, proč dělat rozdíly mezi mojí a manželovou stranou. To jakože jeho rodina je něco míň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová