Zákaz chovat miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4844
30.9.19 18:24
@prejeta_zaba píše:
Zkus se taky zamyslet, jestli jste se k dvoutýdennímu miminku nenahrnuli jako chrchlající banda s neumytýma rukama. :think: A jinak jste divné obě dvě. Pobavila mě ta věta, že si dítě pořídila kvůli vám, aby na sebe strhla pozornost. Jó, ta pozornost se jí bude roky o toho řvoucího tvora starat a vstávat k němu! :mrgreen: Chováte se obě jak tříletý batolátka předvádějící se před návštěvou. Vaše starosti bych chtěla mít. :potlesk:Příspěvek upraven 30.09.19 v 13:19

Já s nikým, myslím, nesoupeřím, ale ta atmosféra už taková dlouho byla (už dřív než byly děti chtěli vždycky nejak trumfnout..). Možná jsem to napsala blbě, ale rozpitvávat to nebudu.

Ale fakt děkuju za názory. Myslela jsem, že je to raritní nedat miminko pochovat babičkám. U ostatních příbuzných to beru. Mě to přišlo naprosto přirozené, všichni máme z dětství fotky, jak nás chovají babičky a dědečkové, přišlo mi to normální.

A mytí rukou jsme tedy taky vyžadovali, to jsem každou návštěvu poslali hned při příchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
30.9.19 18:28
@Bubla Bůčková píše:
Vy jste se povedly holky obě :mrgreen: tak teda ANO! Jsi lepší matka a snacha, nic špatně neděláš a ona pozerka s mateřskou demenci. Pomohlo? :*

Kdo je lepší matka se z toho těžko pozná. Mě to fakt zarazilo a chtěla jsem vědět, jestli je to obvyklá věc. Tak už tedy vím, že to tak má víc lidí, a vidím i argumenty, proč to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
30.9.19 18:33
@Micaella22 píše:
A jinak poporodni depku ma asi zakladatelka, dite se povedlo proste v podobny termin jako vase, no a? Kdyz si koupis rohlik a oni take, opet to budes brat jako nejakou vzpouru? Ja se ji prestavam divit, ze dite vam nechce pujcit

Ne, zadnou depku, to by byla pekne dlouha! Nase uz je rocni batole :) Jejich dite se narodilo normalne velke a zdrave, coz je samozrejme to nejdulezitejsi. Zbytek se snad nejak casem upravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
30.9.19 18:39
@unuděná píše:
@Mysticlipstick Tak logicky bys ani s tím pckem nešla na nějakou rodinnou oslavu, ne? Myslím, že ona šla, aby se všichni rozplývaly nad novorozencem, což je prostě ujeté. Kdyby odmítla návštěvu smrkající švagrové, tak nikdo neřekne ani popel. Jinak z mého okolí se všichni byť jen lehce nachlazení kočárku obloukem vyhýbali sami, bez nějaké potřeby jim zakazovat chování :nevim:

No, stavili se na chviliku a kocarek zustal na chodbe. Ja to nemyslela, ze ho chteli vsichni chovat na te oslave, ale babicky a my s muzem jsme byli uz predtim u nich na navsteve - byli jsme pozvani, dokonce nam bylo napadne naznaceno, ze to musi byt separatni navsteva jiny den, nikoli jen mrknuti behem oslavy (to jsem v uvodu vypustila). To by si jejich dite nezaslouzilo, abychom ho odbyli…
Takze oni jsou na jednu stranu opatrni s pochovanim (coz uz teda po zdejsi diskuzi chapu) a tchyne to samozrejme nemohla zapomenout, ale pak meli divne poznamky, ze nejen my mame dite, ale oni taky. Asi jsme malo konverzovali na jejich tema nebo ja nevim. Nas drobek tam proste pobihal a mel tu pozornost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
30.9.19 18:42

Mne to teda prijde hodne divne. Ja jsem pouze omezovala pocet navstev v prvnich par tydnech, ale pochovat si ho mohly obe babicky, prababicka, teta i kamaradka, ktera me prisla navstivit do porodnice.

Ani by me nenapadlo, ze je na tom neco divneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
30.9.19 20:03

Nevím, přijde mi to divné, ale každého věc. Každá jsme jiná a reagujeme po porodu rozdílně. Naše dvojčátka si pochoval každý, kdo chtěl už v porodnici. Na druhou stranu jsem třeba kamarádky do porodnice nechtěla. Až na nejlepší kamarádku, která ale jelikož rodila stejně v jiné porodnici nepřijela. Už dopředu jsem se jim omluvila. Věděla jsem, že i bez nich bude blázinec. Manžel je z velké rodiny, má čtyři ségry, plus rodiče a naše tři starší děti, bylo toho už takhle hodně. To samé doma po návratu z porodnice, snažila jsem se omezit návštěvy jen na nejbližší, ale opět, ten, koho jsme pozvali si mohl ty malé uzlíčky štěstí pochovat. Já bych ale třeba s tak malým miminkem nešla na rodinou oslavu. Návštěvy jsme měli postupně, to je jiné, než, když se na mimčo vrhne deset lidí na ráz. Třeba u tchýně si nedovedu představit, že bych to zakázala. Až budu jednou babička já, cítila bych se fakt hrozně i když bych to musela respektovat asi bych to vstřebávala hrozně dlouho.

• Citovat
  • Upravit
3265
4.10.19 07:51

@Petra Star nebudu se k tomu tématu vyjadřovat, nemůžu posoudit. Ale chápu zklamání babiček. Ty se na miminka klepou, aby si mohly pochovat a připomenout si ty časy, kdy ony samý měli miminko 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
23.10.19 16:50

Nepřipadá mi to divný. Sama nechci aby na moje dítě vyloženě někdo sahal. Ani sestry holčičku jsem si v porodnici nechovala, proč jako? K čemu vás to vede? :mrgreen: :roll: a co vůbec nesnáším, když se novorozenci dávají do rukou pár letym dětem.

• Citovat
  • Upravit
33005
23.10.19 17:01
@mackA159 píše:
Nepřipadá mi to divný. Sama nechci aby na moje dítě vyloženě někdo sahal. Ani sestry holčičku jsem si v porodnici nechovala, proč jako? K čemu vás to vede? :mrgreen: :roll: a co vůbec nesnáším, když se novorozenci dávají do rukou pár letym dětem.

Třeba proto, aby si s tím miminkem ty děti vybudovaly vztah a neměly ho pouze jako domácí ozdobu? Aby se naučily zacházet s mladšími a slabšími tvory a chovat se k nim přiměřeně a ohleduplně?
A já si ráda miminko pochovám a pak ho ještě ráda vracím rodičům. To je tak bááááječný ocit, který u svého dítěte prostě nezažiješ. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
23.10.19 17:10
@mackA159 píše:
Nepřipadá mi to divný. Sama nechci aby na moje dítě vyloženě někdo sahal. Ani sestry holčičku jsem si v porodnici nechovala, proč jako? K čemu vás to vede? :mrgreen: :roll: a co vůbec nesnáším, když se novorozenci dávají do rukou pár letym dětem.

Naprosto si neumím představit, že bych starší dceři nedala pochovat po narození mladšího brášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
23.10.19 17:13

Občas po letech si říkám, že jsem se nemusela k tchýni chovat tak odtažitě. Ale teda zas tak do extrému, abych ji nedovolila pochovat děti, jsem to fakt nedotáhla 8o. Obě děti viděla hned v porodnici a samozřejmě, že si je tam i pochovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
23.10.19 17:17

@mackA159 já zase nesnáším matky, co by dítě nejraději uzavřely pod skleněný poklop, aby jim ho náhodou někdo neuhranul :lol: kdybych dvouletému synovi nedala pochovat jeho novorozenou sestřičku, asi by si s ní těžko vytvářel vztah. Sedne si, dá si polštář na kolena a já mu ji tam položím. On se cítí důležitý, pusinkuje ji a malá na něm může oči nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
23.10.19 17:24

@mackA159 já zas nechápu, co tě vede k tomu, to dítě úplně separovat od ostatních příbuzných. Já si zas nedovedu představit že bych nedala pochovat staršímu synovi malého brášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
23.10.19 17:26
@Aduš8 píše:
@mackA159 já zase nesnáším matky, co by dítě nejraději uzavřely pod skleněný poklop, aby jim ho náhodou někdo neuhranul :lol: kdybych dvouletému synovi nedala pochovat jeho novorozenou sestřičku, asi by si s ní těžko vytvářel vztah. Sedne si, dá si polštář na kolena a já mu ji tam položím. On se cítí důležitý, pusinkuje ji amalá na něm může oči nechat.

To si taky pamatuju, jak mladší koukal na ségru, jak na svatý obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
23.10.19 17:28

@ivašot. Ona je jím úplně uhranutá :lol: ale jsem zvědavá, jak dlouho jim to vydrží, než se začnou mlátit :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová