Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aduš8 píše:
@ivašot. Ona je jím úplně uhranutáale jsem zvědavá, jak dlouho jim to vydrží, než se začnou mlátit
![]()
Sázím, ze moc dlouho ne
. U nás začaly spory, když mladší lezl a ještě neskončilo a to je starší 16
let…
@arinecka píše:
@Petra Star Zvláštní, vždytˇhlavně babičky jsou celé natěšené až si pochovají vnoučátko. Co se dá ale dělat, když to nechtějí tak to nechtějí, sice to zamrzí ale je to jejich věc.
Taky si nedovedu představit, že bych svojí matce zakázala pochovat si miminko. Nebo segre. Když jsou úplně zdravé. Je to jistě věc rodičů, ale s tímhle přístupem ať to dítě zavřou rovnou do skleníku.
@ivašot. Jenže to jsou sourozenci… Fakt nedám chovat 5letymu dítěti co chodí na svyho tátu s nožem malýho novorozence…
jojo, i to v rodině mame ![]()
@mackA159 píše:
@ivašot. Jenže to jsou sourozenci… Fakt nedám chovat 5letymu dítěti co chodí na svyho tátu s nožem malýho novorozence…jojo, i to v rodině mame
To je smutné, ale nemají to tak v rodině všichni. U nás je narození dítěte v rodině vždycky velmi radostná událost a požehnání.
Nechápu takové matky, že nedají pochovat mimčo. Pak ať se nediví, že je někdo pomlouvá
. V porodnici držela naše 2-letá dcera svého dvoudenního sourozence a byl to neskutečně emotivní, navždy nezapomenutelný zážitek
.
@mackA159 píše:
@ivašot. Jenže to jsou sourozenci… Fakt nedám chovat 5letymu dítěti co chodí na svyho tátu s nožem malýho novorozence…jojo, i to v rodině mame
Pětileté dítě, co jde na otce s nožem, má mnohem vážnější problém, než to, že mu někdo nedá pochovat novorozence. Sorry, ale srovnáváš s něčím, co je absolutně mimo chápání normálních lidí ![]()
Taky nechápu, jak může někdo nenechat dítě pochovat babičce, setře, bratrovi, sourozenci, pokud oni o to jeví zájem. Syn neměl ještě ani 3 roky, když se mu narodila ségra a rozhodně jsme mu jí necpali do náruče kvůli fotkám. Ten pohled, když si „velkej brácha“ pochoval miminko, to nikdy nezapomenu. Stejně jako babičky, když měly slzy v očích nad novorozencem. Nikdy bych jim to nedokázala odepřít ![]()
@Petra Star
Nepročítala jsem všechny komentáře, ale v první řadě musím říct, že švagrovou chápu. Ne tedy v tom, že na novorozence nesmí šáhnout ani rodina… To se mi zdá ujetý. Ale na druhou stranu švagrovou obdivuju v tom, že to takhle prostě řekla. Já „dlouho” mlčela a jen skřípala zubama, když mi někdo bral dceru z ruky, nebo ji tahal z postýlky sotva zakňourala. Nejvíc to dělala tchýně, která mě tím přiváděla k šílenství, protože na návštěvě, která trvala cca 3 hodiny měla pocit, že dceru musí mít 2,5 hodiny na ruce. Když jednu návštěvu držela na jedný ruce dceru a druhou rukou neustále smrkala (ač jsem je prosila, že kdyby byli nemocní, ať nám to řeknou, že přijedeme jindy), tak už jsem jí něco řekla a bouchla jsem ve chvíli, kdy jsme u nich byli (dceři bylo tenkrát něco kolem 3 týdnů), zazvonila sousedka, která se ani nepovažovala za známou, oznámila, že budou odečty a chtěla odejít a tchyně ji radostně pozvala dál a už mi brala dceru z ruky a strkala ji sousedce
. Sousedka naštěstí byla soudná a řekla, že právě krmila zvěř a nemá ani umyté ruce, ale tchyně si to potom vyslechla (jak od manžela, tak ode mě).
Takže kdybych tenkrát řekla hned nazačátku, že jsou věci, který nejsou vhodných a se kterými nesouhlasíme, možná bychom se mohli vyhnout spoustě nepříjemných situací.
Každopádně bych švagrové a bráchovi dala prostor, když vybouchne řekla bych, že jste jen chtěli miminu nechat klid a počkala bych. Když se to potáhne dál než přes dva měsíce, které jsou stále takové ochranné, už bych si s ní třeba sedla a zeptala se, nebo bráchy
.
Nebo klidně bych zkusila jít za ni (pokud máte jinak dobré vztahy) už teď a jen se zeptat, jestli je ok, jestli je vsěchno v pohodě. A ujistila ji, že kdyby si chtěla popovídat, nebo kdyby potřebovala pomoct, může kdykoliv napsat. ![]()
@Johanah22 píše:
@Petra Star
Nepročítala jsem všechny komentáře, ale v první řadě musím říct, že švagrovou chápu. Ne tedy v tom, že na novorozence nesmí šáhnout ani rodina… To se mi zdá ujetý. Ale na druhou stranu švagrovou obdivuju v tom, že to takhle prostě řekla. Já „dlouho” mlčela a jen skřípala zubama, když mi někdo bral dceru z ruky, nebo ji tahal z postýlky sotva zakňourala. Nejvíc to dělala tchýně, která mě tím přiváděla k šílenství, protože na návštěvě, která trvala cca 3 hodiny měla pocit, že dceru musí mít 2,5 hodiny na ruce. Když jednu návštěvu držela na jedný ruce dceru a druhou rukou neustále smrkala (ač jsem je prosila, že kdyby byli nemocní, ať nám to řeknou, že přijedeme jindy), tak už jsem jí něco řekla a bouchla jsem ve chvíli, kdy jsme u nich byli (dceři bylo tenkrát něco kolem 3 týdnů), zazvonila sousedka, která se ani nepovažovala za známou, oznámila, že budou odečty a chtěla odejít a tchyně ji radostně pozvala dál a už mi brala dceru z ruky a strkala ji sousedce. Sousedka naštěstí byla soudná a řekla, že právě krmila zvěř a nemá ani umyté ruce, ale tchyně si to potom vyslechla (jak od manžela, tak ode mě).
Takže kdybych tenkrát řekla hned nazačátku, že jsou věci, který nejsou vhodných a se kterými nesouhlasíme, možná bychom se mohli vyhnout spoustě nepříjemných situací.Každopádně bych švagrové a bráchovi dala prostor, když vybouchne řekla bych, že jste jen chtěli miminu nechat klid a počkala bych. Když se to potáhne dál než přes dva měsíce, které jsou stále takové ochranné, už bych si s ní třeba sedla a zeptala se, nebo bráchy.
Nebo klidně bych zkusila jít za ni (pokud máte jinak dobré vztahy) už teď a jen se zeptat, jestli je ok, jestli je vsěchno v pohodě. A ujistila ji, že kdyby si chtěla popovídat, nebo kdyby potřebovala pomoct, může kdykoliv napsat.
Dekuji za komentar, ukdyz si ho ctu az se zpozdenim.
Nakonec je to dobre. Miminko si prarodice chovaji a jsou stastni. Manzel uz si ho take pochoval a ja se nikam nehrnu.
Fakt byla zvlastni posledni rodina seslost, kdy ho mela svagrova v manduce a tak vsichni pokukovali, aby ji nejak nepodrazdili. Myslim, ze ani ona pak nevedela, jak to svoje pravidlo zrusit. Tak se pak opatrne ptala, jestli ho nekdo chce pochovat. A bylo. Neslo o zadne tahani mimina jak kotete, proste si ho chtely babicky a dedeckove jen na chvili pochovat.
Kdyz byl malinky nas synek, tak kazdou navstevu posilali rovnout do koupelny, kde bylo dezinfekcni mydlo. Nikdo se nepodivoval. Moje mama, kdyz mela rymu, tak navstevu zusila, ikdyz se tesila. To je u nas naprosto automaticke.
Smrkajici tchyne je fakt hodne divna…
Ahoj trápí mě jedna věc jde o to že ségra teď porodila 3 dítě a všichni k ní můžou kromě mě a mé dcerky. Jsem ji dobrá jen když něco potřebuje nebo ráno hlídat mimi kvůli škole a než se jí mimi narodilo tak sem ji pomáhala se dřevem a atd.. A sama sem přišla o 2 děti z důvodu tahání těžkých věcí teď ani mi nesvěří ani vozit kočárek už opravdu nevím co dál je to vděk hce se mi z toho brečet ani vlastní babička nestojí o moji malou spíše jen o ty 3 ségry ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj trápí mě jedna věc jde o to že ségra teď porodila 3 dítě a všichni k ní můžou kromě mě a mé dcerky. Jsem ji dobrá jen když něco potřebuje nebo ráno hlídat mimi kvůli škole a než se jí mimi narodilo tak sem ji pomáhala se dřevem a atd.. A sama sem přišla o 2 děti z důvodu tahání těžkých věcí teď ani mi nesvěří ani vozit kočárek už opravdu nevím co dál je to vděk hce se mi z toho brečet ani vlastní babička nestojí o moji malou spíše jen o ty 3 ségry
A zeptala ses na důvod?
@Trnečka137 ne i její manžel je nastvanej když jsme tam byly se jen jednou podívat jejich děti sem chodí k babičce každý den od rána do večera a nikomu to taky nevadí ![]()
A není to třeba tím, že je tvoje dcerka často nemocná a sestra se o mimčo bojí? Já taky nebyla ze školkových dětí a jejich mamin v začátku nadšená, protože jsem nestála o nákazu střevní chřipkou, který ve školce řádí skoro nonstop.
Jinak se budeš muset zeptat jí, protože my ti tady důvod nevyvěštíme.
@Janli dcerka do školky nastupuje příští rok teď je semnou ještě doma a ségry holka 5leta chodí do školky
@Anonymní píše:
Ahoj trápí mě jedna věc jde o to že ségra teď porodila 3 dítě a všichni k ní můžou kromě mě a mé dcerky. Jsem ji dobrá jen když něco potřebuje nebo ráno hlídat mimi kvůli škole a než se jí mimi narodilo tak sem ji pomáhala se dřevem a atd.. A sama sem přišla o 2 děti z důvodu tahání těžkých věcí teď ani mi nesvěří ani vozit kočárek už opravdu nevím co dál je to vděk hce se mi z toho brečet ani vlastní babička nestojí o moji malou spíše jen o ty 3 ségry
Tak my nevíme jaké máte v rodině vztahy. Mamka má taky blíž k mojí ségře než ke mě. Ale trochu si protirecis, píšeš že k ní nesmíš a v další větě, že ze chce ráno hlídat ![]()