Zálohování fotografií na internetu

261
29.11.14 11:07

Zálohování fotografií na internetu

Ahoj holky!
Máme v počítači asi 20GB fotek a vzhledem k tomu, že DVDčka moc dlouho nevydrží, tak jsem přišla asi o dalších 10 giga starých fotek, protože ty DVD už nejdou přečíst. Externí disk mi už taky jednou odešel, naštěstí jen s hudbou, kterou jsem měla i v PC. A tak bych chtěla poradit, jestli některá z Vás zálohuje fotky někam na internet případně kam? Nechci nic placeného (jako je dropbox), chci něco zadarmo, kam můžu hodit fotky aniž bych se bála, že o ně přijdu. Zvažovala jsem rajče, ale po nahrání na rajče se fotce zhorší kvalita, což taky nechci. :lol:
Budu ráda, když poradíte, jak zálohujete fotky vy. Ráda bych opravdu na ten internet, něco na způsob toho dropboxu - abych se k fotkam dostala kdykoliv a nemusela lovit exterák.
Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
29.11.14 11:13

Načti si je na FB do soukromého alba, akorát to teda potrvá, no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
29.11.14 11:16

@BlueFairy :D to by asi chvilku trvalo no :D hlavně FB neumí fotky nahrát v původním rozlišení, stejně jako to rajče :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
29.11.14 11:19

Picasa od google, fotky se ulozi v puvodni velikosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
29.11.14 11:22

@LadyTommy Zrovna na to koukám na netu :) a není to nějak omezené co se týče kapacity? :) to nemůžu najít :) aby mi to v půlce nenapsalo, že už nemam místo na další fotky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
29.11.14 11:22
@nikolinam píše:
@BlueFairy :D to by asi chvilku trvalo no :D hlavně FB neumí fotky nahrát v původním rozlišení, stejně jako to rajče :(

Aha, to jsem netušila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
29.11.14 11:29

@nikolinam tak to nevim, ja to pouzivam jen na občasné nahrani pro rodinu. Jinak fotky zalohuju tak, ze si je vyvolam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
29.11.14 11:45

@BlueFairy Já to dřív taky nevěděla, ale omylem jsem nedavno smazala jednu fotku z mobilu a měla jsem jí na fb a chtěla jsem jí vyvolat a když jsem jí stahla a vyvolala, tak byla celá kostičkatá :mrgreen:

@LadyTommy Aha, každopádně děkuji za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
29.11.14 12:12
@nikolinam píše:
@BlueFairy Já to dřív taky nevěděla, ale omylem jsem nedavno smazala jednu fotku z mobilu a měla jsem jí na fb a chtěla jsem jí vyvolat a když jsem jí stahla a vyvolala, tak byla celá kostičkatá :mrgreen:@LadyTommy Aha, každopádně děkuji za tip :kytka:

já když nahrávám fotky na FB, tak se mi dole objeví možnost, nahrát fotky ve vysoké kvalitě, ale ještě jsem to nikdy nezkoušela. Jinak Picassa bývalo omezeno na 5 GB, víc za poplatek, nevím, jak je to teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
29.11.14 12:21

@nikolinam Já zálohování (a kor bezplatnému) někde na netu nevěřím… kdo ví, zda a jak to zálohují, kdo se tam může hacknout a smazat to…
Já dodržuju zásadu zálohovat na několik míst, fotky mám jednak vypálené na DVD, ty je třeba kontrolovat a ideálně do 5 let přepálit na nová média, ale tedy mám i starší a stále jsou OK, ono hodně záleží na kvalitě média, vypalovačky a taky na rychlosti vypalování. pak je mám na externím disku - to je takový používaný archiv, aktuální fotky mám i v noťasu a pak mám ještě jeden disk - klasický, který vždy jen jednorázově připojím k PC a přetáhnu fotky a pak jde zase do šuplíku. Jo a jedna z těch věcí by měla být jinde než ostatní, třeba v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.11.14 12:39

Fotky mam na externim discu. Cloudum a uz vubec ne FB jako ulozisti neverim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
29.11.14 12:41

Zalohuju automaticky z telefonu na One Drive. Nahravam tam i foto z fotaku. Tp uz teda delam manualne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
29.11.14 13:06

Zazipuj a hoď si to soukromě na uložto. cz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák