Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, dycky je to velké zklamání. Kor u prvního dítěte. Ale dávám ti zapravdu, horší je slyšet srdíčko a pak o to přijít. Já tím prošla 3.Jen poprvé bilo srdíčko, u těch ostatních ani to ne. Vždy bez příčiny, testy v pořádku. V červenci jsem podstoupila už transfer embrya dárcovského. To se uchytilo úplně krátkou dobu, ukončeno jako biochemické těhotenství. Tak už jsem to nezkoušela, stálo to už dost peněz. Lékař si neví rady, tak začala jsem s alternativní medicínou. Piju bylinky, kontryhel, bobula šatavari a maco. A uvidí se
Já doufám, že to ted správně nastartuje tělo. Ale tobě to může dopadnout příště dobře. Já už mám i dospělé děti, tak je mi víc a dřív žádný problém nebyl. Preventivně ale taky být tedou piju aspon ten kontryhel.Na netu je plno informaci, jak tělo povzbudit a pročistit. At se ti brzo zadaří
Jinak já po mým zkušenostech bych na to vyčistění nešla. Počkala bych až to odejde samo, trvá to o něco dýl, ale je to lepší. Jen v případě bolesti, horeček nebo abnormálního krvácení bych na to šla. Do 8 týdne se s tím tělo většinou vypořádá samo, ale to já dřív nevěděla, a taky chtěla co nejdřív to zkusit znova.Ted po revizích se vypořádávám s následky. Tak hezký den a snad brzy napíšeš, že jsou tam zas 2 čárky. My se budem už pokoušet ted taky.
![]()
Jinak já po mým zkušenostech bych na to vyčistění nešla. Počkala bych až to odejde samo, trvá to o něco dýl, ale je to lepší…
ono uz stejne bylo na case, nebot tesne pred zakrokem jsem zacla krvacet, ale co uz po narkoze sem brecela jak splav
ale uz jsem ok, hlavu nevesime a za 2-3men to zkusime znovu, budu uzivat listovku a vitaminky a snad to bude v poradku… dneska jsem po obede sla domu, v propousteci zprave stalo 20mm GV zcela nepravidelneho tvaru GRAV byla 1005 takze to rostlo a rostlo jen bez plodu, jen podle vseho jsem mohla byt tehu uz v srpnu ze podle PM, ale jinak nejspis plati pocatek zari
sem s toho mimo, jinak jak rikam uz to prebolelo a jak rekla fajn lekarka (vcera) dnes jeste placte, ale od zitra uz ne
takze dneskem sem proste presla do stavu udelam si radost dam se do kupy a prijde to
dekuji za povzbuzeni a kazdopadne pisnu tady az to bude aspon tak po tretim mesici preventivne
![]()
Holky vsem vam drzim pesti ja si tim taly prosla a ted mame zdtavou krasnou skoro rocni holcicku ![]()
tak to je super a gratuluji, hlavne stale zdravi
, vcera jsem se stavila vedle na porodni za kamoskou co ve stredu porodila holcicku Emilly a ten uzlik je tak nadhernej a byla sem uplne v poho
prijde to verim tomu az bude spravny cas
diky ![]()
Ahoj, jsem cca v 7TT a jeste se mi neprojevili nevolnosti, uz ani tlaky v podbrisku jen boleni v prsou…muze to byt ZT?? ![]()
@Jeinynka : Neboj, to nic neznamena, spatne ti byt nemusi, ani te nic nemusi tlacit. Mne nebylo prakticky nic, zadna unava, nevolnosti, dokonce ani prsa me moc nebolely a jen obcas jsem mela kovovou chut v puse, jinak nic. Holt mame stesti
. Pekne tehotenstvi!
@Jeinynka Nemusíš mít žádné příznaky, byla jsi u doktora a odpovídá ultrazvuk stáří těhotenství? Tak můžeš být v klidu. Mě se po zamlklých podařilo, jsem pomali třetí měsíc a čekám dvojčata, což jsem nemohla nějak vydýchat, ale už se smiřuji. Bud ráda, že ti nic není. Mě taky nic, jen musím často jíst od počátku a ani jednou nevolnost.Jen musím malé porce a častěji, asi mě připravují na vstávání. ![]()
Moris
AnnaF
na ult jdu az pristi tyden prave…jinak dekuji a uvidime
@Jeinynka Tak pak napiš, ale bude to dobrý. Nečti na netu co vše se může stát, pak se budeš stresovat, jestli to nepotkalo i tebe. Čím mín víme, tím líp.
Nebo sis tím už prošla?
@Jeinynka : To bude dobry, ale vim, ze ten strach pred prvnim utz je docela hroznej. Mne doktor v 6tt rekl, ze mam zamlkle, narazila jsem na hrozneho debila, vyridil to se mnou za 30sekund: „dobry den, je tam nakej pytlik, ale je prazdnej a malej, to vubec neodpovida, no to je zamlkly, na shledanou“, takze si dovedes predstavit ty nervy, kdyz jsem za 14 dni sla jinam (debilovi jsme odmitli verit a chvili trvalo, nez jsme nasli dobreho doktora, ktery me sleduje dodnes): no, a bylo vsechno OK, ale klepala jsem se jeste pak i pred screeningovym v 12.tydnu, proste dokud jsem dite nezacala citit. Bud rada, ze nejdes moc brzo, z toho jsou pak presne takovyhle nervy (ja jsem ale musela jit, kvuli spineni…).
Tak dnes sem byla na ult a srdicko tam je, tak uff…uvidime, snad to uz bude vse ok… ![]()
Souhlasím udělat testík já jsem si tím také prošla a ujistím tě že kdyby bylo nźmizí postupně čárečka a pak doprovázejí to velké bolesti v podbřišku. A pokud si nejsi jistá zajdi si k doktorovi at máš klid na duši.
Ahoj holky, jsem po IVF, teď jsem 5tt. Prsa mně začaly bolet snad hned po ET, včera dokonce ranní nevolnost, prsa mně bolely hlavně v noci, ani jsem nemohla spávat a dnes ráno nic, absolutně nic…
K lékaři jdu až ve čtvrtek a tak strašně se bojím. Nejradši bych se někam zavrtala a usnula až do té doby. Jsem s nervama úplně hotová
Máte někdo zkušenosti, kdy Vám taky všechny příznaky zmizely a vše bylo ok??
@rozmery píše:
Ahoj holky, jsem po IVF, teď jsem 5tt. Prsa mně začaly bolet snad hned po ET, včera dokonce ranní nevolnost, prsa mně bolely hlavně v noci, ani jsem nemohla spávat a dnes ráno nic, absolutně nic…K lékaři jdu až ve čtvrtek a tak strašně se bojím. Nejradši bych se někam zavrtala a usnula až do té doby. Jsem s nervama úplně hotová
Máte někdo zkušenosti, kdy Vám taky všechny příznaky zmizely a vše bylo ok??
Ja jsem byla po IVF. Beres hormony?