Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No, pokud žaluješ někoho, kdo není povinen, tak to prohraješ, to dá rozum.
Kdyby věřitelé žalovali kvůli dluhům tvého přítele mne, tak mají žalobu předem prohranou, ježto namítnu, že s nimi nemám nic společného a nejsem tedy k žalobě pasivně legitimován. Co je na tom nepochopitelného?
Máš to tady: http://www.ekcr.cz/…ovaci-zaloba?w=
Cituji: Vylučovací žalobu podává vlastník majetku postiženého exekucí, a to proti věřiteli v exekučním řízení.
Čili tvá maminka proti věřiteli tvého přítele.
@eumedon píše:
Máš to tady: http://www.ekcr.cz/…ovaci-zaloba?w=Cituji: Vylučovací žalobu podává vlastník majetku postiženého exekucí, a to proti věřiteli v exekučním řízení.
Čili tvá maminka proti věřiteli tvého přítele.
tohle vím já to myslela spíš tak, že máma to prokázala, ale exekutorovi to bylo málo, takže se po soudy by platil soudní výlohy on. Takže ty pak bude platit věřitel. BTW:z jakých důvodů lze žádat o prominutí toho soudního poplatku?
@Anonymní píše:
tohle vím já to myslela spíš tak, že máma to prokázala, ale exekutorovi to bylo málo, takže se po soudy by platil soudní výlohy on. Takže ty pak bude platit věřitel. BTW:z jakých důvodů lze žádat o prominutí toho soudního poplatku?
Nejsem právník. Ale tohle - že žalovaným je věřiteel, ne exekutor, jsem věděl.
Ať se věřitel srovná s exekutorem, kterého si vybral, kdo bude platit soudní výlohy. Maminka nemá jinou možnost.
Zkuste gůglit „kdy lze žádat prominutí soudního poplatku“.
Stejně bych vám sem napsal jenom to, co vygůglím.
@Anonymní píše:
BTW:z jakých důvodů lze žádat o prominutí toho soudního poplatku?
Vygůglil jsem http://www.dtest.cz/…iho-poplatku
Žádost o osvobození může využít žalobce (navrhovatel), který podal žalobu k soudu a jehož majetkové poměry jsou tíživé, a v případě absence osvobození by mu pravděpodobně znemožnily využít soudní ochrany. Jde zpravidla o osoby odkázané na sociální dávky (osoby nezaměstnané, na mateřské a rodičovské dovolené, starající se o zdravotně postižené osoby atd.).
@eumedon píše:
Vygůglil jsem http://www.dtest.cz/…iho-poplatkuŽádost o osvobození může využít žalobce (navrhovatel), který podal žalobu k soudu a jehož majetkové poměry jsou tíživé, a v případě absence osvobození by mu pravděpodobně znemožnily využít soudní ochrany. Jde zpravidla o osoby odkázané na sociální dávky (osoby nezaměstnané, na mateřské a rodičovské dovolené, starající se o zdravotně postižené osoby atd.).
super takže by to mělo jít když je momentálně na úp.
Pochop základní věc, že smlouva o půjčce věcí mezi synem a maminkou, která je podložená jen doklady o nabytí věcí bez jejího jména, je účelová. Je to prostě do očí bijící a s tím máte mizernou šanci uspět. Pokud neprokážete, že ty věi skutečně koupila ona, což doklad bez jména není. Mám schované doma účtenky od většiny věcí, co jsem koupila, a moje maminka mi napíše tunu papírů se zpětným datumem, nebo v době hrozící exekuce i se stávajícím datumem, že je to její, účtenky si vezme k sobě. Tohle je prostě neprůkazné a účelové. Mimochodem, o jaké věci šlo? Co vám půjčila maminka na základě nějaké smlouvy o půjčce? Vždyť to napadne každého, že je to uměle vytvořené pro ochranu věcí.
Takže neřeš, kdo vám zaplatí 2000 soudní poplatek, řeš, jestli je vůbec reálné, aby na tohle nějaký soudce skočil a dal za pravdu vám a ne exekutorovi, jehož právníci budou tvrdit, že je to účelové.
@Anonymní píše:
No, já spíš nevím, kde bereš tu jistotu, že to mamka musí vyhrát ![]()
@terinka4444 píše:
Pochop základní věc, že smlouva o půjčce věcí mezi synem a maminkou, která je podložená jen doklady o nabytí věcí bez jejího jména, je účelová. Je to prostě do očí bijící a s tím máte mizernou šanci uspět. Pokud neprokážete, že ty věi skutečně koupila ona, což doklad bez jména není. Mám schované doma účtenky od většiny věcí, co jsem koupila, a moje maminka mi napíše tunu papírů se zpětným datumem, nebo v době hrozící exekuce i se stávajícím datumem, že je to její, účtenky si vezme k sobě. Tohle je prostě neprůkazné a účelové. Mimochodem, o jaké věci šlo? Co vám půjčila maminka na základě nějaké smlouvy o půjčce? Vždyť to napadne každého, že je to uměle vytvořené pro ochranu věcí.Takže neřeš, kdo vám zaplatí 2000 soudní poplatek, řeš, jestli je vůbec reálné, aby na tohle nějaký soudce skočil a dal za pravdu vám a ne exekutorovi, jehož právníci budou tvrdit, že je to účelové.
Tak jdi do obchodu kup si třeba pračku…těžko ti tam dají jméno že…jde o nějaké vybavení domácnosti. Které můžou potvrdit i svědci, něco již měla maminka v bytě, větším, pak se měla stěhovat do menšího tak si brala úvěr a postupně kupovala menší věci(stěna, apod)Ale nakonec se stěhovala k příteli, takže vše neopotřebila a nám na všechen nábytek nezbylo, takže ona nám to půjčila, do té doby než budeme mít na nové. Na něco ani doklady nemá neb je to z bazaru z internetu apod.
@Anonymní píše:
Tak jdi do obchodu kup si třeba pračku…těžko ti tam dají jméno že…jde o nějaké vybavení domácnosti.
Tak třeba když ji koupíš na netu, tak tam jméno je… případně když platíš kartou, tak se tak a účtenka dá spojit s osobou, co to platila. Já netvrdím, že nemůže být pravda, že jsou některé ty věci mámy, ale jde o to, zda se to provede prokázat. A co si budem povídat, smlouvy mezi rodinnými příslušníky, stejně tak jejich svědectví jsou prostě pro soud nevěrohodná.
Takže ta smlouva o půjčce je účelově udělaná. Mají pravdu, na mě se nezlob, já ti jen nastiňuju situaci, jaká je. Přeci logicky, když mi maminka půjčí svou starou pračku jako dceři, nesepisuje se mnou smlouvu o půjčce pračky. To je to, co ti píšu- A ano, já když si kupuju věci, trvám si na zapsání jména nebo platím kartou. To je ale úplně mimo diskuzi. Podstatný je fakt, že účtenky bez jména neobstojí jako doklad o majiteli, nech si to vysvětlit. Jak prokážete, že ty účtenky jsou její a jen jste jí je nedali do ruky, aby tvrdila, že je to její? Celá smlouva o půjčení starších věcí od vlastního rodiče podložená bezejmennými účtenkami prostě vypadá jako účelová ochrana majetku před věřitelem. To se na mne prosím nezlob. Jen ti nastiňuju, že tedy jako jisté, že u soudu vyhraješ to není ani omylem. Takže řešit, kdo ti zaplatí 2000 soudní výlohy je poměrně předčasné.
@terinka4444 píše:
Takže ta smlouva o půjčce je účelově udělaná. Mají pravdu, na mě se nezlob, já ti jen nastiňuju situaci, jaká je. Přeci logicky, když mi maminka půjčí svou starou pračku jako dceři, nesepisuje se mnou smlouvu o půjčce pračky. To je to, co ti píšu- A ano, já když si kupuju věci, trvám si na zapsání jména nebo platím kartou. To je ale úplně mimo diskuzi. Podstatný je fakt, že účtenky bez jména neobstojí jako doklad o majiteli, nech si to vysvětlit. Jak prokážete, že ty účtenky jsou její a jen jste jí je nedali do ruky, aby tvrdila, že je to její? Celá smlouva o půjčení starších věcí od vlastního rodiče podložená bezejmennými účtenkami prostě vypadá jako účelová ochrana majetku před věřitelem. To se na mne prosím nezlob. Jen ti nastiňuju, že tedy jako jisté, že u soudu vyhraješ to není ani omylem. Takže řešit, kdo ti zaplatí 2000 soudní výlohy je poměrně předčasné.
proč by ježiš byla účelová? Kdyby šlo o věci staré tak to nesepisujem, ale většina byly právě nové, protože starou stěnu měla obrovskou a do toho bytu kam měla jít by se jí nevešla. Ona se jen chtěla pojistit, že v případě, že bude věci potřebovat je taky budem muset vrátit. a těžko mohla vědět že to tak bude před těmi já nevím x lety…když ty věci pořizovala.
Já se zeptám jako kretén jo. Když je ta exekuce nepodložená a už se to i ví. To oni jako ty zabavené věci nevrací?
jak předem prohraná? jako ve finále mě to od vrány ani nepřekvapuje no od něj se nic jiného ani čekat nedá…btw:jaký mu hrozí postih za to že v zákonně lhůtě nesplní to co má? Myslím ten odklad, ze zákona se měl vyjádřit do 7 dnů, je to víc jak měsíc a nic