Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
verca.san píše:
Ahoj holky, moc bych potrebovala poradit. Uz od 4.tydne tehotenstvi mam nevolnosti (dost silny) a bolestivy prsa a napjaty. Ted jsem v 8.tydnu a 2 -3 dny jako by vse preslo. Mam mit strach, ze se neco deje nebo to muze byt normalni? K doktorovi jdu az za 3 tydny. Diky
Verca, nestresuj sa zbytocne, vsetko je s najvacsou pravdepodobnostou v poriadku. Prilis sa nestresuj. Ja mam dve bezpriznakove, krasne deticky ![]()
Matenko, moc dekuji za povzbuzeni. Ja budu porad verit, ze je to v poradku a nechci se zbytecne stresovat ono to tomu malickemu nepomuze.
Presne tak Verco, ak je nieco zle nic na tom nezmenis, ale ak ide vsetko ako ma (co iste ide), tak to posledne co Tebe a babatku prospieva je stres a strach. Nezabudaj, ze co plati pre 1000 zien, na Teba ako 1001 nemusi, tak nehladaj, neporovnavaj, kazde tehu je ine. A ako ja vravim, hlavne negoogli ![]()
Matenko, jsi skvela
.Ani nevis jak mi tvoje slova pomahaji
. Snad se nekdy zase potkame na nejake diskuzi ![]()
kiez by sme sa stretli… najlepsie medzi babatkami… co mne teraz asi dlho nehrozi…
Ale velmi Ti drzim palce, na celych zvysnych 7 mesiacov
![]()
Matenko, dekuji a taky tobe preju z celeho
at se vse vydari
. Ja jsem se dlouho dostavala z deprese z prodelaneho mimodelozniho tehotenstvi, ale i presto me neopoustela nadeje a porad jsem verila a i ted verim. ![]()
a tak je to najlepsie, nenechat sa strachom zrazit na kolena a ist za tym najkrajsim snom ![]()
mně taky vymizely příznaky asi v 8. týdnu,nevolnosti, únava, citlivý prsa, najednou ze dne na den to přešlo, obden jsem si dělala test a čárka pořád slábla. Dr. mi naznačila, že hysterčím, ale napsala mi UZ a mimču se dařilo dobře, takže podle toho se to nedá soudit ![]()
verca.san píše:
Ahoj holky, moc bych potrebovala poradit. Uz od 4.tydne tehotenstvi mam nevolnosti (dost silny) a bolestivy prsa a napjaty. Ted jsem v 8.tydnu a 2 -3 dny jako by vse preslo. Mam mit strach, ze se neco deje nebo to muze byt normalni? K doktorovi jdu az za 3 tydny. Diky
tak ako dopadla poradna? myslela som na teba ![]()
Včerejší test HCG byl s mírně sníženou hladinou oproti testu před 4 dny - o není dobré. Začala jsem špinit, na UTZ je to malé, téměř neznatelné. Jsem v 6.tém TT. Další odběr HCG a UTZ mám mít za týden. Kdybych krvácela, mám jít do nemocnice. Je to znak konce? Přežije? Máte někdo podobnou zkušenost?
Právě jsem prodělala zamlklé těhotenství. Jsem dva dny po vyčištění dělohy. Do šestého týdne jsem měla všechny příznaky těhotenství, jako je nevolnost, bolesti prsou. Pak to ustalo. Protože jsem měla obavy, že něco není v pořádku, dělala jsem si pravidelně co druhý den těhotenský test, který stále vycházel pozitivně. Po třech týdnech jsem šla na prohlídku a doktor potvrdil zamlklé těhotenství. Za poslední rok jsem prodělala již třetí a jen málokdo si dokáže představit, jak se teď cítím a jak moc to na srdíčku bolí. Takže bych doporučovala při jakékoliv nejistotě navštívit lékaře. Je jeho povinností pacientku vyšetřit a v případě prodělání zamlklého těhotenství by měl pacientku poslat na genetické vyšetření. Můj lékař se na to všechno vykašlal, tak se nenechte odbít a trvejte na tom. Jde přece o nás a naše děti.
Ahojky,projíždím si články a čtu i tento.Já jsem v tomto roce potřetí těhotná a asi to vypadá,že to bude zas zamlké těhotenství.Zítra se to dovím.Přitom máme genetické testy oba v pořádku.Podařilo se vám po zamlkých těhotenstvích mít zdravé dítě?Nějak tím opakováním bez příčiny začne člověk ztrácet náděj.Díky za odpověd.
moris119 píše:
Ahojky,projíždím si články a čtu i tento.Já jsem v tomto roce potřetí těhotná a asi to vypadá,že to bude zas zamlké těhotenství.Zítra se to dovím.Přitom máme genetické testy oba v pořádku.Podařilo se vám po zamlkých těhotenstvích mít zdravé dítě?Nějak tím opakováním bez příčiny začne člověk ztrácet náděj.Díky za odpověd.
Já teda měla SP,další těhu ZT a do třetice do vyšlo.Držím palce,at to tentrát vyjde
A hlavně,naději neztrácej nikdy.Znám paní co se miminka dočkala až po 8 potratech ![]()
Ahoj holky, jsem týden po revizi, ZT v 12 tt. Je to smutný, ale život jde dál! ![]()
Allik, osuduzial podla vlastnej skusenosti viem, ze tehu test moze byt jasne pozitivny aj 3 tyzdne po odumreti plodu