Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky!
Máme v počítači asi 20GB fotek a vzhledem k tomu, že DVDčka moc dlouho nevydrží, tak jsem přišla asi o dalších 10 giga starých fotek, protože ty DVD už nejdou přečíst. Externí disk mi už taky jednou odešel, naštěstí jen s hudbou, kterou jsem měla i v PC. A tak bych chtěla poradit, jestli některá z Vás zálohuje fotky někam na internet případně kam? Nechci nic placeného (jako je dropbox), chci něco zadarmo, kam můžu hodit fotky aniž bych se bála, že o ně přijdu. Zvažovala jsem rajče, ale po nahrání na rajče se fotce zhorší kvalita, což taky nechci. ![]()
Budu ráda, když poradíte, jak zálohujete fotky vy. Ráda bych opravdu na ten internet, něco na způsob toho dropboxu - abych se k fotkam dostala kdykoliv a nemusela lovit exterák.
Děkuji za odpovědi ![]()
Načti si je na FB do soukromého alba, akorát to teda potrvá, no ![]()
@BlueFairy
to by asi chvilku trvalo no
hlavně FB neumí fotky nahrát v původním rozlišení, stejně jako to rajče ![]()
@LadyTommy Zrovna na to koukám na netu
a není to nějak omezené co se týče kapacity?
to nemůžu najít
aby mi to v půlce nenapsalo, že už nemam místo na další fotky ![]()
@nikolinam píše:
@BlueFairyto by asi chvilku trvalo no
hlavně FB neumí fotky nahrát v původním rozlišení, stejně jako to rajče
Aha, to jsem netušila ![]()
@nikolinam tak to nevim, ja to pouzivam jen na občasné nahrani pro rodinu. Jinak fotky zalohuju tak, ze si je vyvolam.
@BlueFairy Já to dřív taky nevěděla, ale omylem jsem nedavno smazala jednu fotku z mobilu a měla jsem jí na fb a chtěla jsem jí vyvolat a když jsem jí stahla a vyvolala, tak byla celá kostičkatá ![]()
@LadyTommy Aha, každopádně děkuji za tip ![]()
@nikolinam píše:
@BlueFairy Já to dřív taky nevěděla, ale omylem jsem nedavno smazala jednu fotku z mobilu a měla jsem jí na fb a chtěla jsem jí vyvolat a když jsem jí stahla a vyvolala, tak byla celá kostičkatá@LadyTommy Aha, každopádně děkuji za tip
já když nahrávám fotky na FB, tak se mi dole objeví možnost, nahrát fotky ve vysoké kvalitě, ale ještě jsem to nikdy nezkoušela. Jinak Picassa bývalo omezeno na 5 GB, víc za poplatek, nevím, jak je to teď.
@nikolinam Já zálohování (a kor bezplatnému) někde na netu nevěřím… kdo ví, zda a jak to zálohují, kdo se tam může hacknout a smazat to…
Já dodržuju zásadu zálohovat na několik míst, fotky mám jednak vypálené na DVD, ty je třeba kontrolovat a ideálně do 5 let přepálit na nová média, ale tedy mám i starší a stále jsou OK, ono hodně záleží na kvalitě média, vypalovačky a taky na rychlosti vypalování. pak je mám na externím disku - to je takový používaný archiv, aktuální fotky mám i v noťasu a pak mám ještě jeden disk - klasický, který vždy jen jednorázově připojím k PC a přetáhnu fotky a pak jde zase do šuplíku. Jo a jedna z těch věcí by měla být jinde než ostatní, třeba v práci.
Fotky mam na externim discu. Cloudum a uz vubec ne FB jako ulozisti neverim…
Zalohuju automaticky z telefonu na One Drive. Nahravam tam i foto z fotaku. Tp uz teda delam manualne.